Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα γιατί θέλω να πάρω έναν ευρυγώνιο για τοπία κλπ και θέλω να δώσω όσα λιγότερα χρήματα γίνεται. Δεν θέλω δηλαδή να διαθέσω 300-450 ευρώ (το λιγότερο) που θα έπαιρνα πχ έναν Sigma 15-30 ή έναν 10-20.
Καλύτερα να μην πάρεις έναν όλα-σε-ένα αλλά να φτιάξεις ένα σύστημα 2 ή τριών φακών. Κράτα για γενική χρήση προς το παρόν τον 18-55 (τον απλό έχεις ή τον is?) .....
Μέχρι τα 450 ευρώ που διαθέτεις, άνετα χτυπάς τον 10-20 της sigma.
Καλύτερα να μην πάρεις έναν όλα-σε-ένα αλλά να φτιάξεις ένα σύστημα 2 ή τριών φακών. Κράτα για γενική χρήση προς το παρόν τον 18-55...
Για λύση walkaround με μεγαλύτερο εύρος και σταθεροποίηση, μπορείς να δεις και τον Sigma 18-125 os, τον έχει δοκιμάσει πρόσφατα και το photozone στα 15mp της 50D και από ανάλυση τουλάχιστον είναι σε καλό επίπεδο πλην του τέλε άκρου του, και έχεις και 2 στοπ κέρδος από τη σταθεροποίηση.
Εχει διαφορα απο τον 18-200? Με την εννοια οτι αν ειναι να παρεις κατι μετριο οπτικα, ας παρεις μετριο με μεγαλυτερο ευρος και μικρη διαφορα στην τιμη...
Στον 18-125 παντως αρνητικη αναφορα γινεται στη λειτουργια του σταθεροποιητη που ειναι συνεχης με επιπτωσεις στην αυτονομια... αν μπορουσε καποιος να τον δοκιμασει και να μας πει αν ισχυει θα με ενδιεφερε και μενα παντως...
Να ρωτήσω και εγώ κάτι παρόμοιο:
Εχω την 400D και έδωσα τον μαμίσιο 18-55 (χωρίς IS). Έχω ήδη από παλιά έναν 80-200 canon. Ηθελα έναν καλό και φωτεινό για γενική χρήση.
Δοκίμασα τον tamron 17-50 αλλά προτίμησα τον sigma 18-50 2.8 διότι έβγαζε λίγο πιο θερμά χρώματα που μου αρέσουν. Γύρω στα 350 ευρώ τον πλήρωσα ενώ μου πρότειναν στα ίδια χρήματα και τον canon 17-85is (4-5.6).
Μου φάνηκε σκοτεινός υπερβολικά.
Εχασα βέβαια έτσι το is.
Καλύπτω την έλλειψη του is (3 f-stops) με τον φωτεινότερο φακό ή έκανα λάθος επιλογή;
Μήπως να τον αλλάξω με τον 17-85;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.