Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Και πολύ καλά έκανες , εγώ συμπληρώνω ένα χρόνο στην Ήρων και υπολογίζω ότι γλίτωσα τουλάχιστον 120-150 ευρώ. Συν το ότι δεν βλέπω το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον λογαριασμό που μου προκαλεί πεπτικά προβλήματα.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο παρόν νήμα ότι επιτέλους η ΔΕΗ σπάει πλέον σε μικρότερες εταιρείες , ελπίζω σταδιακά να σταματήσει και η παραγωγή ενέργειας από ξεπερασμένες και ρυπογόνες πηγές όπως οι λιγνίτες , αρκετή καταστροφή έχει προκληθεί στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

http://www.insider.gr/epiheiriseis/energeia/68942/ola-osa-tha-prepei-na-xeroyme-gia-ti-nea-dei

Kαί ποιές θα είναι οι νέες πηγές [μη ρυπογόνες] ;
Απ ότι ξέρω δεν υπάρχουν και πολλές ,αν μάλιστα βάλουμε και τη παράμετρο επάρκειας ενέργειας τι γίνεται ;
Και μη μου απαντήσεις το φυσικό αέριο .

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό , αρκεί να δούμε τι κάνουν άλλα πιο προηγμένα κράτη.

Πχ. δεν νομίζω ότι η Γαλλία έχει περισσότερο αέρα ή ήλιο από εμάς...http://www.nooz.gr/world/makron-8a-strafoime-dunamika-stis-ananeosimes-piges-energeias

Υπάρχει και το φωτεινό παράδειγμα της Κόστα Ρίκα...http://www.lifo.gr/articles/environment_articles/170111

Πάντως το κάρβουνο σίγουρα είναι το παρελθόν και οι ΑΠΕ το μέλλον.

Yperion είπαμε να μιλάμε σοβαρά και όχι να δουλευόμαστε .
Δικαίωμα σου να μην γουστάρεις τη ΔΕΗ ,αλλά να γράφεις ότι θα υπάρξουν πηγές ενέργειας με μικρότερη ρύπανση και να μπορεί λειτουργήσει η χώρα [στο παρόν και στο άμεσο μέλλον] είναι σαν να μας δουλεύεις και μάλιστα χοντρά .
Η μόνη εναλλακτική πηγή παραγωγής ενέργειας [με αξιολογη ισχύ] είναι οι μονάδες φυσικού αερίου που προφανώς δεν επαρκούν με τίποτε και φυσικά μάλλον σου διαφεύγει ότι το φυσικό αέριο -πρός το παρόν -είναι εισαγώμενο και επομένως η χώρα θα είναι εξαρτημένη από τα κέφια της κάθε Ρωσίας ή Ουκρανίας ή .....
Οσον αφορά τη Γαλλία μάλλον ,συνειδητά ,ξεχνάς ότι έχει κάποια <αθώα> μη ρυπογόνα πυρηνικά εργοστάσια .

Και πολύ καλά έκανες , εγώ συμπληρώνω ένα χρόνο στην Ήρων και υπολογίζω ότι γλίτωσα τουλάχιστον 120-150 ευρώ. Συν το ότι δεν βλέπω το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον λογαριασμό που μου προκαλεί πεπτικά προβλήματα.

Οι υπολοιπες χρεωσεις οπως δημοτικα τελη ,ΕΡΤ κλπ ερχονται στον λογαριασμο του παροχου ? ή ερχεται λογαριασμος ΔΕΗ μονον με αυτα ?

Βλέποντας την διαφήμιση της Ηρων όπου έγραφε 24/7 νυχτερινο, είπα να το ψαξω ξανά το θέμα.
Έκανα λοιπόν την άσκηση ξανά, μπήκα και το allazorevma και τελικά μου έβγαλε ότι θα έχω κέρδος 8,5 ευρώ το μήνα με την προυπόθεση βέβαια ότι θα δώσω πάγια εντολή στην τράπεζα και εφόσον είμαι καλοπληρωτής στον χρόνο θα έχω 20% έκπτωση.
Τζίφος ακόμα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για μένα.
Άσε που προτιμώ να πληρώνω όποτε με βολεύει και όχι όποτε έρθει ο λογαριασμός.
Το έχω πει και το ξαναλέω. Αν θέλετε να δείτε σοβαρή μείωση βάλτε λάμπες led. Είναι η πιο απλή αλλαγή που μπορεί να κάνει κάποιος.
Έριξα την κατανάλωση τουλάχιστον 1000 κιλοβατώρες το τετράμηνο και έπεσα κάτω από τις 2000, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 100-150 ευρώ μείον.
Έδινα 500 ευρώ και τώρα δύσκολα ξεπερνάω τα 350

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Yperion είπαμε να μιλάμε σοβαρά και όχι να δουλευόμαστε .
Δικαίωμα σου να μην γουστάρεις τη ΔΕΗ ,αλλά να γράφεις ότι θα υπάρξουν πηγές ενέργειας με μικρότερη ρύπανση και να μπορεί λειτουργήσει η χώρα [στο παρόν και στο άμεσο μέλλον] είναι σαν να μας δουλεύεις και μάλιστα χοντρά.

Υπάρχει για το ενεργειακό μέλλον της χώρας πρόσφατη μελέτη του Αστεροσκοπίου Αθηνών...http://www.wwf.gr/news/2017-borei-i-ellada-xoris-ligniti

Γι' αυτό λέω ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα με την ρύπανση , την βλάβη στην υγεία των κατοίκων και την μετατροπή ολοκλήρων περιοχών σε σεληνιακό τοπίο είναι ασόβαρος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Υπάρχει για το ενεργειακό μέλλον της χώρας πρόσφατη μελέτη του Αστεροσκοπίου Αθηνών...http://www.wwf.gr/news/2017-borei-i-ellada-xoris-ligniti

Γι' αυτό λέω ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα με την ρύπανση , την βλάβη στην υγεία των κατοίκων και την μετατροπή ολοκλήρων περιοχών σε σεληνιακό τοπίο είναι ασόβαρος;

Οποιος δεν έχει επαφή με τη πραγματικότητα μάλλον εκτίθεται.
Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να λειτουργήσει στα επόμενα χρόνια κλείνοντας τις λιγνιτικές μονάδες ,τότε λυπάμαι αλλά σηκώνω τα χέρια .

αμα κλεισουν τα λιγνιτωρυχεια,η τιμη του ρευματος θα παει στο θεο.

Αμα κλείσουν τα λιγνιτωρυχεία το σχετικά μικρότερο πρόβλημα θα είναι η τιμή του ρεύματος ,γιατί απλά η χώρα θα βυθιστεί στο σκοτάδι και μάλλον οι βιομηχανίες -βιοτεχνίες θα τροφοδοτούνται από τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες ...

Τι γίνεται με αυτούς τους παρόχους δεν έχω καταλάβει.
Με πηραν τηλέφωνο από τον Ηρων και είπα να τσέκαρω στο αλλαζωρευμα γιατι ακούω πολλά
Τελικά βλέπω ότι ο Ηρων μου έρχεται ακριβότερος :speechless-smiley-0 από τη ΔΕη και με το συμφερότερο πακέτο (δεν θυμαμαι ποιος ηταν, αλλά δεν έχει σημασία) γλυτώνω καπου ένα ευρω το μήνα!
Σημειωτέον έχω την έκπτωση της ΔΕΗ και παγια εντολη δεν δινω για κανένα λόγο και σε κανένα

Προς το παρόν η μόνη εναλλακτική είναι τα πυρηνικά εργοστάσια.
Το αν τα θέλουμε ή όχι είναι άλλο θέμα.

Αν δεν γίνει πυρηνικό ατύχημα πάντως τύπου Τσερνομπίλ ή Φουκουσίμα, τα πυρηνικά εργοστάσια έχουν μικρότερη ρύπανση στο περιβάλλον.
Τα δε πυρηνικά απόβλητα έχουν 100 φορές λιγότερη ραδιενέργεια από τη στάχτη του λιγνίτη.

Πάω στοίχημα ότι αυτό δεν το ξέρατε.
Ούτε εγώ το ήξερα. Μάλλον έπεσε έλεγχος στην πληροφορία.
Τρώμε άγριο δούλεμα.

Αν δεν γίνει πυρηνικό ατύχημα πάντως τύπου Τσερνομπίλ ή Φουκουσίμα, τα πυρηνικά εργοστάσια έχουν μικρότερη ρύπανση στο περιβάλλον.
Τα δε πυρηνικά απόβλητα έχουν 100 φορές λιγότερη ραδιενέργεια από τη στάχτη του λιγνίτη.

Τρώμε άγριο δούλεμα.

Χρήστο μου ,για να αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης μιας χώρας χρειάζονται δεκαετίες και προφανώς μελέτες .
Το να διαγράφουν κάποιοι τη σημερινή ενεργειακή πραγματικότητα και την πραγματικότητα του άμεσου μέλλοντος ,λυπάμαι αλλά είναι πρόκληση πρός την μέση πρός μικρή ευφυΐα μας .

E ναι!

Σαφώς έτσι είναι Πέτρο... και πολύ φοβάμαι ότι με αυτόν τον τρόπο "σκέφτονται" το πράγμα και οι ιθύνοντες.

Και τα προβλήματα θα διαιωνίζονται.

Χρήστο ,σ αυτό το τόπο μάθαμε να δαιμονοποιούμε ή θεοποιούμε πρόσκαιρα και ευκαιριακά όλα τα κομβικά ζητήματα που έχουν σχέση με το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της χώρας .

Τρώμε άγριο δούλεμα.

Το θέμα όμως Χρήστο είναι οτι αν γίνει ατύχημα, τα αποτελέσματα τα είδαμε με το Τσερνομπίλ.
Η περίπτωση της Φουκουσίμα είναι ακόμα νωπή και δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει.. αν και πιστεύω οτι την περίπτωση της Φουκουσίμα την "εξαφάνισαν" με συνοπτικές διαδικασίες.

..

Τρώμε άγριο δούλεμα.

100 φορές πάνω !!! .. για κάντο λιανά .. απο τον πίνακα δεν βγάζω άκρη ..