... για να αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης μιας χώρας χρειάζονται δεκαετίες και προφανώς μελέτες .
Το να διαγράφουν κάποιοι τη σημερινή ενεργειακή πραγματικότητα και την πραγματικότητα του άμεσου μέλλοντος ,λυπάμαι αλλά είναι πρόκληση πρός την μέση πρός μικρή ευφυΐα μας .
Έτσι είναι. Εμείς δεν έχουμε πυρηνικούς σταθμούς, αλλά εισάγουμε το ρεύμα από το Κοσλοντούι για να μην χαλάμε το λιγνίτη...έχουν ανεβεί οι εισαγωγές σε ποσοστό γύρω στα 20% του συνόλου της κατανάλωσης
Για κανονικές συνθήκες .. συμφωνώ .. αλλά στην χώρα μας γίνεται εντελώς το αντίθετο .. έχει αλλάξει ήδη ο ενεργειακός χάρτης (επι το δυσμενέστερο ) μάνι μάνι χωρίς καμια πλήρη μελέτη φυσικά. Εννοώ οτι στο μίγμα καυσίμου έχει πέσει ο εγχώριος λιγνίτης σε ποσοστό κάτω του 30% της συνολικής παραγωγής, έχουν ανεβεί οι εισαγωγές σε ποσοστό γύρω στα 20% του συνόλου της κατανάλωσης, τα φωτοβολταικά/ανεμογεννήτριες πληρόνονται σε τιμές ανώτερες όλης της ευρώπης ..
Please ανοίξτε ενα θέμα για την ενέργεια .. να μην χαλάμε το νήμα για τους εναλλακτικούς .. θα το άνοιγα εγώ αλλά δεν είμαι σε θέση να το συντηρήσω ..
Γράψτε τις απόψεις σας χωρίς προσωπικές προσβολές πρός τον συνομιλητή σας
δύσκολο αγαπητέ Πέτρο!
Προσωπική μου άποψη: έχουμε ακόμα πολύ πετρέλαιο για να "αφήσουν" της ΑΠΕ να αναπτυχθούν...
Στην Ισπανία τα αιολικά δεν είναι πια επιδοτούμενα γιατί θεωρείται ότι είναι μια χαρά κερδοφόρα επένδυση. "αφήσουν" - "ξε-αφήσουν" η χώρα έχει το δυναμικό και πρέπει να είναι τεχνολογικά έτοιμη.Προσωπική μου άποψη: έχουμε ακόμα πολύ πετρέλαιο για να "αφήσουν" της ΑΠΕ να αναπτυχθούν...
Οποιος δεν έχει επαφή με τη πραγματικότητα μάλλον εκτίθεται.
Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να λειτουργήσει στα επόμενα χρόνια κλείνοντας τις λιγνιτικές μονάδες ,τότε λυπάμαι αλλά σηκώνω τα χέρια .
Για τον φίλο που είπε για λαμπτήρες led..
ναι καλή φάση.. τις άλλαξα και εγώ σχεδόν όλες πριν 1-2 χρόνια..
Τώρα υπάρχουν ακόμη καλύτερες τιμές και προσφορές από το Internet!
Μέχρι τώρα δεν μου έχει "καεί" καμία όταν με επώνυμες οικονομίας είχα πριν, "κάμποσες" απώλειες.. σε 1 με 2 χρόνια λειτουργίας..
Στην μελέτη αναφέρεται τι μπορεί να γίνει τα επόμενα 10-20-30 χρόνια. Κανείς δεν λέει να κλείσουν οι μονάδες ΣΗΜΕΡΑ.
Με το κόστος των φωτοβολταϊκών να πέφτει κάθε χρόνο ο λιγνίτης είναι θέμα χρόνου να καταστεί τελείως ασύμφορος.
Έχω αλλάξει τις περισσότερες λάμπες σε LED εδώ και 2 χρόνια , απώλειες είχα όμως αρκετές , πχ. θυμάμαι ότι απο 3 λαμπτήρες LED της Philips μέσα σε ένα χρόνο κάηκαν και οι τρεις. Μάλιστα στις LED το πρόβλημα δεν είναι τα λεντάκια που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά οι μετασχηματιστές που έχουν μέσα ενσωματωμένους και είναι ειδικά οι πυκνωτές που είναι συνήθως κακής ποιότητας (στις παλιότερες υλοποιήσεις γιατί πλέον είναι πιο ολοκληρωμένα τα κυκλώματα).
Έχω αλλάξει τις περισσότερες λάμπες σε LED εδώ και 2 χρόνια , απώλειες είχα όμως αρκετές , πχ. θυμάμαι ότι απο 3 λαμπτήρες LED της Philips μέσα σε ένα χρόνο κάηκαν και οι τρεις. Μάλιστα στις LED το πρόβλημα δεν είναι τα λεντάκια που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά οι μετασχηματιστές που έχουν μέσα ενσωματωμένους και είναι ειδικά οι πυκνωτές που είναι συνήθως κακής ποιότητας (στις παλιότερες υλοποιήσεις γιατί πλέον είναι πιο ολοκληρωμένα τα κυκλώματα).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.