Yperion
AVClub Fanatic
Η πλάκα είναι ότι τότε δεν είχα αλλάξει πάροχο (για κάποιο λόγο δεν τους έβρισκα αξιόπιστους). Τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα γιατί πολλοί έχουν και δικοί τους παραγωγή ενέργειας όπως η Elpedison και η Protergeia.
Υπάρχει πολύ κακή εμπειρία από τους προηγούμενους παρόχους που φάγανε τα λεφτά του ΕΝΦΙΑ κλπ.
Τελικά διπλό πλήρωσες;παθών.
Τελικά διπλό πλήρωσες;
Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι εναλλακτικοί παιδιά στην ουσία μεσάζοντες δεν ειναι; Γιατί δεν νομίζω οτι εχει εργοστάσια ρεύματος ο κάθε μεγαλοεργολαβος που κρύβεται πίσω από αυτούς. Όποτε τι συζητάμε για άνοιγμα της αγοράς, όλοι εξαρτώνται από τη ΔΕΗ. Σε περίπτωση βλάβης στο ρολόι έξω από τα σπίτια μας ποιος θα έρθει να το επισκευάσει; Πάλι νομίζω Δεητζης.
Όποτε στην ουσία ειναι ένα γιαλαντζί άνοιγμα της αγοράς, όπου το κράτος επιτρέπει στο μεσάζοντα να πουλάει το ρεύμα της ΔΕΗ ελαφρά φθηνότερα έτσι ώστε η κάθε Τρόικα να μην μας πρήζει τα αυτιά.
Sent from my iPad using Tapatalk
Οι εναλλακτικοί παιδιά στην ουσία μεσάζοντες δεν ειναι; Γιατί δεν νομίζω οτι εχει εργοστάσια ρεύματος ο κάθε μεγαλοεργολαβος που κρύβεται πίσω από αυτούς.
Οι εναλλακτικοί παιδιά στην ουσία μεσάζοντες δεν ειναι; Γιατί δεν νομίζω οτι εχει εργοστάσια ρεύματος ο κάθε μεγαλοεργολαβος που κρύβεται πίσω από αυτούς. Όποτε τι συζητάμε για άνοιγμα της αγοράς, όλοι εξαρτώνται από τη ΔΕΗ. Σε περίπτωση βλάβης στο ρολόι έξω από τα σπίτια μας ποιος θα έρθει να το επισκευάσει; Πάλι νομίζω Δεητζης.
Όποτε στην ουσία ειναι ένα γιαλαντζί άνοιγμα της αγοράς, όπου το κράτος επιτρέπει στο μεσάζοντα να πουλάει το ρεύμα της ΔΕΗ ελαφρά φθηνότερα έτσι ώστε η κάθε Τρόικα να μην μας πρήζει τα αυτιά.
Οι μεγαλύτεροι απο αυτούς έχουν ΚΑΙ ηλεκτροπαραγωγή .. μαλιστα με πολύ μεγάλη εγκατεστημένη ισχύ γύρω στα 2,5 GW δες σελ.5 http://www.lagie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/DAS_Monthly_Reports/201702_DAS_Monthly_Report.pdf (γενικά έχει παρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία το pdf)
Το "ΚΑΙ" μπήκε διότι δεν είναι υποχρεωτικό να πουλάν αυτό που παράγουν .. δηλ. είναι βασικά όπως το λες "μεσάζοντες - πωλητές". Αν συμφέρει να πουλάν την παραγωγή τους την πουλάνε αλλιώς αγοράζουν απο φτηνή προσφορά (είτε ΔΕΗ, είτε εισαγωγές).
Επειδή βασικά όλες οι μονάδες παραγωγής των εκτός ΔΕΗ παραγωγών είναι μονάδες φυσικού αερίου, το κόστος παραγωγής με αέριο είναι κατα μέσο όρο είναι πιο μεγάλο απο το κόστος λιγνίτη και εισαγωγών (που πάλι απο λιγνίτη προέρχεται ..). Δεν είναι σταθερά πιο ακριβό το αέριο διότι παίζει με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, πάντως επειδή κατα καιρούς το ψαχνω .. θυμάμαι οτι την εποχή που το πετρέλαιο ήταν στα 80$ το αέριο κόστιζε διπλά απο τον λιγνίτη Ελλάδος (τετραπλά απο τον λιγνίτη Βουλγαρίας) .. μετά οταν πήγε το πετρέλαιο στα 40$ το κόστος ήταν περίπου στα ίδια με Ελληνικό λιγνίτη (όλες οι αναλογίες με το κοστος CO2 ενσωματωμένο).
Στους συγκεκριμένους υπολογισμούς δεν φαίνεται η περιβαλλοντική επίπτωση του λιγνίτη , αν συνυπολογιστεί ο λιγνίτης είναι μακράν το ακριβότερο καύσιμο σε σχέση με οτιδήποτε άλλο.
Το πραγματικό κόστος του λιγνίτη...http://www.topontiki.gr/article/124602/pragmatiko-kostos-toy-ligniti
Εγώ πάλι απορώ γιατί δεν αλλάζει περισσότερος κόσμος πάροχο. Είναι θέμα άγνοιας; Φόβου; Για να πω την αλήθεια αν δεν είχαν αλλάξει οι γονείς μου απο πέρυσι και δεν έβλεπα την οικονομική διαφορά που δεν είναι καθόλου αμελητέα (ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα) ίσως να μην το είχα "τολμήσει" (κακώς βέβαια).
Νομίζω ότι τις πρόσθετες χρεώσεις δεν μπορείς να τις γλυτώσεις πουθενά.. έτσι δεν είναι ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.