Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Δεν είναι καθόλου φυσιολογική αυτή η κατανάλωση εκτός αν δεν βλέπουν τηλεόραση ,δεν ακούν ραδιόφωνο ,τρώνε μόνο ωμές τροφές ,δε πίνουν ζεστά ροφήματα ,βάζουν πλυντήριο [αν έχουν] μία φορά το μήνα ,κλπ,κλπ Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι ο μετρητής δεν δουλεύει καλά και δείχνει μικρότερη κατανάλωση

θα μπορούσε αν υπάρχει ηλιακός θερμοσίφωνας, ΔΕΝ μαγειρεύουν ή μαγειρεύουν ελάχιστα και δεν βάζουν πολύ πλυντήριο/σίδερο

Μπορεί να έχουν φυσικό αέριο για θέρμανση,ζεστό νερό και μαγείρεμα.Αλλά και πάλι λίγη κατανάλωση μου φαίνεται.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση-δημοσκόπηση, απλά για να ακούσει και άλλες γνώμες ένα τρίτο άτομο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, από την εμπειρία που έχει ο καθένας από εσάς από τις δικές του μετρήσεις στον μετρητή του, αν είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών μέτρων με δύο ενοίκους, το οποίο κατοικείται σε καθημερινή βάση, δεν μένει δηλαδή ποτέ ακατοίκητο, να παρουσιάζει συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση για το τετράμηνο του χειμώνα που μας πέρασε, μόλις 360 κιλοβατώρες, δηλαδή μόλις 90 κιλοβατώρες τον μήνα. Το διαμέρισμα αυτό δεν κάνει χρήση κλιματιστικών, χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας.

Και σας ρωτάω γιατί η μητέρα μου, που είναι ένα άτομο μόλις και μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα 50 τ.μ., και γνωρίζω πολύ καλά πόσο "Σκρουτζ" είναι με την κατανάλωση ρεύματος, δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση κάτω από 800 κιλοβατώρες στον λογαριασμό της...

Αν η τετραμηνιαια καταναλωση ειναι γραμμενη στο λογαριασμο της ΔΕΗ και βγηκε ο λογαριασμος βασει αυτης, πολυ πιθανον στο επομενο εκκαθαριστικο να τραβας τα μαλλια σου απο την ριζα!
Μου ειχε τυχει εμενα το ιδιο αλλα με 400 κιλοβατωρες. Εκκαθαριστικος λογαριασμος με 400 κιλοβατωρες μεσα στον χειμωνα. Πληρωσα πολυ λιγα. Ο επομενος εκκαθαριστικος που ηρθε ειχε 2400 κιλοβατωρες καταναλωσης και πληρωσα ενα ωραιο 500αρικο. Μετα απο δικο μου ψαξιμο εμαθα οτι αυτος που ερχεται και κοιταζει το ρολοι μου, τοτε που ηταν να ερθει να δει για τον πρωτο λογαριασμο δεν ηρθε και εβαλε πλασματικη καταναλωση, η οποια ομως ηταν πολυ μικρη. Στον δευτερο εκκαθαριστικο ειχε ερθει κανονικα, ειδε το ρολοι και ετσι βγηκε η διαφορα απο την προηγουμενη τοσο μεγαλη, δηλαδη 2400 κιλοβατωρες. Επεσα στην επομενη κλιμακα και πληρωσα για την ΔΕΗ 250 ευρω και τα υπολοιπα 250 ευρω ηταν για ολα τα υπολοιπα, παγια, τελη και ολα αυτα τα κερατιατικα.
Απο τοτε, οποτε ερχεται ο εκκαθαριστικος λογαριασμος, κοιταζω αν ανταποκρινεται με τις κιλοβατωρες που γραφει το ρολοι για να μην την ξαναπατησω.

Τωρα, στην περιπτωση που η καταναλωση ειναι πραγματικη και απο την μετρηση της ΔΕΗ και απο αυτο που γραφει το ρολοι, πες μας τι συσκευες - τερατα οικονομιας εχεις να τις παρουμε και εμεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Τωρα, στην περιπτωση που η καταναλωση ειναι πραγματικη και απο την μετρηση της ΔΕΗ και απο αυτο που γραφει το ρολοι, πες μας τι συσκευες - τερατα οικονομιας εχεις να τις παρουμε και εμεις!

Ο γνωστός μου είναι σε εναλλακτικό πάροχο, δεν θυμάμαι την εταιρεία. Μου το παίζει "σκληρό πεπόνι" του στιλ: "Κοίτα πόσο λίγο ρεύμα πληρώνω εγώ, μείνε εσύ κορόιδο στη ΔΕΗ". Μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο του τεράμηνο στον εναλλακτικό πάροχο, και του ήρθε ο πρώτος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι αδύνατον να έχει κάψει τόσο λίγο ρεύμα σε ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών με δύο ένοικους, αλλά δεν ακούει τίποτα. :flipout:

Και το πιο κουφό από όλα είναι το εξής: Πλήρωσε συνολικά 153 ευρώ στο τετράμηνο, δηλαδή 50 + 50 + 50 + 3 ευρώ εκκαθαριστικός για κατανάλωση υποτίθεται 360 κιλοβατώρες συνολικά. Αν κάνει κάποιος την απλή διαίρεση, βγαίνει συνολικό κόστος 0,421 ευρώ ανά κιλοβατώρα, που είναι θεόκουφη τιμή, μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε πάροχος μπορεί να χρεώσει τόσο ακριβά.

Υποψιάζομαι ότι παίζει αυτό που λες, δεν ήρθε κανένας για να πάρει μέτρηση, και απλά του έβαλαν μια ενδεικτική τιμή. Και ότι στον επόμενο λογαριασμό, θα χρειαστεί υπογλώσσια... :flipout:

Στο πρωτο σκελος του παραπανω ποστ, δεν εχουν και τοση σημασια τα τ.μ. και εν μερη τα ατομα.
Σημασια εχει ποσες ενεργοβορες συσκευες υπαρχουν και ποσο συχνα δουλευουν.

Εγω π.χ. δεν εχω λαμπες οικονομιας. Γιατι. ?
Χρησιμοποιω κουζινα και θερμοσιφωνα καθε μερα, ατμοσιδερο, ηλ σκουπα, πλυντηριο καθε δευτερη και οι υπολοιπες συσκευες ψγχαγωγιας κλπ οχι μονο ειναι ενεργοβορες αλλα τις λειτουργω και πολλες ωρες την ημερα.

Σε αντιθεση καποιος αλλος μπορει να κανει πιο συνετη χρηση, να τις λειτουργει πιο αραια, να απουσιαζει πιο πολλες ωρες απο το σπιτι, να εχει συσκευες λιγοτερο ενεργοβορες κλπ.

Στο δευτερο σκελος παναγιωτη διαιρεσες τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ λογαριασμο με τις κιλοβατωρες και εβγαλες τον μεσο ορο κιλοβατωρας, πραγμα που ειναι λαθος.

Πρεπει πρωτα να αφαιρεσεις απο τον συνολικο λογαριασμο τις λοιπες χρεωσεις τριτων (ερτ, δημο, κλπ) και τοτε το ποσό που θα απομεινει να το διαιρεσεις με τις κιλοβατωρες για να βρεις το κοστος ανα κιλοβατωρα.

Γιαννη μου τα τετραγωνικα παιζουν ρολο γιατι ειναι συντελεστης.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Γιαννη μου τα τετραγωνικα παιζουν ρολο γιατι ειναι συντελεστης.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και τα ατομα παιζουν ρολο γιατι οτι δεν καψει ο ενας, μπορει να το καψει ο αλλος.
Ηθελα να δωσω εμφαση στο οτι αν ενεργοβορες συσκευες δεν δουλευουν συχνα, κιλοβατωρες δεν γραφονται.
Για τον ασυνηθιστα χαμηλο αριθμο κιλοβατωρων πηγαινε το συγκεκριμενο σχολιο μου και οχι για την κλιμακα χρεωσης ή του συνολικου ποσου.
Εμενα αφησε με μονο μου και σε γκαρσονιερα (με τις συσκευες μου και την ιδιοσυγκρασια μου) και σου καταναλωνω οχι 360, αλλα 2360.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Ο γνωστός μου είναι σε εναλλακτικό πάροχο, δεν θυμάμαι την εταιρεία. Μου το παίζει "σκληρό πεπόνι" του στιλ: "Κοίτα πόσο λίγο ρεύμα πληρώνω εγώ, μείνε εσύ κορόιδο στη ΔΕΗ". Μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο του τεράμηνο στον εναλλακτικό πάροχο, και του ήρθε ο πρώτος εκκαθαριστικός λογαριασμός. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι αδύνατον να έχει κάψει τόσο λίγο ρεύμα σε ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών με δύο ένοικους, αλλά δεν ακούει τίποτα. :flipout:

Και το πιο κουφό από όλα είναι το εξής: Πλήρωσε συνολικά 153 ευρώ στο τετράμηνο, δηλαδή 50 + 50 + 50 + 3 ευρώ εκκαθαριστικός για κατανάλωση υποτίθεται 360 κιλοβατώρες συνολικά. Αν κάνει κάποιος την απλή διαίρεση, βγαίνει συνολικό κόστος 0,421 ευρώ ανά κιλοβατώρα, που είναι θεόκουφη τιμή, μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε πάροχος μπορεί να χρεώσει τόσο ακριβά.

Υποψιάζομαι ότι παίζει αυτό που λες, δεν ήρθε κανένας για να πάρει μέτρηση, και απλά του έβαλαν μια ενδεικτική τιμή. Και ότι στον επόμενο λογαριασμό, θα χρειαστεί υπογλώσσια... :flipout:

Κατάλαβα σε ποιόν αναφέρεσαι... :laugh:

Εμένα, στη ΔΕΗ, για το τετράμηνο 11/1-10/5 (όπου το έσκισα με το αερόθερμο και το A/C, λόγω κάποιων θεμάτων που είχαμε με την κεντρική θέρμανση κι ήθελα να προστατέψω τη μέση μου), για κατανάλωση 1032 KWh, μου ήρθε ένας έναντι 61 κι ένας εκκαθαριστικός 175 ευρώ (70τμ).

Αφαιρώντας δήμους και ΕΡΤ, για το ρεύμα σύνολο συν ΦΠΑ για το τετράμηνο αντιστοιχούν 184,32 ευρώ. Η έκπτωση 15% για αυτή την κατανάλωση θα είναι 14,65, άρα πάμε στα ~0,164 ευρώ πλήρη τιμή KWh...

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος δεν έχει την έκπτωση, πάει στα ~0,179 η τιμή της KWh...

Last edited:
Έχει κανείς άποψη μεταξύ elpedison & Protergia σε σχέση με ΔΕΗ για καταναλώσεις ~3000 kwh;

Καπου ακουσα οτι οσον αφορα τη ΔΕΗ θα επαναρυθμιστουν οι χρεωσεις (οι οποιες υποτιθεται θα ειναι και μικροτερες) μεχρι τις 1500 κιλοβατωρες.
Οποτε πριν την αλλαγη οποιουδηποτε παροχου, καλο θα ειναι οι ενδιαφερομενοι να περιμενουν να μαθουν ποσο θα ειναι το νεο κοστος κιλοβατωρας μεχρι τις 1500 και πόσο απο εκει και πανω. Ισως οι τιμες παραμεινουν ιδιες, ισως αν πριν αλλαζε η τιμη πανω απο τις 800, τωρα να αλλαζει στις 1500, δεν γνωριζω λεπτομερειες.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/programma-proplirwmenos-logariasmos

Πρεπει να μας κανουν πλακα, δεν εξηγειται διαφορετικα! Καποιος manager της ΔΕΗ πρεπει να ειπε "θα τους τρελλανω ολους!"
Ενα πλεονεκτημα του ρευματος ειναι οτι πληρωνεις αυτο που εχεις καταναλωσει. Τωρα αυτο ειναι κατι σαν τις εκπτωσεις που κανουν ωδεια και φροντιστηρια. Προπληρωμη των διδακτρων με καποια δελεαστικη εκπτωση, μπας και μαζεψουν ρευστο στην αρχη της χρονιας και ξεχρεωσουν παγια που εχουν μαζευτει την νεκρη περιοδο του καλοκαιριου.
Με απλα λογια . Προβλημα ρευστοτητας για τη ΔΕΗ.
Αφου δεν εχουν βγαλει και καμια ταμπελα "ΕΚΠΟΙΗΣΗ" παλι καλα.

Μα 5%;;;;;;;;; Ποιος πιστεύουν ότι θα τσιμπήσει δηλαδή;; Να ήταν >10% και ίσως κάποιος που έχει χρήματα να έμπαινε στον πειρασμό...αλλά 5;;;;

Είναι 6% και μάλιστα όπως είναι φυσικό δεν είναι σε όλο τον λογαριασμό , αλλά μόνο στο ρεύμα που καταναλώνεις...

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα 5%;;;;;;;;; Ποιος πιστεύουν ότι θα τσιμπήσει δηλαδή;; Να ήταν >10% και ίσως κάποιος που έχει χρήματα να έμπαινε στον πειρασμό...αλλά 5;;;;

Σαφώς το 6% δεν είναι τόσο δελεαστικό ,όσο το 10% .
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν άτομα που έχουν <εγκλωβισμένα> χρήματα σε τράπεζες με μηδενικές αποδόσεις ετησίως ,οπότε για αυτούς ίσως είναι σχετικά δελεαστικό αν συνυπολογισθεί και η έκπτωση καλού πελάτη

Θελω να δω αν καποια στιγμη υπαρξει παροχος οπου το ρευμα που θα πουλαει στους τελικους καταναλωτες θα ειναι 100% απο ΑΠΕ...

Eιχαμε διακοπες ρευματος .... ΔΥΟ μεσα σε μια ωρα (μαλλον απο τον φορτο των AC).
Μενω περιοχη Φαληρο (Θεσσαλονικη). Ξερει κανεις αλλος να μας πει για αλλη περιοχη ? :p

Ειναι κατι στιγμες (σαν την σημερινη) που λες "Tελικα, δεν ηταν ιδιοτροπια μου ... η αγορα του UPS".
Και νιωθεις λιγο καλυτερα. Λιγο ! .... Γιατι ψυγεια, ΤV, κουζινες και AC ... δεν ειναι πανω στο UPS.