Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Μπορείς σε παρακαλώ να υπολογίσεις με 40% έκπτωση στο ρευμα πόσο κερδίζει κάποιος; Επίσης 1% είναι η έκπτωση της πάγιας εντολής άρα 41% συνολικά.

Αν εσένα το 41% σου βγαίνει 28 ευρώ το χρόνο πέταξε το κομπιουτεράκι.

Ξαναλέω κάλο είναι όποιος δεν ξέρει να μην γράφει αρλούμπες γιατί εκτίθεται.
Το 40% από που βγαίνει; Από τα διαφημιστικά spot;
Ότι να ναι. Αν δεν δωσεις σοβαρά στοιχεία, άστο καλύτερα.
 
Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Με πάγια,ερτ,δήμο κλπ. όλα.Για την ακρίβεια 348 ευρώ για 121 μέρες (1/11-1/3)

EDIT
Ακυρο δεν υπολόγισα το πιστωτικό που είχα από την προηγούμενη εκκαθάριση.
Συνολικά ήταν 387 ευρώ το τετράμηνο και όχι 348.

Δηλαδη εχεις δει κοντα 15 /μηνα λιγοτερα σε σχεση με τη ΔΕΗ μετα την αλλαγη;
 
Εχω φύγει πάνω από 3 χρόνια από τη Δεή,ούτε που θυμάμαι ποσο πλήρωνα.Σίγουρα πάντως,είναι φθηνότερα τώρα.
 
Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Το 40% από που βγαίνει; Από τα διαφημιστικά spot;
Ότι να ναι. Αν δεν δωσεις σοβαρά στοιχεία, άστο καλύτερα.

Είναι αρκετά σοβαρό το στοιχείο;

20170430_222735_zpsef42z2sp.jpg

Η τρέχουσα προσφορά της Ηρων (έβαλε πρόσφατα και ο αδερφός μου) είναι 20% έκπτωση για 11 μήνες και 2 μήνες (πρώτος και 13ος) δωρεάν ρεύμα. Ελπίζω να μην κάνεις κανένα υπολογισμό πάλι ότι πρόκειται για 28 ευρώ το χρόνο.
 
Αστο, μιλαμε άλλη γλώσσα.
Ένα είναι σιγουρο παντως, ότι για πωλήσεις δεν το έχεις καθολου :ernaehrung004:
 
Ας πούμε ότι έχεις κατανάλωση (ρεύματος μόνο χωρίς πρόσθετες χρεώσεις) 45 ευρώ το μήνα , δυο μήνες δωρεάν είναι 90 ευρώ και με 20% τον μήνα κερδίζεις και άλλα 99 ευρώ για 11 μήνες , συνολικά στους 13 μήνες έχεις κέρδος 189 ευρώ (14.5 ευρώ το μήνα).

Πες μας τώρα εσύ με τους δικούς σου υπολογισμούς πως προκύπτουν τα 28 ευρώ το χρόνο.

Δεν με ενδιαφέρει να το έχω με τις πωλήσεις , με την κοινή λογική με ενδιαφέρει.
 
Last edited:
Παιδια επειδη κι εγω ενδιαφερομαι, οκ τον πρωτο χρονο με τα δωρεαν κ.λ.π. εχεις λιγοτερο κοστος, τον επομενο χρονο τι γινεται; Θ αλλαζουμε καθε χρονο για να εκμεταλλευομαστε τις εκπτωσεις;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Είναι αρκετά σοβαρό το στοιχείο;

20170430_222735_zpsef42z2sp.jpg

Η τρέχουσα προσφορά της Ηρων (έβαλε πρόσφατα και ο αδερφός μου) είναι 20% έκπτωση για 11 μήνες και 2 μήνες (πρώτος και 13ος) δωρεάν ρεύμα. Ελπίζω να μην κάνεις κανένα υπολογισμό πάλι ότι πρόκειται για 28 ευρώ το χρόνο.

Καθόλου σοβαρό στοιχείο .. διότι δεν φαίνεται η φωτό !! το φωτομπακετ λέι οτι την έσβησες !!

Τι λογαριασμό έχεις ?. Με πάγια εντολή ?. Αν ναι πρέπει να συγκρίνεις με το τιμολόγιο καλοπληρωτή της ΔΕΗ (-15%)
Είσαι σίγουρος οτι έχει και 20% και δωρεάν δυο μήνες ?. Μήπως το 20% είναι χονδρικά αυτοί οι δυο μήνες ?.

Διότι στο αλλάζω ρεύμα, με 1200KWh ανα τετράμηνο μου βγάζει διαφορά υπερ ΗΡΩΝ 1+1 + πάγια εντολή 22,26 ανα έτος (σύγκριση με ΔΕΗ Γ1 + 15% έκπτωση καλοπληρωτή)
 
Εγώ είμαι στο παλιότερο πρόγραμμα με 40+10% έκπτωση στο ρεύμα για 3 μήνες και 20% από εκεί και μετά (χωρίς πάγιο για πάντα)....http://heron.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=117&Itemid=278

Στο νέο πρόγραμμα που ισχύει τώρα στην Ηρων είναι 2 μήνες δωρεάν και 20% τους υπόλοιπους 11. Απλή αριθμητική είναι , έχω κάνει τους υπολογισμούς παραπάνω.

Από εκεί και πέρα όποιος είναι ευχαριστημένος με την ΔΕΗ (δεν έχει λάβει παραφουσκωμένους λογαριασμούς , δεν θεωρεί κοροϊδία να παίρνει 15% έκπτωση μόλις τον τελευταίο χρόνο μετά από τόσα χρόνια που πλήρωνε στην ώρα του κτλ) συνεχίζει κανονικά.

ΥΓ. Έσβησα κάποιες παλιές φωτογραφίες και μάλλον και αυτή κατά λάθος , χθες λειτουργούσε η εικόνα κανονικά.
 
Last edited:
@ Yperion

Γιατί μας παιδεύεις ?? .. γιατί ? γιατί ?

- Με το τσιγκέλι να γράψεις σε ποιο πρόγραμμα είσαι,
- Το πόσο πληρώνεις την KWh θα φαινόταν με την σβησμένη φωτο αλλά πάει και αυτή
- Μας πλασάρεις την 20% έκπτωση + 2 μήνες δωρεαν χωρίς να δείχνεις που αναφέρεται αυτο το 20% - και απο το αλλάζω ρεύμα δεν προκύπτει αξιολογη διαφορά με τους καλοπληρωτες της ΔΕΗ .. Σε ρωτάω αν ο τρόπος πληρωμής σου είναι στην κατηγορία των καλοπληρωτών .. μας γράφεις στο χιόνι.
 
Ορίστε ρε παιδιά να βάλω πάλι τον λογαριασμό , λέει 40+1% όπως είχα πει. Ασχολείστε συνέχεια με το δέντρο και χάνετε το δάσος.

20170430_222735_zpszwjldput.jpg
 
Με συγχωρείς αλλά εσυ μας αναγκάζεις να πάμε δένδρο-δένδρο διότι βλέπεις παραμορφωτικά το δάσος ..

Ολος ο κόσμος βλέπει οτι οι διαφορές στις χρεώσεις είναι μικρές οταν συνυπολογιστεί η "καλοπληρωμή" .. εσυ γράφεις για διακοσάρια και τριακοσάρια τον χρόνο.

Πάμε δένδρο δένδρο ..

ΔΕΗ /ΜWh = 94,6 και μέ έκπτωση καλοπληρωτή 15% = 80,4 (και είναι και λίγο μεγαλύτερη η έκπτωση αλλά βαριέμαι να υπολογίζω ..)

ΗΡΩΝ /MWh = 85.0 και με προμόσιον 40% + 1% πάγια = 67,7 = 15,8% πιό φτηνά με την έκπτωση καλοπληρωτή 28,4% πιο φτηνα χωρίς το -15% της ΔΕΗ

ή αν το πάρεις αλλιώς η ΔΕΗ 18,8% πιο ακριβά με το -15%, 39,7% πιο ακριβή χωρίς.
Δηλαδή δεν είναι έκπτωση 40% .. κανονικά αυτά τα παιχνίδια με τα ποσοστά πρέπει να ελέγχονται απο ινστιτουτα καταναλωτή και να πέφτουν καμπάνες ..

Οταν φύγει το promotion bonus του πρώτου τριμήνου η διαφορά πόσο να είναι άραγε ?. Ισχύει η τιμή 85 /MWh -1% ?? (ακριβότερο απο ΔΕΗ καλοπληρωτή ??).
 
Δεν αξίζει τον κόπο.
Άσε που πολύ φοβάμαι πως όλοι αυτοί οι εναλλακτικοί όταν θα ρθει η ωρα να πληρώσουν το ρεύμα που πουλάνε τωρα θα κάνουν το κορόιδο και στο τέλος θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε όλοι το χρέος που θα δημιουργήσουν.
 
Ωραία η ΔΕΗ είναι 18.8% πιο ακριβή με τους δικούς σου υπολογισμούς. Άρα κερδίζω 18%. Για το 40% το βλέπεις και στον λογαριασμό.

Ευτυχώς λοιπόν που καταλήξαμε έστω και σε αυτό. Σας εύχομαι πάντα να είσαστε τόσο ικανοποιημένοι από την ΔΕΗ που να σας φαίνεται το συγκεκριμένο ποσοστό μικρό. Μετά απο 17 χρόνια που πλήρωνα πάντα εκπρόθεσμα το ρεύμα πρόλαβα ένα 15% έκπτωση και εγώ πριν αλλάξω εταιρεία , θα στείλω στον ευεργέτη του Ελληνικού λαού τον Φωτόπουλο ευχαριστήρια επιστολή.:p
 
@Yperion

18.8% ακριβότερη η ΔΕΗ στο τρίμηνο του bonus .. 5% φτηνότερη στο εννιάμηνο χωρίς bonus .. η ετήσια σούμα βγαίνει

ΗΡΩΝ πάγια εντολή ((3 Χ 67,7) + (9 Χ 85 Χ 0,99))/12 = 80.375
ΔΕΗ καλοπληρωτή 94,6 x 0.85 = 80.41 (μάλλον κάτι δέκατα παραπάνω θα είναι αλλά βαριέμαι να υπολογίζω και κατι άλλες ψιλές χρεώσεις της ΔΕΗ)

Μια από τα ίδια δηλαδή .. οι διαφορές είναι στα όρια λάθους των μετρητών**

** Μην νομίζουμε οτι τουλάχιστον οι παλιοί μετρητές της ΔΕΗ είναι μεγάλης ακρίβειας .. διαφορές +/-2% είναι απόλυτα φυσιολογικές και νομίζω οτι και μέχρι 10% απόκλιση δικαιολογείται ως "sample variation" ..
Εν τω μεταξυ, πολύ θα ήθελα να ξέρω τι σόι μετρητές βάζουν οι εναλλακτικοί και άν έχουν δυνατότητα remote "καλιμπραρίσματος" ;)

EDIT .. διόρθωσα το ΗΡΩΝ Χ 0,99 για την εκπτ.πάγιας εντολής.
 
Last edited:
επειδή από την εικόνα παραπάνω δε φαίνεται ή δεν το βλέπω, η έκπτωση 40% σε τι αντιστοιχεί;
 
Συγκρίνω τους λογαριασμούς ΔΕΗ με της Green και βλέπω πως στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελειας η Green με χρεώνει περισσότερο. Άλλαξε κάτι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα; τι περιλαμβάνει το ΥΚΩ;

Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

επειδή από την εικόνα παραπάνω δε φαίνεται ή δεν το βλέπω, η έκπτωση 40% σε τι αντιστοιχεί;

40% έκπτωση στην αξία του ρεύματος για 3 μήνες , 20% από εκεί και πέρα είναι το πρόγραμμα μου.

Ήδη στους πρώτους 5 λογαριασμούς υπολογίζω ότι εχω γλιτώσει μια 100άρα ευρώ και συνεχίζω. Και άσε τους άλλους να βγάζουν αποτελέσματα "στα όρια του στατιστικού λάθους" (προφανώς και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στατιστικά λάθη θεωρούνται).