Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Ειχα κανει παλια και δεν ειδα καποια σημαντικη εκπτωση.
Συν οτι εχασα και λεφτα με τους απατεωνες.
Ολοι οι φοροι παραμενουν ως εχουν. Εκει ειναι τα πολλα λεφτα άλλωστε στον λογαριασμό.
Το μονο που εχει εκτπωση ειναι η κιλοβατώρα.
Χοντρικά ένα παραδειγμα.
Αν εχεις καταναλωση το 4μηνο 2000KW/h, τότε το όφελος σου θα ειναι 8 ευρω, οποτε στο χρονο ειναι 24 ευρω.
Πιστευω αξιζει μονο για μεγαλες εταιρείες (αλλωστε έτσι ξεκίνησαν οι εναλλακτικοί και μετά ασχολήθηκαν και με τους οικιακούς) ή για όσους μισουν το δημόσιο και δεν γουστάρουν τους συνδικαλιστές.

Φυσικά υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι έχουν δει μεγάλες εκπτώσεις.
Τώρα πως γίνεται αυτο, δεν γνωρίζω.
Δες πόσο έχει την κιλοβατώρα η ΔΕΗ και δες πόσο την έχει ο ανταγνωσμός. Πολύ μικρή διαφορά που γίνεται αισθητή πιστεύω, μόνο σε επαγγελματίες (βιομηχανίες κλπ).
Περισσότερη οικονομία θα έχεις αν αλλάξεις τις λάμπες με led πχ παρά αν αλλάξεις πάροχο :silly:

Φυσικά υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι έχουν δει μεγάλες εκπτώσεις.
Τώρα πως γίνεται αυτο, δεν γνωρίζω.
Δες πόσο έχει την κιλοβατώρα η ΔΕΗ και δες πόσο την έχει ο ανταγνωσμός. Πολύ μικρή διαφορά που γίνεται αισθητή πιστεύω, μόνο σε επαγγελματίες (βιομηχανίες κλπ).
Περισσότερη οικονομία θα έχεις αν αλλάξεις τις λάμπες με led πχ παρά αν αλλάξεις πάροχο :silly:

Πολύ σωστό το τελευταίο που γράφεις

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Ειχα κανει παλια και δεν ειδα καποια σημαντικη εκπτωση.
Συν οτι εχασα και λεφτα με τους απατεωνες.

Και εγώ πριν πολλά χρόνια είχα βάλει Tellas , τι σχέση έχει αυτό με την ΣΗΜΕΡΙΝΗ εικόνα των τηλεπικοινωνιών; ΚΑΜΙΑ! Οπότε καλό είναι να μιλάμε για το 2017 και όχι το 2010.

Δες πόσο έχει την κιλοβατώρα η ΔΕΗ και δες πόσο την έχει ο ανταγνωσμός.

Παραπληροφόρηση Νο2 , αν βάλεις τις καταναλώσεις σου στο alazorevma.gr προκύπτουν διαφορες απο 100-200 ευρώ , εμένα συγκεκριμένα μου έβγαζε 180 ευρώ το χρόνο , πολύ κοντά στην πραγματική διαφορά που βλέπω που είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα (χωρίς να υπολογίσσουμε τα παραφουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα).

Καλό είναι να μην κάνουμε τους παντογνώστες λοιπόν.

Τα έβαλα και μου βγάζει 28 ευρώ, οπότε μήπως είσαι εσύ ή παραπληροφορηση;

Εξάλλου ρώτησε ο άνθρωπος πόσο έκπτωση έχεις στην πράξη. Βάλε screenshot τους λογαριασμούς να συγκρίνουμε. Μεγαλο παιδί εισαι. Άσε το αλλάζω ρεύμα gr και μπες στο site της κάθε εταιρίας να δεις πόσο χρεώνει την κιλοβατώρα και κανε τις πραξεις

Μακάρι να πήγαινε έτσι. Η Green με 0,076 τη κιλοβατώρα μου έβγαλε περίπου 100 ευρώ για το ρεύμα αλλά με τα πρόσθετα έφτασε 250.

Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό εννοω.
Τα προσθετα είναι αυτά που ανεβαζουν το κοστος και τα οποια παραμενουν ιδια σε οποια εταιρεια και να πας.
Θα δεις μια μειωση ΜΟΝΟ στο κοστος της κιλοβατώρας, αλλα ως εκει.
Ας μας δειξουν οι φιλοι που λενε ότι εχουν φοβερη πτωση στο ρευμα, τους λογαριασμούς του 4μηνου και του προηγουμενου ετους, να δουμε τα κοστη και αλλαζω αυριο παροχο κιολας.
Αυτό περιμενω κι εγω.
Καποιες εταιριες ειχαν καποια προσφορα για ένα 3μηνο όμως, μετα ερχοταν τα κοστη σε νορμαλ επιπεδο.
Πριν 3 μηνες μου ειχε ερθει door to door ένας για πωληση και όταν του ειπα ότι μιλας για 30 ευρω το χρονο μειωση, μου απαντησε "ε κι αυτό κατι δεν είναι";

Νομιζω οτι οι εναλλακτικοι παροχοι ενεργειας ειναι οπως στο ξεκινημα των παροχων της κινητης τηλεφωνιας και του internet...

Καποια στιγμη θα κανουν προσφορες καλυτερες απ οτι σημερα και φυσικα μετα απο λιγο καιρο θα παιξουν πακετα με σταθερη, κινητη, internet ακομα και τηλεορασης μαζι...

Πως γινεται να αγοραζεις φθηνοτερο ηλεκτρικο ρευμα απο τη ΔΕΗ και να το πουλας με κερδος ακριβοτερο?
Και γιατι δλδ να μην το πουλαει απ'ευθειας η ΔΕΗ?

Και πως γινεται ο παροχος να εκμεταλλευεται τις εγκαταστασεις
της ΔΕΗ τις οποιες εχει χρυσοπληρωσει ο λαος?
Δλδ οι εγκαταστασεις ειναι της ΔΕΗ,
τις συντηρει η ΔΕΗ, πληρωνει για ολο το συστημα
παραγωγης και διανομης ηλεκτρικου ρευματος και τα τσεπωνει ο παροχος?

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Πως γινεται να αγοραζεις φθηνοτερο ηλεκτρικο ρευμα απο τη ΔΕΗ και να το πουλας με κερδος ακριβοτερο?

Λογικα θα είναι όπως την τηλεφωνία.
Εφόσον μιλάμε για απελευθέρωση, τότε η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να νοικιάζει το δίκτυο της στους παρόχους.
Επίσης η συντονιστική αρχή, απαγορεύει την ΔΕΗ να πουλάει φθηνότερα για να υπάρχει και ο ανταγωνισμός.
Όπως απαγορεύει και στον ΟΤΕ να πουλάει φθηνότερα, αλλιώς πάμε πάλι σε μονοπώλιο.

Μακάρι να γίνει αυτό που λέει ο Fixxxer και να πέσουν περισσότερο οι τιμές.

Το Δικτυο δεν ειναι της ΔΕΗ πλεον, ειναι του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ...
Προφανως νοικιαζεται το Δικτο απο ιδιωτες οπως γινεται για παραδειγμα και σε Δημοσια κτηρια ή ιδιοκτητα κτηρια που τα νοικιαζει το Δημοσιο...
Πολλες εταιρειες δεν αγοραζουν μονο απ την ΔΕΗ, εχουν και δικες τους μοναδες παραγωγης, ειτε με ΦΑ, ειτε με ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ οποτε το κοστος ειναι ακομα πιο χαμηλο...

Τα έβαλα και μου βγάζει 28 ευρώ, οπότε μήπως είσαι εσύ ή παραπληροφορηση;

Μπορείς σε παρακαλώ να υπολογίσεις με 40% έκπτωση στο ρευμα πόσο κερδίζει κάποιος; Επίσης 1% είναι η έκπτωση της πάγιας εντολής άρα 41% συνολικά.

Αν εσένα το 41% σου βγαίνει 28 ευρώ το χρόνο πέταξε το κομπιουτεράκι.

Ξαναλέω κάλο είναι όποιος δεν ξέρει να μην γράφει αρλούμπες γιατί εκτίθεται.

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

.........
Επίσης η συντονιστική αρχή, απαγορεύει την ΔΕΗ να πουλάει φθηνότερα για να υπάρχει και ο ανταγωνισμός.
Όπως απαγορεύει και στον ΟΤΕ να πουλάει φθηνότερα, αλλιώς πάμε πάλι σε μονοπώλιο.

........
Γιά σταθείτε, βρε παιδιά, αυτό πάλι, τι σημαίνει; Μήπως ότι πρέπει η ΔΕΗ, υποχρεωτικά, να είναι η ακριβότερη; Τι σόϊ ανταγωνισμός είν' αυτός;

Στην watt & volt που είμαι,πλήρωσα για το 4μηνο του χειμώνα 350 ευρώ για κατανάλωση 1877 kw.
με πάγια και ολα; ειναι σαν να σου βγαίνει 0,186 η κιλοβατώρα. Εγω αυτα που πλήρωσα στο στο 4μηνο και σε σπιτι , και στο χωριό οι γονεις μου ειναι σαν να κοστιζει στη ΔΕΗ 0,24 η κιλοβατώρα...

Με πάγια,ερτ,δήμο κλπ. όλα.Για την ακρίβεια 348 ευρώ για 121 μέρες (1/11-1/3)

EDIT
Ακυρο δεν υπολόγισα το πιστωτικό που είχα από την προηγούμενη εκκαθάριση.
Συνολικά ήταν 387 ευρώ το τετράμηνο και όχι 348.

Last edited: