Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

4 άτομα πέρυσι 5900 KWh - 2200 για θέρμανση = 4700 για τα υπόλοιπα τον χρόνο, καλά νομίζω
Παραπανω απο καλα !

Εγω τοτε ειμαι YΠΕΡΣΠΑΤΑΛΟΣ περα απο καθε συγχωρεση. :laugh:

Ειπαμε .... η οικογενεια (τα πολλα ατομα) ΔΕΝ αφηνουν περιθωρια για σκωτσεζιλια.

Και τους αγαπας τους δικους σου .... ετσι δεν ειναι ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Το παγιο στην Ζενιθ (για την δικη μου περιπτωση που θα χω και φυσικο αεριο απο την ιδια) ειναι 1 ευρω ακριβως.

Τι ειναι ΟΤΣ ?

η τιμή της KWh στους εναλλακτικούς είναι συγκεκριμένη, εφόσον η χοντρική τιμή ρεύματος είναι μέσα σε κάποια όρια,
αν πέσει παρακάτω θα πληρώνεις λιγότερο ανά Kwh , όταν ανεβαίνειπληρώνεις παραπάνω

οι περισσότεροι δίνουν φιξ τιμή για τα όρια 40-55 ευρώ, τις τελευταίες μέρες η τιμή είναι λίγο πάνω από 75,
οπότε όσοι έχουν συμβόλαιο μα ορισμένη τιμή για τα όρια 40-55, θα πληρώσουν κάτι παραπάνω από όσο έλεγε η διαφήμιση ανά Kwh,
πόσο ακριβώς δεν ξέρω
αλλά θεωρητικά (και πιθανότατα και στην πράξη) μπορεί να παέι παραπάνω από ότι θα έδινε στη ΔΕΗ

ψάξε στο γοογλε για οριακή τιμή συστήματος ή στα ψιλά γράμματα τωνσυμβολαίων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

οι περισσότεροι δίνουν φιξ τιμή για τα όρια 40-55 ευρώ, τις τελευταίες μέρες η τιμή είναι λίγο πάνω από 75,
οπότε όσοι έχουν συμβόλαιο μα ορισμένη τιμή για τα όρια 40-55, θα πληρώσουν κάτι παραπάνω από όσο έλεγε η διαφήμιση ανά Kwh,
πόσο ακριβώς δεν ξέρω αλλά θεωρητικά (και πιθανότατα και στην πράξη) μπορεί να παέι παραπάνω από ότι θα έδινε στη ΔΕΗ

Τα 40-55 ευρω .... δεν ειναι συνολικο κοστος διμηνιας. :blink: Ετσι δεν ειναι ?
ΠOTE δεν μου ρθε 40 ευρω λογαριασμος ΔΕΗ .... ουτε 55 (για διμηνια) !

Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει ότι έχεις και αντλία θερμότητας...
Με fan coil ή χωρίς?
Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι είναι το καλύτερο είδος θέρμανσης ή/και ψύξης και από οικονομικής πλευράς...
Πολλοί εξ αιτίας του αρχικού κόστους εγκατάστασης ΔΕΝ το κάνουν...
Σε βάθος χρόνου τα λεφτά τα βγάζεις με το παραπάνω...

ναι με αντλία πήε 2200 κιλοβατώρες ο περσινός χειμώνας (που ήταν πολύ ζεστός βέβαια, πρόπερσι ήταν πάνω από 3000),
και με αποφυγή περιττής σπατάλης βέβαια

την αντλία την έβαλα σε προϋπάρχοντα σώματα καλοριφέρ, που όπως στα περισσότερα διαμερίσματα είναι υπερδιαστασιολογημένα,
αν τα άλλαζα με μεγαλύτερα, θα κέρδιζα λίγο ακόμη σε κατανάλωση, αλλά δεν εξίζει τον κόπο και το κόστος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

το 40-55 είναι το όριο διακύμανσης κάποιας τιμής του ρεύματος στην χοντρική αγορά, τις τελευταίες μέρες έπαιζε γύρω στο 70

δες εδώ

https://www.volterra.gr/diagramma-ots/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Το παγιο στην Ζενιθ (για την δικη μου περιπτωση που θα χω και φυσικο αεριο απο την ιδια) ειναι 1 ευρω ακριβως.

Τι ειναι ΟΤΣ ?
Για να ξέρεις επειδή θυμάμαι ότι είσαι δύσπιστος προς τις ΑΠΕ, οι ΑΠΕ ρίχνουν την ΟΤΣ υπάρχουν στιγμές όπου λόγω ΑΠΕ η τιμή γίνεται μηδενική ή/και αρνητική...

47.14 ευρω στα 101.44.

Μα το γραψα και στην "Χωρα".
Εχουμε την πιο φθηνη ηλεκτρικη παραγωγη.
Ομως τι να το κανω ?
Εγω πληρωνω ΚΑΙ τα 101.44 οταν ερχονται.
Δεν εχω επιλογη να πληρωσω μονο τα 47.14.

Ειναι σαν να λεω "μονο 1 λιτρο καρκινου
εχω μεσα στο συκωτι, το υπολοιπο
δουλευει ρολοι ...."

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

47.14 ευρω στα 101.44.

Μα το γραψα και στην "Χωρα".
Εχουμε την πιο φθηνη ηλεκτρικη παραγωγη.
Ομως τι να το κανω ?
Εγω πληρωνω ΚΑΙ τα 101.44 οταν ερχονται.
Δεν εχω επιλογη να πληρωσω μονο τα 47.14.
Δεν εννοούσα αυτό αλλά το πόσο πληρώνεις την kwh σαν προμήθεια ΔΕΗ και πόσο στο ΕΤΜΕΑΡ...
Σε εμένα είναι:
Χρέωση Προμήθειας ΔΕΗ 0,09460 /kwh ΕΤΜΕΑΡ 0,02267 /kwh

Και νομίζω ότι δεν αυξάνει το ΕΤΜΕΑΡ όσες kwh κι αν έχεις κάψει σε αντίθεση με την Χρέωση Προμήθειας ΔΕΗ

Ακριβως τα ιδια νουμερα !!!!

Η προμηθεια για ΕΤΜΕΑΡ ειναι 4 φορες κατω !

Παντως ο λογαριασμος για μια γιαγια που δεν ξερει τιποτα
ειναι οτι πιο αδικο για τον ΠΑΡΑΓΩΓΟ της ηλεκτρικης ενεργειας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Δεν εννοούσα αυτό αλλά το πόσο πληρώνεις την kwh σαν προμήθεια ΔΕΗ και πόσο στο ΕΤΜΕΑΡ...
Σε εμένα είναι:
Χρέωση Προμήθειας ΔΕΗ 0,09460 /kwh ΕΤΜΕΑΡ 0,02267 /kwh

Και νομίζω ότι δεν αυξάνει το ΕΤΜΕΑΡ όσες kwh κι αν έχεις κάψει σε αντίθεση με την Χρέωση Προμήθειας ΔΕΗ

Είναι ίδιο σε όλους τους παρόχους(το ΕΤΜΕΑΡ) και πάντα.Όσο και να κάψεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Σημαίνει:Οριακή Τιμή Συστήματος.Είναι η τιμή με την οποία όλες οι εταιρείες αγοράζουν το ρεύμα.Στην ουσία η ΔΕΗ και όλοι όσοι παράγουν ρεύμα το πουλάνε στο σύστημα ηλεκτρισμού.Από εκεί όλοι όσοι δίνουν ρεύμα το αγοράζουν ανάλογα με την τιμή της ΟΤΣ.Η τιμή αυτή κάθε μέρα ανεβαίνει και κατεβαίνει.Δεν είναι σταθερή.Ανεβαίνει(άρα οι πάροχοι αγοράζουν ακριβότερα) όταν αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρισμού (πχ καύσωνες) και πέφτει όταν μειώνεται η ζήτηση.Ανεβαίνει όμως και για άλλους λόγους, πχ μια μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ κλείνει για συντήρηση.Όπως καταλαβαίνεις αν η τιμή αγοράς ανεβαίνει οι πάροχοι ή θα '' μπουν μέσα'' ή θα περάσουν την αύξηση στο λογαριασμό.Η volterra πχ έχει όριο μέχρι το οποίο ΔΕΝ θα σου στείλει αύξηση το ποσό των 70 ευρώ.Αν , δηλαδή η ΟΤΣ είναι έως 70 τότε δεν αλλάζει κάτι.Αν το υπερβεί τότε σου στέλνει αύξηση.Σήμερα είναι 71,4.Τις προηγούμενες μέρες ήταν λίγο χαμηλότερα.Η ΔΕΗ δεν χρεώνει ΟΤΣ και προτιμάει να μπαίνει μέσα..Οι άλλοι ιδιώτες το έχουν συνήθως στα 55, κάτι που είναι χαμηλό.

Η ΔΕΗ προτιμα να μπαινει μεσα .... ΟΧΙ απο αγαθη χριστιανικη προθεση !

Σωστα ?

(ειμαι ασχετος .... με σας μαθαινω λιγα παραπανω για να μπουσουλαω καλυτερα :rolleyes:)

Η ΔΕΗ προτιμα να μπαινει μεσα .... ΟΧΙ απο αγαθη χριστιανικη προθεση !

Σωστα ?

(ειμαι ασχετος .... με σας μαθαιανω λιγα για να μπουσουλαω καλυτερα :rolleyes:)

Προφανώς η αύξηση του ΟΤΣ στη ΔΕΗ , η οποία δεν την έχει καν, έχει πολιτικό κόστος:fahne90:

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

.;.

Και δεν ξερω πως το κατορθωσε αυτο (δεν ειμαι λιγοτερο σκωτσεζος !!! :flute:)

Σκωτσέζος με 19"CRT 100W ?? !! .. καί όλη μέρα ανοιχτό ?? .. και ποιός ξέρει πόσο καίει και σε standby .. μπορεί και 5W

βάλε τώρα .. 100W X 12ώρες = 1,2KWh + 5W X 12 = 60 Σύνολο 1,26KWh την μέρα X 120 (τετράμηνο) = 151.2ΚWh

Μια LCD 24-27" καίει 30W X 12 = 0.36KWh + 0.5 X 12 = 0.006 σύνολο 0,366 .. Χ 120 (τετραμηνία ..) = 43,92KWh

Καταρχην, ΟΧΙ ολη μερα .... καποια στιγμη πρεπει να κοιμηθω.
Και ποτε δεν μπαινει σε standby .... ΟΝ η OFF ... απο το κουμπακι
κατω δεξια.

Οντως, οι LCDs καινε πολυ λιγοτερο (φαντασου τι λογαριασμος
θα μου ρχεται με LCD ... θα κατεβω πιο χαμηλα και απο τον Fixxxer :laugh::flipout::laugh:)

Παντως, οτι νουμερο εβαλα στο πινακακι ειναι αληθινο.
ΔΕΝ ειμαι καν σχετικος ωστε να μαγειρεψω τα νουμερα.
Θα με ψυλλιαζοσασταν στο πικοδευτερολεπτο.

Εμπλεξα με γατονια-αιλουρους εδω μεσα :proud:

Πότε δεν είχα στο μυαλό μου κλείσε αυτό γιατί καίει τσάμπα απλά για κάποιο λόγο καίω τόσα...
Εσείς που έχετε πολλές kwh καλό θα ήταν να τσεκαρετε και το ρολόι της ΔΕΗ...

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Πότε δεν είχα στο μυαλό μου κλείσε αυτό γιατί καίει τσάμπα απλά για κάποιο λόγο καίω τόσα

Δεν χρειαζεται γιατι δεν χρησιμοποιουν 4 ατομα 4 διαφορετικες συσκευες.
Σε σενα ειναι 2 ατομα που χρησιμοποιουν 2 συσκευες
και σε μενα ... μοναδιαια αντιστοιχηση !