Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Λοιπον ....

ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ± - ΓŽΒ ΓΒΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ¬ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š (ΓŽΒ²ΓŽΒ΅ΓŽΒ»Γβ€žΓŽΒΉΓβ€°...png

οι νεες προτασεις εχουν μικροτερα Ετησια Ωφελη (αρχιζω να υποψιαζομαι που βρηκε τα 26 ευρω ο Γιαριμης).
αλλα καποιος πρεπει να μου εξηγησει τις Ετησιες Χρεωσεις. Τι βγαζει, τι αφαιρει απο τις Ετησιες Χρεωσεις
ο δερβισης, και ειναι τοσο μικρες.

Η ετήσια χρέωση είναι ο πολλαπλασιασμός των kwh σου απλά.Χωρίς δήμο, χωρίς ΕΡΤ, χωρίς ρυθμιζόμενες χρεώσεις.Αυτό και μόνο.

2287Χ0.0711 /kWh=162+13%ΦΠΑ=182 ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ χωρίς τα υπόλοιπα που μένουν ίδια σε ΟΛΟΥΣ τους παρόχους.Το κέρδος σου με αυτό πακέτο είναι 28 ευρώ το έτος μιας και με ΔΕΗ πληρώνεις ακριβότερη KWH

Η ετήσια χρέωση είναι ο πολλαπλασιασμός των kwh σου απλά.Χωρίς δήμο, χωρίς ΕΡΤ, χωρίς ρυθμιζόμενες χρεώσεις.Αυτό και μόνο.

2287Χ0.0711 /kWh=162+13%ΦΠΑ=182 ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ χωρίς τα υπόλοιπα που μένουν ίδια σε ΟΛΟΥΣ τους παρόχους.Το κέρδος σου με αυτό πακέτο είναι 28 ευρώ το έτος μιας και με ΔΕΗ πληρώνεις ακριβότερη KWH

Αρα εκανα λαθος και εδω.
Εγω πηρα τιμη κιλοβατωρας απο δω > http://www.cres.gr/energy-saving/images/pdf/Analytikos_pinakas_timologiou_deh.pdf
που ειναι 0.06987 eu/kWh. Εσυ βαζεις 0.0711 eu/kWh ! Αν μου επτρεπεις απο που παιρνεις τις ενημερωμενες σου τιμες ?
Επισης ΔΕΝ προσθετα ΦΠΑ και εβγαζα ενα νουμερο περα-βρεχει (161.5 ευρω). Με την Ζενιθ (που με ενδιαφερει) το κερδος
μου θα ειναι 24 ευρω ... τον χρονο. Thanks so far, MIKU ! :rolleyes:

Και τωρα η ερωτηση του 1 εκατομμυριου : Yπαρχουν κρυφα κοστη κατα την μεταβαση απο τον ενα παροχο στον αλλο ?
Και ισως και την επιστροφη πισω στον αρχικο (χωρις να σπασεις το συμβολαιο πριν την ληξη του) ?

Αρα εκανα λαθος και εδω.
Εγω πηρα τιμη κιλοβατωρας απο δω > http://www.cres.gr/energy-saving/images/pdf/Analytikos_pinakas_timologiou_deh.pdf
που ειναι 0.06987 eu/kWh. Εσυ βαζεις 0.0711 eu/kWh ! Αν μου επτρεπεις απο που παιρνεις τις ενημερωμενες σου τιμες ?
Επισης ΔΕΝ προσθετα ΦΠΑ και εβγαζα ενα νουμερο περα-βρεχει (161.5 ευρω). Με την Ζενιθ (που με ενδιαφερει) το κερδος
μου θα ειναι 24 ευρω ... τον χρονο. Thanks so far, MIKU ! :rolleyes:

Και τωρα η ερωτηση του 1 εκατομμυριου : Yπαρχουν κρυφα κοστη κατα την μεταβαση απο τον ενα παροχο στον αλλο ?
Και ισως και την επιστροφη πισω στον αρχικο (χωρις να σπασεις το συμβολαιο πριν την ληξη του) ?

Η τιμή που σου γράφω είναι ειδική προσφορά της εταιρείας για αλλαγή μόνο από το allazorevma.Η κανονική της τιμή είναι λίγο παραπάνω.
Δες εδώ:https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/volterra-home-v1/
Αλλά για αίτηση μέσα από το σαιτ αυτό είναι αυτή που σου είπα.
Απάντηση 1εκ:κρυφά κόστη δεν ξέρω αν μπορείς να τα πεις αλλά υπάρχουν.Είναι η εγγύηση και το χαρτί του ηλεκτρολόγου.Για το 2ο δεν έχεις πρόβλημα αφού δεν έχει λήξει.Όσο για την εγγύηση κανονικά παίρνεις πίσω την εγγύηση της ΔΕΗ, για να δεις πόσο είναι δες το λογαριασμό το λέει κάτω από το λογότυπο της επιχείρησης, και πληρώνεις στην νέα εταιρεία το ποσό που αυτή ζητάει.Η volterra λέει ότι θα ζητήσει την μισή εγγύηση από το σημερινό σου πάροχο..(δηλαδή αν έχεις 40 ευρώ εγγύηση στη ΔΕΗ τότε θα σου ζητήσει 20).Αν θες να επιστρέψεις στη ΔΕΗ θα πρέπει να δώσεις εγγύηση 130 ευρώ(το κάνανε αυτό πριν 2 μήνες). Τέλος η volterra δεν έχει ελάχιστη παραμονή, φεύγεις δηλαδή, όποτε θες.Άλλες έχουν και βάζουν πρόστιμο.

Γραφει 35 ευρω .... εγγυηση !

ΓΙΑΤΙ πρεπει να δωσεις στην ΔΕΗ 130 ευρω γυρνωντας ?
Τι ρεβανσισμος ειναι αυτος ?

Άρα αν πας στη volterra θα πάρεις πίσω 35 από τη ΔΕΗ και θα δώσεις στη volterra, 17,5.
Τα 130 τα ζητάει διότι πολλοί δεν πληρώνουν το ρεύμα τους όταν το κόψουν, πχ εξοχικό ή αλλαγή σπιτιού.Έτσι θέλει να είναι περισσότερο καλυμμένη..
Και κάτι που ξέχασα, αν χρεοκοπήσει η εταιρεία που θα πας χάνεις τα χρήματα της εγγύησης,

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Αρα εκανα λαθος και εδω.
που ειναι 0.06987 eu/kWh.

Πήγες και βρήκες παλιό πινακάκι τιμών ΔΕΗ απο άσχετo site .. ο κόσμος πάει στην πηγή ..

https://www.dei.gr/Documents2/TIMOL...NAL/Oikiako Timologio G1 A4-1-1-18-ΕΤΜΕΑΡ.pdf

Γραφει 35 ευρω .... εγγυηση !

ΓΙΑΤΙ πρεπει να δωσεις στην ΔΕΗ 130 ευρω γυρνωντας ?
Τι ρεβανσισμος ειναι αυτος ?

Δεν είναι ρεβανσισμός .. είναι απο τα κόλπα ώστε να μικρύνει και να παραμείνει μικρό το μερίδιο λιανικής της ΔΕΗ ... αλλά ο κόσμος "περιέργως" αντιστέκεται .. τέτοια ζημιά τους έκανε .. ο .. πως το λένε που καταχράστηκε τις εισπράξεις ..

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα. Είναι η δική μας κατανάλωση ρεύματος. (Θέρμανση μόνο με ηλεκτρικά σώματα "λαδιού").
H πάνω πορτοκαλί γραμμή είναι η ετήσια κατανάλωση.
Η κάτω μπλε γραμμή είναι η τετραμηνιαία.
Βλέπετε κι εσείς κάτι περίεργο (γιατί εμένα κάτι μου φαίνεται πολύ περίεργο) ?
6/4/2017 άλλαξα στη Πρωτέργια (τα δεδομένα είναι από τις μετρήσεις της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέβασα από την εφαρμογή της Πρωτέργιας.

διάβασα ότι πλέον βάζεις αέριο,
αλλά ίσως ενδιαφέρει άλλους,

η θέρμανση με το a/c είναι κλάσεις φθηνότερη από τη θέρμανση με θερμοπομπούς, αντιστάσεις, σώματα λαδιού κλπ

και είναι περισσότερο οικονομική και άνετη, όσο περισσότερη ώρα και πιο χαλαρά δουλεύουν τα a/c πχ από πρωί ως βράδυ ή 24/7 στα πιο μεγάλα κρύα

(απλά αυτό το σενάριο δεν συμφέρει αν έχουμε σπίτι με πολλές απώλειες πχ κουφώματα που μπάζουν ή ανύπαρκτη μόνωση και θέλουμε να ζεσταίνουμε χώρο για 2-3 ώρες)

Συγνωμη Ηλια.

Πρωταρης ειμαι.

Το άρθρο αυτό είναι 100% λάθος.Το λέω για να μην το κοιτάς.Αν θες δες το λινκ που δόθηκε παραπάνω, ή το γνωστό σαιτ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

διάβασα ότι πλέον βάζεις αέριο,
αλλά ίσως ενδιαφέρει άλλους,

η θέρμανση με το a/c είναι κλάσεις φθηνότερη από τη θέρμανση με θερμοπομπούς, αντιστάσεις, σώματα λαδιού κλπ

και είναι περισσότερο οικονομική και άνετη, όσο περισσότερη ώρα και πιο χαλαρά δουλεύουν τα a/c πχ από πρωί ως βράδυ ή 24/7 στα πιο μεγάλα κρύα

(απλά αυτό το σενάριο δεν συμφέρει αν έχουμε σπίτι με πολλές απώλειες πχ κουφώματα που μπάζουν ή ανύπαρκτη μόνωση και θέλουμε να ζεσταίνουμε χώρο για 2-3 ώρες)

Χρησιμοποιώ a/c για το σαλόνι(45 τμ) και σώμα λαδιού στις 2 κρεβατοκάμαρες.Είναι πολύ καλύτερα από το πετρέλαιο από άποψη χρέωσης.Όσο για την ποιότητα θα έλεγα ότι το a/c έχει αρκετά διαφορετική θέρμανση.Και από το λαδιού και από το κανονικό καλοριφέρ.Επίσης, το δικό μας είναι παλιό(panaconic του 2002) και στα πολλά κρύα χάνει απόδοση , δυστυχώς.Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει κανένα σώμα λαδιού και η κατανάλωση αυξάνεται...

Στο γραφείο είχαμε κεντρικό σύστημα θέρμανσης/ψύξης. Όταν πήραμε το γραφείο και το φτιάξαμε (να πάρει πέρασαν κιόλας ...9 χρόνια) αντικαταστήσαμε τα φαν κόιλς και είχαμε και την ...έμπνευση να τα χωνέψουμε μέσα στις ξυλεπενδύσεις. Τώρα που δυσκολεύεται ο κόσμος και έμειναν και μερικά ξενοίκιαστα και προέκυψαν βλάβες με ασύμφορη πλέον επισκευή, παπαλα.... στο γραφείο της συζύγου μπορούσε να μπει πιο εύκολα a/c, και την καλύπτει μια χαρά (για ψύξη δεν έχουμε πρόβλημα, σιγά-σιγά ψύχει όλο τον χώρο και πιάνει και σε εμένα δίπλα). Στο δικό μου θα έβγαινε μεγάλο μερεμέτι και κακοτεχνία... έτσι πριν λίγες μέρες έβαλα πάνελ υπερύθρων. Καλό (Redwel), αν και μόλις 600w έναν χώρο γύρω στα 20τ.μ. τον ζεσταίνει σε σημείο να νιώθω πολύ άνετα. Με τις θερμοκρασίες όπως της προηγούμενης εβδομάδας, που έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς, το λειτουργώ κανένα 3ωρο-4ωρο, μετά το κλείνω. Θα βάλω και θερμοστάτη για τώρα που έρχονται τα κρύα για λειτουργία περισσότερες ώρες, αλλά δεν θα το έχω ανοικτό και τη νύχτα, θα το κλείνω. Για σύγκριση πέρισυ μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί, για τελευταία χρονιά, η κεντρική θέρμανση (είχε καθυστερήσει λόγω επισκευών), είχα ένα αερόθερμο 1500w, διαρκώς σε λειτουργία ακόμη και τέτοια εποχή (καταλαβαίνετε τι έκαιγε στο 10ωρο...) το οποίο στα κρύα ζέσταινε μόνο κοντά μου, ούτε λόγος για τα 20τμ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Εχω ενα Inventor (inverter) στο σαλονι και ενα Mitsubishi (οχι inverter) στο δωματιο του PC.
12μισαρια και τα δυο (δεν χρειαζεται παραπανω, οι χωροι ειναι μικροι και το σαλονι ~22 τμ).
Προπερσι με τα μεγαλα κρυα (που τιναξαν παγο οι σωληνες) αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω
το Inventor του σαλονιου για να κοιμηθω.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΕΤΗ η ατμοσφαιρα .... ξυπνησα με κεφαλι καζανι ... και ας ηταν inverter,
και ας ηταν καινουργιο. Θελω να κανω μια μαλλον ασχετη ερωτηση : εχετε κοιμηθει
με θερμανση απο A/C ? Οταν ξυπνησατε πως ησασταν ?

(το Inventor προπερσι, ειχε κλεισει μονο 5 μηνες απο την καλοκαιρινη του συντηρηση,
δεν ειχαμε θεματα κακης συντηρησης, οχι τοτε !)

Εντάξει, όχι και κεφάλι καζάνι. Δηλαδή το καλοκαίρι με τις πολλές ζέστες πώς κοιμόμαστε; Σε ηπιότατη ρύθμιση, στο ρελαντί όμως.

Το καλοκαιρι ΠΟΤΕ δεν κοιμαμαι με ανοιχτο κλιματιστικο.
Μονο με ανεμιστηρα (στην πρωτη σκαλα) στα 4 μετρα αποσταση
και οχι με κατευθυνση ακριβως πανω μου (στο κρεβατι).
Απλα υπαρχει μια περιμετρικη κυκλοφορια αερα στο δωματιο
(που ισα-ισα αντιλαμβανομαι). Και αυτο ..... στα 34-38αρια.

Οταν πεσεις στο κρεβατι, για μερικα δευτερολεπτα ιδρωνεις.
Αν αφησεις ομως να κυλησουν τα λεπτα, οι ρυθμοι της καρδιας
πεφτουν, οποτε και η κυκλοφορια του αιματος, οποτε ... μετα
δροσιζεσαι "απο μεσα". Αλλα θελει να κυλησει ενα 20λεπτο.
Δεν γινεται κατευθειαν αυτο.