Ενας "Abba" στην Ελλάδα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενας "Abba" στην Ελλάδα.

Ωραία.
Βγάλε και το αστεράκι και είμαστε οκ !:firstprize:

(μου θυμίζει τα "τσιρότα" που βάζανε παλιά σε τολμηρές φωτογραφίες,στα επίμαχα μέρη :flipout::flipout:)

Δεν θυμάμαι τα τσιρότα , νομίζω αστεράκια βάζανε...
anyway...
:smile:

Αγαπητέ Δημήτρη,

Πιθανώς δε διάβασες τη σημείωσή μου στη σελίδα 5 για το τι τελικά απέγιναν οι πρώτοι στίχοι του Thank You For The Music στους οποίους αναφερόντουσαν τα ονόματα των John, Paul και των 2 συνθετών των Beach Boys. Δεν ξέρω αν μπαίνεις καθόλου στο επίσημο site των ΑΒΒΑ, εκεί κατά καιρούς μαθαίνει κανείς πράγματα που αφορούν την ιστορία του κάθε τραγουδιού. Θα ήταν λοιπόν ή Δεκέμβριος του 2007 ή Ιανουάριος του 2008 που υπήρχε η αναλυτική ιστορία του τραγουδιού Thank You For The Music, πια ήταν η αρχική του μορφή στους στίχους και πως κατέληξε να είναι τελικά.

Πιστεύω πως το επίπεδο των Αγγλικών του καθενός μας θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό για να μπορούμε να εκτιμούμε το επίπεδο (το ποιοτικό) των στίχων ενός τραγουδιού. Δεν ξέρω αν διάβασες τους στίχους του τραγουδιού Bang-A-Boomerang (1975) που έστειλα προηγούμενα ως απάντησή μου στον Κώστα. Δεν ξέρω αν το νόημά τους το βρίσκεις ποιοτικό ή μη.

Επίσης το γεγονός πως το δημοφιλέστερο musical όλων των εποχών παγκοσμίως, το MAMMA MIA! βασίζεται στα τραγούδια άρα και στους στίχους των που έγραψε με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία o Björn Ulvaeus, δηλώνει ένα σχετικά υψηλό επίπεδο στίχου. Και όταν λέμε υψηλό επίπεδο στίχου σ' ένα τραγούδι, δεν εννούμε κατ' ανάγκη αφηρημένες έννοιες, μεταφορές, οι οποίες υπάρχουν πολύ πιο συχνά σ' ένα ποίημα. Ένα τραγούδι δεν είναι οπωσδήποτε ποίημα. Για μένα πετυχημένος και ποιοτικός στίχος σ' ένα τραγούδι είναι επίσης κι ένα κείμενο που καταφέρνει και πετυχαίνει να πιάσει-εκφράσει και με απλά λόγια αριστοτεχνικά βαλμένα, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, μία από τις πολλές ψυχικές μας καταστάσεις του παρελθόντος που ζήσαμε και του παρόντος που ζούμε.

Τώρα για το τελευταίο που λες, τη θεοποίηση σε παραπέμπω στα ίδια τα γραφόμενά σου για την 30η επέτειο του ARRIVAL.

Συμφωνείς ότι People Need Love;

Γιάννη προφανώς τον στίχο τον αντιλαμβάνεται καθένας διαφορετικά,όπως και την ποίηση ακόμα και την ίδια την Μουσική.
Το bang-a-Boomerang είναι ένα γκυκύτατο,θεϊκά απλό και συγκινητικό τραγούδι,από τα αγαπημένα μου ever !
Δεν θα το πρότεινα όμως στιχουργικά σε κάποιον.

Αντιθέτως τα ,Eagle,One Man One Woman,The Girl with the Golden Hair ,The Winner Takes It all,When All Is said and Done,Soldiers,The Visitors,The Day Before You Came είναι όντως αξιοπρόσεκτα καθώς βλέπεις και την "ωριμανσή" τους, με την πάροδο του χρόνου, στιχουργικά.

Anyway,απ τα early songs τους λατρεύω το "He Is Your Brother" και λίγο αργότερα το "I've been waiting for You"

Πάντως χαίρομαι που βρέθηκες μαζί μας και ας μη ταυτιζόμαστε και στο παραμικρό.:ernaehrung004::2thumb22sup:

(άλλωστε μου θυμίζει τις πάλαι ποτέ ομηρικές μάχες των fans στο παλιό Abbasite !:flipout:)

Αγαπητέ Skakinen,

Σ' ευχαριστώ για το καλωσόρισμά σου και το καθόλα δομημένο μουσικό κομμάτι για πιάνο που μου έστειλες!

Δομημένη σύνθεση = Πολύ καλή ενορχήστρωση.

Βλέπε ARRIVAL: 30ή Επέτειος (by Dimitris Ioannou)

Αγαπητέ Skakinen,

Σ' ευχαριστώ για το καλωσόρισμά σου και το καθόλα δομημένο μουσικό κομμάτι για πιάνο που μου έστειλες!

Δομημένη σύνθεση = Πολύ καλή ενορχήστρωση.

Βλέπε ARRIVAL: 30ή Επέτειος (
by Dimitris Ioannou)

Και η οποία ενορχήστρωση απογειώθηκε και έφτασε την τελειότητα στο επόμενό τους :
Το The Album !!!:worshippy:

Αγαπητέ Δημήτρη,

Με βρίσκουν σύμφωνο τα τελευταία λεγόμενά σου. Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το κάθε τι σ' αυτή τη ζωή.

Τα Χριστούγεννα του 2005 έστειλα σε συνεργάτες μου με e-mail τη μετάφραση στα ελληνικά των στίχων του Move On! (Προχώρα!) και ο κάθε παραλήπτης μ' έπαιρνε να μ' ευχαριστήσει για την αισιοδοξία που εκπέμπει μέσα από τους στίχους του το συγκεκριμένο τραγούδι!

Επίσης πιστεύω πως αν οι σκηνοθέτες των εκάστοτε μουσικών video-clip δημιουργούσαν λαμβάνοντας περισσότερο υπόψη τους στίχους του τραγουδιού, θα μπορούσε ο καθένας να κατανοήσει και να εκτιμήσει πιο σωστά την ποιότητά τους.

Κι επειδή είναι ωραίο να εκτιμούμε και να προβάλουμε και να μοιραζόμαστε ό,τι θεωρούμε ωραίο, καλό, ποιοτικό υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο:
SIMPLE MAN (by Lynyrd Skynyrd)
Mama told me when I was young
Come sit beside me, my only son
And listen closely to what I say.
And if you do this
It will help you some sunny day.
Take your time... dont live too fast,
Troubles will come and they will pass.
Go find a woman and youll find love,
And dont forget son,
There is someone up above.

(chorus)
And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.
Be a simple kind of man.
Wont you do this for me son,
If you can?

Forget your lust for the rich mans gold
All that you need is in your soul,
And you can do this if you try.
All that I want for you my son,
Is to be satisfied.

(chorus)

Boy, dont you worry... youll find yourself.
Follow you heart and nothing else.
And you can do this if you try.
All I want for you my son,
Is to be satisfied.

(chorus)

Προς Γιάννη (sounio) , μιλώντας για την εξελικτική πορεία των Σουηδών ... πιστεύω ότι θα βρείς αρκετά ενδιαφέρον αυτό εδώ...

Αγαπητέ Νίκο,

Σ' ευχαριστώ για τη γνωστοποίηση του άρθρου σου για το ABBA THE ALBUM.

Το άρθρο σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και συμπληρώνω:
Το ABBA THE ALBUM είναι για τους ABBA ότι ήταν για τους Beatles το SGT. PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND. Ένα album στροφή σ' ένα άλλο μουσικό γίγνεσθαι, ένα δημιούργημα που μόνο εκείνοι ήταν ικανοί να κάνουν από κάθε άποψη.

Στην ψηφοφορία των μελών του ABBA THE SITE για την ανάδειξη των 5 καλύτερων τραγουδιών από το ABBA THE ALBUM, τα αποτελέσματα ανέδειξαν:
1. TAKE A CHANCE ON ME
2. THE NAME OF THE GAME
3. EAGLE
4. THANK YOU FOR THE MUSIC
5. MOVE ON

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο top 5 κρίνεται καθόλα δίκαιο και δείχνει ακριβώς τον πλουραλισμό που διακρίνει το ABBA THE ALBUM.

Eagle, Move On, είναι τα τραγούδια που δημιουργούν στον ακροατή ολοζώντανες εικόνες από τη φύση.

Take A Chance On Me, One Man One Woman, The Name Of The Game, Hole In Your Soul, I'm A Marionette, I wonder (Departure), είναι τα τραγούδια που μιλούν άμεσα στην καρδιά μας για τις ανθρώπινες σχέσεις στη σημερινή εποχή μας.

Thank You For The Music, το τραγούδι ύμνος για το μεγαλείο της μουσικής και του τραγουδιού.

ABBA THE ALBUM: ABBA TO ΑΛΜΠΟΥΜ!!!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το τραγούδι Eagle οι ΑΒΒΑ το αφιέρωσαν στο συγκρότημα των Eagles, που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε επίσης στο μουσικό στερέωμα.

Ενδεικτικό το πόσο πολύ οι ίδιοι οι ABBA εκτιμούσαν, σέβονταν και αναγνώριζαν ο,τιδήποτε θεωρούσαν ποιοτικό και άξιο προσοχής.

Eμενα παντως δε με βρισκει συμφωνω η συγκριση των ΑΒΒΑ με τους Beatles. Θεωρω πως βρισκονται σε διαφορετικα καλλιτεχνικα επιπεδα και μαλιστα οχι γειτονικα μεταξυ τους. Επειδη ακουω σχεδον καθημερινα τον Πετριδη εδω και 20 χρονια, μπορω να πω πως θα το θυμόμουν αν καποια στιγμη εβαζε τους ΑΒΒΑ διπλα στους Beatles. Παντως, μπορουμε να τον ρωτησουμε σημερα ποια ειναι η γνωμη του. Θα του στειλω e-mail και θα δημοσιευσω την απαντηση του. Φυσικα, οποια και να ειναι η γνωμη του, αυτη δε θα επηρεασει τη δικη μου.

petros makris to GIANNHS

Ειχα μια κουβεντα με εναν παλιο ακροατή σου σχετικα με τους ΑΒΒΑ. Ισχυριζεται πως σε αφιέρωμά του στους ABBA το 1978, τους χαρακτήρισες ισάξιους με τους Beatles από άποψη δημιουργίας. Θυμασαι κατι τετοιο? Ποια ειναι η γνωμη σου τωρα?

APOTIS4 STIS5 to me

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση αφού η διαφορά μεταξύ των δύο συγκροτημάτων είναι πολύ μεγάλη, ο φίλος σου θα άκουσε προφανώς κάτι άλλο, ή ίσως ανέφερα ότι οι Abba ήταν δημοφιλείς στην δεκαετία του '70, ενώ οι Beatles βέβαια είχαν διαλυθεί από το τέλος του '60.

Αγαπητέ Πέτρο,

Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις με προσοχή το άρθρο στα Αγγλικά που επικόλλησα στη σελίδα 6 χθες 26.02.2008. Είναι η απάντησή μου στο σημερινό σου σημείωμα.

Τώρα, για το θέμα του Πετρίδη:
1) Το έτος 1978 ξεπερνά τα 20 χρόνια που ακούς Πετρίδη
2) Δε θα ασχοληθώ για το τι είπε τότε (1978) και αν αυτό που λέει τώρα για το τότε, αναιρεί τα τότε λεγόμενά του. Ακόμη και τώρα να τον ρωτήσεις πια τραγούδια των ABBA έβαλε στο τότε (1978) αφιέρωμά του γι' αυτούς, είναι πολύ αμφιλεγόμενο αν τώρα θα εξακολουθεί να θυμάται ποια ακριβώς έβαλε.
Θα περιοριστεί να σου δώσει μία διπλωματική απάντηση.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό: Το 1978 οι ABBA βρίσκονταν ακόμα στο απόγειο της δόξας τους. Είναι πολύ φυσιολογικό λοιπόν ακόμα και για έναν μουσικοκριτικό & ραδιοφωνικό παραγωγό του ύψους και του κύρους του Γιάννη Πετρίδη, να πει κάποια λεγόμενα για ένα συγκρότημα ή ένα τραγουδιστή που εκείνη τη Χ χρονική στιγμή βρίσκεται στην κορυφή, που ίσως αργότερα να αναιρέσει μέρος αυτών.

Αγαπητέ Κώστα,

Προφανώς δε διάβασες στη σελίδα 7 (26.02.2008) τα μηνύματά μου 67 & 68, περί Lynyrd Skynyrd και το τραγούδι τους "διαμάντι" Simple Man, μεγάλο μέρος του οποίου το κοπιάρανε (σύμφωνα με τον Νίκο Γκαραβέλλα) οι Scorpions στο Always Somewhere.

Αν θες κάνε τον κόπο να το ακούσεις και πες μου τι γνώμη σου.

Αγαπητέ Πέτρο,

Και το Free Bird (Lynyrd Skynyrd) είναι επίσης ένα αριστοτεχνικό, κλασικό rock τραγούδι, όπου γίνεται προσπάθεια να ακουστεί η ηλεκτρική κιθάρα ως φωνή πουλιού.