Ένας tripath ακόμα

mikah

New member
6 November 2008
58
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα συμφορουμίτες, πρώτον και κύριον είμαι άσχετος με ηλεκτρονικά, δεύτερον δεν έχω αγοράσει ποτέ από ebay.
Έχω αποφασίσει να προχωρήσω στην αγορά του tk2050 http://cgi.ebay.com/2-100w-TK2050-T...087?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5198566647. Αλλά όταν προχωρώ για αγορά ως guest, δεν μου βγάζει χώρα επιλογής την Ελλάδα παρά μόνο Αμερική ή Καναδά. Οπότε πηγαίνω στη σελίδα της Sure. Έχει καμιά διαφορά η αγορά (ebay ή Sure)?

Επίσης η Sure δίνει δικό της τροφοδοτικό για το tk2050, αν αγοράσω το πακέτο λύνονται τα χέρια μου, τα πετάω σε ένα κουτί μαζί με τα παρελκόμενα και τέλος (κάποιο μέλος από δω το έχει φτιάξει).
Αλλά θα ήθελα να φτιάξω κάτι πιό dedicated και εκεί θέλω τα φώτα σας (για μετασχηματιστή κλπ)

Τί προτείνετε και στις 2 περιπτώσεις?

Είχα φτιάξει εγώ έναν τέτοιο αλλά το έλεγε... 4 x 100... είχα πάρει και το τροφοδοτικό του μαζί πακέτο. Δεν ξέρω για τι χρήση τον θες αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι 100 watt ... :jester: Στάθμες σοβαρές ποτέ δεν πήρα και κατάλαβα στην πορεία ότι αυτό που θα τον βοηθήσει να δώσει κάτι παραπάνω είναι ένας προ.. Είχε γίνει η σχετική κουβέντα εδώ...http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58885

Nαι, το έχω διαβάσει όλο το νήμα.
Θα σπρώξει τα Wharfedale Diamond 8.4, τα οποία ο RX-V630 που έχω αδυνατεί. Νομίζω ότι ο τρίπαθος σίγουρα θα τα καταφέρει καλύτερα, έστω και με 30Watt περίπου.
Το transport είναι PC - Behringer uca222 (μέσω usb), κάποια στιγμή θα αναβαθμιστώ και στο dac.
Εννοείς ότι με ένα προ θα δώσει υψηλότερες στάθμες? Πάντως η φθηνή ταπεινή πλην τίμια μπέρυ, με έχει ικανοποιήσει πλήρως από VFM.

Last edited:
Πάντως τα wharfedale 8.4 δεν πρέπει να είναι και τα ευκολότερα ηχεία...

Ναι με χρήση κάποιου προ μπορείς να πάρεις λίγο παραπάνω στάθμες (το παρατήρησα αυτό ειδικά όταν έπαιζα από pc).

Πάντως τα wharfedale 8.4 δεν πρέπει να είναι και τα ευκολότερα ηχεία...

Ναι με χρήση κάποιου προ μπορείς να πάρεις λίγο παραπάνω στάθμες (το παρατήρησα αυτό ειδικά όταν έπαιζα από pc).
Εμ... 6ohm και 86db ευαισθησία, για τον RXV630 είναι βουνό.
Δεν είναι μεγάλο θέμα οι στάθμες, 12τμ δωμάτιο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του RXV630 αλλά αυτά τα ηχεία θα είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) βουνό και για τον τρίπαθο...

Το καλό πάντως είναι ότι ο χώρος είναι μικρός κι αφού δε σε απασχολούν και τόσο οι στάθμες μάλλον δεν πρέπει να έχει πρόβλημα.

Τελικά ξέρει κάποιος να μου πει αν έχει διαφορά η αγορά από ebay ή απ'το κατάστημα της Sure? Κάτι που θα πρέπει να προσέξω?

Κανονικά μέσω ebay είσαι πιο ασφαλής, ενώ εκτός είσαι μόνος σου. Από την άλλη αυτός ο sure είναι σχετικά γνωστός και δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα, φαντάζομαι paypal έχει...?

δεύτερον δεν έχω αγοράσει ποτέ από ebay.

Αυτο που χρειαζεται ειναι να εχεις πιστωτικη, να κανεις λογαριασμο στο paypal, κατι που σου χρειαζεται για οποιαδηποτε αγορά απο εξωτερικο (αφου ειναι προτιμοτερο απο χρηση πιστωτικης κατευθειαν).
Και να διαβαζεις καλα τους ορους/περιγραφη.
Καλη επιτυχια.

Έχω αποφασίσει να προχωρήσω στην αγορά του tk2050 http://cgi.ebay.com/2-100w-TK2050-T...087?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5198566647.

Εχω παρει ακριβως αυτον. Τα 4Ω τα εχει για πρωινο. Ουτε που ζεσταινεται.

Αλλά όταν προχωρώ για αγορά ως guest, δεν μου βγάζει χώρα επιλογής την Ελλάδα παρά μόνο Αμερική ή Καναδά. Οπότε πηγαίνω στη σελίδα της Sure. Έχει καμιά διαφορά η αγορά (ebay ή Sure)?

Το συγκεκριμενο λινκ δειχνει οτι στελει Ελλαδα.
Αλλά υπαρχει και το ιδιο προϊον απο αλλον πωλητη. Παλι sureelectronics o πωλητης αλλά sureelectronics1, sureelectronics4, κτλ.
Και φυσικα υπαρχει σαν δημοπρασια, σαν δωρεαν μεραφορα, σε δολλαρια ή σε λιρες (αν θυμαμαι καλα).
Δηλαδη καλα καλα καμια 10αρια.
Και ποσα υπαρχουν αν μπεις μεσα στο ebay "καταστημα" που εχει ο καθε πωλητης. (εκει που λεει visit store στην σελιδα του ebay).
Εκει μεσα υπαρχουν ειδη που δεν φαινονται στην αναζητηση.

Επίσης η Sure δίνει δικό της τροφοδοτικό για το tk2050, αν αγοράσω το πακέτο λύνονται τα χέρια μου, τα πετάω σε ένα κουτί μαζί με τα παρελκόμενα και τέλος (κάποιο μέλος από δω το έχει φτιάξει).
Αλλά θα ήθελα να φτιάξω κάτι πιό dedicated και εκεί θέλω τα φώτα σας (για μετασχηματιστή κλπ)

Για 6Ω ηχεια θα προτεινα 28V DC. Καμια 8αρια αμπερ και πανω (να εχει και περιθωριο να μην ζοριζεται το τροφοδοτικο). Ετσι και αλλιως τι 8, τι 13... ιδια τιμη εχουν.
Υπαρχουν ξεχωριστα απομιμησεις, σε πολυ καλες τιμες.
http://shop.ebay.com/i.html?_kw=27V power supply&_ds=1&_fcid=80&_localstpos=&_stpos=&gbr=1

Τελικά ξέρει κάποιος να μου πει αν έχει διαφορά η αγορά από ebay ή απ'το κατάστημα της Sure? Κάτι που θα πρέπει να προσέξω?

Στο ebay ειναι πιο δυσκολο για εναν πωλητη να σου κανει στραβη. Μιας και τα λεφτα σου θα παρεις πισω αλλά και θα αφησεις αρνητικο σχολιο = κακη φημη = κακες μελλοντικες πωλησεις.
Αν το καταστημα εχει paypal τοτε και εκει παντως δεν θα εχεις προβλημα.

Εχω κανει πολλες αγορες απο Κινεζικα (Χονγκ Κονγκ) καταστηματα με ειδη μοντελισμου. Πολλες αγορες, δυο-τρια διαφορετικα μαγαζια.
Κανενα προβλημα.
Συνηθως αποστελουν με ταχυδρομειο, συστημενο δεμα (σιγουρια).
Τιμες ασυγκριτες (ειδικα στον μοντελισμο).

Η εκτιμηση μου ειναι οτι τα πραγματικα 40W (περιπου) στα 6Ω θα ειναι καπως λιγα για εντασεις με τα ηχεια σου.
Αλλά για μια νορμαλ ακροαση θα ειναι ενταξει.
Παντως δεν θα εχεις αλλο προβλημα, με δυναμικα ή τιποτα περιεργο.

Μπορεις ομως να τον παρεις, να τον λειτουργησεις με 12V (5A και πανω) και να δεις μια εκτιμηση ισχυος. Η οποια θα αυξηθει αν πας στα 28V.

Σε διαφορετικη περιπτωση, οπως αυτη να παρεις μετασχηματιστη, να φτιαξεις ή αγορασεις ανορθωση, κουτι, βυσματα, κουμπια, και τα λοιπα, τοτε σκεψου το ξανα.

Γιατι... αν φτασει να κοστισει πανω απο 80 ...

Καλυτερα πηγαινε σε εναν φθηνο δικαναλο.
Καλυτερα θα σου ερθει. Δηλαδη χιλιες φορες ευκολοτερα, φθηνοτερα, χωρις ψαξιμο και σκοτουρες αλλά και με εγγυηση.

Που και 80 πολλα ειναι...

Ναι, ο Sure έχει paypal στο webstore. Αλλά πήγα στο webstore γιατί στο ebay, όπως ανέφερα παραπάνω, δεν μπορούσα να προχωρήσω αφού ως guest δεν εμφάνιζε σαν χώρα αποστολής την Ελλάδα, παρά μόνο Αμερική και Καναδά.

Μια αποφαση ειναι.
Ανοιγεις εναν λογαριασμο (δωρεαν) στο ebay και εισαι μελλος.
Μετα βλεπεις αν στελνει Ελλαδα ή οχι.
Προφανως σαν μη εγγεγραμενος χρηστης δεν μπορεις να κανεις αγορά, εκτος ισως αν ειχες μπει μεσω http://www.eim.ebay.gr/ (δεν το ξερω αν ετσι μπορεις να κανεις αγορά χωρις εγγραφη. Απλα υποθετω).

Μια αποφαση ειναι.
Ανοιγεις εναν λογαριασμο (δωρεαν) στο ebay και εισαι μελλος.
Μετα βλεπεις αν στελνει Ελλαδα ή οχι.
Προφανως σαν μη εγγεγραμενος χρηστης δεν μπορεις να κανεις αγορά, εκτος ισως αν ειχες μπει μεσω http://www.eim.ebay.gr/ (δεν το ξερω αν ετσι μπορεις να κανεις αγορά χωρις εγγραφη. Απλα υποθετω).
Όχι, δεν μπήκα στο ελληνικό.
Μάλλον πρέπει να κάνω μια εγγραφή τότε.

Eπανέρχομαι...
Μετά από την ταλαιπωρία να βγάλω κάρτα αγορών, μιας και την χρεωστική μου δεν την δεχόταν η Paypal, έκανα αυτή την αγορά: http://cgi.ebay.com/2-100W-TK2050-T...771?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b0ecb203.
Το προτίμησα, μιας και ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο και φαίνεται αρκετά εύκολο, αφού δε χρειάζεται να μπλέξω με σύνθετα τροφοδοτικά κλπ. Επίσης έχει καλά σχόλια στο νετ για τον ηχητικό του χαρακτήρα και αρκετή δύναμη για το σκοπό που το θέλω.

Στα υπόλοιπα τώρα. Η συσκευασία έχει καλώδια και RCA, αλλά θέλω να βάλω κάτι καλύτερο (στο νετ τα χρησιμοποιούν περισσότερο για test παρά για μόνιμη εφαρμογή). Θα χρειαστώ επίσης:

- ασφάλεια-ασφαλειοθήκη
- IEC
- διακόπτη
- Volume control
Ξεχνάω κάτι?
Κάνα μαγαζί να τα παραγγείλω?

IEC με Ασφαλειοθήκη 2σε1 θα μπορέσεις να βρεις εύκολα σε όλες τις κατηγορίες τιμής.
Volume Control ή preamp ? Στο ίδιο σασί ή σε άλλο?
Α και τώρα που είπα σασι …

Καλή αρχή!!!

μην αγχωνεσαι και μην βιαστεις να το φτιαξεις. Παρε το χρονο σου κοιτα τα υλικα, το κουτι που θα διαλεξεις, το χωροταξικο κτλπ. Αν τα σχεδιασεις καλα θα ελαχιστοποιησεις και τα προβληματα στην κατασκευη.
Το πρωτο που θα παρεις ειναι αποστατες που θα κατσουν οι ενισχυτες στο σασι σου, παρε ενα κουτι (φτηνα και καλα της norma απο Κατουμά και Φανό). Ενα ποντεσιομεντρο και επιλογεα εισοδων και τα υπολοιπα που λες. Εδω ειμαστε σιγα,σιγα

οσο για το iec θα σου προτεινα 3 σε 1, δηλαδη πριζακι, ασφαλεια και διακοπτης. Οσες περισσοτερες τρυπες γλυτωνεις απο την φατσα, κατ εμε τοσο καλυτερο. Αισθητικα ειναι καλυτερα νομιζω.

οσο για το iec θα σου προτεινα 3 σε 1, δηλαδη πριζακι, ασφαλεια και διακοπτης. Οσες περισσοτερες τρυπες γλυτωνεις απο την φατσα, κατ εμε τοσο καλυτερο. Αισθητικα ειναι καλυτερα νομιζω.

Και γω αυτό σκεφτόμουν όλα μαζί, συμμαζεμένα να ξεμπλέξω. Για αποστάτες θα ψάξω εδώ στην αγορά σε 1-2 μαγαζιά, αλλιώς στο νετ.
Η πηγή θα είναι μόνιμα μία, γιατί επιλογέα εισόδων?