Ένας tripath ακόμα

Μάλλον αύριο το πολύμετρο κι αύριο μέρα είναι.
Βέβαια αν δεν μετρηθεί και συνδεθεί πρώτα δεν μπαίνει στο κουτί ούτε στο ρεύμα, αλλά έχω πρόβλημα στη σύνδεση με το iec. Για δείτε αυτό: http://imageshack.us/photo/my-images/9/wirings.png/

Eπαναλαμβάνω είμαι νέοπας!!!

Καλα φαινονται οι συνδεσεις το iec τι σε μπερδευει? Η γη απ το iec παει στο σασι και μετα στο τροφοδοτικο και η φαση σου (L) απο την ασφαλεια παει στο διακοπτη και στο τροφοδοτικο.
Αυτη η γη που εχεις κοντα στα rca μαλλον ειναι συνεχεια αυτης των rca (να που θες πολυμετρο) αρα καλα τα εχεις

Δηλαδή όπου υπάρχει ενδεικτικό γείωσης το περνάω στην ίδια κλέμα με όλες τις υπόλοιπες γειώσεις και από κει στο σασί. Τό 'πιασα?

Οχι δεν παει ακριβως ετσι, δεν βαζεις οποιες βρεις στην πλακετα γιατι σε πολλα σημεια ειναι διπλες με αποτελεσμα να τις διπλοπερασεις και να κανεις βρογχο γειωσης. Ολες οι γειωσεις που χρησιμοποιείς πρεπει οπως λες να πηγαινουν σε ενα σημειο, αλλα καλυτερα σε ενα σημειο στο σασι απευθειας κοντα στο iec. Το καλωδιο που θα συνδεει iec με σασι δωστου λιγο αερα παραπανω, σε περιπτωση που κατι παει στραβα να κανει παντα επαφη με το σασι. Διαβασε παλι εκεινο το λινκ για τις γειωσεις που ποσταρα.

Παντως απ οτι φαινεται τωρα σωστα τα έχεις. Θα τα δει και κανα ποιο εμπειρο ματι και θα σου πει

Αν σου βγαζει θορυβο μπορεις να μην γειωσεις τον ενισχυτη. Αρκει βεβαια να μην γειωνεται ουτε μεσω απο τα ποδαρακια στηριξης.

Το δικο μου πολυμετρο εφθασε σημερα τελικα. Καλο φαινεται.

Ο δικαναλος μια χαρα οδηγει 4Ω ηχεια.
Σε μια δοκιμη που εκανα σε ηχοσυστημα αυτοκινητου επαιζε σουπερ. Κελαηδουσε.
Σε δοκιμη που εκανα σε subwoofer εδειξε οτι καβει κατω απο 35Hz περιπου (αυτο ειναι καλο για τα ηχεια παντως).

Οχι δεν παει ακριβως ετσι, δεν βαζεις οποιες βρεις στην πλακετα γιατι σε πολλα σημεια ειναι διπλες με αποτελεσμα να τις διπλοπερασεις και να κανεις βρογχο γειωσης. Ολες οι γειωσεις που χρησιμοποιείς πρεπει οπως λες να πηγαινουν σε ενα σημειο, αλλα καλυτερα σε ενα σημειο στο σασι απευθειας κοντα στο iec. Το καλωδιο που θα συνδεει iec με σασι δωστου λιγο αερα παραπανω, σε περιπτωση που κατι παει στραβα να κανει παντα επαφη με το σασι. Διαβασε παλι εκεινο το λινκ για τις γειωσεις που ποσταρα.

Παντως απ οτι φαινεται τωρα σωστα τα έχεις. Θα τα δει και κανα ποιο εμπειρο ματι και θα σου πει
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post, έχω αγοράσει και το Volume control που δίνει η Sure: http://imageshack.us/photo/my-images/10/p5070434.jpg/

Πάνω αριστερά έχει ένδειξη για γείωση, αλλά επειδή εδράζεται πανω στην πλακέτα του ενισχυτή και σε ένα από τα 4pin αναγράφει GND, δεν χρειάζεται να γειώσω την πλακέτα του ποτ, σωστά?

Επίσης πήρα και ένα πολύμετρο (9.90 μόνο) σήμερα όπως και ασφάλειες βραδείας 3-4Α. Για πείτε τώρα στο νέοπα πώς μετράνε? Βάζω το τροφοδοτικό στο ρεύμα και τους ακροδέκτες στην έξοδο (κόκκινο στο V+, μαύρο στο V-). Το πολύμετρο στο V-... όχι στο V~. Kαλά τα πάω?

Xαιρετώ και πάλι!
Λοιπόν το εργαλείο (ο θεός να το κάνει εργαλείο) είναι έτοιμο. Με παίδεψε πολύ ειδικά το σασί, αφού πρώτη φορά φτιάχνω. Επίσης τα βρήκα σκούρα στις κολλήσεις στην αρχή (έπαιξα λίγο με μια παλιά πλακέτα, άλλαξα και μια μύτη) αλλά τα κατάφερα μέχρι και LED σε SMD κόλλησα!
Οι τρύπες στο σασσί πέτυχαν (δέν έκανα καμιά περίσσια), το IEC αν και κουμπωτό έχει τέλεια εφαρμογή, στην πρόσοψη τα παξιμάδια χαλάνε λίγο τη μόστρα αλλά κάτι θα σκεφτώ και γι' αυτό.
Πάντως για πρώτη κατασκευή είμαι πλήρως ικανοποιημένος με αυτό που έφτιαξα.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την υπομονή τους να με βοηθήσουν!
p5070434.jpg

p5070435.jpg

p5080442.jpg

p5080445.jpg

p5090446.jpg

p5090448.jpg

p5090449.jpg

p5090450f.jpg

Ωραιος.
Καλες ακροασεις.

Ισως αργοτερα να του βαλεις εναν διακοπτη (220V) μπροστα στην προσοψη, για να μην χρειαζεται να ψαχνεις πισω.
Α, και δεν ειδα καλα αν το καπακι εχει οπες, ωστε το τροφοδοτικο να αεριζεται.

Aργότερα μαζί με καλύτερα rca και μπόρνες θα βάλω και διακόπτη, αλλά ξέρεις άμα σε τρώνε τα χέρια σου δέν έχεις υπομονή.
Ναί έχει τρύπες το καπάκι και μάλιστα το έχω γυρίσει ανάποδα (ευτυχώς ταίριαζε) για βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Αν ζεσταίνεται πολύ θα του ανοίξω κάνα δυο με το τρυπάνι

Ωραιος μαστορη!
Τα RCA σου μου φαινονται ενταξει, αλλα για τις μπορνες δεν θα ειχα αντιρρηση να αλλαχτουν.
Πες μας λιγο και πως παιζει...

Ακόμα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πρέπει να κάνω ένα τεστάκι Α+Β κάποια στιγμή όταν έχω ώρα, είναι και άστρωτος. Πάντως από τις πρώτες νότες φαίνεται λίγο τονισμένος στα άκρα αλλά δεν ενοχλεί, ουδέτερος θα έλεγα.
Ερώτηση: το τροφοδοτικό μου όταν το κλείνω (όχι όταν το ανοίγω) δέ σβήνει ακαριαία, αλλά βαθμιαία σε 2-3 δεύτερα. Κάνει και ένα τσίκ-τσίκ που ακούγεται από το LEDάκι του τροφοδοτικού και απ'τα ηχεία. Ξέρει κανείς πού οφείλεται? Έκανα διάφορες δοκιμές, με διαφορετικά καλώδια, από σύνδεση σε βύσματα, σε κλέμες, γειωμένος ή όχι, αλλά τίποτα. Ξέρει κανείς κάτι?

Καλα δεν χρειαζεται και στρωσιμο.
Ο ενισχυτης παντως κελαηδαει, ο δικος μου δηλαδη (αρα ολοι λογικα).

Το οτι αργει να κλεισει οφειλεται στους πυκνωτες που κρατανε ρευμα. Τοσο του τροφοδοτικου, οσο και του ενισχυτη (αν και δεν εχει και τιποτα τερατα μεσα).

Για τον θορυβο στο κλεισιμο δοκιμασε χωρις να εχεις συνδεσει τα ιντερκονεκτ. Και δες αν κανει.