Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Προτάσεις αξιόλογων φωτογράφων

Re: Landscape Photography That Define Brilliance

Όχι, απλά όταν κάνουμε ποστ φωτος με το εργαλίο του φόρουμ δεν σου επιτρέπει την μετάβαση στην αρχική σελίδα που βρίσκεται η φωτογραφία. Και όταν η φωτογραφία είναι αλλουνού καλό είναι να υπάρχει πάντα το λινκ για εκεί.
Το προσθέτω μια και είμαστε εντάξει.

Re: Ακτινο(φωτο)γραφίες!

Κλασικό παρατσούκλι των ακτινολόγων είναι το ‛φωτογράφος’
:D

Re: Pripyat this March

ξέρετε τί είναι και πού είναι το Πρίπιατ, έτσι δεν είναι;

Πρίπιατ, η εργατούπολη που στέγαζε τους υπαλλήλους του Τσέρνομπιλ, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, μια πόλη 50 χιλιάδων κατοίκων, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...

90φορές περισσότερη ραδιενέργεια εκλύθηκε από το Τσέρνομπιλ σε σύγκριση με την ατομική βόμβα της Χιροσίμα.

475.000 θανατηφόρες μορφές καρκίνου παγκοσμίως οφείλονται στο Τσέρνομπιλ.

9 εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. 4 εκατομμύρια ήταν παιδιά.

160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, περισσότερα από την έκταση της Ελλάδας, έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια, στην Ουκρανία, στη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

400.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

5 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια παιδιά, ζουν ακόμα σε ζώνες με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

2.000 πόλεις και χωριά ερημώθηκαν σε ακτίνα 250 χλμ. γύρω από το τσέρνομπιλ.

1% μόλις της συνολικής επιφάνειας της Λευκορωσίας θεωρείται ότι είναι ασφαλές.

50 χλμ. είναι η περίμετρος της «Νεκρής ζώνης» γύρω από το Τσέρνομπιλ.

100.000 χρόνια θα παραμείνει ραδιενεργή η περιοχή του Τσέρνομπιλ.

------------------------------
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αξιόλογα φωτογραφικά sites στο internet

Καταρχην,αν υπαρχει καποιο αλλο αναλογο θεμα το οποιο μου διεφυγε,παρακαλω να μεταφερθει εκει το ποστ... :-)

Αφορμη για αυτο το θεμα που ανοιγω,ειναι μια σελιδα που εδω και λιγες μερες που την εμαθα απο φιλο,καθομαι και βλεπω πολυ εντυπωσιασμενος τη δουλεια αυτων που εχουν ανεβασει...

Προκειται για το 1Χ ,ενα site που δεν μπορει να ανεβει οτιδηποτε (συμφωνα με αυτα που διαβασα στην ενοτητα "about" στο site,)αλλα αυτα που ανεβαινουν περνουν απο καποιο ελεγχο,και ετσι οτι θα δειτε ειναι πολυ προσεγμενο.

Μεχρι τωρα εχω δει φωτογραφιες απο τον John Parminter με τα υπεροχα τοπια,απο την Ursula Abresch με τα παιχνιδια με τα χρωματα και τα σχηματα,και τωρα εχω βαλει στα ακουστικα Κλασσικη Μουσικη και καθομαι και θαυμαζω τη δουλεια του Sven Fennema!

Πιθανως να το ξερετε αρκετοι ηδη,αν παντως δεν το εχετε ξαναεπισκεφθει καποιοι,αξιζει πραγματικα οταν εχετε λιγο χρονο και θελετε να δειτε αξιολογες φωτογραφιες,να μπειτε.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...qbCXAw&usg=AFQjCNGEM09KLOCChrKbdspNaZXRsYPqXw

Irina Werning : Back to the future

Τυχαία προχθές χαζεύοντας στο ίντερνετ σε μια ήσυχη εφημερία έπεσα πάνω στο παρακάτω site. Είναι η δουλειά της φωτογράφου Irina Werning απο το Buenos Aires.
Το άλμπουμ που μου τράβηξε την προσοχή πιο πολύ απο όλα ήταν το Back to the Future.
Όπως η ίδια περιγράφει αποφάσισε να κάνει πρότζεκτ το ενδιαφέρον της για παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, ζητώντας απο τους πρωταγωνιστές τους να ξαναστηθούν στον φακό όπως τότε. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή απο φωτογραφίες, ταυτόχρονα ξεκαρδιστικές και συγκινητικές.

Χαζέψτε το, πραγματικά αξίζει!

http://irinawerning.com/back-to-the-fut/back-to-the-future/

Re: Irina Werning : Back to the future

Εξαιρετική τόσο η ιδέα, όσο κι η υλοποίησή της. Τελικά, έχουν πολύ σοβαρή σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό εκεί κάτω.
Argentina, μεγάλος :love: Πάει ενάμισης χρόνος απ' το ταξίδι μου στο BsAs κι ακόμα να "επιστρέψω" στα καθ' ημάς. Καλύτερα, δε λες...