Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Προτάσεις αξιόλογων φωτογράφων

Re: Απάντηση: Flickr: οι 25 καλύτερες φώτο του 2014

Στη φωτογράφο της πρώτης έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν.

Χρησιμοποιεί τα παιδάκια της, τα ζωάκια και την κρέμα του EF 135/2 L για ζαχαροπλαστική....

Τώρα κάποιες από τις υπόλοιπες, φωτογραφικώς δεν λένε απολύτως τίποτα, μόνο για τη μοναδικότητα ενός γεγονότος (πχ οι διαστημικές) ή τον (μη αποτυπούμενο πάντως στη λήψη) συμβολισμό (πχ ο νάνος με τα ακουστικά), άλλες πχ
αυτή ή αυτή νομίζεις ότι μάλλον μπήκαν λόγω λάθους λινκ :p

αλλά κακά τα ψέμματα, έχει και μερικές εξαιρετικές.

Έχετε δει τη συλλογή του παρακάτω μικρού;

320/365 by alexcurrie, on Flickr

το έχει ο μπαγάσας. Και οι περισσότερες είναι λήψεις ενός πρότζεκτ 365 (μια μέρα, μια φωτογραφία), με μια 5D3 και έναν κοινό EF 50/1,4!

To έχει και πολύ μάλιστα!
Μεγάλη εκφραστική ωριμότητα για την ηλικία του!

Να με ακούτε εμένα όταν σας το λέω. Τα smartphones στο άμεσο μέλλον θα εξαφανίσουν τις compact ίσως και τις mirrorless μηχανές από την αγορά.

Κατά σειρά σπουδαιότητας, η χρήση θα είναι :

Ενα smartphone στην τσέπη = πορτοφώλι (αντί πιστ. κάρτας) , τηλέφωνο, φωτογραφκή, βιντεοκάμερα, Browser.

Να με ακούτε εμένα όταν σας το λέω. Τα smartphones στο άμεσο μέλλον θα εξαφανίσουν τις compact ίσως και τις mirrorless μηχανές από την αγορά.

Κατά σειρά σπουδαιότητας, η χρήση θα είναι :

Ενα smartphone στην τσέπη = πορτοφώλι (αντί πιστ. κάρτας) , τηλέφωνο, φωτογραφκή, βιντεοκάμερα, Browser.

Μου αρέσει πολύ αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας! Έχουμε ακόμη δρόμο βέβαια...

Το προηγούμενο link βέβαια είναι η απόδειξη του "τα ράσα δε κάνουν τον παπά". (ή διαφορετικά μπορείς να σαι καλός παπάς και χωρίς ράσα)

Μια σειρά φωτογραφιών που έβγαλε ο Stanley Kubrik όταν δούλευε ώς φωτογράφος στην Νέα Υόρκη, προτού ασχοληθεί με την σκηνοθεσία.

Η αντίληψη της σύνθεσης, απο τα κυρίαρχα στοιχεία σε κάθε πλάνο όλων του των ταινιών είναι εμφανής ακόμα και τότε.

http://collections.mcny.org/Explore/Highlights/Stanley Kubrick

τελεια, μου θυμιζει μια αλλη "φιλια" Ελλαδα-Ε.Ε
η Ελλαδα ο τρυποκαριδος, που κοιτα να τα βολεψει μεσα απο "τρυπες"
και η ΕΕ το αρπαχτικο
αλλα δεν βλεπω την ιδια καταληξη...

άπειρο υλικό, ειδικού ενδιαφέροντος αφού απευθύνεται σε όσους τους αρέοσυν τα τρένα (με φωτος κυρίως από Β. Αμερική αλλά όχι μόνο, υπάρχουν και πολλές άλλες ακόμη και από Ελλάδα).

http://www.railpictures.net/

είχα φάει κάμποσες ώρες στο παρελθόν, μιας και μου αρέσουν πολύ τα τρένα, ιδιαίτερα παλαιόερων εποχών

Ο Kerry Skarbakka είναι ο φωτογράφος-stuntman που σπάει τα κόκαλα του για την τέχνη. Εντάξει αυτό μάλλον ακούστηκε λίγο υπερβολικό, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο γνωστός και ως «falling photographer» φωτογραφίζει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια κάθε είδους πτώσεων. Στις φωτογραφίες, του τον βλέπουμε να πηδάει από γέφυρες και ουρανοξύστες μέχρι να σκοντάφτει στις σκάλες του σπιτιού του, ή να γλιστράει στη μπανιέρα.

Ο Kerry ξεκίνησε να τραβάει αυτές τις ιδιαίτερες φωτογραφίες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σαν ένα είδος προσωπικής ψυχοθεραπείας, προσπαθεί μέσα από τις εικόνες του αποδώσει μερικές από τις φοβίες που έχουμε όλοι μας. Το φόβο της έλλειψης ισορροπίας, της πτώσης, της αβεβαιότητας και φυσικά του θανάτου. Οι φωτογραφήσεις του είναι προφανώς προσεκτικά μελετημένες και λεπτομερώς οργανωμένες. Χρησιμοποιεί ειδικούς μηχανισμούς και σύρματα για την ασφάλεια του. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και εγγυάται να σας προκαλέσει ένα μικρό ίλιγγο, για αυτό κρατηθείτε γερά.

Link: http://luben.tv/blogosphere/photobooth/26570

παρα ειναι "στημενες" η μονη που μου αρεσε, ειναι στην μπανιερα....:2thumb22sup: