Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Προτάσεις αξιόλογων φωτογράφων

Απάντηση: Re: Links με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Εμενα απο την αλλη (χωρις σαφως να ειμαι μηδενιστης), καθε φορα που διαβαζω για πωληση φωτογραφιων και γενικοτερα εργων τεχνης σε τετοια ποσα, μου μενει η απορια ποσο θα πωλουνταν κατι ζωγραφιες μου "αφηρημενης-τεχνης-δημοτικης-νοοτροπιας", αν ειχαν μια υπογραφη πχ του...... πικασο! :p

Mια μικρή ιστορία λοιπόν:
Στα χρόνια της κατοχής και λίγο μετά, στην Καισαριανή έμενε ένας θείος μου (αδερφός της γιαγιάς μου)
Φοβερό ταλέντο στη ζωγραφική, αλλά άσημος σε μια Ελλάδα με τραγική φτώχεια (sic) όπου ο καθένας προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζείν.
Έτυχε να γνωριστεί με έναν Ιταλό ζωγράφο, υπολοχαγό του στρατού κατοχής. (μήν πάει ο νους σας στο κακό....)
Μετά το πέρας του πολέμου (2-3 χρόνια) ο Ιταλός βρέθηκε ξανα στην Ελλάδα με την οικογένειά του.
Ζήτησε να δεί τα έργα του θείου ( 25 χρονών παιδί τότε), τοπία της Καισαριανής και του Υμηττού, λάδια σε καμβά και ξύλο.
Του έκανε μια τρομερή πρόταση, την οποία ασφαλώς δέχθηκε..Υπέγραψε όλους τους πίνακες με το όνομά του, ώστε να πουληθούν καλά κυρίως στην Ιταλία.
Έβγαλε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο αρκετά χρήματα ώστε να καταφέρει να επιβιώσει τα δύσκολα χρόνια και να στήσει μια μικρή επιχείρηση (ραφείο) ώς τα τελευταία χρόνια της ζωής του....

Πραγματικά ωραία ιστορία, ευχαριστουμε που την μοιράστηκες!

Βεβαια σε βάζει σε σκέψεις για το ποια μπορεί να ειναι η έκταση παρόμοιων περιστατικών. Και φυσικά μου αυξάνει την απορία για το πόσο θα μπορούσαν να πουληθουν τα "εργα" μου! :flipout:

νομιζω οτι μεγαλυτερη απατη, απο τον καντινσκι και τον αντι γουορχολ δεν υπαρχει στην τεχνη:smash:

και μια και το εφερε η κουβεντα, και απο το πρωι ακουω Καραινδρου απο την μουσικη επενδυση που εχει κανει για της ταινειες του Αγγελοπουλου,
θυμηθηκα τον Γιωργο Αρβανιτη ,διευθηντη φωτογραφιας χρονια συνεργατης του Theo, και οχι μονο...
μεγαλη μορφη

"Είναι τεραστια η σημασια τού να παρατηρεί κάποιος και μετά να βάζει τα πράγματα στον νου του. Την τεχνική την κατακτάς κάποια στιγμή. Αλλά η αισθητική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και διαμορφώνεται πολύ από την παρατηρητικότητα."

"Μπορεί να μην καταφερα να αλλαξω τον κόσμο, που είναι το όνειρο κάθε νεου, ομως μεσω της φωτογραφίας προσπάθησα να αλλαξω κάποια πράγματα. Αν με τη δουλειά μου μπορώ να επηρεάσω έναν ανθρωπο ώστε να αλλαξει την αισθητικη του προς το καλύτερο, αυτό για μενα είναι μεγαλο κέρδος."

160 χρονών φώτο από το γνωστό "Shorpy"
Έχω δει πάρα πάρα πολλές νταγκεροτυπίες, αυτή ξεχωρίζει στη λεπτομέρεια και το μοντέλο νομίζω.
3g10208u2.jpg

καμια σχεσει.... αυτα δειχνει στους εργοδοτες του αμερικανους???
που ειναι ο ... ανθρωπος, η φτωχια, η εξαθλίωση..
3-4 κτιρια γκρεμισμενα, δεν μου λενε κατι
ουρτ!:ADFADF1:

Εμένα που είχαμε ψυγείο Ιζόλα, κουζίνα Πίτσος (όχι Siemens re-branded), φόραγα Ελβιέλες και έπινα Fix (την κανονική) καπνίζοντας "Ρήγα" κ.λ.π. μου λένε πως ξεκίνησε η κρίση (ή δική μας όχι η εισαγόμενη)...

Το project ήταν συγκεκριμένο.
Και ο φωτογράφος δεν είναι και κανένας τυχαίος ...

αυτο λεω και γω...
ειναι "γνωστος" απο τον πολεμο στην γιουγκοσλαβια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμένα που είχαμε ψυγείο Ιζόλα, κουζίνα Πίτσος (όχι Siemens re-branded), φόραγα Ελβιέλες και έπινα Fix (την κανονική) καπνίζοντας "Ρήγα" κ.λ.π. μου λένε πως ξεκίνησε η κρίση (ή δική μας όχι η εισαγόμενη)...

μια ειναι η κριση, δεν υπαρχει ντοπια η εισαγομενη, απλα ατην ελλαδα καταστρεψαν το ντοπιο κεφαλαιο οι εισαγομενοι σωτηρες εκ παρισιων και αμερικης... μερια

ισως, αλλα οπως ειπες και εσυ "Το project ήταν συγκεκριμένο.
Και ο φωτογράφος δεν είναι και κανένας τυχαίος"

δεν ειναι λολουδακια και πρασιναδες, νομιζω οτι σηκωνει μια κουβεντα παραπανω

αλλα... οπως αγαπατε!:ernaehrung004:

"Στηνονται"και τα κτίρια τώρα ;; :flipout:
Κώστα μου, είπα να μεταφερθεί η κουβέντα για να μη μας τραβήξουν το αυτί σαν offtopic εδώ μέσα ;)

οχι τα κτιρια, αλλα η σημαια, η μετοχη, το γραψιμο στην σκονη (τζαμι, πατωμα), το χριστουγεννιατικο δεντρο, το φωτισμενο στον Νοεμβρη ημερολογιο (κραυγαλεο), αυτα ολα που κανουν την διαφορα τελος παντων

Τι δουλεια εχει να το σχολιασουμε στο chat ? Εκει λεμε τα δικα μας. Εδω σχολιαζουμε τους αλλους :flipout:

Εγώ μαζί σας. Αν δεν έχει πρόβλημα ο Δημήτρης (cacau ) ή ο Billy μπορούμε να τα λέμε όπου θεμε. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όσο για το "στησιμο" που λες , είναι κάτι σαν το retouch που κάνουμε εμείς στα τοπία.
Τραβάει λίγο παραπάνω το μάτι, και στην περίπτωση της εμπορικής φωτογραφίας , "πουλάει" καλύτερα.