Ενεργά cross

να πεταξεις πολλους απο αυτους που δεν κανουν τιποτα (οπως και ολους τους σε σειρα με το σημα πυκνωτες ) και οσους ειναι απαραίτητοι να βαλεις ΒΒ

Και που ξέρω ρε παλικάρι ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν;
Και αφού δεν κάνουν γιατί τους βάλανε για διακόσμηση;

Πάντως αν κάνω τέτοια δουλειά θα βάλω βάσεις σε όλους για επιπλέον επιλογές.

Re: Απάντηση: Ενεργά cross

Και που ξέρω ρε παλικάρι ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν;
Και αφού δεν κάνουν γιατί τους βάλανε για διακόσμηση;

Πάντως αν κάνω τέτοια δουλειά θα βάλω βάσεις σε όλους για επιπλέον επιλογές.

κωστα εχω την εντυπωση οτι ο kontr μιλαη για dcx2496 και οχι για αυτο που εχεις.

σε καθε περιπτωση οι τελεστικοι ειναι smd και δεν μπορης να βαλης βασεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργά cross

κωστα εχω την εντυπωση οτι ο kontr μιλαη για dcx2496 και οχι για αυτο που εχεις.

σε καθε περιπτωση οι τελεστικοι ειναι smd και δεν μπορης να βαλης βασεις.

Κώστα ο Μπακ καλά τα λέει.
Το smd πάει σύννεφο...

Πάντως όπως σου είπα και στο τηλ. τα κρος είναι αθόρυβα.:grandpa:
Είναι πιο αθόρυβα και από το ακριβότερο SAΜSON S3 που είχα κάποτε.
Πρέπει να ψαχτείς αλλού όπως σου είπαν και τα παιδιά.
Άντε καιρός για καμιά καλή κάρτα ήχου με xlr...:grinning-smiley-043

Τους παραπάνω τελεστικούς τους έχει γιατι κανει το μπαλανς – ανμπαλανς και το αντίστροφο αλλα εμας δεν μας ενδιαφέρει αφου δουλεύουμε RCA . τους πυκνωτές γιατι απευθύνετε σε πιειτσιδες και θέλει να είναι σίγουρος.
Ρε παιδια για άλλο μηχανημα λέγατε ? πέστε το και μενα …..

Παιδιά αφαίρεσα την γείωση και το 3 στην έξοδο και βελτιώθηκε ο ήχος κατά πολύ.

Παρ' όλα αυτά παρέμεινε ενα ενοχλητικότατο υψίσυχνο σφύριγμα στα tweeter σαν τον ήχο του pstn modem όταν συνδέεται.

Τελικά η συσκευή επηρεάζεται..... Απο τα καλώδια εξόδου.

Τα μετακίνησα λίγο και ο θόρυβος μειώθηκε πολύ.
Το παράξενο είναι πώς με τον ίδιο τύπο καλωδίου απο την κάρτα στον τελικό κατ' ευθείαν δεν υπάρχει θόρυβος (έφτιαξα ένα καλώδιο δοκιμαστικά).

Φυσικά λοιπών θα αντικαταστήσω τα καλώδια.

Θα δοκιμάσω πρώτα με rg58 και αν δεν γίνει τίποτα θα ψαχτώ για ακριβό καλώδιο.

Για ρίχτε και καμιά πρόταση.

Ρε σεις τόσο καιρό για άλλο πράμα μιλάτε .
Εγώ νόμιζα το 2496 .
Τώρα κατάλαβα προφανώς μιλάτε για το αναλογικό τριδρομο της μπερι .
Ξεχάστε αυτά που έλεγα .(αν και εδώ οι βελτιώσεις είναι ακόμα περισσότερες αναλογικό γάρ )

Καλά θωρακισμένα καλώδια που παίζουν και καλούτσικα είναι τα κεραίας (αυτά πού βάζουν για πιάτα(όχι σούπας)) αλλά πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα .
Εγώ είχα καταλήξει σε ένα που ήταν μπεζ και είχε μέσα σκέτο χαλκό και φύλλο χαλκού για θωράκιση πχ

Λοιπόν από τα λίγα που είδα στο web είναι L-R 24Db/oct καθόλου κακό .
Δεν βρήκα καμιά φοτο από τα συκώτια του αλλά αυτά που μπορείς να κάνεις σίγουρα είναι βελτίωση των τροφοδοτικών με μεγαλύτερους πυκνωτές (πολύ μεγαλύτερους) αλλαγή τελεστικών με ΒΒ (smd ή dip) ότι έχει , και να βγουν όσοι πυκνωτές υπάρχουν στο σήμα και δεν χρειάζονται καθώς και όσοι τελεστικοί κάνουν άχρηστες για μας δουλειές όπως στα balance σε unbalance και αντίστροφα .
Δεν θα αλλάξει συμπεριφορά το μηχάνημα αφού πάντα θα είναι L-R αλλά θα αλλάξει χαρακτήρα και θα γίνει ποιο μουσικό πάντως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σε ικανοποιήσει αν δεν σε ικανοποιούσε και πριν δηλαδή θα βελτιωθούν τα θετικά αλλά δεν θα αλλάξουν τα αρνητικά του μηχανήματος(πχ ο θόρυβος) γενικώς πιστεύω ότι το μέλλον είναι τα dsp στο θέμα crossing και εγώ με τα δικά μου που είναι ενεργά δοκίμασα τα πάντα και κατέληξα σε 2496 μακράν . μόνο ένα λαμπατο που έφτιαξα κάτι κάνει αλλά είναι μεγάλη φασαρία .

Το πρόβλημα ξέρεις είναι ότι με το παθητικό κάποιος που ξέρει τι θέλει μπορεί να κάνει ότι θέλει αντίθετα στο ενεργό δεν έχεις κανένα περιθώριο .αυτό είναι και καλό και κακό .

κωστα το μηχανημα δεν φταιη για το θορυβο ουτε τα καλωδια.

μην ξοδευεσαι αδικα.

οταν μπλεκης balanced με unbalanced συσκευες πρεπη να ξερης τι κανης

αλλιως δημιουργης βρογχους γειωσης.

αν θελης περιεγραψε ολες τις συσκευες σου και τι εισοδους και εξοδους

εχει η καθε μια οπως και ποιες απο αυτες εχουν πριζα με γειωση και ποιες

διπολικη.

θα την βρουμε την ακρη.

Λοιπόν από τα λίγα που είδα στο web είναι L-R 24Db/oct καθόλου κακό .
Δεν βρήκα καμιά φοτο από τα συκώτια του αλλά αυτά που μπορείς να κάνεις σίγουρα είναι βελτίωση των τροφοδοτικών με μεγαλύτερους πυκνωτές (πολύ μεγαλύτερους) αλλαγή τελεστικών με ΒΒ (smd ή dip) ότι έχει , και να βγουν όσοι πυκνωτές υπάρχουν στο σήμα και δεν χρειάζονται καθώς και όσοι τελεστικοί κάνουν άχρηστες για μας δουλειές όπως στα balance σε unbalance και αντίστροφα .
Δεν θα αλλάξει συμπεριφορά το μηχάνημα αφού πάντα θα είναι L-R αλλά θα αλλάξει χαρακτήρα και θα γίνει ποιο μουσικό πάντως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σε ικανοποιήσει αν δεν σε ικανοποιούσε και πριν δηλαδή θα βελτιωθούν τα θετικά αλλά δεν θα αλλάξουν τα αρνητικά του μηχανήματος(πχ ο θόρυβος) γενικώς πιστεύω ότι το μέλλον είναι τα dsp στο θέμα crossing και εγώ με τα δικά μου που είναι ενεργά δοκίμασα τα πάντα και κατέληξα σε 2496 μακράν . μόνο ένα λαμπατο που έφτιαξα κάτι κάνει αλλά είναι μεγάλη φασαρία .

και βεβαια μπορη να βελτιωθη κατα πολυ.

αφαιρεση ολων τον τελεστικων εκτος του πρωτου μετα τα φιλτρα βελτιωση

των πυκνωτων τροφοδοσιας.

αλλαξη του τελεστικου που μενη και εξοδο απο αυτον με εναν πυκνωτη mkp

για dc block οπως αλλαγη του τελεστικου στην εισοδου πριν το φιλτρο και

του πυκνωτη στην πορεια του σηματος.

απο παρομοιες αλλαγες στο src2496 μου ειχαν κατση καλα οι opa2134.

παντως χωρις σχεδιο καποια απο αυτα ειναι δυσκολα.

οι αλλαγες θα το κανουν πιο αναλυτικο και πιο γρηγορο στα χαμηλα.

επισης θα γινη και πιο δυναμικο σε ολο το φασμα με μειωση της σκληροτητας.

Αυτό είναι καλό ,με τις αλλαγές τότε θα πάρεις πολλά (γιατί οι 2134 δεν είναι και οι ποιο αθόρυβοι παίζουν πολύ καλά (μακράν)αλλά σε θέματα θορύβου δεν λένε πολλά πράγματα άρα δεν θα βελτίωναν πρόβλημα θορύβου αν υπήρχε)

Αυτό είναι καλό ,με τις αλλαγές τότε θα πάρεις πολλά (γιατί οι 2134 δεν είναι και οι ποιο αθόρυβοι παίζουν πολύ καλά (μακράν)αλλά σε θέματα θορύβου δεν λένε πολλά πράγματα άρα δεν θα βελτίωναν πρόβλημα θορύβου αν υπήρχε)

δεν βλεπω πως θα μπορουσε να βελτιωθη ο θορυβος με αλλαγη opamp.

ακομα και ο ποιος φτηνος που υπαρχη ειναι αρκετος.

περιεργο παντως τα καλωδια πρεπη να ειχαν προβλημα για να εισαγουν

θορυβο.