Ενεργά cross

Κώστα ,καταρχήν χρόνια πολλά!
To cross-over που έχεις το είχα δοκιμάσει κι εγώ απευθείας (χωρίς προ) από μια m-audio 2496 pci και μπορώ να πω ότι είναι απόλυτος αθόρυβο.
Η σύνδεση των RCA-XLR αυτή ακριβώς που περιγράφεις .
Γι αυτό άσε το μηχανάκι στην ησυχία του για να μην παιδεύεσαι άδικα .
Κάτι δεν πάει καλά με το pc και ακούς τους ήχους από την USB ,
το λέω γιατί έχω ακούσει τους θορύβους που περιγράφεις και έφταιγαν τα κακής ποιότητας καλώδια και πιο πολύ η φτηνιάρικη κάρτα ήχου.
Κάθε φορά που κούναγα το ποντίκι usb λες και έπιανα βραχέα από τα tweeter.

Υ.Γ. Δοκίμασε και χωρίς προ αλλά προσοχή στη ένταση του pc - cross, :grandpa: έτσι πείρα στο χέρι 2 ακριβά tweeter και μετά πρόσεχα! :AFADF0:

Παιδιά τα μπασοκούτια του Ιωάννη παρελήφθησαν οι πρώτες πρόχειρες ρυθμίσεις έγιναν.

Τα αποτελέσματα άκρως ενθαρρυντικά.

Τα κουτιά ανέλαβαν τις συχνότητες μέχρι τα 60Ηz και απο εκεί και πάνω τα Άρτεμις.

Απο τις πολλές δοκιμές που έκανα η καλλίτερη θέση για τα κουτιά μέχρι στιγμής είναι πάνω στα Άρτεμις.

Καλλίτερα γιατί με βολεύει και χωροταξικά.

Χαλαρά εχω στάθμη ακρόασης 110-115db με 125db κορυφής.

Τελικά ο cav συμπεριφέρεται πολύ καλλίτερα χαμηλά στα κανάλια με τη λιγότερη ισχύ ακόμα και με τα μεγάλα γούφερ και έτσι χρησιμοποίησα πάλι αυτά.

Η διαφορά είναι στον αριθμό των mosfet.

Τα πίσω κανάλια χρησιμοποιούν 2 ανα κανάλι ενώ τα μπροστά 4 ανά κανάλι.

PICT0031.jpg

Οι στάθμες που αναφέρω μετρήθηκαν στη θέση ακρόασης (3.5 μέτρα απο τα ηχεία).

Το επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμή ενός μπέρυ στην οδήγηση των Άρτεμιδων (θέλω λίγο περισσότερη γλύκα ψηλά).

Και τα 4 γούφερ των κουτιών θα τα αναλάβουν τα 4 πίσω κανάλια του cav.

Λεω να φτιάξω και 2 καινούριες καμπίνες για τα μπασοκούτια μιας και τα έχω μες τη μόστρα.

Βρήκα και μάστορα να μου τις κάνει μαύρη λάκα.

Λοιπών όλα καλά απο ποιότητα ήχου αλλά έχω άλλα προβλήματα.

Εχω έντονο φύσημα στις μονάδες τον χαμηλών το οποίο τις βραδυνές ώρες που έχει ησυχία είναι ανυπόφορο.

Επίσης οι παράξενοι ήχοι ''μετακόμισαν'' στα πίσω ηχεία που είναι ενεργά και δεν έχουν καμία σχέση με το κρός.

Λοιπών όλα καλά απο ποιότητα ήχου αλλά έχω άλλα προβλήματα.

Εχω έντονο φύσημα στις μονάδες τον χαμηλών το οποίο τις βραδυνές ώρες που έχει ησυχία είναι ανυπόφορο.

Επίσης οι παράξενοι ήχοι ''μετακόμισαν'' στα πίσω ηχεία που είναι ενεργά και δεν έχουν καμία σχέση με το κρός.

?????

Αρχικά έχεις θόρυβο.
Μετά λύνεις το προμπλεμ.
Και μετά ξαναματαπάει ο θόρυβος στα πίσω ανεξάρτητα ηχεία!???

Με τα "ηχητικά" πισιά δεν έχω και πολύ σχέση (ακόμα).
Αλλά επειδή μπήκες σε άλλα κόλπα με μεγάλο κόπο..., μήπως το ξαναλέω, πρέπει να σκεφθείς άλλη κάρτα ήχου με balanced εισοδοεξόδους????
Νομίζω πως εκεί είναι η ρίζα του κακού.