Ενεργειακά τζάκια

γυρω στα 110 τετραγωνικα θελω να καλυψω και σκεφτομαι:

τελικα,ενεργειακο τζακι ή θερμαστρα πετρελαιου?
ποια ειναι η καλυτερη λυση για αποδοση/καλυψη του χωρου?

Απάντηση: Re: Ενεργειακά τζάκια

γυρω στα 110 τετραγωνικα θελω να καλυψω και σκεφτομαι:

τελικα,ενεργειακο τζακι ή θερμαστρα πετρελαιου?
ποια ειναι η καλυτερη λυση για αποδοση/καλυψη του χωρου?

Με τα τσαρούχια ενεργειακό τζάκι 2πλης ή 3πλης καύσης (μάλλον τριπλής θα θέλεις με τόσα τετραγωνικά και θα σωθείς .
Εγώ με πιο λίγα τμ από 200 Ευρώ κάθε μήνα έπεσα στα 45 !.Δεν ανάβω το καλοριφέρ καθόλου . Φαντάσου ότι ο τόνος στα ξύλα έχει από 180- 200 ευρώ που δεν υπάρχει περίπτωση να τον κάψεις σε ένα μήνα με τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Ενεργειακά τζάκια

Φαντάσου ότι ο τόνος στα ξύλα έχει από 180- 200 ευρώ που δεν υπάρχει περίπτωση να τον κάψεις σε ένα μήνα με τίποτα.

:eek::eek:

Πλάκα μου κάνεις.

70 κάνει εδώ.
Άντε 80 αν στα φέρει λιανισμένα, έτοιμα...

Με τα τσαρούχια ενεργειακό τζάκι 2πλης ή 3πλης καύσης (μάλλον τριπλής θα θέλεις με τόσα τετραγωνικά και θα σωθείς .
Εγώ με πιο λίγα τμ από 200 Ευρώ κάθε μήνα έπεσα στα 45 !.Δεν ανάβω το καλοριφέρ καθόλου . Φαντάσου ότι ο τόνος στα ξύλα έχει από 180- 200 ευρώ που δεν υπάρχει περίπτωση να τον κάψεις σε ένα μήνα με τίποτα.

κοστος(περιπου)?

105-115 o τόνος στη Θεσσαλονίκη (για τόνο...)

Καλά εδω στην Αθήνα βαράνε στα ξυλα :smash:.Ο πιο φτηνός εχει
180 ευρώ/τόνο που εχω βρει και τα ψαχνω όλα .Δεν ξερω αν καποιος συμφουριτης έχει βρει φτηνότερα να μας πει.

190 ο τόνος...χαμηλότερα δεν βρήκα....(Αθήνα).Και το κέρδος τους είναι 170 ευρώ!30 τον τόνο παίρνουν!

180 έδωσα για 1 1/2 τόνο κομμένα στα μέτρα μου και με τα μεταφορικά να συμπεριλαμβάνονται (οξυά & ελιά)

Τι λέτε βρε σεις?

Δε μου λέτε να σας στέλνω να κάνουμε καμιά μπίζνα??:music-smiley-005:

Απο που τα πηρες τοσο συντροφε;
110 τα επαιρνα περυσι απο τον αλλοδαπο στον ραδιοφωνικο σταθμο (οχι τον αλβανο). Τον αλβανο τον συνελαβαν για σωρεια κλοπων....
Σακατεψε και μενα, ναναι καλα ο ανθρωπος..
Αν ξερεις καπου με ογδοντα, παιρνω 5 τονους αυριο...

Μεγαλη δουλεια το ενεργειακο τζακι. Το εχουμε εδω και 6 χρονια εχοντας καταργησει το καλοριφερ εντελως. Το εχουμε αποσβεσει απο τα πρωτα 2.5 χρονια. Εκανε περιπου Ε3.000 με την εγκατασταση και εδινε θερμιδες (μας ειπαν) για περιπου 160-180τμ ενιαιου χωρου.

Χρειαζονται 2-3 τονοι ξυλου αναλογα τον χειμωνα. Επισης χρειαζεται το αιρ κοντισιον για καμμια ωριτσα το πρωι μεχρι να παρει μπρος το τζακι και ισως το βραδυ πριν κοιμηθεις γιατι η ζεστη δεν παει τοσο πολυ στα δωματια. Η επιβαρυνση της ΔΕΗ για αυτες τις προσθετες ωρες (και λιγες παραπανω), δεν ξεπερνα τα Ε300 το χρονο για 3-4 αιρ κοντισιον. Σε εξωτερικες θερμοκρασιες κατω απο 5 βαθμους ισως χρειαστει και λιγη βοηθεια απο το αιρ κοντισιον. Να προτιματε το νυχτερινο 3.5 με 5.5μμ και 2.5 με 8πμ.

Οταν το αναβεις το αφηνεις να σβησει πια το βραδυ, εκτος Αλκυονιδων και λοιπων ζεστων ημερων.. Περυσι καψαμε περιπου 2.2 τονους ολο το χειμωνα.

Αρα ξυλα και ΔΕΗ κοστιζουν περιπου το χρονο απο Ε660 εως Ε850 για Αθηνα οπου το ξυλο παει γυρω στα 180 ευρω χωρις το δαδι και το κουβαλημα αν μενετε σε οροφο :))