Τοποθέτησα ενεργειακό τζάκι (κασέτα
http://www.estiadiakosmisi.gr/energeiakes_esties/13.html) σε καινούργιο διαμέρισμα και ζεσταίνει πολύ άνετα το σαλόνι (~60m2) και αν δεν έχει υπερβολικό κρύο διατηρεί υποφερτές θερμοκρασίες και στα τρία δωμάτια του διαμερίσματος.
Σίγουρα συμφέρει και μάλιστα το έχω μετανιώσει που δεν τοποθέτησα κανονική εστία (όχι κασέτα) μεγαλύτερης απόδοσης που θα μπορούσε με αεραγωγούς κρυμμένους με γυψοσανίδα να ζεστάνει στέλνοντας ζεστό αέρα και τα δωμάτια του σπιτιού.
Η κασέτα είναι ειδική για αναβάθμιση τζακιού παλαιού τύπου χωρίς σχεδόν καθόλου γκρεμίσματα και μερεμέτια. Εγώ τοποθέτησα την κασέτα εξαρχής ως φθηνότερη λύση και για να έχω ένα τζάκι στο σαλόνι, αλλά που να φανταστώ που θα πάει το πετρέλαιο.
Κάπνα δεν υπάρχει καθόλου και είναι ασφαλές για το βράδυ που πας για ύπνο λόγω της πόρτας αλλά πρέπει να καθαρίζεις την στάχτη κάθε 2-3 μέρες αλλά και το τζάμι εσωτερικά κάθε εβδομάδα αν θες να απολαμβάνεις την θαλπωρή της φλόγας. Και φυσικά την καμινάδα μια φορά τον χρόνο ειδικά αν τα ξύλα που καις δεν είναι καλής ποιότητας.
Με 3 τόνους ξύλα ξοδεύω το 1/3 του πετρελαίου που ξόδευα έχοντας θερμοκρασία ~22 με 23 βαθμούς στο σπίτι.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα …