Ενίσχυση για Harbeth HL5+

Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Να κανω μια ερωτηση, γιατι να μην παρει εναν ολοκληρωμενο μεταχειρισμενο <5 ετων ταξη α luxman ?
Γιατι τετοιο ρισκο και να εχεις το ¨αγχος¨ αν οντως παιζει αυτο που πρεπει?
Παραπανω ειναι η προταση μου, εκτος και αν σου αρεσει το μπλεξιμο και το κηνυγι προενισχυτων-ηχειων-επισκευων.
Γιατι οπως και ο ιδιος ειπες ¨θελω να παρω μηχανημα που θα ξεμπλεξω για πολλα χρονια¨.
Γιατι και η φεραρι απο μεταλλα ειναι και σκουριαζει.

Ολοκληρωμένος σε ταξη Α απο Luxman, Pass, Accuphase? ειναι η πιο λογική λύση και σε μετ/σμενο στα χρηματα αυτα δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν,

Re: Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Νίκο πέρα από τον ενδοιασμό για την καταστάση του ενισχυτή ,να λάβεις υπ όψη σου και το ματσάρισμα του ήχου της Accu με τα συγκεκριμένα ηχεία
Γενικώς η Αccu δεν είναι ιδιότροπη ,αλλά έχει κάποιες επιλεκτικές <αγάπες> με κάποια ηχεία
Αν και θεωρητικά θα ήταν πολύ ταιριαστό ζευγάρι με τα Sonus Faber δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι συνδυασμοί ανα το κόσμο
Ο Savvas X πού τα δοκίμασε με τα Mag 1.6 δε τα θεώρησε το συνδυασμό ικανοποιητικό [ενω λογικά θα έπρεπε να είναι]
Επίσης η δοκιμή πού είχε γίνει και γραφτεί και εδώ μέσα με τα Tannoy dc 10 [ αν θυμάμαι καλά ] -Accuphase E 550 δεν απέδωσε το αναμενόμενο αποτέλεσμα

Πολυ σωστή συμβουλή, αλλα οπως ειναι το set up, ειναι δύσκολο να φέρνω μηχανήματα στο σπίτι για δοκιμή.
Ειναι ενα ρίσκο, αλλα και τι δεν ειναι ρίσκο τελικά ;
Τον τωρινό μου ενισχυτή τον είχα επιλέξει, με βάση τς προηγούμενα ηχεία μου, ενα ζευγάρι PMC DB1+, ο συνδυασμός για τα δικά μου αυτιά πολυ καλός, με τα Harbeth δεν....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ολοκληρωμένος σε ταξη Α απο Luxman, Pass, Accuphase? ειναι η πιο λογική λύση και σε μετ/σμενο στα χρηματα αυτα δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν,

Η τιμη ειναι 3750 Λίρες,
Σε αυτά τα χρήματα δεν εχω δει ακόμα τον 590 που ειναι σε τάξη Α.
Σε Pass, που διαβάζω τα καλύτερα, δεν εχω δει τίποτα σε μεταχειρισμένο.
Δεν βιάζομαι, αλλα θεωρείσαι οτι αυτή ήταν μια καλή περίπτωση, και θα έπαιρνε και τον MF trade in σε καλή τιμη :)
Κολλάω πολυ στην ηλικία, μήπως κάνω λάθος ;

17ετία σημαίνει ότι το μηχάνημα κατασκευάστηκε το 1998. Τότε δεν υπήρχε ιντερνετ, ή τουλάχιστον ήταν στα σπάργανα. Αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα αγοράσθηκε από κάποια επίσημη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία (παραεισαγωγές και τέτοια δεν έπαιζαν με την Accuphase). Πιθανολογώ ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έμενε τότε εκτός Αγγλίας. Ένα email στα κεντρικά της εταιρείας στην Ιαπωνία σίγουρα θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Εφόσον λοιπόν, όπως υποθέτω, το μηχάνημα αγοράσθηκε από επίσημο ντήλερ της εταιρείας δε βλέπω το λόγο η αγγλική αντιπροσωπεία να αρνηθεί να το συντηρήσει αν χρειαστεί. Βέβαια 5,3Κ είναι πολλά λεφτά, αλλά και το μηχάνημα είναι λουκούμι, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα μαμάτο ηχοσύστημα.

Απο οτι διαβάζω τα grey imports ήταν πάντα ενα πρόβλημα για την εταιρία, κυρίως γιατι έπαιζε παρά πολυ,,ιδίως στις ΗΠΑ.
Η διάφορες τιμής απο Ιαπωνία ήταν της τάξης του 100%+ οπότε πολυ το εκαναν .
Για αυτο το λόγο απο οτι καταλαβα, αν το μηχάνημα δεν εχει αγοραστεί απο AD δεν έχεις πρόσβαση στο official service.
Σαν να αγοράζω ρολόι μου φενεται λιγο πολυ η φάση :)

[/COLOR]

Απο οτι διαβάζω τα grey imports ήταν πάντα ενα πρόβλημα για την εταιρία, κυρίως γιατι έπαιζε παρά πολυ,,ιδίως στις ΗΠΑ.
Η διάφορες τιμής απο Ιαπωνία ήταν της τάξης του 100%+ οπότε πολυ το εκαναν .
Για αυτο το λόγο απο οτι καταλαβα, αν το μηχάνημα δεν εχει αγοραστεί απο AD δεν έχεις πρόσβαση στο official service.
Σαν να αγοράζω ρολόι μου φενεται λιγο πολυ η φάση :)

αυτό για τις gray imports από Ιαπωνία σε Ευρώπη πρωτη φορά το ακούω για την Accuphase. Και μου φαίνεται παράξενο γιατί στην Ιαπωνία έχουν διαφορετική τάση στο ρεύμα (100V) οπότε τα ιαπωνικά μηχανήματα δεν είναι συμβατά, θέλουν μετασχηματιστή ή (ακόμα χειρότερα) μετατροπές.Για τις ΗΠΑ να το καταλάβω, τι 100volt τι 120...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Μεταχειρισμένο σε ταξη Α, δεν θα αγόραζα ποτέ, είναι τρομερά καταπονημένος όσο λίγες ώρες και αν έχει παίξει. Αν μπορείς να βρεις Luxman καινούριο (ας πούμε new old stock), δεν παράγεται πλέον, τότε με κλειστά μάτια, έπαιζε φέτος στην έκθεση με τις μεγάλες κόρνες της tuneaudio τα Anima, θεεικά. Επίσης παίζει και στον Τάσο με τους δίσκους, πολύ καλά, είναι ολοκληρωμένος με phono. Πολύ καλή λύση. Ολο και κάπου θα τον ακούσεις στο city.
Εγώ τώρα θα σου προτείνω και κάτι αιρετικό. Ο μικρός ο devialet, στα λ7 του μεταχειρισμένου accuphase, ως γνωστόν είναι 2 ενισχυτές σε έναν, ο ένας αναλογικός σε ταξη Α και ο άλλος ο κουβαλητής σε ταξη D, γιο οδήγηση. Ολοκληρωμένος, με ψηφιακό phono και φυσικά με το σύστημα SAM (τα ηχεία σου ειναι SAM ready και αυτό σημαίνει ότι τα οδηγούν πολλοί με devialet) για την καλλίτερη οδήγηση των ηχείων σου. Αν σου κάτσει ακουστικά τότε έχει και άλλα υπέρ, κόσμημα, κρύβεται, DAC και ADC, γλυτωνεις καλώδια κλπ. Αξίζει τον κόπο, προσπάθησε να τον ακούσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Μεταχειρισμένο σε ταξη Α, δεν θα αγόραζα ποτέ, είναι τρομερά καταπονημένος όσο λίγες ώρες και αν έχει παίξει. Αν μπορείς να βρεις Luxman καινούριο (ας πούμε new old stock), δεν παράγεται πλέον, τότε με κλειστά μάτια, έπαιζε φέτος στην έκθεση με τις μεγάλες κόρνες της tuneaudio τα Anima, θεεικά. Επίσης παίζει και στον Τάσο με τους δίσκους, πολύ καλά, είναι ολοκληρωμένος με phono. Πολύ καλή λύση. Ολο και κάπου θα τον ακούσεις στο city.
Εγώ τώρα θα σου προτείνω και κάτι αιρετικό. Ο μικρός ο devialet, στα λ7 του μεταχειρισμένου accuphase, ως γνωστόν είναι 2 ενισχυτές σε έναν, ο ένας αναλογικός σε ταξη Α και ο άλλος ο κουβαλητής σε ταξη D, γιο οδήγηση. Ολοκληρωμένος, με ψηφιακό phono και φυσικά με το σύστημα SAM (τα ηχεία σου ειναι SAM ready και αυτό σημαίνει ότι τα οδηγούν πολλοί με devialet) για την καλλίτερη οδήγηση των ηχείων σου. Αν σου κάτσει ακουστικά τότε έχει και άλλα υπέρ, κόσμημα, κρύβεται, DAC και ADC, γλυτωνεις καλώδια κλπ. Αξίζει τον κόπο, προσπάθησε να τον ακούσεις.

Βαγγέλη γίνεσαι απόλυτος. Δεν είναι όλοι οι ενισχυτές ίδιοι. Και τι εννοείς "όσο λίγο και να έχει παίξει;" Άμα δηλαδή ένας ενισχυτής έχει παίξει μόνο 200 ώρες (που λέει ο λόγος) και ο ιδιοκτήτης τον άνοιγε μόνο όταν ήταν να ακούσει μουσική, δε θα είναι σαν καινούριος; Όσο για το Devialet, αν δεν κάνω λάθος τον συνιστάς σε όλες τις συζητήσεις για ενισχυτές, αλλά εσύ ο ίδιος έχεις δύο χρονια που απειλείς να τον πάρεις και ακόμα :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Κώστα, καταρχήν αν δεν απατώμαι, ο Accu είναι 17 ετών και έπειτα επειδή η τάξη Α ειναι πάντα πολωμένη σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο τότε ο ενισχυτής αυτής της τάξης καταπονείται πολύ περισσότερο απο άλλες τάξεις. Οταν ακούς πχ 4 ώρες συνεχόμενα σε φουλ θερμοκρασία καλοριφέρ όλα τα εξαρτήματα μέσα στο κουτί καταπονούνται περισσότερο απο έναν ενισχυτή π.χ τάξης ΑΒ και φυσικά απο τάξη D που πάει χαλαρά χλιαρός (οι περισσότεροι δεν έχουν καν ψύκτρες). Απο την άλλη Κώστα 200 ώρες δεν έχει στρώσει ακόμα. Οσο για τον devialet, είναι η επόμενη μη diy αγορά μου, αν και εφόσον εγκαταλείψω τα Linkwitz. Τους χαιρετισμούς μου και χρόνια πολλά και στην Κάρλα.

Τι εννοεί pilot run; κατάλαβα καλά;

Πάντως είναι πολλά και τα harbeth την έχουν την ευαισθησία;

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

2χ25 watt για 86db ευαισθησία (84 πραγματική από ότι διάβασα) ;
Χίλιες φορές να βρει θηρίο σε στυλ ASR,μεταχειρισμένο στο τάλιρο,έτσι κι αλλιώς την τάξη Α σε αυτά τα watt θα την έχει και θα έχει και δώρο κατοσταριές ακόμα για τα ντέρτια.

Eγω θα σου πρότεινα λαμπατο παντως. Φιλος που εχει τα ιδια Η παιζει με 20-22βατ και ακουει από το πρωι μεχρι το βραδυ, χωρις κόπωση.

Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Κώστα, καταρχήν αν δεν απατώμαι, ο Accu είναι 17 ετών και έπειτα επειδή η τάξη Α ειναι πάντα πολωμένη σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο τότε ο ενισχυτής αυτής της τάξης καταπονείται πολύ περισσότερο απο άλλες τάξεις. Οταν ακούς πχ 4 ώρες συνεχόμενα σε φουλ θερμοκρασία καλοριφέρ όλα τα εξαρτήματα μέσα στο κουτί καταπονούνται περισσότερο απο έναν ενισχυτή π.χ τάξης ΑΒ και φυσικά απο τάξη D που πάει χαλαρά χλιαρός (οι περισσότεροι δεν έχουν καν ψύκτρες). Απο την άλλη Κώστα 200 ώρες δεν έχει στρώσει ακόμα. Οσο για τον devialet, είναι η επόμενη μη diy αγορά μου, αν και εφόσον εγκαταλείψω τα Linkwitz. Τους χαιρετισμούς μου και χρόνια πολλά και στην Κάρλα.

Πάντως ο νηματοθέτης θέλει ενισχυτή σε τάξη Α και αυτό είναι το θέμα του νήματος. Νομίζω δεν έχει και πολλές επιλογές σε...τετραψήφιες τιμές, οπότε μάλλον σε μεταχειρισμένο θα προσανατολιστεί. Ο ASR που είπε ο Δόκτωρ Παναγιώτης είναι μιά εναλλακτική βέβαια. Χρόνια Πολλά και χαιρετισμούς στη Μαίρη.

Επεξηγεί ο τύπος τις διαφορές.

Παράδειγμα έδωσα για Αμερικάνους Firstwatt. Νομίζω θα ταίριαζε κάποιος τέτοιος με Harbeth...

@Panoramix

Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Ο ASR που είπε ο Δόκτωρ Παναγιώτης είναι μιά εναλλακτική βέβαια.

Oχι εγω, ο Γιωργος (Γαλανης) τον πρότεινε. Ειναι όντος καλη περίπτωση γιατι εχει 30 βατ σε Α, μετα εχει αλλα 100+ σε ΑΒ οποτε απο θεμα οδηγησης θα τα πατήσει κατω τα Ηarbeth (πατάει τα δικα μου που ειναι πολύ πιο απαιτητικά). Αλλα αν θελει καθαρή Α και μονο οι 3 προαναφερθείσες μαρκες παραμένουν πολυ καλες περιπτώσεις.

Υπομονη, το ξαναλεω, μηχανάκια στην Αγγλια πολλά.

αυτό για τις gray imports από Ιαπωνία σε Ευρώπη πρωτη φορά το ακούω για την Accuphase. Και μου φαίνεται παράξενο γιατί στην Ιαπωνία έχουν διαφορετική τάση στο ρεύμα (100V) οπότε τα ιαπωνικά μηχανήματα δεν είναι συμβατά, θέλουν μετασχηματιστή ή (ακόμα χειρότερα) μετατροπές.Για τις ΗΠΑ να το καταλάβω, τι 100volt τι 120...

Εδώ ακριβώς ειναι το θέμα, στα πιο πολλά απο τα μηχανήματα της, αυτο αλαζει χωρίς παρέμβαση στο κύκλωμα, απο οτι καταλαβα γίνεται μέσω jumpers ή κάτι παρόμοιο, όχι σε ολα βέβαια

Εκεί και αν παει κάτι στραβά, τότε αστα βραστά !!!
Απο Αμερική δεν ψωνίζω,
Παπούτσι απο τον τόπο σου (έστω και αν ειναι να Γηραιά Αλβιώνα)

Oχι εγω, ο Γιωργος (Γαλανης) τον πρότεινε. Ειναι όντος καλη περίπτωση γιατι εχει 30 βατ σε Α, μετα εχει αλλα 100+ σε ΑΒ οποτε απο θεμα οδηγησης θα τα πατήσει κατω τα Ηarbeth (πατάει τα δικα μου που ειναι πολύ πιο απαιτητικά). Αλλα αν θελει καθαρή Α και μονο οι 3 προαναφερθείσες μαρκες παραμένουν πολυ καλες περιπτώσεις.

Υπομονη, το ξαναλεω, μηχανάκια στην Αγγλια πολλά.

Εκεί Παναγιώτη πάμε σε άλλη κατηγορία τιμής απο οτι εχω καταλάβει.
Βέβαια και μόνο για το εγκεφαλικό που θα πάθει η σύζυγος αν δει όλο,αυτο το θηρίο σε 3 τεμάχια μπορεί και να αξίζει τον κόπο :)

Μην σου διαφεύγει το γεγονός,ότι και τα υλικά κατασκευής είναι κατάλληλα για καταπονήσεις.

Εκτός από τους πυκνωτές τροφοδοσίας των οποίων η διάρκεια ζωής μειώνεται με το χρόνο λειτουργίας...

Εκτός από τους πυκνωτές τροφοδοσίας των οποίων η διάρκεια ζωής μειώνεται με το χρόνο λειτουργίας...

Ανάλογα τους πυκνωτές και την χρήση πάντα.
Αν μιλάμε πχ. για πυκνωτές 105° και με τις θερμοκρασίες των εμπορικών Α' τάξης να κυμαίνονται γύρω στους 60°,οι κοινοί των 3000 ωρών θα κρατήσουν τις διπλές το λιγότερο (με πιθανότητα να αντέξουν και τις τριπλές ) .

Αρκεί λοιπόν για ακροάσεις 2 ωρών την ημέρα για μια δεκαετία σχεδόν.
Για τους νέους πυκνωτές τουλάχιστον αυτά ξέρω το λίγο που το έψαξα σε περίπτωση που το χρειαζόμουν.
Φυσικά υπάρχουν και πυκνωτές που αντέχουν πολλές παραπάνω ώρες και σε τέτοιας αξίας μηχανάκι (17Κ είχε καινούργιο αν είδα καλά ) οι πιθανότητες είναι τα υλικά να είναι top.
Το όλο θέμα είναι να βρεθούν οι ίδιοι σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον.