Ενίσχυση για Harbeth HL5+

Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Δεν είναι μόνο η ονομαστική θερμοκρασία λειτουργίας.

Είναι και η χρήση "έξυπνης" τοπολογίας στο εσωτερικό.

Άλλο 2 - 4 πυκνωτές στο κέντρο του σασί και άλλο μικρότεροι κοντά στα "καυτά" ημιαγωγά προς χάριν περισσότερου "ακαριαίου" ρεύματος...

Για κάθε βέντορα πυκνωτών πάντως υπάρχουν οι σχετικές καμπύλες διάρκειας ζωής.

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Αυτός έχει δυο μεγάλους (82.000 μF ) στο κέντρο και μπροστά,σε άλλες φώτο έχουν κάποιου είδους κάλυμμα (; ),σε άλλες όχι.
Όχι μακριά από τα τρανζίστορ πάντως αλλά αεριζόμενο από πάνω,κλπ.

Εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό :
http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?t=128707

Διαβάστε από την πρώτη ανάρτηση

το εχω διαβασει στο HUG,
ετσι πιστευα και εγω, και μαλιστα για αυτο το λογο αποφασισα να δοκιμασω και τον Sugden, αλλα εκανα λαθος...
τουλαχιστον τα αυτια μου, ακουσαν τεραστια διαφορα.

+1
Οι firstwatt είναι εγγύηση και ανθεκτικοί στο χρόνο!
Επίσης είναι πολλοί εύκολοι στις μετατροπές - επιδιορθώσεις μιας και το σχηματικό είναι ελεύθερο! Ανα πάσα στιγμή φθηνά και εύκολα γίνεται καινούργιος!
O συγγεκριμένος φοράει τα ακριβά Jfet SJEP120R100 στην έξοδο = χαμηλότερες παραμορφώσεις + γλυκύτητα.
O Accuphase σε ήχο είναι πιο κοντά στον F5 του Σταύρου (έχει και τα ίδια mosfet σε push pull)
O F6 (push pull 50w 4ohm) είναι κάτι ανάμεσα σε J2 (single end 13w 4ohm) και F5 (push pull 40w 4ohm)
(Προς το παρόν ότι και να πάθει ο F6 πάει κατευθείαν στον κατασκευαστή για φρεσκάρισμα με ένα pm...!)

Σίγουρα ένα μηχανάκι 17χρονών όσο και καλό να είναι δεν... και κόστος επίσημου φρεσκαρίσματος μεγάλο!
Επίσης προτείνω Pass Lab και Sugden!

Μα ο άνθρωπος δεν λέει πουθενά πως δεν υπάρχουν διαφορές.
Αυτό που λέει είναι πως είναι λάθος να εντοπίζουμε διαφορές χωρίς την σωστή μέθοδο (ισοστάθμιση,πολύ μικρό χρόνο ανάμεσα στις αλλαγές,κλπ )
Και δεν έχει άδικο.

Μη ξεχνάτε και μια άλλη σημαντική παράμετρο αγοράς για το Νίκο, εκτός από τη λειτουργία σε τάξη Α.

Η εξωτερική εμφάνιση, δηλαδή η τυπική χαϊεντάδικη (χοντρά αλουμίνια, ακριβά εξαρτήματα, επώνυμοι ακροδέκτες).

Απόλυτα σεβαστό και τον καταλαβαίνω... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μα ο άνθρωπος δεν λέει πουθενά πως δεν υπάρχουν διαφορές.
Αυτό που λέει είναι πως είναι λάθος να εντοπίζουμε διαφορές χωρίς την σωστή μέθοδο (ισοστάθμιση,πολύ μικρό χρόνο ανάμεσα στις αλλαγές,κλπ )
Και δεν έχει άδικο.

Αν μιλάμε για ενισχυτικά και όχι για φάση δοκιμών (review), νομίζω ότι οι πραγματικές διαφορές οδήγησης - ήχου φαίνονται στα πρώτα 10 λεπτά, αφού ο ενισχυτής έχει πρώτα φτάσει στο σημείο μέγιστης απόδοσης (δηλ. μετά την έναυση).

Δεν νομίζω ότι υφίσταται η έννοια της ισοστάθμισης για την αξιολόγησή του...

μάλλον αναφέρεται στο να παίζουν το ίδιο δυνατά τα δύο μηχανήματα στο ΑΒ τέστ. Όχι σε ισοστάθμιση του χώρου ο οποίος προφανώς και πρέπει να είναι στοιχειωδώς κατάλληλος καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να καπελώνει σε κάποια σημεία τυχόν διαφορές.

Δες σοβαρά την παρακάτω αγγελία πάρε serial number τσέκαρε τον στην Asr Audio κι αν όλα είναι οκ άποψη μου έκλεισες με ενισχυτή για πάρα πολλά χρόνια. ..
Έτσι έκανα κι εγώ πριν 6 μήνες και είμαι πανευτυχής για την επιλογή μου.

http://www.audio-markt.de/_markt/

Δεν πιάνει το λινκ.
Advert-ID:*0883792154
Αριθμός αγγελίας ASR emitter 1 exclusive 5000 .

Δες σοβαρά την παρακάτω αγγελία πάρε serial number τσέκαρε τον στην Asr Audio κι αν όλα είναι οκ άποψη μου έκλεισες με ενισχυτή για πάρα πολλά χρόνια. ..
Έτσι έκανα κι εγώ πριν 6 μήνες και είμαι πανευτυχής για την επιλογή μου.

http://www.audio-markt.de/_markt/

Δεν πιάνει το λινκ.
Advert-ID:*0883792154
Αριθμός αγγελίας ASR emitter 1 exclusive 5000 .

Προσπάθησα να το βρω αλλα δεν...Πάντως στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Ναι για Λινκ απο το audiomarkt πρεπει για ενα περίεργο λογο να μπει κανεις μέσω hifishark.
Ουτε του Κώστα φαίνεται στο tapatalk

Κώστα δεν ξέρω ποιον λες αλλά επέλεξα τον συγκεκριμένο που είναι 3 ετών απο αξιόπιστο πωλητή. ..υπάρχει κι ενας 1 έτους στα 5600 με την μπαταρία μπορεί να τσεκάρει με τα σεριαλ και τους 2....συνήθως η Asr γνωρίζει και δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αγοραστής. Σ εμένα μέχρι να βρω αυτόν που πήρα είχαν απαντήσει αναλυτικά τουλάχιστον σε 8 περιπτώσεις που τους είχα στείλει μειλ.

http://www.audio-markt.de/_markt/it...audioauktion=f41cb5c758e51a5670c902358ac24ca0

http://www.audio-markt.de/_markt/it...audioauktion=f41cb5c758e51a5670c902358ac24ca0

Αυτοί οι 2 είναι.

Τελικα με LFD τα ακουσες τα ηχεια σου, διοτι νομιζω οτι απο εκει επρεπε να ξεκινησεις.

Δες τα δικά μου λινκ.
Είναι οι exclusive version που έχουν μεγάλη διαφορά με τον απλό.

Ευχαριστω πολυ, και ειμαι βεβαιος οτι ειναι τοπ μηχανημα, αλλα απο αλλη χωρα μτχ. ειδικα δεν αγοραζω, εκοτα και αν ερθω Ελλαδα για αγορα.
απο Γερμανια με τιποτα, και αν κατι παει στραβα? το να επιστρεψεις μηχανημα 100 κιλα, στην καλη περιπτωση που τα βρεις με τον πωλητη, θα κοστισει τουλαχιστον 300+ Λιρες.
Αγορα απο Αγγλια, αν κατι παει στραβα, φορτομα και πισω!

το προβλημα ειναι να τα βρεις σε Ντεμο (τα LFD), και δεν ειναι ευκολο.
και οι τιμες που ειδα, 6Κ Λιρες για τον ολοκληρωμενο, ειναι πανω απο το μπατζετ.
αλλα εχω το νου μου για μτχ.

Κώστα δεν ξέρω ποιον λες αλλά επέλεξα τον συγκεκριμένο που είναι 3 ετών απο αξιόπιστο πωλητή. ..υπάρχει κι ενας 1 έτους στα 5600 με την μπαταρία μπορεί να τσεκάρει με τα σεριαλ και τους 2....συνήθως η Asr γνωρίζει και δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αγοραστής. Σ εμένα μέχρι να βρω αυτόν που πήρα είχαν απαντήσει αναλυτικά τουλάχιστον σε 8 περιπτώσεις που τους είχα στείλει μειλ.

Αυτοί οι 2 είναι.

ο 2ος που φαίνεται καλή περίπτωση είναι από ιδιώτη χωρίς καμία αξιολόγηση, θα το ρισκάρατε;

Εγώ προσωπικά απο ιδιώτη αγόρασα τον δικό μου έπειτα απο αρκετά μειλ,φωτογραφίες τηλεφωνική επικοινωνία και Facebook. ...Επίσης στην επικοινωνία μου με την ASR μου επιβεβαίωσαν το όνομα του κατόχου μέσω του αντιπροσώπου τους στη Γαλλία.

Στη θέση σου θα κοίταζα για Pass. Αλλιώς λαμπίτσα.
Για τα υλικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Pan. Kατανοώ το φόβο των τεχνικών (σίγουρα ξέρουν περισσότερα) για τα παλιά υλικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει άλλα. Μπορεί να είμαι και κωλόφαρδος. Ο ενισχυτής που ακούω τώρα ,μετράει 52 χρόνια στην πλάτη του. Δεν έχει αλλαχθεί βίδα. Οι λυχνίες οι μαμίσιες είναι στο 90% ακόμη. Αν τον ακούσεις χωρίς να τον βλέπεις ,θα έχεις την αίσθηση ότι είναι λάμπα του 2015. Ουδέτερη του κερατά (απίστευτο), χωρίς λαμπίλα, vintagιά ή πάχη και ταχύτητες επιταφίου. Σοκ και δέος. Αφού μου ''λείπει η λάμπα'' και ας φοράει 22.

Πάντως με τα Spendor (περίπου ίδιας φιλοσοφίας με τα δικά σου) δύσκολα θα έβαζα τρανζίστορ στην ηχητική μου αλυσίδα.

Re: Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Στη θέση σου θα κοίταζα για Pass. Αλλιώς λαμπίτσα.
Για τα υλικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Pan. Kατανοώ το φόβο των τεχνικών (σίγουρα ξέρουν περισσότερα) για τα παλιά υλικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει άλλα. Μπορεί να είμαι και κωλόφαρδος. Ο ενισχυτής που ακούω τώρα ,μετράει 52 χρόνια στην πλάτη του. Δεν έχει αλλαχθεί βίδα. Οι λυχνίες οι μαμίσιες είναι στο 90% ακόμη. Αν τον ακούσεις χωρίς να τον βλέπεις ,θα έχεις την αίσθηση ότι είναι λάμπα του 2015. Ουδέτερη του κερατά (απίστευτο), χωρίς λαμπίλα, vintagιά ή πάχη και ταχύτητες επιταφίου. Σοκ και δέος. Αφού μου ''λείπει η λάμπα'' και ας φοράει 22.

χωρις να εχω δοκιμασει Λαμπατο ενισχυτη (πολυ θα ηθελα), αρχιζω και το φοβαμαι να το τολμησω, το εξοδο θα ηταν αρκετα μεγαλο αν πουλουσα τον τωρινο ενισχυτη, με απωλιες κοντα στο 50%, αν αμεσως ηθελα παλι αλαγη τοτε μιλαμε για οικονομικο ολεθρο!!
καποιος μαλιστα μου προτεινε ανταλαγη του Musical Fidelity M6i με ενα λαμπατο Σερβικης! κατασκευης (transfomatic), 2Χ45W, αλλα τον απεριψα γιατι απο οτι καταλαβα αυτα τα 'παντρευεσαι'!