Ενίσχυση για Harbeth HL5+

Re: Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Στη θέση σου θα κοίταζα για Pass. Αλλιώς λαμπίτσα.
Για τα υλικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Pan. Kατανοώ το φόβο των τεχνικών (σίγουρα ξέρουν περισσότερα) για τα παλιά υλικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει άλλα. Μπορεί να είμαι και κωλόφαρδος. Ο ενισχυτής που ακούω τώρα ,μετράει 52 χρόνια στην πλάτη του. Δεν έχει αλλαχθεί βίδα. Οι λυχνίες οι μαμίσιες είναι στο 90% ακόμη. Αν τον ακούσεις χωρίς να τον βλέπεις ,θα έχεις την αίσθηση ότι είναι λάμπα του 2015. Ουδέτερη του κερατά (απίστευτο), χωρίς λαμπίλα, vintagιά ή πάχη και ταχύτητες επιταφίου. Σοκ και δέος. Αφού μου ''λείπει η λάμπα'' και ας φοράει 22.

Πάντως με τα Spendor (περίπου ίδιας φιλοσοφίας με τα δικά σου) δύσκολα θα έβαζα τρανζίστορ στην ηχητική μου αλυσίδα.

25 χρόνια λάμπες? Wow!

οι περισσότεροι πάντως αναφέρουν ότι αλλάζουν λάμπες με τον καιρό και όχι γιατί ακούνε την φθορά τους.
μετά τους κάνει εντύπωση πόσο εύκολα συνηθίζουν τα αυτιά στη σταδιακή φθορά τους χωρίς να την καταλαβαίνουν.

ΑΝ πας σε λάμπα, θα συνιστούσα να κρατήσεις το όποιο τρανζιστορ έχεις. Δεν ξέρω αν είσαι αυστηρά hifi, αν όχι δεν λέει να καις τις λάμπες για ταινία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

.

καποιος μαλιστα μου προτεινε ανταλαγη του Musical Fidelity M6i με ενα λαμπατο Σερβικης! κατασκευης (transfomatic), 2Χ45W, αλλα τον απεριψα γιατι απο οτι καταλαβα αυτα τα 'παντρευεσαι'!

Να σου συστήσω δικηγόρο!!:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τζάμπα καίει η λάμπα... :)

Δίκιο,δίκιο!!!

Στη θέση σου θα κοίταζα για Pass. Αλλιώς λαμπίτσα.
Για τα υλικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Pan. Kατανοώ το φόβο των τεχνικών (σίγουρα ξέρουν περισσότερα) για τα παλιά υλικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει άλλα. Μπορεί να είμαι και κωλόφαρδος. Ο ενισχυτής που ακούω τώρα ,μετράει 52 χρόνια στην πλάτη του. Δεν έχει αλλαχθεί βίδα. Οι λυχνίες οι μαμίσιες είναι στο 90% ακόμη. Αν τον ακούσεις χωρίς να τον βλέπεις ,θα έχεις την αίσθηση ότι είναι λάμπα του 2015. Ουδέτερη του κερατά (απίστευτο), χωρίς λαμπίλα, vintagιά ή πάχη και ταχύτητες επιταφίου. Σοκ και δέος. Αφού μου ''λείπει η λάμπα'' και ας φοράει 22.

Πάντως με τα Spendor (περίπου ίδιας φιλοσοφίας με τα δικά σου) δύσκολα θα έβαζα τρανζίστορ στην ηχητική μου αλυσίδα.

Κατά την άποψή μου τα spendor είναι γλυκόηχα, οπότε το transistor τους ταιριάζει καλύτερα. Τα harbeth όπου τα έχω ακούσει είναι πιο "ζωντανά" και με μια λάμπα ίσως να ταίριαζαν καλύτερα. Ωστόσο οι pass νομίζω ότι είναι εξαιρετική λύση.

Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Και εγώ (όπως σου είπα και στα πμ) είμαι μεταξύ ASR και Pass.

Υπομονή και θα βρεις κάτι πολύ καλό.

-bye-

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Πρώτα απ´όλα οι λάμπες που παίζω τώρα είναι 52 ετών και όχι 25. Μετά τα spendor δεν είναι γλυκόηχα. Αν τα ταίσεις ξυράφια θα σε ξυρίσουν κόντρα. Είναι ''μονιτορέ'' αλλά και πολύ μουσικά. Θέλουν ροή και ζουμί. Πάντα βέβαια μιλάμε για το πως θέλει να ακούει κάποιος (υποκειμενικότητα). Άρα, εγώ λάμπες. Βέβαια τα έχω ακούσει και με Pass και έπαιξαν σούπερ αλλά εμένα μου έλειψαν από την ακρόαση οι λάμπες.
Για να επανέλθω στον φίλο μας ,θα συμφωνήσω με τους κυρίους για Pass. Για τον Asr εμπιστεύομαι τον Χρήστο ,μιας και έχω κάνει σποραδικές ακροάσεις (θετικότατες).
θα έκανα υπομονή να βρω ένα καλομεταχειρισμένο κομμάτι.
Η φωτογραφία του Σταύρου είναι επιλογάρα. Αλλά και τα 60άρια ακόμη πιο καλά.

Εννοείται ότι δεν εγκληματείς να ανάψεις λάμπες για ταινία. Μόνο του προβολέα.

Υ.Γ. Φίλε bower ,η ηλικία των λυχνιών δεν παίζει σπουδαίο ρόλο ,η χρήση τους έχει σημασία. Ο Fisher που ακούω τώρα είναι ολαφάνερο ότι έχει ελαχιστότατη χρήση στα 52 χρόνια ζωής του (και είναι τίγκα στις Telefunken).

Και εγώ (όπως σου είπα και στα πμ) είμαι μεταξύ ASR και Pass.

Υπομονή και θα βρεις κάτι πολύ καλό.

-bye-

απο υπομονη αλλο τιποτα!
αλλα ειδικα στην Αγγλια, το HiFi ειναι χειμερινο 'σπορ'
με το που ανοιγει λιγο ο καιρος ρεχεισ να βγεις εξω
υγεια να εχουμε και ολα θα γινουν!
-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το Νίκο...

ΟΚ Σταυρο, μου αρεσει
Στειλτο!

Ο πωλητης 'ανεβασε' και αλλες φωτο απο τον Accuphase A50V

http://www.auctiva.com/hostedimages...,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&format=0

Φενεται σε πολυ καλη κατασταση, αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εμφανως προκειται για 'grey import' αφου το Voltage εχει αλαχτει (το ταμπελακι εχει κοληθει εκ των υστερων).
αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει προσβαση σε επισημο service.
Απο την αλλη φενεται σε πολυ καλη κατασταση, αρα υπαρχουν βασιμες ελπιδες να εχει χρησημοποιηθει σωστα.
Γνωμες?

Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

http://www.auctiva.com/hostedimages...,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0&format=0

Φενεται σε πολυ καλη κατασταση, αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εμφανως προκειται για 'grey import' αφου το Voltage εχει αλαχτει (το ταμπελακι εχει κοληθει εκ των υστερων).
Απο την αλλη φενεται σε πολυ καλη κατασταση, αρα υπαρχουν βασιμες ελπιδες να εχει χρησημοποιηθει σωστα.
Γνωμες?

και αν έχει αλλαχθεί το voltage,ποιο το πρόβλημα;;;
τι σημαίνει επίσημο service?
απλά χρεώνεσαι με εξωπραγματικές τιμές.

To μηχάνημα δείχνει άψογο, το ταμπελακι ισως και να ειναι γνήσιο. Η χρηση, αν κρινω απο την εμφάνιση, πρεπει να ειναι πολυ περιορισμένη.

Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

και αν έχει αλλαχθεί το voltage,ποιο το πρόβλημα;;;
τι σημαίνει επίσημο service?
απλά χρεώνεσαι με εξωπραγματικές τιμές.

Δεν διαφωνω, αλλα ορισμενα μηχανηματα/αντικειμενα δεν τα εμπιστευεσαι για σερβις, παρα μονο στην επισημη αντιπροσωπεια.

Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Γνωμες?

Νίκο ,πρώτα έχει πιστοποίηση ce και το κυριότερο κοίταξε δίπλα στα βόλτ τα Ηertz
Eμένα μου φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση
Απ ότι μπορώ να διακρίνω δεν έχει ανοιχθεί

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Νίκο ,πρώτα έχει πιστοποίηση ce και το κυριότερο κοίταξε δίπλα στα βόλτ τα Ηertz
Eμένα μου φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση
Απ ότι μπορώ να διακρίνω δεν έχει ανοιχθεί

Πετρο, το θεμα ειναι (απο οτι εχω διαβασει) οτι τα μηχανηματα της Accuphase γινονται rewired οποτε στις παραληλες εισαγωγες ειναι η πρακτικη.
τεσπα, το θεμα ειναι οτι διχνει σε καλη κατασταση, και οτι ειχε καλη μεταχειριση (τουλαχιστον απο τις Φωτο)

Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+

Νικο οποιαδήποτε επέμβαση χωρίς να ανοιχθεί ,δε μπορεί να γίνει και το καπάκι από τις φωτό φαίνεται απείραχτο
Μπορείς να ρωτήσεις αν βγήκε στη παραγωγή στα 230 βολτ ή όχι με βάση το αριθμό

Από τελικό στάδιο, ίδιος με ένα BA3 push pull classA burning amplifier του Pass, τον ακούνε ήδη συμφορουμίτες μας (100w στα 8οημ!)!
Με μόνη διαφορά τα εξόδου toshiba j200 - k1529 αντί τα τα μεγαλύτερα αδερφακια που φοράει ο F5 του Σταύρου ή τα irfp του BA3!
Μόνος φόβος η άμεση αντικατάσταση πυκνωτών! (και τα toshiba όλο και λιγοστεύουν!)

Είναι ωραίο μηχανάκι!

Νικο οποιαδήποτε επέμβαση χωρίς να ανοιχθεί ,δε μπορεί να γίνει και το καπάκι από τις φωτό φαίνεται απείραχτο
Μπορείς να ρωτήσεις αν βγήκε στη παραγωγή στα 230 βολτ ή όχι με βάση το αριθμό

πολυ σωστο!
εχω ηδη στειλει μαιλ στην Accuphase, για να δουμε
παντως, εμφανισιακα ειναι πολυ ΟΚ, ελπιζω να μην ειναι απο εξω Κουκλα και απο μεσα Πανουκλα που λεγανε και οι παλιοτεροι!