Re: Απάντηση: Ενίσχυση σε τάξη Α' για Harbeth HL5+
25 χρόνια λάμπες? Wow!
οι περισσότεροι πάντως αναφέρουν ότι αλλάζουν λάμπες με τον καιρό και όχι γιατί ακούνε την φθορά τους.
μετά τους κάνει εντύπωση πόσο εύκολα συνηθίζουν τα αυτιά στη σταδιακή φθορά τους χωρίς να την καταλαβαίνουν.
ΑΝ πας σε λάμπα, θα συνιστούσα να κρατήσεις το όποιο τρανζιστορ έχεις. Δεν ξέρω αν είσαι αυστηρά hifi, αν όχι δεν λέει να καις τις λάμπες για ταινία.
Στη θέση σου θα κοίταζα για Pass. Αλλιώς λαμπίτσα.
Για τα υλικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Dr Pan. Kατανοώ το φόβο των τεχνικών (σίγουρα ξέρουν περισσότερα) για τα παλιά υλικά αλλά η προσωπική μου εμπειρία λέει άλλα. Μπορεί να είμαι και κωλόφαρδος. Ο ενισχυτής που ακούω τώρα ,μετράει 52 χρόνια στην πλάτη του. Δεν έχει αλλαχθεί βίδα. Οι λυχνίες οι μαμίσιες είναι στο 90% ακόμη. Αν τον ακούσεις χωρίς να τον βλέπεις ,θα έχεις την αίσθηση ότι είναι λάμπα του 2015. Ουδέτερη του κερατά (απίστευτο), χωρίς λαμπίλα, vintagιά ή πάχη και ταχύτητες επιταφίου. Σοκ και δέος. Αφού μου ''λείπει η λάμπα'' και ας φοράει 22.
Πάντως με τα Spendor (περίπου ίδιας φιλοσοφίας με τα δικά σου) δύσκολα θα έβαζα τρανζίστορ στην ηχητική μου αλυσίδα.
25 χρόνια λάμπες? Wow!
οι περισσότεροι πάντως αναφέρουν ότι αλλάζουν λάμπες με τον καιρό και όχι γιατί ακούνε την φθορά τους.
μετά τους κάνει εντύπωση πόσο εύκολα συνηθίζουν τα αυτιά στη σταδιακή φθορά τους χωρίς να την καταλαβαίνουν.
ΑΝ πας σε λάμπα, θα συνιστούσα να κρατήσεις το όποιο τρανζιστορ έχεις. Δεν ξέρω αν είσαι αυστηρά hifi, αν όχι δεν λέει να καις τις λάμπες για ταινία.