Ενισχυτές Ακουστικών Solid State Hi End

bluthner

Senior Member
2 December 2011
371
Καλησπέρα σας,

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από τα εξής μοντέλα: BRYSTON BHA 1, AURALIC TAURUS, SENNHEISER HDVD 800?

Πρόθεση να συνδυαστούν με τα AUDEZE LCD 2 REV2 & HIFIMAN HE-500. Δεδομένου ότι οι ενισχυτές αυτοί προσφέρουν balanced σύνδεση που θεωρείται καλύτερη απ´ότι διαβάζω, έχει νόημα να μπω σε αλλαγή καλωδίων από τη στιγμή που οι πηγές μου έρχονται στον ενιχυτή με single ended συνδέσεις?

Ευχαριστώ

Re: ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ SOLID STATE HI END

Καλησπέρα σας,

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από τα εξής μοντέλα: BRYSTON BHA 1, AURALIC TAURUS, SENNHEISER HDVD 800?

Πρόθεση να συνδυαστούν με τα AUDEZE LCD 2 REV2 & HIFIMAN HE-500. Δεδομένου ότι οι ενισχυτές αυτοί προσφέρουν balanced σύνδεση που θεωρείται καλύτερη απ´ότι διαβάζω, έχει νόημα να μπω σε αλλαγή καλωδίων από τη στιγμή που οι πηγές μου έρχονται στον ενιχυτή με single ended συνδέσεις?

Ευχαριστώ

Καλησπερα !
Ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα η μετατροπη των καλωδιων προκειμενου να συνδεσεις πηγη με εξοδο RCA σε ενισχυτη με εισοδο BALANCE
Αγοραζεις κατευθειαν ενισχυτη με εισοδους RCA και απο τα παραπανω επιλογες σου ο AURALIC TAURUS μοιαζει ιδανικος !

Εδω μπορεις να παρεις μερικες πληροφοριες απο αλλους καταλληλους ενισχυτες για τα ακουστικα που αναφερεις
δεδομενου οτι ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα σε οδηγηση
http://www.head-fi.org/t/495631/amp-recommendations-for-audeze-lcd-2

Καλησπερα !
Ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα η μετατροπη των καλωδιων προκειμενου να συνδεσεις πηγη με εξοδο RCA σε ενισχυτη με εισοδο BALANCE
Αγοραζεις κατευθειαν ενισχυτη με εισοδους RCA και απο τα παραπανω επιλογες σου ο AURALIC TAURUS μοιαζει ιδανικος !

Εδω μπορεις να παρεις μερικες πληροφοριες απο αλλους καταλληλους ενισχυτες για τα ακουστικα που αναφερεις
δεδομενου οτι ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα σε οδηγηση
http://www.head-fi.org/t/495631/amp-recommendations-for-audeze-lcd-2

Για να είμαι σαφής, εννοώ να συνδέσω τα ακουστικά στην έξοδο balanced ενώ οι πηγές μου θα είναι είναι συνδεδεμένες με RCA στον ενισχυτή.

Διαβάζω/ακούω καλές κριτικές και για τους ενισχυτές της SPL Πολύβιε... ίσως να έριχνες μια ματιά.
Από κόστη κλπ δεν γνωρίζω καθόλου...

-bye-

Διαβάζω/ακούω καλές κριτικές και για τους ενισχυτές της SPL Πολύβιε... ίσως να έριχνες μια ματιά.
Από κόστη κλπ δεν γνωρίζω καθόλου...

-bye-

Bλέπω ότι το κόστος του καλού τους μοντέλου phonitor είναι στα 1.300 ευρώ περίπου στου thomann και έχει κάποια στουντιακά "κόλπα" (cross feed & speaker angle) που απ´ότι κατάλαβα βοηθούν στην στερεοφωνική εικόνα. Σε ευχαριστώ!

Bλέπω ότι το κόστος του καλού τους μοντέλου phonitor είναι στα 1.300 ευρώ περίπου στου thomann και έχει κάποια στουντιακά "κόλπα" (cross feed & speaker angle) που απ´ότι κατάλαβα βοηθούν στην στερεοφωνική εικόνα. Σε ευχαριστώ!
o phonitor κ γενικως οι εν/τες της spl δεν ειναι balanced...

Είναι ΜΟΝΟ balanced εννοείς... από εισόδους... εξόδους (ακουστικών) θα συμφωνήσω...

Το balanced δεν είναι αυτοσκοπός για μένα δεδομένου ότι και οι πηγές που έχω έχουν single ended εξόδους. Με ενδιαφέρει κυρίως η ηχητική αναβάθμιση σε σχέση με τον lehmann bcl που διαθέτω και το ταίριασμα με τα προαναφερόμενα ακουστικά. Ο AURALIC μου έχει κάνει κλικ αλλά είναι ο πιό ακριβός (και συναρμολογημένος στην Κίνα παρακαλώ...). Ο Bryston λένε ότι είναι καλό μηχανάκι και είναι και σε καλή τιμή για την κατασκευή και την εγγύηση της εταιρείας. Έλα όμως που έχω ακούσει ενισχυτές της φίρμας και μου φαίνονται ολίγον sterile...(σε παράλληλη σύγκριση με τον δικό μου ΥΒΑ PASSION και με τον ASR EMMITER)

Είναι ΜΟΝΟ balanced εννοείς... από εισόδους... εξόδους (ακουστικών) θα συμφωνήσω...
για την balanced οδηγηση των ακουστικών λέω...
αλλωστε για αυτό δεν ενδιαφέρεται ο bluthner;
δεν έχει balanced πηγες...

προσωπικά τα προϊοντα της violectric μου κάνουν πολύ "κλικ" αν είχα την δυνατότητα 99% θα ειχα εναν απο τους τρεις 100, 181, 200

Εμένα μου φαίνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα χρήματα για ενισχυτές ακουστικών... ο δικός μου BCL κόστισε 100 περίπου ευρώ (εκτός από το Blue velvet pot, δεν έβαλα χαιενδαδικα ανταλακτικά μέσα, μαζί με το πανέμορφο εξολοκλήρου αλουμινένιο κουτί)...

Κατά την ίδια νοοτροπία ένα ενισχυτής χωρίς τελεστικούς και σε τάξη Α όσο και χαιεντάδικος να είναι έχει καμιά 300ριά ευρώ υλικά... και πολύ λέω... βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος diyηδες...

1800 ευρώ για Κινέζικο ενισχυτή που δεν τον ξέρει η μάνα και ο πατέρας του? και μάλλον χωρίς ακρόαση?

NO Thank you...

Γιατί δεν κοιτάς για μετατροπέα κατευθείαν από τις εξόδους ηχείων του ενισχυτή σου ? η HiFiMAN έχει κάτι τέτοιο...

05-37-50742-3da3c076e2f3617e292754416d1526ea.jpg

Εγώ από την άλλη αν φτιάξω κάτι, θα δοκιμάσω κανένα SET με κάποια λάμπα εκεί στα 3-5W... τα μεσαία μοντέλα Woo Audio τα είδες καθόλου?

wa6se-1.jpg

Αυτό κάνει 1000 δολάρια περίπου... και υπάρχει πακτωλός πληροφορίας... και αν πας Αμερική το παίρνεις και ο ίδιος...

Last edited:

για την balanced οδηγηση των ακουστικών λέω...
αλλωστε για αυτό δεν ενδιαφέρεται ο bluthner;
δεν έχει balanced πηγες...

προσωπικά τα προϊοντα της violectric μου κάνουν πολύ "κλικ" αν είχα την δυνατότητα 99% θα ειχα εναν απο τους τρεις 100, 181, 200

Kαι εμένα αγαπητέ μου έχουν κάνει, όμως αποτελούν αναβάθμιση ηχητικά σε σχέση με τον lehmann που είναι στην ίδια ακριβώς κατηγορία τιμής? Αν κάποιος έχει εμπειρία από την σύγκριση θα ήταν πολύτιμη η γνώμη του. Στα διάφορα τεστ ο συνδυασμός του violectric V200 με τα ακουστικά μου αποθεώνεται, αλλά είμαι δύσπιστος με τα διθυραμβικά σχόλια των reviewers.

Εμένα μου φαίνονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα χρήματα για ενισχυτές ακουστικών... ο δικός μου BCL κόστισε 100 περίπου ευρώ (εκτός από το Blue velvet pot, δεν έβαλα χαιενδαδικα ανταλακτικά μέσα, μαζί με το πανέμορφο εξολοκλήρου αλουμινένιο κουτί)...

Κατά την ίδια νοοτροπία ένα ενισχυτής χωρίς τελεστικούς και σε τάξη Α όσο και χαιεντάδικος να είναι έχει καμιά 300ριά ευρώ υλικά... και πολύ λέω... βέβαια δεν είναι όλος ο κόσμος diyηδες...

1800 ευρώ για Κινέζικο ενισχυτή που δεν τον ξέρει η μάνα και ο πατέρας του? και μάλλον χωρίς ακρόαση?

NO Thank you...

Γιατί ν κοιτάς για μετατροπέα κατευθείαν από τις εξόδους ηχείων του ενισχυτή σου ? η HiFiMAN έχει κάτι τέτοιο...

05-37-50742-3da3c076e2f3617e292754416d1526ea.jpg

Εγώ από την άλλη αν φτιάξω κάτι, θα δοκιμάσω κανένα SET με κάποια λάμπα εκεί στα 3-5W... τα μεσαία μοντέλα Woo Audio τα είδες καθόλου?

wa6se-1.jpg

Αυτό κάνει 1000 δολάρια περίπου... και υπάρχει πακτωλός πληροφορίας... και αν πας Αμερική το παίρνεις και ο ίδιος...

Το μηχανάκι της hifiman το γνωρίζω, όμως είναι για τα HE 6 και δεν συστήνεται για τα HE 500 (σύμφωνα με τον κατασκευαστή, άσε που θέλει xlr απόληξη καλωδίου στα ακουστικά). Η λάμπα θα κάνει τα audeze-που τους λείπει το sparkle ψηλά-σιρόπι, αλλά θα είναι καλός συνδυασμός με τα hifiman. Από Ευρώπη που αγοράζεις Woo Audio? Με αγορές από Αμερική (τελωνεία κλπ) δεν θέλω να μπλέξω ούτε έχω σκοπό να κάνω ταξίδι.

Μα δεν είπες ότι θες ενισχυτές με balanced έξοδο? αν δεν αλλάξεις τα καλώδια πως θα γίνει αυτό?

Και γιατί ένας ενισχυτής λάμπας θα μετατρέψει κάτι σε σιρόπι?

Και τον Κινέζο από που θα τον έπαιρνες, δεν θα είχε τελωνείο?

:huh2:

Μα δεν είπες ότι θες ενισχυτές με balanced έξοδο? αν δεν αλλάξεις τα καλώδια πως θα γίνει αυτό?

Και γιατί ένας ενισχυτής λάμπας θα μετατρέψει κάτι σε σιρόπι?

Και τον Κινέζο από που θα τον έπαιρνες, δεν θα είχε τελωνείο?

:huh2:

Όχι δεν είπα ότι θέλω balanced έξοδο. Οι τρείς προτάσεις έτυχε να έχουν τέτοιες εξόδους. Όλα τα μηχανήματα τα έχω πάρει απο Γερμανία

ωχ... εγω κατάλαβα πως ηθελες balanced εξοδο... σορυ
το οτι ο κουτακι η hifiman το προτείνει για τα he6 δεν σημαινει πως δεν μπορει να παιξει -με προσοχή- και με άλλα ακουστικά!! Αναλόγως και τον τελικό βεβαια!!!
αν ειχα τόσο καλά ακουστικά σαν τα δικά σου θα έψαχνα το θεμα balanced οδηγησης τους πάντως....

ωχ... εγω κατάλαβα πως ηθελες balanced εξοδο... σορυ
το οτι ο κουτακι η hifiman το προτείνει για τα he6 δεν σημαινει πως δεν μπορει να παιξει -με προσοχή- και με άλλα ακουστικά!! Αναλόγως και τον τελικό βεβαια!!!
αν ειχα τόσο καλά ακουστικά σαν τα δικά σου θα έψαχνα το θεμα balanced οδηγησης τους πάντως....

Σωστο, αλλα δεν θα πρεπει να ερχομαι balanced και απο τις πηγες για να εχω μια πραγματικη balanced τοπολογια; Αλλιως το να συνδεσω και μονο τα ακουστικα σε balanced εξοδο ενος ενισχυτη ακουστικων κανει διαφορα;

Νομίζω πως ναι.. αλλά ας απαντήσουν οι πιο γνωστές περί των τεχνικών...

Το θέμα θέμα balanced για ακουστικά είναι μπαρούφα... γενικά η όλη ιστορία με τους ενισχυτές ακουστικών είναι απάτη... απλά κυκλώματα σε όμορφα κουτάκια... ένα χιλιάρικο και βάλε... στα 2-3 χιλιάρικα καταντάει grand theft...

Μπορείς να πεις σε έναν από τους πολύ καλούς μαστόρους που έχουμε εδώ να σου φτιάξει ένα κουτάκι... το οποίο θα έχει:

1. Μπόρνες πίσω για σύνδεση με τον τελικό σου
2. Δύο εισόδους μπροστά (neutrik lock), για απλά στέρεο jack ακουστικών, που για μένα είναι οι καλύτερες
3. Στην μεν μία βάλε τις αντιστάσεις που προτείνει η HiFiMAN δεν θυμάμαι τώρα πρέπει να είναι 10Ω σε σειρά και 24Ω παράλληλές για τα HE-6 και στην άλλη δες τις ανάγκες του ακουστικού και βάλε ανάλογες.
4. Διακόπτης αν θες που τροφοδοτεί την μία ή την άλλη έξοδο
5. Αν θες ακόμα ποιο μερακλίδικες καταστάσεις διακόπτη που να αυξομειώνει τις παράλληλες και εν σειρά αντιστάσεις, ή και θέση On/Off για να μην βάζεις βγάζεις αν δεν έχεις δεύτερη έξοδο ηχείων στον τελικό σου.

Το εγχείρημα αυτό ακόμα και χαιεντάδικες μπόρνες και διακόπτες να βάλεις, είναι το πολύ 200-300 ευρώ με πολύ καλό αλουμινένιο κουτί.

Και θα οδηγεί τα πάντα ακόμα και AKG K1000...

Με αυτό τον τρόπο έχεις μέγιστη δύναμη και δεν ξοδεύεις παραπάνω για τις απάτες... ο BCL τι παρουσιάζει?

Το θέμα θέμα balanced για ακουστικά είναι μπαρούφα... γενικά η όλη ιστορία με τους ενισχυτές ακουστικών είναι απάτη... απλά κυκλώματα σε όμορφα κουτάκια... ένα χιλιάρικο και βάλε... στα 2-3 χιλιάρικα καταντάει grand theft...

Μπορείς να πεις σε έναν από τους πολύ καλούς μαστόρους που έχουμε εδώ να σου φτιάξει ένα κουτάκι... το οποίο θα έχει:

1. Μπόρνες πίσω για σύνδεση με τον τελικό σου
2. Δύο εισόδους μπροστά (neutrik lock), για απλά στέρεο jack ακουστικών, που για μένα είναι οι καλύτερες
3. Στην μεν μία βάλε τις αντιστάσεις που προτείνει η HiFiMAN δεν θυμάμαι τώρα πρέπει να είναι 10Ω σε σειρά και 24Ω παράλληλές για τα HE-6 και στην άλλη δες τις ανάγκες του ακουστικού και βάλε ανάλογες.
4. Διακόπτης αν θες που τροφοδοτεί την μία ή την άλλη έξοδο
5. Αν θες ακόμα ποιο μερακλίδικες καταστάσεις διακόπτη που να αυξομειώνει τις παράλληλες και εν σειρά αντιστάσεις, ή και θέση On/Off για να μην βάζεις βγάζεις αν δεν έχεις δεύτερη έξοδο ηχείων στον τελικό σου.

Το εγχείρημα αυτό ακόμα και χαιεντάδικες μπόρνες και διακόπτες να βάλεις, είναι το πολύ 200-300 ευρώ με πολύ καλό αλουμινένιο κουτί.

Και θα οδηγεί τα πάντα ακόμα και AKG K1000...

Με αυτό τον τρόπο έχεις μέγιστη δύναμη και δεν ξοδεύεις παραπάνω για τις απάτες... ο BCL τι παρουσιάζει?

Φίλε Chris ευχαριστώ θερμά για τις επισημάνσεις τις οποίες θα λάβω σοβαρά υπόψη. Σκέφτομαι λοιπόν να χτυπήσω τον αντάπτορα της HIFIMAN και να δοκιμάσω τον ενισχυτή μου (YBA PASSION INTEGRE, 2x100RMS στα 8ohm & 2x170RMS στα 4ohm) με τα ακουστικά. Σαν ποιότητα ενίσχυσης θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα, ίσως και να ξεπερνά όλα αυτά τα μηχανάκια που συζητάμε. Λόγω του ότι δεν διαθέτω τεχνικές γνώσεις προβληματίζομαι αν υπάρχει πιθανότητα "ζημιάς" των ακουστικών από την διασύνδεση αυτή και δεύτερον θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει αντάπτορας που να προσαρμόζει το βύσμα 6.35mm των ακουστικών σε 4pin xlr διότι δεν προτίθεμαι να αλλάζω καλώδια.