να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα καθώς η αποστολή ποστς από το κινητό ως συνήθως δεν βοηθάει στην σωστή απόδοση των σκέψεων.:afro:
Αυτό που θέλω να φτιάξω: κύρια είναι ένας (επιτέλους μετά από αρκετό καιρό αναζητήσεων) αξιοπρεπής ενισχυτής για τα Κ1000.
Επ αυτού να σημειώσω (και για σένα Χρήστο που έχεις μεγάλη εμπειρία στα ακούσματα και τις αναζητήσεις στα φόρα των ακουστικών, αλλά και για άλλους που γενικώς ενδιαφέρονται) ότι ναι μεν είναι απαιτητικά σε ισχύ αλλά όχι όσο έχει διαφημιστεί χρόνια τώρα και με επιμονή για "αποκλειστική" χρήση εξόδου ολοκληρωμένου ενισχυτή.
Ζητούν 100mW, η ευαισθησία τους είναι 74db στο 1mW, και η παραμόρφωσή τους ανακοινώνεται για 400mW όπου ήδη αποδίδουν άνω των 100db. Ενώ η ισχύς που προτείνεται είναι 1000mW.
Αυτά τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου, το hype που κουβαλάνε και την φούντωση του hiend έφτασε να λέμε (και εγώ για αρκετό καιρό, καθώς ήδη τα έχω 9 χρόνια) ότι χρειάζονται τουλάχιστον 10W, ότι θέλουν έξοδο τελικού, ότι θέλουν μόνο λάμπα, ότι θέλουν τάξη Α.
Αυτό που θέλουν κατ εμέ είναι αυτά που απαιτούν τα specs από έναν ενισχυτή που τα δίνει αυτά.
Εγώ μέχρι στιγμής ακούω από την έξοδο ενός τελικού 100W, εναλλακτικά από τον trends (σπάνια), πιό σπάνια από έναν σχεδόν vintage γιαπωνέζικο ολοκληρωμένο δεκαετίας 70 στα 40W και πρόσφατα (φέτος δηλαδή) από κοινές εξόδους που είναι του sony XA 50ES (πολύ καλή οδήγηση ! όταν το sony δίνει 28mW στα 32Ω), του προ ΜΒΛ 4004 (σχεδόν εξ ίσου καλη οδήγηση με καλύτερο ήχο), ενώ αντίστοιχα η φτηνότερη έξοδος ακουστικών του τελικού (arcam d290P) γρήγορα φέρνει παραμόρφωση.
Όταν λέω ότι τα οδηγεί πολύ καλά, τα οδηγεί ικανοποιητικότα, απλά γνωρίζεις ότι λόγω διαφορετικής εμπέδησης υπάρχει αλλοίωση στην καμπύλη απόκρισης και αυτό ψυχολογικά ΔΕΝ το θες.
Επίσης φέτος έχω ασχοληθεί αρκετά με διαιρέτες στην έξοδο του arcam υλοποιώντας τον μετατροπέα HE της hifiman (που είναι πρώτης τάξης) αλλά και έναν άλλον που έχω δεί στο headfi (δεύτερης) που φέρουν την εμπέδηση στα 120Ω αλλά ταυτόχρονα μειώνουν την έξοδο σε επίπεδα 5W.
Ομολογώ ότι τα καλύτερα αποτελέσματα ήρθαν με τον μετατροπέα.
Όμως αν ασχοληθείς και όσο ασχολείσαι τόσο σε τρώει το χέρι σου.
Σκέφτηκα πλέον (επειδή ήδη θέλω μια ανανέωση σε ακουστικό) πριν κάνω άλλη αγορά και σε ποιό επίπεδο να αποφασίσω μέχρι πού θα αποδώσουν τα Κ1000.
Ο Lehmann που μου προτάθηκε πρόσφατα (διότι όντως τον είχα ξεχάσει παλιά διότι έλεγα ότι με 400mW δεν φτάνει) και μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο, κατέληξα ότι ίσως μου κάνει και για τα Κ1000, αλλά και για τα άλλα, χωρίς για τα άλλα να έχω πρόβλημα υποοδήγησης. Ξαναλέω ότι ο MBL έχει εξαιρετική έξοδο ακουστικών. (δυστυχώς χωρίς προδιαγραφές).
Το αν λέω τώρα ότι θέλω τρεις, αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πρόβλημα να κατασκευάσω από κίτ 3 ενισχυτές και να κρατήσω τελικά όποιον πάει καλύτερα με τα Κ1000 και μετά να φύγουν όσοι δεν μου ταιριάξουν.
Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης και όταν βλέπεις δεκάδες ενισχυτές στην γύρα, σκέφτεσαι προφανώς να κάνεις και το πιό προσιτό state of the art, εξ ού και σκέφτηκα μετά από αρκετή σκέψη και του β22.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι χάνω πχ με τον Α1.
Δεν τον θέλω. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα με αυτό ούτε και πια να χάσω τον ουρανό με τ άστρα.
Θέλω να ψαχτώ με κάτι, σίγουρα, όχι όμως μ αυτό.
Σιγουρα και οι δυό μας έχουμε κάποιες εμπειρίες με ακουστικά.
(εσύ ίσως περισσότερο διότι είσαι πιό ανοιχτός σε άλλες μάρκες :a0210

Δεν νομίζω όμως ότι με βοηθάς ιδιαίτερα με τον τρόπο αυτό. Τουλάχιστον δεν έχεις ζήσει με τα Κ1000, δέξου το αυτό.
Όπως σου είπα θα αναζητήσω τον Hiraga και ό,τι άλλο προτείνεις εσύ ή άλλοι φίλοι.