Ενισχυτές Ακουστικών Solid State Hi End

Πσσσστ... Αν ενημερώσετε 1-2 μερούλες ερλιερ, δεν θα το χάσω με τίποτα!
Μέχρι που παίρνω και άδεια! Α στα διαλα με τσι πολυεθνικές! :twoguns:

Επαναφέρω το θέμα καθώς νομίζω ότι έχω ψιλοκατασταλάξει για κατασκευή του β22.
Εκτός από τα όσα αρνητικά γράφτηκαν εδώ (και τα θετικά αλλού) υπάρχει κάποιος που να τον άκουσε ο ίδιος ή να γνωρίζει κάποιον που τον εμπιστεύεται και το έχει ακούσει εκείνος?

Εχω ήδη άλλες εναλλακτικές για κατασκευή, αλλά είπα να ξεκινήσω το ξεσκαρτάρισμα της λίστας από αυτόν.

Να σημειώσω ότι τον τελευταίο χρόνο ακούω αρκετά τα Κ1000 και από συμβατικές εξόδους και έχω βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την ισχύ που θέλουν

χμμμμ ακριβό και σχετικά δύσκολο project o Β22 , κατά καιρούς τριγυρίζει σαν ιδέα σε πολλούς από εμάς.
Αλλά όντος το καλύτερο θα ήταν να ακούσουμε/δοκιμάσουμε ένα πρώτα

Εγώ δεν θα τον φτιάξω τελικά, αλλά με ενδιαφέρει να τον ακούσω όταν τον φτιάξει κάποιος...

Δημήτρη δεν είπες ότι θα έφτιαχνες τον Κινέζο BCL? είναι πολύ τίμιος ενισχυτής... και ρήμαξε στην κυριολεξία τον πιο πάνω λαμπάτο...

Για τα K1000 σου προτείνω να πάρεις έναν μικρό ολοκληρωμένο σε τάξη Α πχ, έναν Musical Fidelity A1, ή να φτιάξεις έναν τέτοιο κλώνο... πολύ εύκολο και θα τραγουδήσουν τα K1000...

Επίσης δες Hiraga La Mostre σε κιτ...

Ποιος είναι ο πιο πάνω λαμπατος?
Μετά απο αρκετη αναζήτηση και ξεμπερδεμα με ντακ θα...ήθελα να κλείσω με το θέμα Κ1000 πριν έρθει αλλο ζευγάρι ακουστικά.
Ειμαι για κατασκευή είτε δυο η τριων προσιτων (ο ένας λαμπα) και οποιος κάτσει η ενος βαρβατου και του lovely cube.
Αν ειχα θετικο feedback για τον β22 η αλλον που θα καταπιανοταν την ιδια εποχη ισως να ήμουν πιο πρόθυμος

Ποιος είναι ο πιο πάνω λαμπατος?

δες το ποστ #36# το έχει φτιάξει ένας από τους ηλεκτρονικούς μας στο φόρουμ.

οι προτάσεις που σου έκανα είναι κατά την άποψη μου ιδανικές για τα K1000, και ο lovely cube πολύ προσιτός και πολύ καλά υλικά

lovelycube09.jpg

ο δικός μου είναι πολύ παρόμοιος αλλά ο lovely cube φαίνεται να υπερτερεί...

$(KGrHqJ,!igE1Nkl-EO1BN(wc2!!lQ~~_12.JPG

Χτύπα τον!!-bye-

Την τελευταία εβδομάδα πρέπει να έφτασα στο add to cart πανω απο 5 φορές και παντα δισταζα για το αν τα καπου 300 μιλλιβατ του στα 120 φτάνουν.
Επίσης μου κάνει εντύπωση που κανείς σχεδόν εκτός των Lehmann δεν μιλάνε για οδήγηση των Κ1000 με αυτούς.
Γι αυτό αρχισα να βλέπω πιο εξωτικά πάντα ομως για κλώνους.
Εχω σταμπάρει ενα φτηνο λαμπατο μονο για το γούστο αλλα και πιο ζορικους.
περισσότερα για τον παραπάνω ξέρουμε?
Πχ κόστος εμπεδηση ισχύ?

Γιατί μπερδεύεις ανόμοια πράγματα? Ο BCL δεν κάνει για τα Κ1000, αλλά κάνει για όλα τα άλλα ακουστικά σου... οπότε με σιγουριά πάρτονε...

σου είπα όμως για τα Κ1000, αντί να μπλέξεις με εξειδικευμένους ενισχυτές ακουστικών που ακόμα και σε κιτ θα σου κοστίσουν ακριβά, φτιάξε έναν από τους δύο ολοκληρωμένους που σου πρότεινα, και οδήγα με αυτούς τα Κ1000... υπάρχουν κιτ A1 και Hiraga, είναι χαμηλών βατ και μπορείς με ασφάλεια να παίζεις τα Κ1000 αρκεί να προσέξεις μερικά πράγματα, που θα σου πούνε αυτοί που ξέρουν παραπάνω από μένα στα ηλεκτρονικά...

Λάμπα για τα Κ1000 ξέχνα το, εκτός και αν έχεις κερδίσει κανένα λαχείο...

Χμμ
δεν είναι ανόμοια πράγματα.
Και δεν εινσι τοσο πια δυσκολοοδηγητα οσο θέλουν να τα παρουσιάσουν.
Πρωτον δεν χρειάζομαι επιτακτικά ενισχυτή για τα αλλα.
η εξοδος του mbl οδηγει ακόμα και τα Κ1000.

Με τον κλώνο φτάνει σχεδόν τα 100 db στα 300μιλλιβατ.
Τον hiraga να τον ψαξω.
τον α1 τον απεχθάνομαι ως μάρκα

Μάλιστα... όλες οι προτάσεις μου είναι βάση των λεγόμενων σου... εσύ είπες ότι θες να φτιάξεις τρεις ενισχυτές, έναν για τα Κ1000 και έναν για τα άλλα και μια λάμπα για να γουστάρεις... όπως και το γεγονός ότι συνδέεις τα Κ1000 στη έξοδο του ενισχυτή σου... τέλος πάντων...

Όσο για το αν συνδέεις τα ακουστικά σου στον ενισχυτή σου κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου ενισχυτή ακουστικών... μάλλον όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούς βέλτιστα τα ακουστικά σου... κάνε την κίνηση με τον BCL και θα πάθεις πλάκα τι άκουγες πριν και τι μετά...

Όσο για το αν απεχθάνεσαι την μάρκα, εσύ χάνεις υπάρχουν φανταστικά προϊόντα τόσο vintage όσο και καινούργια (εφάμιλλα και καλύτερα από Krell κλπ, αλλά σνομπάρονται χωρίς λόγο τόσο στην Ελλάδα γενικά όσο και στο φόρουμ εδώ) ... υπάρχουν και πλακέτες από κίνα, που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μια και ασχολείσαι, και κάπου στο φόρουμ υπάρχει και ολόκληρη ενότητα στο DIY για τον Α1...

Αυτά...

Last edited:
να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα καθώς η αποστολή ποστς από το κινητό ως συνήθως δεν βοηθάει στην σωστή απόδοση των σκέψεων.:afro:
Αυτό που θέλω να φτιάξω: κύρια είναι ένας (επιτέλους μετά από αρκετό καιρό αναζητήσεων) αξιοπρεπής ενισχυτής για τα Κ1000.
Επ αυτού να σημειώσω (και για σένα Χρήστο που έχεις μεγάλη εμπειρία στα ακούσματα και τις αναζητήσεις στα φόρα των ακουστικών, αλλά και για άλλους που γενικώς ενδιαφέρονται) ότι ναι μεν είναι απαιτητικά σε ισχύ αλλά όχι όσο έχει διαφημιστεί χρόνια τώρα και με επιμονή για "αποκλειστική" χρήση εξόδου ολοκληρωμένου ενισχυτή.
Ζητούν 100mW, η ευαισθησία τους είναι 74db στο 1mW, και η παραμόρφωσή τους ανακοινώνεται για 400mW όπου ήδη αποδίδουν άνω των 100db. Ενώ η ισχύς που προτείνεται είναι 1000mW.
Αυτά τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου, το hype που κουβαλάνε και την φούντωση του hiend έφτασε να λέμε (και εγώ για αρκετό καιρό, καθώς ήδη τα έχω 9 χρόνια) ότι χρειάζονται τουλάχιστον 10W, ότι θέλουν έξοδο τελικού, ότι θέλουν μόνο λάμπα, ότι θέλουν τάξη Α.
Αυτό που θέλουν κατ εμέ είναι αυτά που απαιτούν τα specs από έναν ενισχυτή που τα δίνει αυτά.
Εγώ μέχρι στιγμής ακούω από την έξοδο ενός τελικού 100W, εναλλακτικά από τον trends (σπάνια), πιό σπάνια από έναν σχεδόν vintage γιαπωνέζικο ολοκληρωμένο δεκαετίας 70 στα 40W και πρόσφατα (φέτος δηλαδή) από κοινές εξόδους που είναι του sony XA 50ES (πολύ καλή οδήγηση ! όταν το sony δίνει 28mW στα 32Ω), του προ ΜΒΛ 4004 (σχεδόν εξ ίσου καλη οδήγηση με καλύτερο ήχο), ενώ αντίστοιχα η φτηνότερη έξοδος ακουστικών του τελικού (arcam d290P) γρήγορα φέρνει παραμόρφωση.
Όταν λέω ότι τα οδηγεί πολύ καλά, τα οδηγεί ικανοποιητικότα, απλά γνωρίζεις ότι λόγω διαφορετικής εμπέδησης υπάρχει αλλοίωση στην καμπύλη απόκρισης και αυτό ψυχολογικά ΔΕΝ το θες.
Επίσης φέτος έχω ασχοληθεί αρκετά με διαιρέτες στην έξοδο του arcam υλοποιώντας τον μετατροπέα HE της hifiman (που είναι πρώτης τάξης) αλλά και έναν άλλον που έχω δεί στο headfi (δεύτερης) που φέρουν την εμπέδηση στα 120Ω αλλά ταυτόχρονα μειώνουν την έξοδο σε επίπεδα 5W.
Ομολογώ ότι τα καλύτερα αποτελέσματα ήρθαν με τον μετατροπέα.

Όμως αν ασχοληθείς και όσο ασχολείσαι τόσο σε τρώει το χέρι σου.
Σκέφτηκα πλέον (επειδή ήδη θέλω μια ανανέωση σε ακουστικό) πριν κάνω άλλη αγορά και σε ποιό επίπεδο να αποφασίσω μέχρι πού θα αποδώσουν τα Κ1000.
Ο Lehmann που μου προτάθηκε πρόσφατα (διότι όντως τον είχα ξεχάσει παλιά διότι έλεγα ότι με 400mW δεν φτάνει) και μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο, κατέληξα ότι ίσως μου κάνει και για τα Κ1000, αλλά και για τα άλλα, χωρίς για τα άλλα να έχω πρόβλημα υποοδήγησης. Ξαναλέω ότι ο MBL έχει εξαιρετική έξοδο ακουστικών. (δυστυχώς χωρίς προδιαγραφές).
Το αν λέω τώρα ότι θέλω τρεις, αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πρόβλημα να κατασκευάσω από κίτ 3 ενισχυτές και να κρατήσω τελικά όποιον πάει καλύτερα με τα Κ1000 και μετά να φύγουν όσοι δεν μου ταιριάξουν.
Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης και όταν βλέπεις δεκάδες ενισχυτές στην γύρα, σκέφτεσαι προφανώς να κάνεις και το πιό προσιτό state of the art, εξ ού και σκέφτηκα μετά από αρκετή σκέψη και του β22.

Δεν ξέρω ειλικρινά τι χάνω πχ με τον Α1.
Δεν τον θέλω. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα με αυτό ούτε και πια να χάσω τον ουρανό με τ άστρα.
Θέλω να ψαχτώ με κάτι, σίγουρα, όχι όμως μ αυτό.

Σιγουρα και οι δυό μας έχουμε κάποιες εμπειρίες με ακουστικά.
(εσύ ίσως περισσότερο διότι είσαι πιό ανοιχτός σε άλλες μάρκες :a0210:)
Δεν νομίζω όμως ότι με βοηθάς ιδιαίτερα με τον τρόπο αυτό. Τουλάχιστον δεν έχεις ζήσει με τα Κ1000, δέξου το αυτό.
Όπως σου είπα θα αναζητήσω τον Hiraga και ό,τι άλλο προτείνεις εσύ ή άλλοι φίλοι.

και να συμπληρώσω.
Πάνω από τα 100db τα Κ1000....δεν. Είναι μάταιο να ζητάς παραπάνω.
Είναι κάτι σαν την ροπή που πέφτει μετά τις 3000-4000 στροφές.
Και φυσικά κάτω από 30 κύκλους.
Αυτά είναι δεδομένα που τα αποδέχονται όλοι οι κάτοχοι.

100db στο αυτι; Αν απομακρυνεις ενα ακουστικο 1 εκατοστο ειναι τεραστια η διαφορα. Τα 1000 δεν εφαρμοζουν στο αυτι. Οποτε 100db που;

το manual λεει free field.
δεν ξέρω πού.

πάντως παίζουν πολύ δυνατά άμα τα ταίσεις.
που όμως δεν είναι το ζητούμενο.
και το σίγουρο είναι ότι σε καλή ηχογράφηση είναι μαγεία.
Σε μάπα είναι μάπα.

Με 120Ω αντίσταση και 74dB@1mW και 1000mW μέγιστη ισχύ που αντιστοιχεί σε μέγιστη στάθμη 104dB δεν φαίνεται να αποτελούν τόσο απαιτητικό φορτίο.

Υπάρχουν αρκετοί τελεστικοί που μπορούν να τροφοδοτηθούν με 36Vp-p. Αν αφαιρεθούν 6V ώστε να μην κλιπάρει ο ενισχυτής υπάρχουν 30Vp-p διαθέσιμα για το φορτίο που
αντιστοιχούν σε 930mW. Το ρεύμα που ζητάνε είναι 125mA max ή 88mArms που εξακολουθούν να μην είναι τρομακτικά σαν μέγεθος αν υπάρχει και ένα buffer για να
δίνει το ρεύμα.
Αν τώρα υποθέσουμε και μία πηγή που δίνει 2Vrms με ένα συνολικό κέρδος της τάξης του 5 (ανάλογα με τη σχεδίαση μπορεί να είναι παραπάνω) ο ενισχυτής θα μπορεί
να οδηγήσει τα ακουστικά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χροιών.

Ακόμα και ένας ενισχυτής σαν το BCL θα μπορούσε να οδηγήσει τα ακουστικά σε αρκετά υψηλές στάθμες οριακά πάνω από τα 100dB αποδίδοντας πάνω από μισό βατ!

Ωραία!, φτιάχνει έναν κλώνο BCL και δοκιμάζει...

Δημήτρη δεν σου κρατάω κακία που απεχθάνεσαι τον Α1 ή την μάρκα εν γένει...-bye-

Όχι δεν έχω εμπειρία με τα ακουστικά αυτά αλλά από δικά σου λεγόμενα και από άλλα που διάβασα σε φόρουμ, λένε για πολλά βατ... προσωπικά δεν το πίστεψα ποτέ... μακάρι να είναι αρκετός ο BCL.

Πάντως εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κινέζικο κλώνο... φαντάζομαι ότι ο λάβλι κιούμπ, θα είναι καλύτερος στα σημεία...

Με τα HD800 ακούω στις 10-11 η ώρα και με τα Fostex στις 11-12 η ώρα, και είναι πολύ αρκετή η ένταση... σημειωτέων ότι χρησιμοποιώ μέγιστο gain, και τελεστικούς 2xAD797.

συγνωμη που μπαινω ετσι σε ξενα χωραφια, αλλα αν ισχυουν οι κανονες των step up για τους μετασχηματιστες εξοδου των ενισχυτων λυχνιας, νομιζω οτι ενας λαμπατος με 300 Β και ταπ 16 ωμ θα οδηγησει πολυ καλα ενα ζευγος ακουστικων σαν τα Κ1000 κατευθειαν απο την εξοδο του.

κανω καπου λαθος? το εχει δοκιμασει κανεις?

παρεμπιπτοντως, τετοιο ενισχυτη εχω και αν καποιος θελει μπορουμε να κανουμε μια δοκιμη. δεν φερω καμια ευθυνη αν τα ακουστικα γινουν ψητα

Λοιπόν
Χρήστο εννοείται οτι δεν μου κρατας κακία για τον α1 οπως και εγω αλλωστε παρα τις καποιες κουβεντούλες που ανταλλάξαμε καποτε. Άλλωστε είπαμε η παρεξήγηση είναι εύκολη.

Νομίζω για αρχη ισως ξεκινησω με bcl στην πρώτη φάση αναζήτησης πριν παμε στα εξωτικά.

Λαμπατο με el34 νομιζω δοκίμασα και δεν εστρεξε. Πάντως η δοκιμή δύσκολη λογω απόστασης.

Πάντως μόλις τωρα μέτρησα με τον διαιρέτη στην έξοδο του arcam 93 με 95 κορυφές στην θεση του αυτιου οταν την ίδια στιγμη τα 270 στην εξοδο του προ έδιναν 1-2 db παραπάνω. ..αλλά ηδη ηταν τα Κ1000 πολύ δυνατά