Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Δε θα το έλεγα αυτό, 607, 707, 907, 417, 517 έφεραν αυτό το λογότυπο και ήταν εξαιρετικά μηχανήματα!

Nαι αυτά ήταν εξαιρετικά μηχανήματα έστω κι αν είχαν το νέο λογότυπο. Το γεγονός όμως ότι είχαν αρχίσει οι "εκπτώσεις" σε κάποια άλλα, τα πήρε κι αυτά η "μπάλα"....

Μπά...Η σειρά -07 είχε σπάσει ταμεία.Δυό απ' αυτούς πέρασαν απο το σπίτι μου παλιότερα.Πολλούς είχαν πάρει φίλοι και γνωστοί.

Έχω να επιλέξω ανάμεσα σε Vincent SV-236 Mk II (μεταχ. στα 1000 ευρώ) και τον CAV A-10 (που τον έχω σφραγισμένο και τον πουλάω). Τί μου προτείνετε?

Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Έχω να επιλέξω ανάμεσα σε Vincent SV-236 Mk II (μεταχ. στα 1000 ευρώ) και τον CAV A-10 (που τον έχω σφραγισμένο και τον πουλάω). Τί μου προτείνετε?

Φίλε μου δυστυχώς τον VINCENT δεν τον γνωρίζω! Σαν Κινέζικος που είναι σίγουρα είναι εξαιρετικός! Ο Α10 πάντως έχει γράψει ιστορία!

:smile:

Ρίχνοντας μιά ματιά στον VINCENT, βλέπω ότι δεν έχει balanced εισόδους που έχει ο Α10.
Aυτό αυτομάτως τον κατατάσσει σε άλλη κατηγορία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Σαν Κινέζικος που είναι σίγουρα είναι εξαιρετικός!

Όταν δεν μιλάμε για κοτόπουλο teriaki ή noodles καλό είναι να μην βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα.
Το ότι υπάρχουν κινέζικες συσκευές που παίζουν καλά δεν σημαίνει πως ότι είναι κινέζικο είναι και εξαιρετικό.

Προσωπικά προτείνω να ακούσεις και τους δύο ενισχυτές και να σε συμβουλεψουν τα αφτιά σου. :)
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλος το οποίο να έχει τα ίδια γούστα με σένα και να έχει ακούσει και τους δύο ενισχυτές σε αντιπαράθεση πάνω στα ηχεία που έχεις και σε ανάλογο χώρο με τον δικό σου. :ernaehrung004:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές!:ernaehrung004:
Να ρωτήσω κάτι : Γενικά όταν παίρνετε εσείς ενισχυτές πάτε στον αντιπρόσωπο/εισαγωγέα ή σε άλλη εταιρία? Οι τιμές είναι χαμηλότερες στον εισαγωγέα ή σας έχει τύχει το αντίστροφο? Επίσης όλοι όπως π.χ ο Orpheus δίνουν την δυνατότητα δανεισμού μηχανιμάτων?

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές!:ernaehrung004:
Να ρωτήσω κάτι : Γενικά όταν παίρνετε εσείς ενισχυτές πάτε στον αντιπρόσωπο/εισαγωγέα ή σε άλλη εταιρία? Οι τιμές είναι χαμηλότερες στον εισαγωγέα ή σας έχει τύχει το αντίστροφο? Επίσης όλοι όπως π.χ ο Orpheus δίνουν την δυνατότητα δανεισμού μηχανιμάτων?

Γενικά αρκετές φορές ο εισαγωγέας είναι η κατάλληλη επιλογή – ενώ άλλες όχι. Φυσικά και η επίδειξη / ακρόαση / δανεισμός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι κανόνας να διαθέτουν όλοι οι αντιπρόσωποι μηχανήματα προς επίδειξη / ακρόαση / δανεισμό – και εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης συσκευής κ.ο.κ.
Φυσικά για τις καλύτερες τιμές αξίζει πάντα έρευνα αγοράς.

Επίσης όλοι όπως π.χ ο Orpheus δίνουν την δυνατότητα δανεισμού μηχανιμάτων?

Όλοι τουλάχιστον από τους οποίους έχω αγοράσει, μιας και αυτό είναι πάγιος και απαράβατος κανόνας στις αγορές μου.
Αν δεν το δίνει να το ακούσω σπίτι μου πάω στον επόμενο. Ας βρει άλλον που θα αγοράσει ενισχυτή επειδή έχει το ίδιο φινίρισμα με το τραπεζάκι που θα το βάλει...

Ο Α10 έχει τις ισορροπημένες εισόδος για διευκόλυνση και μόνο. Όπερ σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι πραγματικά ισορροπημένες. Οι κινέζικες λάμπες που έχει και σε μένα έδωσαν εξαιρετικό αποτέλεσμα (αν και κάπως λαμπρό στα υψηλά), αν και έκανα κάμποσες αλλαγές. Τελικά το καλύτερο αποτέλεσμα, κατά την άποψή μου, είχα με κάτι NOS Mullard. Σε σχέση με τον sheng ya νομίζω ότι έχει καλύτερο drive (πιο ισχυρά τροφοδοτικά). Κατά τα λοιπά ο Tzimisce έχει απόλυτο δίκιο.

Ο Α10 έχει τις ισορροπημένες εισόδος για διευκόλυνση και μόνο. Όπερ σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι πραγματικά ισορροπημένες.
Αυτό από που προκύπτει; (Εγώ έχω τον Α12. Λες...)

:rolleyes:

Ο Α10 έχει τις ισορροπημένες εισόδος για διευκόλυνση και μόνο. Όπερ σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι πραγματικά ισορροπημένες.

Tώρα που το σκέπτομαι λέω πως δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα, γιατί στις ισσοροπημένες εξόδους ένα player δίνει περισσότερα volt, άρα θα δημιουργούσε υπερφόρτωση σε μία απλή, (μη balanced), είσοδο, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του σήματος! Νομίζω;

Ειδικά ο Α12 έχει και εισόδους και εξόδους balanced, και ο κατασκευαστής λέει ότι είναι προτιμότερη αυτή η σύνδεση! Να κάνει τέτοια κοροϊδία θέτοντας σε κίνδυνο και τις συσκευές;

:angry:

Tώρα που το σκέπτομαι λέω πως δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα, γιατί στις ισσοροπημένες εξόδους ένα player δίνει περισσότερα volt, άρα θα δημιουργούσε υπερφόρτωση σε μία απλή, (μη balanced), είσοδο, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του σήματος! Νομίζω;

Ειδικά ο Α12 έχει και εισόδους και εξόδους balanced, και ο κατασκευαστής λέει ότι είναι προτιμότερη αυτή η σύνδεση! Να κάνει τέτοια κοροϊδία θέτοντας σε κίνδυνο και τις συσκευές;

:angry:

O A12 δε γνωρίζω, μπορεί να είναι true balanced. Για τον Α10 είπα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που λες δε νομίζω ότι ισχύει. Απλώς ακούγεται πιο δυνατά. Την πληρόφορηση την έδινε η αμερικάνικη εταιρεία για λογαριαμό της οποίας κατασκεύαζε η CAV τον Α10 (και τον πουλούσε εάν θυμάμαι καλά 3.000 δολλάρια, με άλλο όνομα και λίγο διαφορετικό κουτί). Δεν υπάρχει όμως πια, η εταιρεία εξαγοράστηκε από άλλη μεγαλύτερη και το made in china πια είναι αρκετά trendy....
(σημειωτέον ότι θεωρώ ότι ο Α10 είναι εξαιρετικό μηχάνημα, ειδικά για τα λεφτά του...)

Last edited:
Την πληρόφορηση την έδινε η αμερικάνικη εταιρεία για λογαριαμό της οποίας κατασκεύαζε η CAV τον Α10 (και τον πουλούσε εάν θυμάμαι καλά 3.000 δολλάρια, με άλλο όνομα και λίγο διαφορετικό κουτί). Δεν υπάρχει όμως πια, η εταιρεία εξαγοράστηκε από άλλη μεγαλύτερη και το made in china πια είναι αρκετά trendy....

Mιλάς προφανώς για την DK και αυτό το, (πανέμορφο), μηχάνημα:

dk_design_vs1.jpg

Πάντως παραμένει η απορία πως είναι δυνατόν να δέχεται σήμα balanced και unbalanced ουσιαστικά στην ίδια είσοδο, χωρίς αυτό να δημιουργεί προβλήματα μείωσης της ποιότητας!

Αν το έχεις το users του Α10, λέει μέσα ότι προτείνεται η σύνδεση balanced, όπως γράφει το βιβλίο του Α12;

Δεν είναι τίποτα για έναν τελεστικό ενισχυτή να κάνει την ηλεκτρική μετατροπή balanced-unbalanced, ακόμα και αυτόματα.

Αλλά δεν μιλάμε απαραίτητα για true balanced τοπολογία.

Ο Κινέζος στο manual μπορεί να προτείνει balanced συνδεσμολογία γιατί είναι "trendy", ή γιατί έχει υπόψη του μεγάλο μήκος interconnect. Ποιος ξέρει..

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Εάν δεν είναι true balanced, στο μεγάλο μήκος των interconnect, πως θα υπάρξει "κάθαρση" από τον θόρυβο;

:confused:

Θεωρούμε ότι ο θόρυβος εισάγεται στην αλυσίδα από το καλώδιο, λόγω του μεγάλου του μήκους. Οπότε, αν ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον θόρυβο, μας ενδιαφέρει απλά το καλώδιο να είναι balanced. Το εσωτερικό της πηγής και του ενισχυτή (μετά το κύκλωμα μετατροπής φυσικά) μπορεί να είναι ότι θέλει.