Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Τελικά ο CAV A10 ΑΞΊΖΕΙ ή οχι¨? Τόν δουλεύω με τα ARTEMIS.
Εχω αλλάξει τίς λάμπες nos ματσαρισμένες, δουλεύω το dacmagic, σαν πηγές
SONY PS3, media player MVIX 760HD , καλώδια ηχείων Audio quest Gibraltar με σύνδεση διπλοκαλοδίωση, καί εχω φέρει καλώδια καί φίλτρα τροφοδοσίας από Hong Kong, οι συσκευές μεταξύ τους είναι συνδεμένες με οπική ίνα.
Τί θα μπορούσα να προσέξω γιά καλυτέρευση τού ήχου?
Οχι οτι δεν εχω καλό ήχο!!!αλλά !!! αυτό το αλλά μας τα αλλάζε.
Εχω καί το παλιό μου μηχάνημα προ καί τελικός SANSUI, εκεί βάζεις πρίμα μπάσα το κάνεις αλλιώς καί με ROISTER DS120 στήλες βελτιομένα τονίζεις τον ηχο όπως θέλεις.

Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Εχω καί το παλιό μου μηχάνημα προ καί τελικός SANSUI, εκεί βάζεις πρίμα μπάσα το κάνεις αλλιώς καί με ROISTER DS120 στήλες βελτιομένα τονίζεις τον ηχο όπως θέλεις.

Ποιούς Sansui έχεις;

b-1000 @ c-1000

Παρόλο που δεν ήταν από τα κορυφαία μηχανήματα που είχε βγάλει η πάλαι ποτέ κορυφαία εταιρεία Sansui περιττό βέβαια να σού πω πώς πρέπει να τα φυλάς και να τα προσέχεις...

2638_item_pict_big_sansui_cb1000_b1.jpg

Το ξέρω δεν παύει να είναι SANSUI. Πάντως τα ARTEMIS αποδίδουν πολύ πιό καλά με τον CAV A10, δεν εχεις τα τσιρίσματα ακούς ενα flat ήχο.
Οταν εχεις συνηθήσει να ακούς ενα ήχο τονισμένο καί κάπως κουραστικό, οταν γυρίσεις ξαφνικά καί ακούς flat κάτι δεν σού κάθεται καλά στό αυτί.
Ο ήχος πού εχω τώρα από το σύστημα πού χρησιμοποιώ είναι ωραίος γιά
οσους ακούμε στο σπίτι είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδωση καί την ποιότητα, αλλά για μένα λίγο αυτό το τσάκ πού λένε, τι λές γιά το σύνολο πού εχω? Η μουσική πού ακούμε κυρίως είναι Lounge, smouth jazz, καί λίγα ελληνικά. Ακούω καί ραδιόφωνο , εχω tuner : CAMBRIGE AUDIO 640T με DAB
πολύ καλό.

Τελικά ο CAV A10 ΑΞΊΖΕΙ ή οχι¨?

Ναι ο CAV είναι πάρα πολύ καλός και για τα λεφτά του και για πολύ παραπάνω. Εχει στιβαρή τροφοδοσία και δεν γονατίζει εύκολα. Πόσο μάλλον με τα Artemis που είναι και εύκολα ηχεία που δεν ζορίζουν τους ενισχυτές.

Τόν δουλεύω με τα ARTEMIS.

Τα AS είναι υπεράνω κριτικής! Artemis έχω κι εγώ και δεν τα αλλάζω με τίποτα!

Εχω αλλάξει τίς λάμπες nos ματσαρισμένες, δουλεύω το dacmagic, σαν πηγές
SONY PS3, media player MVIX 760HD , καλώδια ηχείων Audio quest Gibraltar με σύνδεση διπλοκαλοδίωση, καί εχω φέρει καλώδια καί φίλτρα τροφοδοσίας από Hong Kong, οι συσκευές μεταξύ τους είναι συνδεμένες με οπική ίνα.
Τί θα μπορούσα να προσέξω γιά καλυτέρευση τού ήχου?
Οχι οτι δεν εχω καλό ήχο!!!αλλά !!! αυτό το αλλά μας τα αλλάζε.

Τα high-end μηχανήματα υποτίθεται πως δεν έχουν ρυθμιστικά πρίμα-μπάσα. Δεν χρειάζονται λένε οι "high-endάδες"...
Βέβαια οι Accuphase έχουν και ρυθμιστικά και φίλτρα και loudness... Δεν θα είναι high-end φαίνεται... ;)

Ελα καλημέρα είμαι λίγο δίστροπος στίς ώρες γιατί δουλεύω νύκτα περισσότερο καί απόγευμα. Μπαίνω μέσα το πρωί πού σχολάω πιό πολύ.
Ετσι γίνεται οταν δουλεύεις στό αεροδρόμειο.
Λοιπόν με τί ενισχυτικά καί τι πηγες δουλεύεις τα ARTEMIS?
Τον SANSUI τόν δούλεψα στην αρχή με τα ARTEMIS,ωραίος ήχος αλλά!!!!!!!!!
οταν τον ανοίγεις παραπάνω αρχίζουν τα μπουκόματα, δηλαδεί καθαρός ήχος διαύγεια γιατί εχει τα ρυθμιστικά να τον τονίσεις όπως θέλεις, αλλά ανοίγωντας τον στή μέση αρχίζει καί τα μπερδεύει.
Ενώ με τον CAV 'η χαμηλά τον έχεις 'η στην μέση ακούς την ίδια ποιότητα χωρίς μπουκώματα καί μπερδέματα. Πιό πολύ δεν τον εχω ανοίξει γιατί φοβάμαι μην πέσει κανένα κάδρο από τον τοίχο, εντομεταξύ τα ARTEMIS είναι 150άρια καί 6 ωμ καί ο Cav στά 6 ΩΜ γύρω στά 220- 240 watt κατάλαβες?

Ελα καλημέρα είμαι λίγο δίστροπος στίς ώρες γιατί δουλεύω νύκτα περισσότερο καί απόγευμα. Μπαίνω μέσα το πρωί πού σχολάω πιό πολύ.
Ετσι γίνεται οταν δουλεύεις στό αεροδρόμειο.
Λοιπόν με τί ενισχυτικά καί τι πηγες δουλεύεις τα ARTEMIS?

Ενισχυτή έχω τον Accuphase E-450, πηγές έχω: CD player Advance MCD-203, Universal player marantz DV-7001, minidisc Sony MJS-500, tuner Sony ST-SE700, κασετόφωνο JVC TD-V662, πικάπ Sansui SR-929

οταν τον ανοίγεις παραπάνω αρχίζουν τα μπουκόματα, δηλαδεί καθαρός ήχος διαύγεια γιατί εχει τα ρυθμιστικά να τον τονίσεις όπως θέλεις, αλλά ανοίγωντας τον στή μέση αρχίζει καί τα μπερδεύει.

Προφανώς η τροφοδοσία του δεν θα είναι και η καλύτερη δυνατή. Μάλλον θα "γονατίζει"

Ενώ με τον CAV 'η χαμηλά τον έχεις 'η στην μέση ακούς την ίδια ποιότητα χωρίς μπουκώματα καί μπερδέματα. Πιό πολύ δεν τον εχω ανοίξει γιατί φοβάμαι μην πέσει κανένα κάδρο από τον τοίχο, εντομεταξύ τα ARTEMIS είναι 150άρια καί 6 ωμ καί ο Cav στά 6 ΩΜ γύρω στά 220- 240 watt κατάλαβες?

Ο CAV έχει πολύ στιβαρή τροφοδοσία, δεν γονατίζει με τίποτα!
Εντάξει μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να σού τα κάψει...

Kαι εγώ με ένα ΥΑΜΑΗΑ της σειράς 700, (δεκαετία 80), είχα την ίδια συμπεριφορά! Και δουλεύοντας στο φουλ για 10 λεπτά, μάλλον υπερθερμαινόταν γιατί βράχνιαζε σαν κοκόρι που του σφίγγεις το λαρύγγι! Ενώ ο Α12, (αδερφάκι του Α10), παραμένει ακλόνητος ακόμη και μετά ώρες παιξίματος στο τέρμα! Παράγει βέβαια τεράστιες ποσότητες θερμότητας, αλλά έτσι είναι σχεδιασμένος, κάνοντας ... καλοριφέρ τις τεράστιες ψύκτρες του! (Ίδιες με του Α10!)! Αυτά είναι εργαλεία!

-bye-

Καλησπέρα όπως σας είπα εχω το DacMagic καί επάνω σ'αυτό εχω συνδέσει το MVIX 760HD player (το άσχημο σ'αυτό είναι οτι δεν υποστηρίζει αρχεία flac καί wav. http://www.andpop.com/2007/03/11/review-mvix-760hd-brings-new-life-to-your-tv/ ) συνδέω το laptop από usb καί παίζει πολύ ωραία, επίσεις συνδέω καί το PS3 γιά transport. Λοιπόν αυτό πού θέλω να ρωτήσω είναι οτι από το DacMagic συνδέω τον CAV μέ RCA καλής ποιότητας τα εχω φέρει από USA. Ενώ καί ο CAV A10 καί το DACMAGIC εχουν είσοδο καί έξοδο XLR αντίστοιχα, εάν την σύνδεση την κάνω με XLR θα έχω διαφορά στον ήχο?
Το PS3 καί τό PLAYER είναι συνδεμένα με το DacMagic με οπτική ίνα.
Τον SANSUI μαζί με τα ROISTER τα ανέβασα στην σοφίτα εχω καί ενα tuner της SANSUI καί ακούω εκεί οταν ανεβαίνω, το εχω εργαστήριο κατασκευάζω Computer εκτώς Υπηρεσίας.

Λοιπόν αυτό πού θέλω να ρωτήσω είναι οτι από το DacMagic συνδέω τον CAV μέ RCA καλής ποιότητας τα εχω φέρει από USA. Ενώ καί ο CAV A10 καί το DACMAGIC εχουν είσοδο καί έξοδο XLR αντίστοιχα, εάν την σύνδεση την κάνω με XLR θα έχω διαφορά στον ήχο?

H Arcam θα σού απαντήσει εδώ:

http://www.arcam.co.uk/advice-and-support/technical-articles/balanced-audio.htm

Aν το DAC και ο ενισχυτής ειναι στο ίδιο ρακ, δηλ. μιλάμε για καλώδιο σύνδεσης περίπου 1m., δεν υπάρχει λόγος να τα συνδεσεις με ισορροπημένες. Ο κύριος λόγος τετοιας σύνδεσης ειναι η απόρριψη του θορύβου που λαμβάνεται κατα μήκος της. Σε τετοιο μήκος ειναι σχεδον απίθανο να έχεις παρεμβολές θορύβου.

Αντί για καλώδια βάλτε καλύτερα καμιά λάμπα της προκοπής.Θα ακούσετε σοβαρές διαφορές.Πετάξτε τις κινέζικες και προτιμήστε ΝΟS λογικής τιμής.

Αντί για καλώδια βάλτε καλύτερα καμιά λάμπα της προκοπής.Θα ακούσετε σοβαρές διαφορές.Πετάξτε τις κινέζικες και προτιμήστε ΝΟS λογικής τιμής.

Σοβαρές διαφορές θα ακούσουμε αλλά θα είναι προς το καλύτερο; Είσαι σίγουρος;
Γιατί εγώ με το Advance MCD-203 έχοντας διαβάσει πολλά που έλεγαν πετάξτε τις κινέζικες λυχνίες και βάλτε Electroharmonix, Siemens, Telefunken και δεν ξέρω και τι άλλο προτείνανε, είπα να πειραματιστώ...
Μετά από αρκετούς πειραματισμούς με διάφορες λυχνίες τελικά ξαναγύρισα στις μαμίσιες δικές του Κινέζικες που παίζουν πολύ καλύτερα από όσες δοκίμασα!!!
Ευτυχώς που δεν τις είχα πετάξει!!!

Σοβαρές διαφορές θα ακούσουμε αλλά θα είναι προς το καλύτερο; Είσαι σίγουρος;
Γιατί εγώ με το Advance MCD-203 έχοντας διαβάσει πολλά που έλεγαν πετάξτε τις κινέζικες λυχνίες και βάλτε Electroharmonix, Siemens, Telefunken και δεν ξέρω και τι άλλο προτείνανε, είπα να πειραματιστώ...
Μετά από αρκετούς πειραματισμούς με διάφορες λυχνίες τελικά ξαναγύρισα στις μαμίσιες δικές του Κινέζικες που παίζουν πολύ καλύτερα από όσες δοκίμασα!!!
Ευτυχώς που δεν τις είχα πετάξει!!!

Αυτή ήταν και η άποψη του μακαρίτη του Σπέρτου όταν τον είχα ρωτήσει σχετικά!
Δηλαδή πως μπορεί ναι μπορεί και όχι! Και αν το καλοσκεφτείς έχει την λογική του! Όταν ο Α12 είναι γεμάτος Ιαπωνικά εξαρτήματα, (π.χ. transistor Toshiba, Burr & Brown 2134 pa opamps), στις λυχνίες θα κόλαγαν; Επι πλέον, έχει γίνει προσπάθεια και σε αυτόν τον τομέα και δεν είναι "χύμα!".
Έχουν το σύμβολο "J" κτυπημένο επάνω τους, που σημαίνει "στρατιωτικών προδιαγραφών", δηλαδή, όπως μου εξήγησαν, με τις μικρότερες ανοχές!

:smile:

Last edited:
Μα και τον Πετρόπουλο όταν τον είχα ρωτήσει για τις λυχνίες μου είχε πει χαρακτηριστικά επί λέξη: "Αυτές τις μαλακίες τις κάνετε εσείς και πάτε και αλλάζετε λάμπες. Εγώ δεν τις αλλάζω γιατί αυτές που έχει μέσα του είναι πάρα πολύ καλές!"

Μα και τον Πετρόπουλο όταν τον είχα ρωτήσει για τις λυχνίες μου είχε πει χαρακτηριστικά επί λέξη: "Αυτές τις μαλακίες τις κάνετε εσείς και πάτε και αλλάζετε λάμπες. Εγώ δεν τις αλλάζω γιατί αυτές που έχει μέσα του είναι πάρα πολύ καλές!"

Kαι αναρωτιέμαι: όταν ένα μηχάνημα έχει μετρηθεί και καλιμπραριστή με συγκεκριμένες λάμπες, άσχετα από την εθνικότητά τους, αν αλλάζοντάς τες αλλάξει ο ήχος, αυτό δεν δηλώνει ανεξέλεγκτη λειτουργία; Ας πούμε τι καμπύλη απόκρισης θα έχει πλέον αυτό το μηχάνημα;

:nounder:

Kαι αναρωτιέμαι: όταν ένα μηχάνημα έχει μετρηθεί και καλιμπραριστή με συγκεκριμένες λάμπες, άσχετα από την εθνικότητά τους, αν αλλάζοντάς τες αλλάξει ο ήχος, αυτό δεν δηλώνει ανεξέλεγκτη λειτουργία; Ας πούμε τι καμπύλη απόκρισης θα έχει πλέον αυτό το μηχάνημα;

:nounder:

Ναι σωστά. Ετσι πιστεύω κι εγώ... Ασχέτως αν γενικώς είναι καλές ή μέτριες αυτές οι λυχνίες, εφόσον το μηχάνημα έχει καλιμπραριστεί με αυτές προφανώς αυτές θα έχουν γίνει οι καλύτερες για το συγκεκριμένο.
Εμένα πάντως το Advance μου σαφώς παίζει καλύτερα με τις δικές του.