Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Σε σύγκριση με τον parasound a-1000 που πήρε τη θέση του για τα εμπρός κανάλια έγινε και πάλι εμφανής η έλλειψη σώματος στην μεσοχαμηλή περιοχή καθώς και το πρόβλημα στις χαμηλές των εμπρός καναλιών.

Καταλήγοντας θα ήθελα να εκφράσω και τις προσωπικές μου απόψεις επι του θέματος που κρατάει τόσο καιρό.

Πιστεύω πως αρκετοί ενισχυτές που θέλουν να λέγονται high end και κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα έχουν τα ίδια και ίσως περισσότερα προβλήματα από τους ταπεινούς και φτηνούς cav που σε έχουν αποζημιώσει για τα χρήματα που έδωσες με το που ανοίγεις την συσκευασία και τους αντικρίζεις.

Με μια λέξη είναι τίμια μηχανήματα και το γεγονός οτι ο ταπεινός a8m στάθηκε δίπλα στα ενισχυτικά της MERIDIAN με αξιοπρέπεια πιστεύω πως κάτι δηλώνει.

Μην ξεχνάτε οτι πρόκειται για ενισχυτή audio-video.

Πιστεύω πως κανένας ενισχυτής audio-video όσο και αν κοστίζει δεν θα είχε καμία τύχη δίπλα στα ενισχυτικά της MERIDIAN.

Πάμε τώρα στον Α10.

Ο ενισχυτής αυτός δεν μου άρεσε.

Ηταν σχεδόν αστείρευτος οδηγικά αλλά ηχητικά ήταν σκέτη αποτυχία.

Πιστεύω όμως οτι με την έλευση του Α12 που δυστυχώς δεν είχα την τύχη και τον χρόνο να τον ακούσω ολοκληρωμένα για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα έχουμε νέο θέμα.

Στα λίγα λεπτά που τον άκουσα μου έδωσε την εντύπωση πως έχει ξεπεράσει τα όποια προβλήματα του προκατόχου του.

Και να μην μιλήσω για την αισθητική πλευρά γιατί είναι ένα από τα ομορφότερα μηχανήματα που υπάρχουν.

Δυστυχώς τα επαγγελματικά μου προς το παρών δεν μου αφήνουν χρόνο για αυτό που αγαπάω αλλά υπόσχομαι πως κάποια στιγμή θα τον στήσω όπως του αρμόζει και θα τον ξεζουμίσω.

Ο CAV παρέμεινε ξεκάθαρος (και παγωμένος) μέχρι την ενεργοποίηση της προστασίας του.

Mία ασήμαντη λεπτομέρεια ίσως μέσα στον χείμμαρο των όσων λες: o A12 παίζοντας στο όριό του επί ώρες, ζεσταίνεται πάρα πολύ χωρίς ποτέ να εμφανίζει, προς το παρόν τουλάχιστον, κάποιο πρόβλημα και χωρίς να διακόπτει η προστασία. Και δείχνει να έχει τις ίδιες ψύκτρες με τον Α8. Γιατί άραγε αυτή η διαφορά, που με βάζει στην υποψία του να συνέβει κάτι με το συγκεκριμένο μηχάνημα που δοκίμασες.

Για τα ηχεία δεν θα πω πολλά απόψε γιατί είμαι ήδη κουρασμένος και δυστυχώς φοβάμαι πως θα δυσαρεστήσω τον φίλο μας και κάτοχό τους.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο ζευγάρι ηχεία ίσως απο τα ομορφότερα που υπάρχουν για τα γούστα μου πάντα γιατί καλός μου φίλος τα χαρακτήρισε εμετικά.

Μην πάει πολύ μακριά το μυαλό σας γιατί οι όποιες ενστάσεις που έχω προς τα ηχεία είναι για το μέγεθος σε σχέση με την απόδοσή τους.

Για τα ηχεία δεν θα πω πολλά απόψε γιατί είμαι ήδη κουρασμένος και δυστυχώς φοβάμαι πως θα δυσαρεστήσω τον φίλο μας και κάτοχό τους.

Άλλωστε θα είμαστε "out of topic".
:proud:

Πάντως φαίνεται ότι έχουμε κοινά σημεία ως προς την αισθητική!
:firstprize:

Με αυτά συμβαίνει το αντίθετο απο αυτό που σε προϊδεάζουν.

Σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεις τον ήχο τους άσχημο και καλά θα κάνεις να προσέχεις με τα 12" γαϊδούρια γιατί θα ψάχνεις τα γυαλικά σου.

Δυστυχώς όμως τελικά δεν παίρνεις τον "μεγάλο ήχο" που περιμένεις από μια κατασκευή αυτού του μεγέθους.

Το πέρασμα από το μεγάλο γούφερ στις μονάδες τον μεσουψηλών δεν είναι και το καλλίτερο και αφήνει εμφανές συχνοτικό κενό.

Για να είμαι ειλικρινής το επάνω κομμάτι του ηχείου μου άφησε πολύ καλλίτερες εντυπώσεις μόνο του αν και σε καμία περίπτωση ο ήχος του δεν συγκρίνεται με τα τοσοδούλια Έρος της audio spectrum.

Απο την άλλη οι μονάδες των μεγαφώνων δείχνουν να έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτό που "κούρδισε" ο Κινέζος και μόνο φτηνοκατασκευές δεν τις χαρακτηρίζεις.

Είμαι τις γνώμης πως αν τα ηχεία "κοπούν" ενεργά θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κατασκευές υπερπολλαπλάσιου κόστους.

Για μένα παίζει καλύτερα όχι μόνο από το EPOS της Α.S. αλλά και από αυτόν τον ίδιο, (τον προηγούμενο), τον Ερμή με τον οποίο έκανα τις συγκρίσεις μου! Πάρε και μία απόκριση συχνοτήτων να δούμε που υπάρχει το κενό στην μετάβαση των μονάδων! (Sorry αλλά δεν άντεξα!).

Attachments

• MD-EX3frequency response.jpg
    MD-EX3frequency response.jpg
    159.7 KB · Views: 71