Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής 5.1 ή 7.1;
Μα το προβλημα σε ενα μικρο χωρο ειναι αυτο ακριβως.
Ο χωρος μου ειναι 4 μετρα.
Τα surround ειναι πανω απο το κεφαλι μου, οποτε και αλλα 2 ηχεια να εβαζα θα ηταν μπροστα μου, αυτο που λαμβανω ηδη απο τα 2 μπροστινα.
Για αυτο λεω μεγαλο χωρο.
Να ειναι 6 μετρα τουλαχιστον
Εσυ να καθεσαι στα 4 μετρα, οποτε να εχεις 2 ηχεια μπροστα, 2 στα 4 μετρα και 2 στα 6 μετρα
Ετσι μια χαρα περιβαλλεσαι απο 7 ηχεια
Βασικα αυτη ειναι η ουσια για μενα.
Τα specs που θα ηθελα για ενα ενισχυτη, τα εχουν οι ενισχυτες που προσφερουν 7.1.
Οποτε παρε εναν 7.1 οπως λεει και o pleo και βλεπεις τι θα κανεις στην πορεια
Διαφωνώ, αν μπορούσες να δοκιμάσεις να βάλεις ανάμεσα απ τα surround ένα ή και δύο ηχεία για 6.1 ή 7.1 θα έβλεπες ότι ο ήχος θα ήταν πολύ καλύτερος, ακόμα και 5κάναλο να ήταν το αρχείο που θα βάλεις αν βάλεις τον ενισχυτή σε λειτουργία 5.1>7.1 δηλαδή να πάρει ήχο απ τα περιφερειακά και να τα μοιράσει στα πίσω κεντρικά ηχεία, θα άλλαζες γνώμη αμέσως.
Μα το προβλημα σε ενα μικρο χωρο ειναι αυτο ακριβως.
Ο χωρος μου ειναι 4 μετρα.
Τα surround ειναι πανω απο το κεφαλι μου, οποτε και αλλα 2 ηχεια να εβαζα θα ηταν μπροστα μου, αυτο που λαμβανω ηδη απο τα 2 μπροστινα.
Για αυτο λεω μεγαλο χωρο.
Να ειναι 6 μετρα τουλαχιστον
Εσυ να καθεσαι στα 4 μετρα, οποτε να εχεις 2 ηχεια μπροστα, 2 στα 4 μετρα και 2 στα 6 μετρα
Ετσι μια χαρα περιβαλλεσαι απο 7 ηχεια
Ακόμα κι αν μείνουμε στα βασικά 5.1, οι επτακάναλοι πλέον είναι προσιτοί και προσφέρουν περισσότερα. Εάν δε ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε ηχεία δορυφόρους, τότε θα χρειαστούμε και την ισχύ που προσφέρουν οι επατακάναλοι. Ρίξτε μια ματιά στις γκάμες των εταιριών. Οι πεντακάναλοι AVR είναι εντελώς εισαγωγικοί πλέον
Βασικα αυτη ειναι η ουσια για μενα.
Τα specs που θα ηθελα για ενα ενισχυτη, τα εχουν οι ενισχυτες που προσφερουν 7.1.
Οποτε παρε εναν 7.1 οπως λεει και o pleo και βλεπεις τι θα κανεις στην πορεια
Last edited: