Ενισχυτής ακουστικών για philips fidelio X1 και απορίες άπειρου.

tio, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες, πιθανώς με απέτρεψες από μια λάθος αγορά.
Πες μας επίσης ποιά έκδοση του Matrix έχεις. Είναι ο ενισχυτής που θα σύστηνες για τα Fidelio;

Γενικά πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον, κάτι που έχει γίνει ήδη στο head-fi, να φτιάξουμε ένα πίνακα με το πώς βαθμολογεί καθένας από εμάς που έχει τα Fidelio X1, διάφορες πηγές/ενισχυτές ακουστικών σε συνεργασία με τα X1, γράφοντας προαιρετικά και κάποια σχόλια.

Δείτε εδώ τον πίνακα που ήδη υπάρχει στο head-fi.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε κι εμείς έναν τέτοιο πίνακα, είμαι διατεθειμένος να γράψω σήμερα κιόλας, απλά ας μας βοηθήσει στο τεχνικό κομμάτι κάποιος διαχειριστής του forum.

Η πρακτική αξία ενός τέτοιου πίνακα είναι περιορισμένης αξίας κατά την γνώμη μου, διότι πρώτον αντικατοπτρίζει μια υποκειμενική γνώμη των χρηστών, ανάλογα με το τι μηχανήματα και εμπειρίες έχουν, και κατά δεύτερον και όπως προκύπτει από τον πίνακα (που ήδη υπάρχει εκεί, αλλά και από την κοινή λογική) ότι όσο καλύτερα και ακριβότερα συνοδά τόσο καλύτερος ήχος...

Μπορείτε να πείτε τις απόψεις σας χωρίς πίνακα...

Αν παρα ταύτα μαζευτείτε 4-5 άτομα με διάφορους συνδυασμούς(πάνω από έναν) ο καθένας ευχαρίστως να σας τον φτιάξω...

Ο συγκεκριμενος πινακας λεει πολλα και δελ λεει τπτ μαζι. Θα ειχε νοημα αν γνωρίζαμε τις γενικοτερες αποψεις του καθενός απο αυτους που γραφουν (πρεπει να παρακολουθει καποιος πολυ στενα το σχετικο φορουμ). Επισης δεν ειναι περιεκτικός, μεταφερει παραγράφους ολόκληρες

Πολυ σημαντικό, μπορει να παραπλανήσει κάποιον επειδη ο ταδε η ο δείνα εγραψε χωρις να εχει τεκμηριώσει τπτ οτι το ΧΨ ακουστικο-ενισχυτης παίζουν η δεν παιζουν.

Οι γνωμες των χρηστων υπαρχουν μεσα στα νηματα και οποιος θελει μπορει να ανατρέξει στο σχετικο ευρετήριο και να τις διαβασει.

Οκ. Εγώ πάντως θα καταθέσω την «ετυμηγορία» μου και όπως είπε κι ο Χρήστος αν μαζευτούν τουλάχιστον άλλοι δυο που να κάνουν το ίδιο, ίσως έχει νόημα να γίνει κάτι συγκεντρωτικό σε μορφή πίνακα ή παρόμοιο.

Οι βαθμολογίες και τα σχόλιά μου έχουν προκύψει όχι μόνο από τεστ τύπου Α/Β, αλλά και από δεκάδες ώρες ακρόασης με καθεμία από τις πηγές.

Laptop integrated sound card: 4/10
Audioquest Dragonfly 1.2: 4.5/10
Colorfly C3 (DAP): 5/10
Hifimediy Sabre U2 DAC : 6/10
Hifimediy Sabre U2 DAC + Fiio E12 : 7/10
Aune X1 MK2 : 8.5/10

Το Dragonfly ακούγεται υπερβολικά λεπτόηχο με μεσαία περιοχή άτονη και συμπιεσμένη. Το εύρος της στερεοφωνικής του εικόνας είναι σχετικά μικρό.
Το DAP Colorfly C3 έχει κάπως συμπιεσμένη στερεοφωνική εικόνα και στερείται δυναμικών.
Το Hifimediy Sabre U2 DAC προς έκπληξή μου οδηγεί τα Fidelio αξιοπρεπώς χωρίς ενισχυτή ακουστικών. Σε λίγα κομμάτια χρειάζεται η ένταση να είναι πάνω από το 80%. Αξιοπρεπέστατος ήχος με μοναδικό μειονέκτημα μια λαμπρότητα στη μεσουψηλή περιοχή και επιρρεπές σε sibilance.
Τo Fiio E12 δίνει extra δυναμισμό και διαχωρίζει τα όργανα με έναν «αέρα» μεταξύ τους (στον ήχο του Sabre U2 DAC).
Το Aune X1 MK2 έχει τον καθαρότερο ήχο από όλα τα προηγούμενα και δίνει μια ανεπανάληπτη ζωντάνια στα Fidelio ενώ ταυτόχρονα ο ήχος έχει μια απίστευτη ισορροπία και δεν κουράζει καθόλου.

ο matrix που εχω ειναι ο m-stage. Το Aune απο που το προμηθευτηκες?

To οτι είναι ο m-stage νομίζω είναι προφανές.
Εννοώ είναι ο HPA-1 ή HPA-2; Επίσης υπάρχουν και εκδόσεις που συμπεριλαμβάνουν USB DAC. Ο δικός σου συμπεριλαμβάνει;

Το Aune το τσίμπησα από το ebay και ήρθε απευθείας από Κίνα. Σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα ο πωλητής;
Τώρα βέβαια έχει βγεί (είναι ολόφρεσκο) το Aune X1 Pro (ή Aune X1 SE) που παίζει και DSD.

Εγω τα fidelio που τα εχω ακουσει ΜΟΝΟ με τον O2 πιστευετε οτι εχουν πιασει σχεδον ταβανι τοσο οδηγικα οσο και σαν καλο ακουσμα. ?
Ειχα την πεποιθηση οτι δεν εχουν τοσο τεραστιο upscale με ακριβοτερα ενισχυτικα, οσο αλλα ακουστικα.

Μιας και βλεπω οτι τα συγκεκριμενα τα ακουσατε με τους παραπανω ενισχυτες, που θεωρειτε οτι με τον Ο2 ισως υστερουν σε σχεση με τους παραπανω ενισχυτες. ?
Υπαρχουν πιστευετε καποιες αξιολογες διαφορες που να αξιζουν να τα ξανα παρω παραμασχαλα καποια στιγμη και να τα δοκιμασω και με αλλους ?

Βλεπω π.χ. τις βαθμολογιες στο παραπανω πινακακι του φιλου artheo. Ο Ο2 που θα κατατασσοταν. ? (οσον αφορα τη χρηση του με τα fidelio x1 και μονο σαν ματσαρισμα, οχι γενικα)

Last edited:
το matrix ειναι πρωτης γεννιας και δεν εχει dac. Οχι δεν μ ενδιαφερει αγορα αλλου ενισχυτη πλεον, ευχαριστω

warewolf,
Μακάρι να είχα ακούσει τον Ο2 με τα Fidelio ώστε να μπορούσα να τον κατατάξω. Δεν τα έχω ακούσει ποτέ με καλύτερη πηγή (ακριβότερη) από αυτές που υπάρχουν στη λίστα.
Η εμπειρία μου δείχνει οτι με τα Fidelio ακούς κατά 80-90% το dac παρά τον ενισχυτή ακουστικών. Οπότε από μόνος του ο Ο2, χωρίς ένα εξαιρετικό dac δε νομίζω να έκανε θαύματα με τα συγκεκριμένα ακουστικά.
Αν μπορείς όμως, γράψε μας κι εσύ τη γνώμη σου για τις πηγές από τις οποίες έχεις ακούσει με τα fidelio.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής ακουστικών για philips fidelio X1 και απορίες άπειρου.

Εγω τα fidelio που τα εχω ακουσει ΜΟΝΟ με τον O2 πιστευετε οτι εχουν πιασει σχεδον ταβανι τοσο οδηγικα οσο και σαν καλο ακουσμα. ?
Ειχα την πεποιθηση οτι δεν εχουν τοσο τεραστιο upscale με ακριβοτερα ενισχυτικα, οσο αλλα ακουστικα.

Μιας και βλεπω οτι τα συγκεκριμενα τα ακουσατε με τους παραπανω ενισχυτες, που θεωρειτε οτι με τον Ο2 ισως υστερουν σε σχεση με τους παραπανω ενισχυτες. ?
Υπαρχουν πιστευετε καποιες αξιολογες διαφορες που να αξιζουν να τα ξανα παρω παραμασχαλα καποια στιγμη και να τα δοκιμασω και με αλλους ?

Βλεπω π.χ. τις βαθμολογιες στο παραπανω πινακακι του φιλου artheo. Ο Ο2 που θα κατατασσοταν. ? (οσον αφορα τη χρηση του με τα fidelio x1 και μονο σαν ματσαρισμα, οχι γενικα)

Αυτό είναι το πρόβλημα με τους πίνακες, διότι δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς (εκτός του τελείως υποκειμενικού).

Στις βαθμολογίες του φίλου artheo δεν γνωρίζω ποιό είναι το σύστημα στο οποίο δίνει 10/10 και είναι το σημείο αναφοράς του...οπότε δεν έχουν πολύ χρησιμότητα οι βαθμολογίες παρά μόνο ενδεχομένως για τον ίδιο.

Πέραν τούτου για να μην μπερδεύεστε ο Ο2 και ο Matrix m-stage είναι ανώτερα ενισχυτικά από αυτά που παραθέτει ο artheo.

Κάτι άλλο που οι όχι πολύ έμπειροι χρήστες μπερδεύονται είναι πως ματσάρει ένας ενισχυτής με κάποια ακουστικά... ο καλός ενισχυτής παίζει σωστά με όλα τα ακουστικά.

Επειδή όμως τα ενισχυτικά (μάλλον τα λιγότερο καλά) έχουν κάποιους χρωματισμούς ή περιορισμούς στο συχνοτικό φάσμα, λέγεται ότι κάποια ταιριάζουν περισσότερο με κάποια ακουστικά... αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό γούστου, και ότι λένε στο heαdfi να το διαβάζετε και να το καταπίνετε με μπόλικο νεράκι...

Last edited:
Η μονη πηγη απο την οποια ακουω τα fidelio ειναι ενα pc με μια asus xonar d1/dx και κουμπωμενη επανω της ο Ο2 με καλο καλωδιο και βυσματα.
Οποτε δεν εχω την εμπειρια να ξερω αν τα ακουστικα θα βοηθουνταν καλυτερα απο ενα αλλο dac ειτε αυτονομο ειτε απο dac/ενισχυτη.

Οσον αφορα την οδηγηση τους απο τον 02 και παλι αφου δεν τα εχω δοκιμασει σε κατι θεωρητικα πιο δυνατο δεν μπορω να ξερω αν ο Ο2 τα οδηγει επαρκως σε δυνατες σταθμες.
Στον ηχο, δεν ξερω ποσο ο Ο2 "χανεται" απο την asus xonar ή τελικα αυτη στεκεται επαρκως καλα μαζι του.

Για τα ακουστικα εχω εκφρασει μια αποψη οσον αφορα το μπασο τους και τις χαμηλες τους. Η καμπινα τους συντονιζει σχετικα απο μεσαιες σταθμες, και το μπασο μου ακουγεται λιγο οχι καλα ελεγχομενο λασπωμενο και αργο κατα καποιο τροπο για τα δικα μου γουστα. Ισως εχει να κανει με την παραμορφωση που εχουν τα ακουστικα στις χαμηλες συχνοτητες απο οτι ειχα δει σε καποια διαγραμματα.
Θα τα ηθελα επισης λιγο πιο αναλυτικα σαν ακουσμα. Ενω ο Ο2 ειναι ενας αναλυτικος ενισχυτης, δεν ξερω αν οφειλεται στην καρτα ηχου ή μεχρι εκει φτανουν τα ακουστικα.
Μπορει ο Ο2 να θεωρειται λιγο "ψυχρος" ενισχυτης και δεν τα εχω ακουσει με αλλους για να δω ποσο (κι αν) ζεστο ηχο τους αφαιρει, αλλα γενικα στα αυτια μου μου ακουγονται λιγο ζεστα, laidback, θολα κατα στιγμες. Αν οι χαμηλες ηταν καλυτερες (και η απουσια συντονισμου) και ηταν λιγο πιο αναλυτικα θα με ειχαν αφησει πολυ περισσοτερο ευχαριστημενο.

Στην τελικη δεν ξερω ποσο upscale σηκωνουν ακομη στις χαμηλες και στην αναλυση με ενα καλυτερο dac απο αυτο της καρτας ηχου.
Ο συντονισμος καμπινας ομως (που δεν ξερω αν οφειλεται σε αστοχια υλικου ή ετσι ειναι ολα τα Χ1) με απετρεψαν να ασχοληθω περισσοτερο απο τοτε που τα αγορασα.

Η πλακα ειναι οτι ενω σε ενα παμπαλαιο google nexus s smarthphone που εχω παιζουν τρισαθλια, μουντα, χάλια γενικως, εχτες τα κουμπωσα σε ενα turbox smartphone της πλακας ενος γνωστου και τα ακουσα πιο δυνατα, πιο καθαρα. Ετσι μου ξανα μπαινουν ιδεες στο μυαλο για ενα sansa clip για να τα εχω και εκτος σπιτιου αν χρειαστει. (περιμενω πρωτα την αγορα ενος νεου smartphone που περιμενω να βγει, για να δω πως θα ακουγονται απο εκεινο)

Ισως καποια στιγμη σε καμια συναντηση αν γινει κανα τεστακι ενισχυτων/dacs να τα παρω και να ερθω για να τα ακουσω και με κατι αλλο για να σχηματισω καλυτερη αποψη.
Οπως καταλαβαινετε, ενας ενισχυτης και μονο.... δεν εχω σημειο αναφορας.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής ακουστικών για philips fidelio X1 και απορίες άπειρου.

Χρήστο, κατ' αρχήν έχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν υπάρχει σαφές σύστημα αναφοράς στη βαθμολογική μου κλίμακα.

Οπότε αν άκουγα με τα Fidelio από άλλες πηγές αξίας χιλιάδων ευρώ, ίσως να αναγκαζόμουν να τις βαθμολογήσω με πολύ πάνω από 10/10 για να είμαι συνεπής.

Μπορώ όμως να δικαιολογήσω διαισθητικά την κλίμακά μου, θεωρώντας ως 5/10 ένα ακουστικό αποτέλεσμα που είναι οκ και σαν 10/10 τον κορυφαίο ήχο που μπορούν να βγάλουν τα Fidelio, εκεί δηλαδή που «τερματίζουν».

Αυτό που σίγουρα εξυπηρετεί η κλίμακά μου (μαζί με τα σχόλια), είναι τα χαρακτηριστικά και η διαφορά στην συνολική εντύπωση του ακούσματος μεταξύ των πηγών που αναφέρω, δηλαδή για παράδειγμα πόσο καλύτερα ακούγεται το Hifimediy U2 σε σχέση με το Audioquest Dragonfly 1.2.

Όσον αφορά αυτό με τη διαφάνεια, το έχω διαβάσει και αλλού αλλά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική πιστεύω.

Αν έχεις το ιδανικό dac που δεν χρωματίζει, το ίδιο και ακουστικά αλλά και τα καλώδια που χρησιμοποιείς σε όλα τα στάδια μεταφοράς του αναλογικού σήματος δε χρωματίζουν τον ήχο, τότε ναι, ο ουδέτερος ενισχυτής είναι και ο πιο σωστός.

Αυτό ίσως μπορεί να το προσεγγίσεις, αν διαθέσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για όλο τον εξοπλισμό. Όταν όμως μιλάμε για εξαρτήματα κόστους κυρίως μέχρι 300 , μόνο το interconnect καλώδιο που αλλάζεις, ακούς άλλον ήχο. (Έχω 4 3.5mm jack to jack interconnects και όλα ακούγονται διαφορετικά).

Άρα τι κάνεις τελικά; Ψάχνεις για συνδυασμούς χρωμάτων που να «ζωγραφίζουν» ένα ευχάριστο αποτέλεσμα.

Warewolf,
θα επιμείνω ότι τα Fidelio θέλουν πολύ καλό dac, τον Ο2 ξέχασέ τον, παίζει εντελώς βοηθητικό ρόλο. Εγώ έχω τον Fiio E12 που κατά κοινή ομολογία (και την δική μου) είναι ένας πολύ διάφανος ενισχυτής ακουστικών και ανήκει σε κατηγορία σχετικά κοντά στον Ο2. Τον έχω συνδέσει και στο hifimediy U2 και στο Colorfly C3 και στην έξοδο του laptop. Αποτέλεσμα;

Ο laptop μου ακούγεται ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ (όχι καθαρά, πολύ στενή στερεοφωνική εικόνα) μέσω Fiio E12 σε σύγκριση με την απευθείας σύνδεση των ακουστικών στην έξοδο του laptop! (για εξήγησέ το μας αυτό Chris, γιατί δεν πιστεύω ότι ενισχυτής που έχει μέσα του το laptop να είναι καλύτερος από τον Fiio E12).

Όσον αφορά τις δυο άλλες πηγές, δε βελτιώνονται σημαντικά μέσω του Fiio E12, μάλιστα το Colorfly C3 (που έχει μόνο headphone out) χάνει λίγο σε καθαρότητα. Για να καταλήξω warewolf, ότι μάλλον πρέπει να αλλάξεις dac, γιατί με το Aune X1 και αλλαγή στο stock καλώδιο ακούω και καθαρό και γρήγορο σχετικά μπάσο.

Εγώ θα ήθελα να γίνει μια τέτοια συνάντηση αφενός για να ακούσω διαφορετικό εξοπλισμό αλλά και για να ξέρω τελικά αν λέω βλακείες για τον εξοπλισμό μου. Εννοείται ότι αν γίνει αυτή η συνάντηση θα φέρω και το δικό μου εξοπλισμό.

(Chris1967: Σου το διαχώρισα σε παραγράφους για να είναι πιο εύκολο να διαβαστεί...)

Last edited by a moderator:
Μια καλή πηγή είναι απαραίτητη εννοείται, αλλά να μην υποτιμάς την ποιότητα των ενισχυτικών καθόλου... επαναλαμβάνω ότι ο Ο2 είναι ικανότατος και ανώτερος από τον Aune (στο ενισχυτικό του στάδιο)...

Δεν χρειάζεται να έχετε μηχανήματα ακριβά για να διαπιστώσετε όλα αυτά... απλά πρέπει να κάνετε σωστές επιλογές...

Ο Θωμάς (tio4711) έχει προφανώς τον καλύτερο συνδυασμό... Audiolad M-Dac/Matrix m-stage...

Ένας συνδυασμός που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι Schiit Asgard2/ Bifrost (uber USB)...

Αν το ενισχυόμενο σήμα σου ακούγεται χειρότερο, προφανώς είναι χάλια η πηγή, αν η πηγή σου ακούγεται καλύτερα με τον ενσωματωμένο ενισχυτή, τότε προφανώς δεν κάνεις κριτική ακρόαση, και (ίσως) οι παραμορφώσεις ή τα ρολαρίσματα της ενίσχυσης σου δίνουν την εντύπωση (εσφαλμένα) ότι παίζει καλύτερα...

Έχω δει να γίνονται πολλά τέτοια σφάλματα και από έμπειρους ακροατές.

Βασικά η πεπατημένη είναι η σιγουρότερη μέθοδος για να βγάλετε καλό ήχο... καλό DAC - καλός ενισχυτής... τέλος... τα πειράματα έστω και με φτηνά μηχανήματα έχουν αποτέλεσμα οικονομική αιμορραγία και αμφίβολα αποτελέσματα...

Τέλος τα καλώδια για μένα είναι δευτερεύουσας σημασίας, και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να περιορίζονται ατέλειες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται να βελτιστοποιήσουν ένα ήδη καλό αποτέλεσμα...

Καλώδια που χρησιμοποιώ εγώ είναι φτιαχτά Belden/Mogami και ένα VDH The First (που μου ξέμεινε όταν ξεπούλησα όλα τα επώνυμα που είχα)... επίσης μακρυά από Κινέζικα no name από ebay...

Και να το πω για πολλοστή φορά: μην πιστεύετε τι λένε οι πιτσιρικάδες στο headfi...

αλλη η εικονα των Χ1 με το iFi σε mac με πηγη το audirvana+. Τελικα ολα ειναι καλυτερα σε περιβαλλον Mac.

αλλη η εικονα των Χ1 με το iFi σε mac με πηγη το audirvana+. Τελικα ολα ειναι καλυτερα σε περιβαλλον Mac.

αν εξαιρέσουμε το περιβάλλον Mac... έχεις την πεποίθηση ότι το ifi Nano DSD είναι ανώτερο από το M-Dac/Matrix m-stage?

προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ... εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά και αναφέρεις απλά ότι παίζει καλύτερα από περιβάλλον windows αλλά όχι συγκρινόμενο με τα άλλα σου συνοδά...

Χρηστο σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερο του συνδιασμου mdac/matrix απλα οδηγει καλυτερα τα ακουστικα σε περιβαλλον mac απ οτι σε windows. Εν γενει ειναι ενα φορητο dac που προσφερει ευκολια μεταφορας και αναπαραγωγη dsd, ως εκει.

Πριν τρεις μέρες παρέλαβα τον υβριδικό ενισχυτή ακουστικών Project Starlight για τα Fidelio X1.
Από τις λίγες ώρες ακρόασης που έχω, μπορώ να πω ότι όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής αλλά κάνει και φοβερό match με τα Fidelio!
Συγκεκριμένα, διορθώνει κατά πολύ το μπάσο τους το οποίο τώρα ακούγεται πολύ ισορροπημένο, πιο λεπτομερές, πιο σφιχτό και πιο βαθύ μιας και διορθώθηκε αυτό το midbass bloat.
Επίσης η μεσαία περιοχή τονίζεται με πολύ ωραίο τρόπο, πράγμα που το χρειάζονται τα Fidelio X1.
Η στερεοφωνική εικόνα δε, τεράστια σε εύρος, η μεγαλύτερη που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Όποιος λοιπόν έχει τα X1 και ψάχνει καλό ενισχυτή ακουστικών, ας σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά τον Project Starlight!

Link:
http://www.garage1217.com/garage1217_diy_tube_headphone_amplifiers_007.htm

Πριν τρεις μέρες παρέλαβα τον υβριδικό ενισχυτή ακουστικών Project Starlight για τα Fidelio X1.
Από τις λίγες ώρες ακρόασης που έχω, μπορώ να πω ότι όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής αλλά κάνει και φοβερό match με τα Fidelio!
Συγκεκριμένα, διορθώνει κατά πολύ το μπάσο τους το οποίο τώρα ακούγεται πολύ ισορροπημένο, πιο λεπτομερές, πιο σφιχτό και πιο βαθύ μιας και διορθώθηκε αυτό το midbass bloat.
Επίσης η μεσαία περιοχή τονίζεται με πολύ ωραίο τρόπο, πράγμα που το χρειάζονται τα Fidelio X1.
Η στερεοφωνική εικόνα δε, τεράστια σε εύρος, η μεγαλύτερη που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Όποιος λοιπόν έχει τα X1 και ψάχνει καλό ενισχυτή ακουστικών, ας σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά τον Project Starlight!

Link:
http://www.garage1217.com/garage1217_diy_tube_headphone_amplifiers_007.htm

Κατ' αρχάς καλοάκουστο φίλε μου!
Eρώτηση: Από αυτό το site το αγόρασες; Πόσο σου στοίχισε;

Εγώ προσωπικά τον αγόρασα από το ebay.
Τώρα είδα ότι υπάρχει δυνατότητα αγοράς από το site που ανέφερα στο προηγούμενο post και μάλιστα λίγο φθηνότερα.
Όπως και να 'χει, ο πωλητής είναι πάντα ο ίδιος, αυτός που τον φτιάχνει γιατί δεν τον δίνει σε μεσάζοντες!

Σχετικά με την τιμή, τον αγόρασα περίπου 175 μαζί με τα μεταφορικά, τελωνείο δεν έχει.
Τώρα κοστίζει 10-15 πιο ακριβά γιατί έπεσε το ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

Εγώ προσωπικά τον αγόρασα από το ebay.
Τώρα είδα ότι υπάρχει δυνατότητα αγοράς από το site που ανέφερα στο προηγούμενο post και μάλιστα λίγο φθηνότερα.
Όπως και να 'χει, ο πωλητής είναι πάντα ο ίδιος, αυτός που τον φτιάχνει γιατί δεν τον δίνει σε μεσάζοντες!

Σχετικά με την τιμή, τον αγόρασα περίπου 175 μαζί με τα μεταφορικά, τελωνείο δεν έχει.
Τώρα κοστίζει 10-15 πιο ακριβά γιατί έπεσε το ευρώ σε σχέση με το δολάριο.

:a0210: