Ενισχυτής ακουστικών για philips fidelio X1 και απορίες άπειρου.

Πριν τρεις μέρες παρέλαβα τον υβριδικό ενισχυτή ακουστικών Project Starlight για τα Fidelio X1.
Από τις λίγες ώρες ακρόασης που έχω, μπορώ να πω ότι όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής αλλά κάνει και φοβερό match με τα Fidelio!
Συγκεκριμένα, διορθώνει κατά πολύ το μπάσο τους το οποίο τώρα ακούγεται πολύ ισορροπημένο, πιο λεπτομερές, πιο σφιχτό και πιο βαθύ μιας και διορθώθηκε αυτό το midbass bloat.
Επίσης η μεσαία περιοχή τονίζεται με πολύ ωραίο τρόπο, πράγμα που το χρειάζονται τα Fidelio X1.
Η στερεοφωνική εικόνα δε, τεράστια σε εύρος, η μεγαλύτερη που έχω ακούσει μέχρι τώρα.

Όποιος λοιπόν έχει τα X1 και ψάχνει καλό ενισχυτή ακουστικών, ας σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά τον Project Starlight!

Link:
http://www.garage1217.com/garage1217_diy_tube_headphone_amplifiers_007.htm

τι λαμπες εχεις επιλέξει? οπως πουλιέται τον άκουσες ή του έκανες κάποιες προσαρμογές? μ ενδιαφέρει κι εμένα σαν λύση για τα Fidelio

Φίλε Θωμά,
η λάμπα που έχει δεν είναι ακριβώς η stock tube αλλά η "vintage RCA Cleartop 12au7a" αντί της stock "JJ 12au7 / regular version (red label)".
Την αλλαγή αυτή την έκανε ο ίδιος ο πωλητής ως ηθική αποζημίωση διότι ο πρώτος ενισχυτής έφτασε χτυπημένος άγρια κατά τη μεταφορά και μου έστειλε δεύτερο.
Να σημειώσω ότι φέρθηκε πολύ εντάξει και μου αποζημίωσε και τα μεταφορικά για τον πρώτο (χτυπημένο) που έστειλα πίσω.
Άλλη αλλαγή δεν έχει γίνει.

Αν τον θέλεις για τα Fidelio, θα σου έλεγα: Go for it!

λες να παιξει καλυτερα απο τον matrix? ειναι αληθεια οτι θα ηθελα κατι σε λαμπα, μιας και δεν εχω κατι αντιστοιχο αλλα ειναι και αυτοι οι καιροι..

Πριν τον αγοράσω, το είχα ψάξει αρκετά, είχα υπόψιν μου και τον Matrix αλλά τον απέρριψα.
Θεωρώ ότι παίζει καλύτερα με τα Fidelio από τον Matrix.

Αν θέλεις να τον συγκρίνουμε, στείλε pm να κανονίσουμε συνάντηση...

Παίδες, πόσο είχατε πάρει το Χ1 ; ... παίζει μια προσφορά σε πωλητή του αγγλικού άμαζον και με τρώει η τσέπη μου ...

Απάντηση: Re: Ενισχυτής ακουστικών για philips fidelio X1 και απορίες άπειρου.

Παίδες, πόσο είχατε πάρει το Χ1 ; ... παίζει μια προσφορά σε πωλητή του αγγλικού άμαζον και με τρώει η τσέπη μου ...

Aν θυμαμαι καλα εγω τα ειχα παρει 200 ευρω απο αμαζον ιταλιας.

ευχαριστώ !

με την προσφορά που ανέφερα συν μεταφορικά βγαίνει περίπου τόσα ... κυκλοφορεί και από μέρα σε μέρα στο Χ2 ... χμμμμ...