ενισχυτής ακουστικών

To m stage ως ενισχυτής ακουστικων ειναι πολυ καλυτερο του MDAC

Μπορείς να μας πεις σε ποιούς τομείς υπερτερεί το m-stage σε σχέση με τον ενισχυτή του mdac?

ρωτάω επειδή χρησιμοιποιείς υπερθετικό βαθμό (μακράν, πολύ καλύτερο κλπ) και επειδή έχω και μια ένσταση ως προς το ηχόχρωμα του m-stage (δυναμικό με αναλυτικότητα και πρίμα έντονα που μπορεί να κουράσουν σε αντίθεση με αυτό πουλες εσύ ζεστό/μουσικότητα κλπ)...

επίσης από τι πηγή ακούς και με τι ακουστικά?

Last edited:
Αν μπορείς να μας πεις τον προϋπολογισμό σου και τι ακουστικά θα χρησιμοποιήσεις μελλοντικά, επίσης καλό είναι να ξέρουμε και τι είναι το δικάναλο σου σύστημα.

Σημαντικό επίσης τι είδος μουσικής ακούς...
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Προϋπολογισμός: 400-500max. Να φανταστείτε σκεφτόμουν και το HeadBoxII της Pro-Ject στα 100 αλλά... δεν.

Σύστημα: Ένας buffered passive (αλλά ενεργός με gain ως 6db μετά από την κατακόρυφη θέση του pot) δίνει σε 2x70Wrms tube mono's και αυτά σε ένα ζευγάρι Haydn Grand SE (Vienna). Το σκληρό του χαρτί είναι οι μεσαίες και πάνω χωρίς να είναι ελλειματικό χαμηλά.

Μουσική: Κυρίως "μαυρίλα" (jazz-funk-soul-reggae) και διάφορα είδη rock στον κλασικό του κυρίως ήχο (χωρίς πολλά ηλεκτρονικά τερτίπια). "Φυσικά" πράγματα δηλαδή. Όχι κλασική, metal, electronica.

Το τι ακουστικά θα πάρω δεν με έχει απασχολήσει ακόμα και είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Θα δώ πως θα παίξουν κι αυτά που ήδη έχω με το μηχανάκι που συζητάμε τώρα.
Πάντως, τόσο σε ενισχυτή όσο και σε ακουστικά, δεν θα άντεχα κάτι που θα φούσκωνε τα μπάσα.
Σκέψου ότι το player μου είναι ένα MF X-RayV3, δλδ από τα ουδέτερα της κατηγορίας του.

Ελπίζω να βοήθησα...-bye-

edit: Δυστυχώς πρέπει να βγώ τώρα με την οικογένεια για μεσημεριανό. Θα ξαναμπώ απόγευμα-βραδάκι. Τα λέμε...

Last edited:
Ο M-Stage εχει το ατου οτι μπορεις να του αλαξεις τον τελεστικο του οπως επισης να κανεις και αλλες μοντες εαν θες και να φτιαξεις τον ηχο αναλογα με τα γουστα σου..
Σαν προενισχυτης ειναι αρκετα βαρβατος και κανει καλα την δουλεια του.
Εγω τον χρησιμοποιω συνεχεια ετσι με κατι KRK ενεργα near field που εχω και τα οδηγει ανετοτατα και χαλαρα..
Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη ''φθηνη'' αγορα που εχω κανει αμα εξαιρεσω καποια προιοντα της Fiio που εχω..
Η νεα εκδοση του περιλαμβανει και θυρα usb οπου μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν DAC...
Οχι τιποτα σπουδαιο βεβαια αλλα καποιοι το συγκρινουν με το DAC του Fiio E10 και για καποιον ο οποιος θελει εναν καλο ενισχυτη ακουστικων/προενισχυτη ηχειων με ενα ενσωματωμενο entry level DAC ειναι οτι πρεπει..

Και για του λογου το αληθες....

19022012035.jpg

22082011036u.jpg

Σαν προενισχυτης ειναι αρκετα βαρβατος και κανει καλα την δουλεια του,... με κατι KRK ενεργα near field

Η προενίσχυση δεν χρειάζεται δύναμη (θα μπορούσες πχ. να βάλεις ένα απλό ποτενσιόμετρο και να δουλεύουνε τα KRK)... τι σημαίνει βαρβάτος? (αφού τα ηχεία είναι ενεργά?)...

Φίλε asvestos1157, για να μην ξοδεύεις λεφτά πολλά ξεκίνα με έναν Objective O2 αν θέλεις έναν ενισχυτή ο οποίος είναι "απόλυτος" στην μικρή κατηγορία χωρίς να είναι χρωματισμένος... η δύναμη του είναι αρκετή για οτιδήποτε (ναι για οποιοδήποτε εκτός ηλεκτροστατικών)... και αν δεν βιάζεσαι πάρτον μαζί με το νέο επερχόμενο DAC (ODAC)... εγώ περιμένω μεγάλες εκπλήξεις που θα ντροπιαστούν πολλά ακριβά μηχανάκια...

Αν παραταύτα θες να πας σε Κινέζικα, αλλά να ξέρεις δύσκολα θα ξεπεράσουν τον O2 κοίτα τα Μatrix/Fiio/Yuolong/Aune η εμπειρία μου είναι ότι είναι τίμια... (έχω και Aune με αλλαγμένους τελεστικούς/σταθεροποιημένη τροφοδοσία)... μην μπεις σε μοντίφες κλπ, διότι κατά την άποψη μου βοηθάνε απλά, δεν μεταμορφώνουν, άσε που μπορεί να χειροτερέψουν το αποτέλεσμα)...

πχ η αλλαγή τελεστικών είναι κάτι που γίνετε συχνά, αλλά συχνότερα γίνετε από άσχετους... αν δεν ακολουθηθούν οι προδιαγραφές των τελεστικών (οπότε δεν είναι τι είπε ο ένας ή ο άλλος σε ένα φόρουμ...)... κυρίως στα ρεύματα τους έχουμε αμφίβολα αποτελέσματα... πόσες φορές αυτό που ακούμε είναι ταλάντωση ή παραμόρφωση και νομίζουμε ότι μαλάκωσε ή έγινε πιο "γλυκός" ο ήχος...

Αν θέλεις κάποια υλοποίηση σε λάμπα κοίτα Little Dot/Darkvoice/HiFIman και αυτά τίμια... αλλά χωρίς DAC.

Last edited:
το m stage αγοράστηκε εξαρχής με αλλαγμένο opamp της Burr Brown class A, κατόπιν πρότασης από συμφορουμίτη οπότε δεν έχω άποψη για το πως ακουγεται "μαμισιο". Σε συγκριση με λαμπατο ενισχυτη ακουστικων της Cayin το Matrix ηταν πολύ πιο μουσικό και με μεγαλύτερο σώμα και ένταση. Σε σχέση με το αντιστοιχο ενισχυτη του MDAC η αίσθηση είναι ότι οδηγεί πολύ πιο άνετα (καλύτερα) τα AKG K701 με αποτέλεσμα ο ηχος να ακουγεται με καλυτερες δυναμικες και καθολου σκληρος ή ψυχρος - δεν γνωριζω με αλλα πιο ευκολο-οδηγητα ακουστικα αν το αποτελεσμα υπερ του Matrix θα ηταν τοσο εμφανες

Εν γενει θεωρω την αγορα του μεγαλη ευκαιρια στα χρηματα που κοστιζει

Η προενίσχυση δεν χρειάζεται δύναμη (θα μπορούσες πχ. να βάλεις ένα απλό ποτενσιόμετρο και να δουλεύουνε τα KRK)... τι σημαίνει βαρβάτος? (αφού τα ηχεία είναι ενεργά?)...

Ναι τα ηχεια ειναι αυτοενισχυομενα και θα μπορουσα να βαλω ποτενσιομετρο αλλα δεν θα ηταν δυνατο να πετυχω τοσο δυνατες εντασεις μεσω Windows και καρτας ηχου...
Και αυτο γιατι τα ΚRK εχουν εναν gain control διακοπτη στο πισω μερος τους οπου απο εκει ρυθμιζεται η ενταση εξοδου των ηχειων..
Με τον Μatrix μπορω να τα ρυθμισω στην πιο χαμηλη βαθμιδα τους η οποια τα κοβει στα -30db και να εξαλειψω καποιο σφυριγμα που κανουν ενω παραλληλα να επιτυγχανω μεγαλη ενταση..
Τωρα εαν θελω να κανω παρτυ στο σπιτι τα ρυθμιζω στα +6db και με τον Matrix με ακουνε μεχρι την Ακροπολη..

1600-Rokit6G2_detail2.jpg

Φίλε asvestos1157, για να μην ξοδεύεις λεφτά πολλά ξεκίνα με έναν Objective O2 αν θέλεις έναν ενισχυτή ο οποίος είναι "απόλυτος" στην μικρή κατηγορία χωρίς να είναι χρωματισμένος... η δύναμη του είναι αρκετή για οτιδήποτε (ναι για οποιοδήποτε εκτός ηλεκτροστατικών)... και αν δεν βιάζεσαι πάρτον μαζί με το νέο επερχόμενο DAC (ODAC)... εγώ περιμένω μεγάλες εκπλήξεις που θα ντροπιαστούν πολλά ακριβά μηχανάκια...
Ωραίο το Ο2. Θα μ' ενδιέφερε.
Σου έχω στείλει και π.μ. σχετικά όπου ζητάω λεπτομέρειες. Αν νομίζεις ότι θα ενδιέφεραν και τους υπόλοιπους της παρέας, μπορείς να το μεταφέρεις και να απαντήσεις εδώ. Ευχαριστώ.

το m stage αγοράστηκε εξαρχής με αλλαγμένο opamp της Burr Brown class A, κατόπιν πρότασης από συμφορουμίτη οπότε δεν έχω άποψη για το πως ακουγεται "μαμισιο". Σε συγκριση με λαμπατο ενισχυτη ακουστικων της Cayin το Matrix ηταν πολύ πιο μουσικό και με μεγαλύτερο σώμα και ένταση. Σε σχέση με το αντιστοιχο ενισχυτη του MDAC η αίσθηση είναι ότι οδηγεί πολύ πιο άνετα (καλύτερα) τα AKG K701 με αποτέλεσμα ο ηχος να ακουγεται με καλυτερες δυναμικες και καθολου σκληρος ή ψυχρος - δεν γνωριζω με αλλα πιο ευκολο-οδηγητα ακουστικα αν το αποτελεσμα υπερ του Matrix θα ηταν τοσο εμφανες

Εν γενει θεωρω την αγορα του μεγαλη ευκαιρια στα χρηματα που κοστιζει

Από πού το πήρες με αλλαγμένο τον opamp, αν επιτρέπεται; το ζαχαρώνω κι εγώ για τα 701 μου...

Υπάρχει νήμα για τον Ο2... μέχρι στγμής δεν είδα και μεγάλο ενδιαφέρον...

& optimus

ναι καλά είναι έτσι όπως τα κάνεις, αλλά εγώ το είπα ως αναφορά στην λέξη "βαρβάτος" (=δυνατός) σε σχέση με προενίσχυση...που δεν έχει να κάνει...

& tio4711

τα Κ701 είναι περίεργα ακουστικά (τα έχω και εγώ στην μορφή Q701) θέλουν πολύ δυνατή ενίσχυση και κατά την άποψη μου καταφέρνουν να έχουν σκληρό ήχο (για τα δικά μου αυτιά πάντα μιλάω) ότι ενισχυτή και αν τους βάλεις...

Τα χρησιμοποιώ σπάνια πια (και να φανταστείς έχω και άλλο καλώδιο πιο μαλακό) οπότε οποιαδήποτε συμπτώματα έχει το mdac μπορεί να οφείλονται και στα 701... άλλωστε δεν είναι αποκλειστικά ενισχυτής ακουστικών.

Μπορεί απλά να έχετε συνηθίσει και σας αρέσει πιο πριμάτος ήχος (δεν είναι κακό αυτό και το λέω με καλή έννοια)... όσο για τον m-stage εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι από την αιχμηρή/σκληρή πλευρά του ουδέτερου για να το πω πιο χαλαρά... εμένα μου αρέσουν πιο ζεστοί/ουδέτεροι ενισχυτές και ακουστικά...

Μια κουβέντα για τους τελεστικούς πολωμένους σε τάξη Α, είναι ότι μειώνεται η ζωή τους κατά πολύ. Δεν γνωρίζω εάν έχουν γίνει μετρήσεις στο εύρως των ρευμάτων. Στο m-stage βάζουν τα OPA627 με αντιστασούλες? σε browndog... μάλλον θα ταιριάζουν...

& paulmarinis

Πάυλο, δες εδώ... http://nwavguy.blogspot.com/2012/03/odac-update.html

Από πού το πήρες με αλλαγμένο τον opamp, αν επιτρέπεται; το ζαχαρώνω κι εγώ για τα 701 μου...

Εγω παντως τον πηρα απο αγγλικο μαγαζι για να με βολευει και η εγγυηση γιατι εαν παθει κατι ποιος τον στελνει μετα στην Κινα στην Tam Audio..
Υπαρχει περιπτωση αλλου να τον στειλεις και αλλου να παει....:bigcry:
Eιχα πολυ καλη επικοινωνια μαζι τους και με καλυψαν σχεδον σε οτι απορια ειχα.
http://www.ampcity.co.uk/brands/matrix/matrix-m-stage-headphone-amp.html
http://www.ampcity.co.uk/brands/matrix/matrix-m-stage-usb.html
Και εγω τον τελεστικο που φοραει ο tio4711 εχω αλλα αυτον τον αγορασα ξεχωριστα απο Tam Audio..

Υπάρχει νήμα για τον Ο2... μέχρι στγμής δεν είδα και μεγάλο ενδιαφέρον...

& optimus

ναι καλά είναι έτσι όπως τα κάνεις, αλλά εγώ το είπα ως αναφορά στην λέξη "βαρβάτος" (=δυνατός) σε σχέση με προενίσχυση...που δεν έχει να κάνει...

& tio4711

τα Κ701 είναι περίεργα ακουστικά (τα έχω και εγώ στην μορφή Q701) θέλουν πολύ δυνατή ενίσχυση και κατά την άποψη μου καταφέρνουν να έχουν σκληρό ήχο (για τα δικά μου αυτιά πάντα μιλάω) ότι ενισχυτή και αν τους βάλεις...

Τα χρησιμοποιώ σπάνια πια (και να φανταστείς έχω και άλλο καλώδιο πιο μαλακό) οπότε οποιαδήποτε συμπτώματα έχει το mdac μπορεί να οφείλονται και στα 701... άλλωστε δεν είναι αποκλειστικά ενισχυτής ακουστικών.

Μπορεί απλά να έχετε συνηθίσει και σας αρέσει πιο πριμάτος ήχος (δεν είναι κακό αυτό και το λέω με καλή έννοια)... όσο για τον m-stage εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι από την αιχμηρή/σκληρή πλευρά του ουδέτερου για να το πω πιο χαλαρά... εμένα μου αρέσουν πιο ζεστοί/ουδέτεροι ενισχυτές και ακουστικά...

Μια κουβέντα για τους τελεστικούς πολωμένους σε τάξη Α, είναι ότι μειώνεται η ζωή τους κατά πολύ. Δεν γνωρίζω εάν έχουν γίνει μετρήσεις στο εύρως των ρευμάτων. Στο m-stage βάζουν τα OPA627 με αντιστασούλες? σε browndog... μάλλον θα ταιριάζουν...

& paulmarinis

Πάυλο, δες εδώ... http://nwavguy.blogspot.com/2012/03/odac-update.html

Δεν εχω εμπειρια απο αλλα ακουστικα για να ξερω αν υπαρχει πιο ζεστος ηχος απο τα Κ701. Οσον αφορα τον ενισχυτη του MDAC αυτο που διαπιστώνω ειναι ότι αδυνατεί να τα διεγείρει αλλά και παλι η έλλειψη άλλων ακουστικών δεν επιτρέπει την αξιολόγηση του ως ενισχυτής ακουστικών

Εν γένει ο πριμάτος ήχος κι εμένα με ενοχλεί αλλα δεν θεωρώ πως ο συνδιασμός m stage - K701 έχει τέτοια συμπεριφορά. Αντίθετα η δοκιμή των Κ701 με λαμπάτο ενισχυτή της Cayin είχε αυτό το άκουσμα.

Εν κατακλείδι, ο συνδυασμός m stage + K701 αν αγοραστεί με προσφορές θα κοστίσει γύρω στα 400Ε (τόσο μου στοίχισε εμένα) τα οποία θεωρώ καλή τιμή για οσα ηχητικά σου προσφέρει

Δεν εχω εμπειρια απο αλλα ακουστικα για να ξερω αν υπαρχει πιο ζεστος ηχος απο τα Κ701

Τα AKG K701 έχουν υπερτονισμένα πρίμα, και λίγα μπάσα... επίσης έχουν υπερμεγέθη στερεοφωνική εικόνα και όχι σαφή διαστρωμάτωση στον χώρο. Σαφέστατα υπάρχουν ακουστικά πιο πριμάτα από αυτά, αλλά υπάρχουν επίσης ακουστικά που κάνουν και άλλα πράγματα και είναι πιο ζεστά.

Δεν δεν έχω ακούσει τον Cayin... αλλά με 2x EL84 (6N14), 1x 12AX7, 1x 12AU7 κάθε άλλο παρά πριμάτος μου κάνει.

Θεωρώ ότι για πρώτη φορά άκουσες τα Κ701 με τον Cayin... όπως πραγματικά ακούγονται... (χαρακτηριστικό που είπες ότι είχε και το mdac)

Άρα cayin και mdac παίξανε πριμάτα και ο m-stage μαλακά?

Αναρωτιέμαι μήπως έχει πρόβλημα ο m-stage σου...

o Cayin υπερτονιζε τα πριμα και ειχε συριστικές χροιές κάτι που δεν έχει ο m stage. Το μπάσο του m stage ήταν πολύ πιο στακάτο επίσης. το MDAC παίζει σιγά, θεωρώ πως δεν έχει την δύναμη να οδηγήσει τα ακουστικά

Κοίτα... το ζητούμενο είναι ΕΣΥ να είσαι ευχαριστημένος, και εφόσον είσαι αυτό είναι καλό.

Άλλο δύναμη, άλλο χροιά για τον ενισχυτή και άλλο πράγμα η χροιά των ακουστικών.

Τα 701 τα ξέρω καλά και με τους 6 ενισχυτές που έχω... τέλος πάντων...

Δεν θα το κουράσω άλλο...