Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Και μιας και ο Κώστας πρόλαβε και σου απάντησε στην μια ερώτηση να σου πω εγώ για την άλλη. Αν μπορείς να πας σε προ και οχι ολοκληρωμένο, μπορείς να δεις τον audiolab (βγαίνει και η νεα σειρά που εχει και τα νεα φορμα). Απλα θα χρειαστείς και τελικό για οσα ηχεία δεν ειναι ενεργά.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Και μιας και ο Κώστας πρόλαβε και σου απάντησε στην μια ερώτηση να σου πω εγώ για την άλλη. Αν μπορείς να πας σε προ και οχι ολοκληρωμένο, μπορείς να δεις τον audiolab (βγαίνει και η νεα σειρά που εχει και τα νεα φορμα). Απλα θα χρειαστείς και τελικό για οσα ηχεία δεν ειναι
ενεργά.

μάλιστα.
και μια θέση στο επιπλο που δεν υπάρχει. βρε κοιτα μπλέξιμο...!!

ο marantz nr1501 θα ηταν καλή περίπτωση αλλά δεν εχει pre out :(

στο επιπλο εχω μόνο μια θέση ελευθερη ύψους 18cm... (κλειστή και απο το πίσω μέρος, στο οποίο μπορώ να ανοιξω τρυπα στην ανάγκη και μια για ενα ανεμιστηράκι)

Λοιπον μιας και το ξανανοιξες το θεμα στα 18cm υψος πλεον βρισκεις ολη τη σειρα vsx της pioneer με 16cm υψος, αλλα δεν ξερω αν εχουν pre-out??? Παντως ο lx-52 ειναι 17.3cm εχει τα νεα φορμα αλλα και σιγουρα pre-out...

Βεβαια και πολλα αλλα μοντελα (παλιοτερα ελεγες για ενισχυτη υψους 8-10cm...)

Κι ενα link...http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-LX52/specs.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Λοιπον μιας και το ξανανοιξες το θεμα στα 18cm υψος πλεον βρισκεις ολη τη σειρα vsx της pioneer με 16cm υψος, αλλα δεν ξερω αν εχουν pre-out??? Παντως ο lx-52 ειναι 17.3cm εχει τα νεα φορμα αλλα και σιγουρα pre-out...

Βεβαια και πολλα αλλα μοντελα (παλιοτερα ελεγες για ενισχυτη υψους 8-10cm...)

Κι ενα link...http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-LX52/specs.html

Εάν πάρει και βάλει τον 52 και αφήσει μόνο 0.7cm το μηχάνημα θα ανάψει.

στο επιπλο εχω μόνο μια θέση ελευθερη ύψους 18cm... (κλειστή και απο το πίσω μέρος, στο οποίο μπορώ να ανοιξω τρυπα στην ανάγκη και μια για ενα ανεμιστηράκι)

Ότι μηχάνημα και να βάλεις την πλάτη σίγουρα πρέπει να την αφαιρέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Εάν πάρει και βάλει τον 52 και αφήσει μόνο 0.7cm το μηχάνημα θα ανάψει.

Σωστο αυτο κατα μια εννοια, παντως απο προσωπικη μου εμπειρια εχω τον pioneer 2011 σ'ενα συνθετο μεσα (με μονο μια τρυπα πισω για τα καλωδια περιπου φ=10cm) και αερα απο πανω 2cm. Σε νορμαλ χρηση λοιπον (volume μαξιμουμ στα 2/3) τα τελευταια 2 χρονια δεν εχει πει κιχ... βεβαια εχει και ανοιγματα αερισμου στη μια πλευρα οπου εχει 20cm αερα εκει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Σωστο αυτο κατα μια εννοια, παντως απο προσωπικη μου εμπειρια εχω τον pioneer 2011 σ'ενα συνθετο μεσα (με μονο μια τρυπα πισω για τα καλωδια περιπου φ=10cm) και αερα απο πανω 2cm. Σε νορμαλ χρηση λοιπον (volume μαξιμουμ στα 2/3) τα τελευταια 2 χρονια δεν εχει πει κιχ... βεβαια εχει και ανοιγματα αερισμου στη μια πλευρα οπου εχει 20cm αερα εκει.

Εγώ όταν είχα τον 4600, τον είχα σε ένα άλλο ρακ που ήταν κλειστό από πίσω αλλά από πάνω είχε περίπου 10εκ. χώρο. Αν και είχα ανοίξει τρύπες στην πλάτη (για να περνάνε και τα καλώδια) σε πληροφορώ ότι η χρήση της κουζίνας ήταν πολυτέλεια. Μπορούσες να ψησεις ότι ήθελες εκεί πάνω.:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Αυτό λες? Εδώ είχα κάνει 20% οικονομία στο πετρέλαιο εκείνη την εποχή :BDGBGDB55:.

Πολυ σωστο αυτο... αν κι εγω βρηκα την υγεια μου με τα λαμπατα... πολυ ζεστη μιλαμε...

Συγνωμη φιλε JohnJohn και για τα off-topic.

σε αντιστοιχη περίπτωση με κλειστή πλάτη και 3-4cm περιθώριο στο υψος, ενας VSX-417 που έχω στην κρεβατοκάμαρα δεν εχει κανένα προβλημα ψύξης γιατι του εχω βάλει ανεμιστηράκι να φυσάει πάνω απο τον ενισχυτή απομακρύνοντας τον ζεστό αέρα μακριά. Αλλά για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στον ενισχυτή ( = να εξέρχεται από τις πάνω γρίλιες) θα πρέπει πανω απο τις γρίλλιες να υπάρχει δυνατότητα ροής, δηλαδή μια ικανή απόσταση απο το πάνω ράφι. Αν αφήσω μόνο 1cm δε νομίζω ότι μπορει να επιτευχθεί ικανή ψύξη. Κι ας είναι η πλάτη ανοιχτή. Καπως θα πρέπει να δημιουργείται ροή, ή εν πάσει περιπτώσει να διευκολύνεται η ροή:

κρύος αέρας από κάτω ή το πλάι --> ψύκτρες ενισχυτή --> εξοδος ζεστου αέρα από το πάνω μέρος.

Ειχα μιλήσει στην αρχή του thread για 10cm γιατι δεν ειχα ακόμα το επιπλο στα χέρια μου. Με 18cm υψος ραφιού, πιστευω ότι μπορώ να πάω σε 10cm μηχανήματος χωρίς ανεμιστήρες, ή μεχρι 14cm (αντε με βια 15cm) με λύση ανεμιστήρα.

Ο Creek Destiny (υψους 10cm περιπου κι αυτος) που εχω σε ιδιο ραφι, χωρίς ανεμιστήρα και μεσαίες εντάσεις διατηρεί μια θερμοκρασία που δεν την λες υπερβολική, δεν την λες ομως και δροσερη...

nice

o azur εχει έρθει στο ελλάντα ? μαλλον ειναι φρεσκος γιατι στο σκρουτζ δεν τον βρισκω

Παντως νομιζω οτι δε χανει κ πολα αν δε εχει κ τα νεα φορμα ηχου.. Σιγα τα λαχανα.. Νομιζω οτι ενα καλοστημενο homecinema με αξιολογα κοματια, ειναι υπεραρκετο... Ειναι βεβαια κ το ποσο βαρυτητα δινει καποιος στο σινεμα.. Εγω εχω εναν yamaha rx-v765 που υποστηριζει hd ηχο, αλλα στην τελικη μονο κλασικο ac3 ακουω.
Περισσοτερη σημασια για μενα εχει να υπαρχουν επαρκεις εισοδοι-εξοδοι, κ να χει κάποιες ευκολιες τυπου hdmi passthrough οταν ειναι σβηστο το μηχανημα κτλ..

Παντως νομιζω οτι δε χανει κ πολα αν δε εχει κ τα νεα φορμα ηχου.. Σιγα τα λαχανα..

Προσωπική σου άποψη με την οποία εγω διαφωνώ.

Νομιζω οτι ενα καλοστημενο homecinema με αξιολογα κοματια, ειναι υπεραρκετο... Ειναι βεβαια κ το ποσο βαρυτητα δινει καποιος στο σινεμα.. Εγω εχω εναν yamaha rx-v765 που υποστηριζει hd ηχο, αλλα στην τελικη μονο κλασικο ac3 ακουω.
Περισσοτερη σημασια για μενα εχει να υπαρχουν επαρκεις εισοδοι-εξοδοι, κ να χει κάποιες ευκολιες τυπου hdmi passthrough οταν ειναι σβηστο το μηχανημα κτλ..

Άρα κατά τη γνώμη σου να πάρει ένα μηχάνημα το οποίο ας είναι και παλιό (αφού λες ότι δεν αξίζουν τα νέα φορμα) αρκεί να έχει μέχρι και hdmi (και ας μην είναι 1.3). Δηλαδή να ασχοληθεί με τα σύνοδα που προσφέρει (ακόμα και όταν είναι κλειστό όπως λες) από την ίδια την ουσία που είναι να πάρει ότι καλύτερο από τον ενισχυτή.
Συγνώμη αλλά και εδώ θα διαφωνήσω κάθετα.