Ενισχυτής AV μικρού ύψους

δε καταλαβες το σκεπτικο μου φιλε. απλα ειπα οτι τα νεα φορμα δε προσφερουν και τοσο πολα πραματα συγκριτικα με τα ελαφρως παλιοτερα.Ναι νομιζω οτι ολα αυτα ειναι για να μας μπριζωνουν να αγοραζουμε ολο και ποιο καινουρια πραματα, κατι το οποιο ειναι φουλ εμπορικο..το ιδιο δε γινεται κ στις τηλεορασεις>?...
Οσον αφορα τις ευκολιες που ανεφερα, σιγουρα να χει επαφες hdmi 1.3 , και μαλιστα τουλαχιστον 3. Απλα ανεφερα οτι εινα καλο να χει λειτουργιες οπως το hdmi passthrough οταν ειναι σβηστος για ευκολια.Να μη θελει πχ να βαλει εναν δορυφορικο δεκτη πανω στον ραδιοενυσχητη και να πρεπει να αναψει τον ενυσχητη απλα για να δει tv..
Τωρα αν ολα μαζι μπορουν να βρισκονται στο ιδιο πακετο κ ειναι οικονομικα συμφερον τοτε οκ.Ενοειται οτι ειναι καλοδεχουμενα.
Αλλα πχ ο παλιοτερος AZUR χωρις τα Hd φορμα ειχε 600ε και ο νεος 1500 (συν καποια εξτρα πραματακια ε)...ε δε νομιζω οτι αξιζουν τα 900ε εξτρα..γιαυτο το πα..
Αν τον επερνε στο υψος, ενας RX-V765 ειναι τζαματη επιλογη για τα χρηματα που κοστιζει ε.και τα χει ολα.
Α και να προσθεσω καταληγοντας, πιστευω οτι ενα καλοστημενο με καλα επιλεγμενα επι μερους κομματια, Home cinema, δε εχει μεγαλη αναγκη απο τα νεα φορμα ηχου, ουτε καν 7.1..Ισως σε μεγαλους χωρους πανω απο 30τμ να χρειαζεται, αλλα σε νορμαλ σαλονια 15-20τμ νομιζω ειναι φοβερη υπερβολη να χεις αλλα 2 ηχεια να τρεχουν στον χωρο.

Last edited:
marantz ,pioneer , και harman kardon για av με χαμηλο υψος.
Ελα ομως που δε εχουν pre-out....Ο μικρος ο Marantz ειναι κουκλος και με πολυ ομορφα χαρακτηριστικα αλλα διχως preout..:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

δε καταλαβες το σκεπτικο μου φιλε. απλα ειπα οτι τα νεα φορμα δε προσφερουν και τοσο πολα πραματα συγκριτικα με τα ελαφρως παλιοτερα.

Εδώ εξακολουθώ να διαφωνώ. Κατά τη γνώμη μου η μαγεία ενός bluray είναι 60% εικόνα και 40% ήχος. Και αυτό το 40% πραγματικά αξίζει σε σχέση με τα παλιότερα φορμα.

Ναι νομιζω οτι ολα αυτα ειναι για να μας μπριζωνουν να αγοραζουμε ολο και ποιο καινουρια πραματα, κατι το οποιο ειναι φουλ εμπορικο..το ιδιο δε γινεται κ στις τηλεορασεις>?...

Δυστυχώς αυτό είναι γεγονός.

Οσον αφορα τις ευκολιες που ανεφερα, σιγουρα να χει επαφες hdmi 1.3 , και μαλιστα τουλαχιστον 3. Απλα ανεφερα οτι εινα καλο να χει λειτουργιες οπως το hdmi passthrough οταν ειναι σβηστος για ευκολια.Να μη θελει πχ να βαλει εναν δορυφορικο δεκτη πανω στον ραδιοενυσχητη και να πρεπει να αναψει τον ενυσχητη απλα για να δει tv..
Τωρα αν ολα μαζι μπορουν να βρισκονται στο ιδιο πακετο κ ειναι οικονομικα συμφερον τοτε οκ.Ενοειται οτι ειναι καλοδεχουμενα.

Τώρα αυτά έχουν σχέση με τις ανάγκες του (κάθε) αγοραστή οπότε ο ίδιος θα κρίνει αν και τι χρειάζετε.

Αλλα πχ ο παλιοτερος AZUR χωρις τα Hd φορμα ειχε 600ε και ο νεος 1500 (συν καποια εξτρα πραματακια ε)...ε δε νομιζω οτι αξιζουν τα 900ε εξτρα..γιαυτο το πα..

Εγώ τον παλιό δεν θα τον έπαιρνα. Τον νέο όμως αν θα ήταν ανώτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανήματα της ίδιας οικονομικής κατηγορίας ναι.

Α και να προσθεσω καταληγοντας, πιστευω οτι ενα καλοστημενο με καλα επιλεγμενα επι μερους κομματια, Home cinema, δε εχει μεγαλη αναγκη απο τα νεα φορμα ηχου, ουτε καν 7.1..Ισως σε μεγαλους χωρους πανω απο 30τμ να χρειαζεται, αλλα σε νορμαλ σαλονια 15-20τμ νομιζω ειναι φοβερη υπερβολη να χεις αλλα 2 ηχεια να τρεχουν στον χωρο.

Η προσωπική μου εμπειρία μου έχει δείξει το αντίθετο (σχετικά με τα μηχανήματα). Η διαφορά ανάμεσα στον rotel που είχα με τον pioneer που έχω τώρα είναι δυστυχώς τεράστια. Και δεν μιλάω για νέα φορμα αλλά για όλα. Σχετικά με τα 2 επιπλέον ηχεία. Η ύπαρξη δεν έχει σχέση με τα τετραγωνικά αλλά με επιπλέον πληροφορίες που παρέχει (ή αν προτιμάς με διαχωρισμό πληροφοριών του surround από 2 σε 4 ηχεία με σκοπό την μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα). Σίγουρα εμπορικό αλλά προσφέρει κάτι (εγώ έχω μείνει σε 5.2).

η αληθεια ειναι οτι εχει να κανει με το ποσο μετραει καποιος καποια χαρακτηριστικα...εγω οσα home cinema εχω ακουσει, η 5.1 η 7.1 ποιο πολυ με εντυπωσιασε να παιζει δυνατα κ καθαρα παρα ο απολυτος διαχωρισμος των καναλιων..

η αληθεια ειναι οτι εχει να κανει με το ποσο μετραει καποιος καποια χαρακτηριστικα...εγω οσα home cinema εχω ακουσει, η 5.1 η 7.1 ποιο πολυ με εντυπωσιασε να παιζει δυνατα κ καθαρα παρα ο απολυτος διαχωρισμος των καναλιων..

Πάντως αυτό που δεν σε εντυπωσιάζει τόσο, είναι και η μαγεία του home cinema.

και οι δυό πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους. Σιγουρα δεν θέλω να γίνομαι θύμα του μοντέρνου μάρκετινγκ των τεχνητών αναγκών, από την άλλη πλευρά ομως ο κόσμος πάει μπροστά και μιας και αναμένω την full hd 50" οθόνη μου, ε ας έχω και τα καινούργια ηχητικά φορμά διαθέσιμα... το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω συγχρονο χαμηλοπρόφιλο av receiver. Τα 16cm του Marantz Sr5004 αφήνουν μόνο 2cm για εξαερισμό.. ειναι λιγο στριμωγμένη η κατάσταση. Εστειλα κι ενα mail στην Marantz ρωτώντας για το αν προβλέπεται (και πότε) το επόμενο μοντέλο της slim σειράς NR (που υποθέτω ότι θα έχει pre out) ετσι για να εχουμε μια εικόνα..

O Yamaha και ο pioneer στα 16cm επισης. O Denon ειναι στα 17cm αρα αποκλειεται δια ροπάλου. O Harman το αυτό, γιατι ..είναι ο μισός γρι!

βρε μπέρδεμα..

Πλέον, και απ' ότι φαίνεται για όλες τις εταιρείες, οι έξοδοι προενίσχυσης θα είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων της υψηλής κατηγορίας τιμής.

Λοιπόν επαναφέρω το θέμα γιατι μάλλον βρήκα αυτό που ταιριάζει στην περίσταση (χαμηλό ύψος + pre out για ολα τα κανάλια) και ειμαι ετοιμος να παραγγείλω.

Yamaha RXV-667

Εχει υψος 15cm (υψος ραφιου 18cm - αν βρώ τα σκούρα βάζω κι ένα ανεμιστηράκι στο πίσω μερος του επίπλου να διώχνει τον αέρα πάνω από τις γρίλιες του ενισχυτή) και έχει και pre-out για ολα τα κανάλια. Τον amber φωτισμό που μου την έσπαγε τον έχουν εγκαταλείψει από ότι βλέπω.

Παλιά αν δεν κάνω λάθος επικρατούσε η άποψη ότι οι πολυκάναλοι yamaha ειχουν πολύ κινηματογραφικό χαρακτήρα αλλά την μουσική δεν την κολακεύουν για να το πώ ευγενικά.. Ισχύει ακόμα κάτι τέτοιο?

Αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα μιας και θα υπάρχει συνδεδεμένος και ο Destiny.

Υπάρχει κάποιος αντίλογος για τον yamaha 667 ?

στο ελλάντα δεν υπάρχει και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αλλά ευτυχώς υπάρχει και το pixmania :)

Μια χαρα μουσικος ειναι φιλε....εχω τον 765 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος..απλα δε εχει πολυ ορεξατη ενυσχηση- ελαφρως αδυναμη..για την δουλεια σου θα ναι ταμαμ!!...

Λοιπόν επαναφέρω το θέμα γιατι μάλλον βρήκα αυτό που ταιριάζει στην περίσταση (χαμηλό ύψος + pre out για ολα τα κανάλια) και ειμαι ετοιμος να παραγγείλω.

Yamaha RXV-667

Εχει υψος 15cm (υψος ραφιου 18cm - αν βρώ τα σκούρα βάζω κι ένα ανεμιστηράκι στο πίσω μερος του επίπλου να διώχνει τον αέρα πάνω από τις γρίλιες του ενισχυτή) και έχει και pre-out για ολα τα κανάλια. Τον amber φωτισμό που μου την έσπαγε τον έχουν εγκαταλείψει από ότι βλέπω.

Παλιά αν δεν κάνω λάθος επικρατούσε η άποψη ότι οι πολυκάναλοι yamaha ειχουν πολύ κινηματογραφικό χαρακτήρα αλλά την μουσική δεν την κολακεύουν για να το πώ ευγενικά.. Ισχύει ακόμα κάτι τέτοιο?

Αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα μιας και θα υπάρχει συνδεδεμένος και ο Destiny.

Υπάρχει κάποιος αντίλογος για τον yamaha 667 ?

στο ελλάντα δεν υπάρχει και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, αλλά ευτυχώς υπάρχει και το pixmania :)

Προχώρα άφοβα με τον Yamaha. Θα σε καλύψει πλήρως (και αφού έχεις και τον destiny μην σε απασχολεί τίποτα).
Και επειδή είσαι και δικό μας παιδί θα τον πάρεις από εδώ. Σίγουρο μαγαζί (έχουμε πάρει πολλοί από εκεί) σε μια βδομάδα θα το έχεις στα χέρια σου και με πμ θα σου πω να πας συστημένος για μια καλύτερη τιμή.

εμπρός left right: κατασκευή TMM με scanspeak 8546 + 9700

κεντρικό: κατασκευή με peerless HDS nomex 830873, Vifa XT25TG30

surround Elac IW 1030

subwoofer προς το παρόν Koda SW-212 το οποίο αρχικά θα παραμείνει κλειστό μιας και τα ss κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, αν δω όμως στην πραξη ότι στις ταινίες χρειάζεται το κάτι παραπάνω, θα γίνει μια κατασκευή μαλλον με κάποιο Focal.

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

Προχώρα άφοβα με τον Yamaha. Θα σε καλύψει πλήρως (και αφού έχεις και τον destiny μην σε απασχολεί τίποτα).
Και επειδή είσαι και δικό μας παιδί θα τον πάρεις από εδώ. Σίγουρο μαγαζί (έχουμε πάρει πολλοί από εκεί) σε μια βδομάδα θα το έχεις στα χέρια σου και με πμ θα σου πω να πας συστημένος για μια καλύτερη τιμή.

ευχαριστώ πολύ με ενδιαφέρει! Δεν θα εχω ενα θέμα με τα γερμανικά φοβαμαι.

Για τα Elac IW 1030 θα είναι εντάξει. Για το κεντρικό σου δεν έχω ιδέα...
Το sub είναι ενεργό, τα front θα οδηγούνται από τον Destiny...

Go for it...

Mια χαρά κινηματογραφικοί είναι οι Yamaha δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά μην περιμένεις την απόδοση του Destiny ούτε για αστείο...

ΥΓ αν μένεις αθήνα και θες να ακούσεις και να δεις πόσο ζεσταίνεται ο 661 με elacBS244-focal dome στείλε pm να κανονίσουμε...

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής AV μικρού ύψους

ευχαριστώ πολύ με ενδιαφέρει! Δεν θα εχω ενα θέμα με τα γερμανικά φοβαμαι.

Δεν κατάλαβα τι φοβάσαι. Θέμα πάντως δεν θα έχεις κανένα. Θα σου δώσω mail, θα μιλήσεις με συγκεκριμένο άτομο στα Αγγλικά (το οποίο θα κάνει και καλύτερη τιμή), θα κανονίσεις τρόπο πληρωμής (εγώ συνήθως πλήρωνα αντικαταβολή), στο στέλνει και σε μια βδομάδα το απολαμβάνεις. Τόσο απλό.

οχι εντάξει, δεν εχω θέμα, απλά με το που είδα το site στα γερμανικά νόμιζα ότι δεν θα υπάρχει αγγλική λέξη πουθενά (πολλά γερμανικά shops το συνηθίζουν). Πληρωμή με paypal ή αντικαταβολή είναι μια χαρά.