Ενισχυτής Denon PMA3000NE

Ποια έρευνα; Υπάρχουν εφαρμογές υπολογιστή για σχεδιασμό πλακέτας και σχηματικού.Τα ίδια έχουν όλοι. Αν τώρα το μηχάνημα που τυπώνει την πλακέτα ανήκει στο Μήτσο ή στη Shirakawa εσένα τι σε νοιάζει;
Υ.Γ. ξέρεις την ιστορία για τον Musical Fidelity A1; Ο Anthony Michaelson βγήκε για φαγητό με τον Tim de Paravicini της EAR. Εκεί, στο εστιατόριο, ο Paravicini σχεδίασε το σχηματικό του Α1 σε μια χαρτοπετσέτα και του το χάρισε.
άρα τι συζητάμε όλα τα ιδια είναι ,επιλέγεις αυτο που σου ταιριάζει καλύτερα (στην όψη κ στην τσέπη)
Ναι έχω ακούσει για τον αστικό μύθο (είχα τον Α1 ) κοντεψαμε να αρπάξουμε φωτιά

Εγώ πάλι επιμένω γιατί είχα ξανά ενημέρωση η Dl 103 είχε τον καλύτερο ήχο στην πρόσφατη έκθεση που έγινε στην Αθήνα ;φυσικά στημένη σε σύστημα αναφοράς κτλ κτλ ;
Όλος κόσμος εκεί πήγαινε !!!

Σε ποιο σύστημα ήταν;
Και το "αναφοράς" δεν λέει τίποτα.
Εμείς σαν κρασιά "αναφοράς" στη σχολή είχαμε όλα τα χαλασμένα για να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη στην οινοποίηση και να μην τα κάνουμε.

άρα τι συζητάμε όλα τα ιδια είναι ,επιλέγεις αυτο που σου ταιριάζει καλύτερα (στην όψη κ στην τσέπη)
Ναι έχω ακούσει για τον αστικό μύθο (είχα τον Α1 ) κοντεψαμε να αρπάξουμε φωτιά
Α γεια σου!

Όταν αγοράζεις ενισχυτή, αγοράζεις ένα κουτί στα x € που συνδέεις τα ηχεία σου και την πηγή σου και ακούς μουσική.
Αν ο ήχος είναι του γούστου σου σε νοιάζει αν έχει μέσα λυχνίες ή τρανζίστορ;
Και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες, αλλιώς δεν θα αγόραζε κανείς τρανζίστορ.

Δηλαδή το συμπέρασμα είναι ότι ο φτηνότερος κατά 300€ copland παίζει by default καλύτερα από τον θεϊκό giant killer super duper Denon που φτιάχνεται στα εκπληκτικά εργοστάσια στη φουκοσίμα που χρησιμοποιούν εξωγήινη τεχνολογία, άπιαστη από τις άλλες εταιρίες που δεν τη βλέπουν ούτε στα όνειρα τους;
Ο καθένας αγοράζει αυτό που του αρέσει και που μπορεί να πληρώσει. Για άλλους λόγους επιλέγει κάποιος λαμπάτο και για άλλους τρανζιστοράτο.
Σήμερα μπορεί να μου αρέσει ο λαμπάτος και μετά από 3 χρόνια να τον βαρεθώ και να θέλω να πάω σε τρανζιστοράτο. Όλα μπορούν να συμβούν.
Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι καλύτερος ο Copland CTA 405 από τον Denon PMA 3000NE, δεν τους έχω ακούσει. Σίγουρα δε συμφωνώ με την υπερβολική εκθείαση του Denon, ούτε όμως και με τα υπερτιμημένα υλικά και esoteric σχεδιάσεις κυκλωμάτωn με μαγικές ιδιότητες κάποιων πανάκριβων συσκευών.

• Like
Reactions: dutyfree
Βέβαια έχουν και μια προϊστορία και τεχνογνωσία πριν από πολλά χρόνια με τους βραχίονες και τα πικαπ τους .
Εχουν, ομως εχουν και το γνωθι σαυτον (που μερικοι φαινεται να μην εχουν) , γι αυτο και δεν ισχυριζονται ολα αυτα που λες και γραφεις και κυριως με τον τροπο που τα λες και τα γραφεις. Ενα " μου αρεσει " ειναι αρκετο και κατανοητο. Μην την κανουμε και την καλυτερη κεφαλη ολων των εποχων. Δεν ειναι. Καμια απο τις τρεις δεν ειναι.

Last edited:
Το επιχείρημα της αξιοπιστίας πέταξε με το link που έβαλα από προσωπική εμπειρία με την Denon.
Της ποιότητας είναι εκεί και περιμένει κάποιον να σηκώσει το γάντι.
Έχω και dac των 300€ να δοκιμάσουμε σε κόντρα με του Denon! Το Revolution.
Αν μη τι άλλο θα είναι μια όμορφη συνάντηση με πολύ μουσική.
Μόνο μην βάλεις τίποτα μεταλιές!!!!!!😂😂

• Haha
  • Angry
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Απέκτησες εμμονή με τη σαγιονάρα τώρα.
Θα φέρεις κανέναν να ακούσουμε τελικά;

Όχι γιατί είσαι κακό παιδί. Αλλά επειδή εγώ δεν ξεχνάω τι έχω γράψει, επειδή τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο αλλά τα κακά πάνε παντού, θα φέρω να ακούσουμε ηχεία.

Ε, τι να κάνουμε. Μέχρι εκεί μπορώ. 😁

Υ.Γ. Δεν θα το ξέρεις μάλλον αλλά δεν είμαι εκεί που ήμουν. Είμαι πλέον άλλου.
Κάτσε να γυρίσω Αθήνα και το κανονίζουμε.
Στην τελικη το πολύ πολύ να πάρεις γεύση από ένα ακόμη ηχείο. Αλλιώς στην Έκθεση.
Φέτος θα είναι μόνο μια στην Αθήνα οπότε...

• Haha
Reactions: Tzimisce
Εντάξει με την κυρά Μαρία που είναι ράφτρα μες στην Κοκκινιά; Καλό το ραφταδικο της; Καλό δε λέω.

Θα περιμένω να μου δείξετε πάντως εργοστάσιο σαν την Shirakawa στην Ιαπωνία αντίστοιχο.

Όσο για το ότι κατασκευάζονται και Classē εκεί, για την ακρίβεια είναι τόσο υψηλό το επίπεδο που μεταφέρθηκε από τον Καναδά στην Ιαπωνία στο εργοστάσιο εκεί, είναι απόδειξη σε τι επίπεδο μπορεί να κατασκευαστεί σε γραμμή παραγωγής - όχι βιοτεχνίας αλλά εργοστασιου - εκεί.

Όσο δεν μας δείχνετε αλλά εργοστασια... πέρα βρέχει.
Ευτυχώς έχω και βίντεο από όλη την γραμμή παραγωγής.

Λοιπόν τι λέει με τα μηχανήματα που φτιάχνει ο μαστρο Μήτσος της γειτονιάς; Καλά; Δεν θα πω ότι δεν είναι καλά. Θα πω όμως ότι είναι του μαστρομητσου. 🤣🤣🤣
Τι, όχι;

Έλεος βρε σεις, έχω κάνει καινούργιο νεφρό από αυτά που γράφετε... 😂😂😂

Λεωνίδα, δεν ξέρω πως προκύπτει το ότι εφόσον σε ένα εργοστάσιο κατασκευάζονται οι Classē, τότε επαγωγικά και τα προϊόντα της ιδιοκτήτριας είναι στο ίδιο επίπεδο.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μητρικών στη Κίνα, κατασκευάζει sandwich pcb κινητών στο υψηλότερο επίπεδο, εξαιρετικές υλοποιήσεις. Ταυτόχρονα, στις ίδιες γραμμές παραγωγής, έβγαιναν υπό το brand του κατασκευαστή από τις χειρότερες μητρικές για PC της αγοράς.

Τα βιομηχανικά οφέλη για την ίδια την εταιρία είναι μεγάλα και εάν κάτι κερδίζει ο καταναλωτής είναι ο μεγαλύτερος έλεγχος κατά τη συναρμολόγηση χωρίς ιδιαίτερα processes που υπάρχει. Το δε "made in xx" είναι εργαλείο sales των 80s που εάν κανείς συμμερίζεται, να πάρει toyota. Ο ενισχυτής είτε κατασκευάζεται στην Κίνα, είτε στη Shirakawa είτε στο ατελιέ της audemars piguet με θέα τη λίμνη Joux πάνω από τη Γενεύη, από μόνο του για το πως παίζει λέει λίγα πράγματα.

Εδώ έγραψες για ένα προϊόν που δεν κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο που συζητάμε και το έφερες ως επιχείρημα για το εργοστάσιο και έγραψες με έπαρση κι όλας ότι καταρρίφθηκε το επιχείρημα κι από πάνω

Δηλαδή ξέρεις σε ποιο εργοστάσιο φτιάχτηκε το dvd που είχα πάρει πριν 20 χρόνια; Μπράβο!
Και η denon έχει διαφορετική πολιτική στις εγγυήσεις, ανάλογα με το που κατασκευάστηκε το προϊόν της; Πάλι μπράβο! 😂

Λεωνίδα, δεν ξέρω πως προκύπτει το ότι εφόσον σε ένα εργοστάσιο κατασκευάζονται οι Classē, τότε επαγωγικά και τα προϊόντα της ιδιοκτήτριας είναι στο ίδιο επίπεδο.
Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μητρικών στη Κίνα, κατασκευάζει sandwich pcb κινητών στο υψηλότερο επίπεδο, εξαιρετικές υλοποιήσεις. Ταυτόχρονα, στις ίδιες γραμμές παραγωγής, έβγαιναν υπό το brand του κατασκευαστή από τις χειρότερες μητρικές για PC της αγοράς.

Τα βιομηχανικά οφέλη για την ίδια την εταιρία είναι μεγάλα και εάν κάτι κερδίζει ο καταναλωτής είναι ο μεγαλύτερος έλεγχος κατά τη συναρμολόγηση χωρίς ιδιαίτερα processes που υπάρχει. Το δε "made in xx" είναι εργαλείο sales των 80s που εάν κανείς συμμερίζεται, να πάρει toyota. Ο ενισχυτής είτε κατασκευάζεται στην Κίνα, είτε στη Shirakawa είτε στο ατελιέ της audemars piguet με θέα τη λίμνη Joux πάνω από τη Γενεύη, από μόνο του για το πως παίζει λέει λίγα πράγματα.

Λέει πάρα πολλά πράγματα για την κατασκευή.
Εκεί που ο Κινέζος ΟΕΜ θα σου βάλει την πιο φτηνή βίδα και ασημί στο κύκλωμα του PCB που μόλις και θα φαίνεται από την οικονομία που θα έχει κάνει στο υλικό.

Το θέμα είναι ότι εδώ έχουν γραφτεί πράγματα όπως ότι οι γκέισες στην Ιαπωνία είναι το ίδιο με... τις γκέισες στην Αχαρνών.

Όταν δείτε - γιατί δεν έχετε δει - τι είναι η Shirakawa, τότε θα μιλήσουμε για εργοστάσια.
Για την ώρα, κάτι κοπτοραπτουδες έχουν βγει στη γωνία της γειτονιάς και λένε ότι είναι καλές.
Ξέρω γω; Για να το λένε... καλές θα είναι... 😁😂

Δηλαδή ξέρεις σε ποιο εργοστάσιο φτιάχτηκε το dvd που είχα πάρει πριν 20 χρόνια; Μπράβο!
Και η denon έχει διαφορετική πολιτική στις εγγυήσεις, ανάλογα με το που κατασκευάστηκε το προϊόν της; Πάλι μπράβο! 😂

Βασικά το γράφει από πίσω που είναι φτιαγμένο το DVD player.

Και εσύ που το είδες; 😂
Και στην τελική, η εγγύηση ισχύει από όπου και να κατασκευάστηκε.
Έχει τέτοια ψιλά γράμματα η denon και δεν το γνωρίζουμε;
Για πες!

Λέει πάρα πολλά πράγματα για την κατασκευή.
Εκεί που ο Κινέζος ΟΕΜ θα σου βάλει την πιο φτηνή βίδα και ασημί στο κύκλωμα του PCB που μόλις και θα φαίνεται από την οικονομία που θα έχει κάνει στο υλικό.

Μα καλά τώρα αλήθεια;
Εγώ έχω την έντονη εντύπωση πως έχεις ασχοληθεί επισταμένως και επαγγελματικά με τον χώρο, δεν μπορεί να πιστεύεις τέτοια πράγματα, πόσο μάλλον να τα γράφεις κιόλας στα σοβαρά.

Όλοι οι μετριο-κακοί κατασκευαστές και πάνω -καμμία σχέση με αυτά που συζητάμε εδώ, σχεδιάζουν custom πλακέτες και δίνουν απόλυτα συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια κανενός Κινέζου να αποφασίσει αυθαίρετα ακόμη και για το τι βίδα θα χρησιμοποιηθεί. Ούτε οι σοβαροί κατασκευαστές αγοράζουν φασόν από πιθανούς OEM που ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Συζήτηση είναι το να συγκρίνουμε με τι προδιαγραφές και επιμέρους components δουλεύει ο καθένας στο επίπεδο που μπορούμε να γνωρίζουμε, συζήτηση είναι επίσης η συνέπεια και το quality control κατά τη κατασκευή σε μια γραμμή παραγωγής, συζήτηση δεν είναι το ότι υπάρχει άμεση συνάφεια του τόπου κατασκευής με τη ποιότητα αυτής, γιατί δεν υπάρχει.

Και εσύ που το είδες;

Έχω μάτια παντού. 😎

Κάπου διάβαζα εδώ στο club για ένα esoteric που λες... 😏

Βλέπεις δεν φτάνει μόνο το όνομα και η καταγωγη. Θέλει και να εγγυάται τουλάχιστον στο επίπεδο της γραμμής παραγωγής ότι θα υπάρχει υψηλό επίπεδο ελέγχου.

Πάντως το δικό σου δεν κατασκευάστηκε στη Shirakawa. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Μα καλά τώρα αλήθεια;
Εγώ έχω την έντονη εντύπωση πως έχεις ασχοληθεί επισταμένως και επαγγελματικά με τον χώρο, δεν μπορεί να πιστεύεις τέτοια πράγματα, πόσο μάλλον να τα γράφεις κιόλας στα σοβαρά.

Όλοι οι μετριο-κακοί κατασκευαστές και πάνω -καμμία σχέση με αυτά που συζητάμε εδώ, σχεδιάζουν custom πλακέτες και δίνουν απόλυτα συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια κανενός Κινέζου να αποφασίσει αυθαίρετα ακόμη και για το τι βίδα θα χρησιμοποιηθεί. Ούτε οι σοβαροί κατασκευαστές αγοράζουν φασόν από πιθανούς OEM που ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Συζήτηση είναι το να συγκρίνουμε με τι προδιαγραφές και επιμέρους components δουλεύει ο καθένας στο επίπεδο που μπορούμε να γνωρίζουμε, συζήτηση είναι επίσης η συνέπεια και το quality control κατά τη κατασκευή σε μια γραμμή παραγωγής, συζήτηση δεν είναι το ότι υπάρχει άμεση συνάφεια του τόπου κατασκευής με τη ποιότητα αυτής, γιατί δεν υπάρχει.

Και μετρήσεις βάλαμε και λεπτομέρειες από το εσωτερικό βάλαμε και για το επίπεδο του εργοστασίου μιλήσαμε.

Αντιθέτως από την άλλη πλευρά, μόνο εικασίες διαβάσαμε. Μέχρι και προσπάθεια να βαφτιστεί προϊόν που δεν φτιάχτηκε στο εν λόγω εργοστάσιο ότι είναι από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα μετά από όλα αυτά να ξαναγράψω για πολλοστή φορά τα προφανή.

Ναι, αναπόφευκτα γνώρισα πολλά προϊόντα ΟΕΜ, λόγω της ενασχόλησης στην καριέρα μου. Πολλά από αυτά με μυστικότητα και confidential.
Επίσης γνωρίζω το παιχνίδι του ΟΕΜ αρκετά καλά θα έλεγα.
Όλα έχουν να κάνουν με το τι επιλέγεις εσύ που θα πας στον ΟΕΜ να βάλεις.

Πάντως το DVD που αναφέρθηκε ως επιχείρημα, δεν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Shirakawa. OEM ήταν.