Ενισχυτής Denon PMA3000NE

Πραγματικά θέλω να μάθω από που ξέρεις που φτιάχτηκε ένα dvd που είχα πάρει πριν από 20 χρόνια εγώ και τι σχέση έχει αυτό με την αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας.

Εγώ φυσικά και δεν ξέρω, δεν το έχω πλέον.

Το Esoteric το έχω ακόμη και δουλεύει μια χαρά. Προφανώς μιλάς για άλλο.

Αλλά ας μείνουμε στην denon γιατί πλατιάζει χωρίς λόγο.

Και μετρήσεις βάλαμε και λεπτομέρειες από το εσωτερικό βάλαμε και για το επίπεδο του εργοστασίου μιλήσαμε.

Αντιθέτως από την άλλη πλευρά, μόνο εικασίες διαβάσαμε. Μέχρι και προσπάθεια να βαφτιστεί προϊόν που δεν φτιάχτηκε στο εν λόγω εργοστάσιο ότι είναι από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα μετά από όλα αυτά να ξαναγράψω για πολλοστή φορά τα προφανή.

Ναι, αναπόφευκτα γνώρισα πολλά προϊόντα ΟΕΜ, λόγω της ενασχόλησης στην καριέρα μου. Πολλά από αυτά με μυστικότητα και confidential.
Επίσης γνωρίζω το παιχνίδι του ΟΕΜ αρκετά καλά θα έλεγα.
Όλα έχουν να κάνουν με το τι επιλέγεις εσύ που θα πας στον ΟΕΜ να βάλεις.

Πάντως το DVD που αναφέρθηκε ως επιχείρημα, δεν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Shirakawa. OEM ήταν.

Μα γιατί επανερχόμαστε στα ίδια;
Το συγκεκριμένο πρόκειται για ένα προϊόν ευρείας διάθεσης, δεν βγαίνει από κάποιον boutique κατασκευαστή σε 30 τεμάχια, προφανώς και θα κατασκευάζεται σε γραμμή παραγωγής. Αυτό δεν το κάνει απαραίτητα καλύτερο από τον boutique κατασκευαστή, κυρίως επειδή ανταγωνιστικά στην αγορά δεν στοχεύει το εκάστοτε τέτοιο προϊόν αλλά τα αντίστοιχης τιμής και παρόμοιων δυνατοτήτων στην αγορά. Προφανώς και σηκώνει συζήτηση στο ίδιο επίπεδο τιμής τι προσφέρει ο ανταγωνισμός ενώ μέχρι να το ακούσουμε αντιπαραθετικά, κρίση μπορεί να γίνει με ότι πληροφορία υπάρχει διαθέσιμη.

Και με αυτό, να επανέλθουμε και στο θέμα.

Πραγματικά θέλω να μάθω από που ξέρεις που φτιάχτηκε ένα dvd που είχα πάρει πριν από 20 χρόνια εγώ και τι σχέση έχει αυτό με την αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας.

Εγώ φυσικά και δεν ξέρω, δεν το έχω πλέον.

Το Esoteric το έχω ακόμη και δουλεύει μια χαρά. Προφανώς μιλάς για άλλο.

Αλλά ας μείνουμε στην denon γιατί πλατιάζει χωρίς λόγο.

Βασικά για τα θέματα service εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν γνωρίζω.

Για το άλλο, το γνωρίζω καθώς στην ερώτηση αν έχει Αγγλία η Καλαμάτα, η απάντηση είναι ότι δεν έχει.

To player σου είναι της εποχής D&M, πολύ πριν την εποχή της sound united και φυσικά ακόμα πιο πριν από την εποχή masimo.

Άσε το που το ξέρω και γιατί. Τα player για την πλεμπα τότε τα έφτιαχναν στην Kίνα, τα καλά (τα πιο ακριβά) στην Ιαπωνία.
Σήμερα αυτό παραμένει για την Ιαπωνία, η Κίνα έχει αντικατασταθεί εν μέρει από το Βιετνάμ.

Το δικό σου DVD βασίζεται σε μοντέλο της Philips η οποία επίσης σε Κινέζο τα έφτιαχνε. Τα ίδια γραφικά έχουν στο μενού.

Μα όλα εγώ πια; 😁😂

Μα γιατί επανερχόμαστε στα ίδια;
Το συγκεκριμένο πρόκειται για ένα προϊόν ευρείας διάθεσης, δεν βγαίνει από κάποιον boutique κατασκευαστή σε 30 τεμάχια, προφανώς και θα κατασκευάζεται σε γραμμή παραγωγής. Αυτό δεν το κάνει απαραίτητα καλύτερο από τον boutique κατασκευαστή, κυρίως επειδή ανταγωνιστικά στην αγορά δεν στοχεύει το εκάστοτε τέτοιο προϊόν αλλά τα αντίστοιχης τιμής και παρόμοιων δυνατοτήτων στην αγορά. Προφανώς και σηκώνει συζήτηση στο ίδιο επίπεδο τιμής τι προσφέρει ο ανταγωνισμός ενώ μέχρι να το ακούσουμε αντιπαραθετικά, κρίση μπορεί να γίνει με ότι πληροφορία υπάρχει διαθέσιμη.

Και με αυτό, να επανέλθουμε και στο θέμα.

Βεβαίως να επανέλθουμε με μια υποσημείωση. Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι δεν είναι καλά τα προϊόντα του boutique κατασκευαστή.

Αλλά βλέπεις, όπως και να το γράψω, δεν σημαίνει ότι θα το αντιληφθούν όλοι.

Λέει πάρα πολλά πράγματα για την κατασκευή.
Εκεί που ο Κινέζος ΟΕΜ θα σου βάλει την πιο φτηνή βίδα και ασημί στο κύκλωμα του PCB που μόλις και θα φαίνεται από την οικονομία που θα έχει κάνει στο υλικό.
Το πικαπ γιατι το φτιαχνουν στην Κινα ;

Το εργοστάσιο τους στην Ιαπωνία έχει κορυφαίο εξοπλισμό κατά την συναρμολόγηση ,ποιοτικό έλεγχο ,μετρήσεων και κέντρο ερευνών .

Φυσικά αυτός ο εξοπλισμός θα μπορούσε να υπάρχει σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη Ελλάδα Τουρκία ,Ινδία ,Κίνα κτλ .

Δεν είναι εκεί το ζητούμενο …

Ας πω ένα παράδειγμα άσχετο υπάρχει μηχάνημα που η συναρμολόγηση του μεγάφωνου γίνεται ρομποτικά ,ποσότητα κόλλας και κατανομή σε αυτήν την περίπτωση έχεις πιθανότητες ότι στην αλυσίδα παραγωγής όλα τα μεγάφωνα θα μετρούν το ίδιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο κατασκευαστής και θα ακούγονται όλα ίδια .

Είναι και θέμα αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου .

Στα πικαπ πήγανε στην Κίνα λόγο φτηνών εργατικών με τις δικιές τους προδιαγραφές που θέσανε αλλά και ότι τα καλούπια είχαν καταστραφεί λόγο του σεισμού ,ευτυχώς που σε κάποιες περιπτώσεις διασώθηκαν τα σχέδια τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό για αυτό που βγήκε …

Να θυμίσω ότι ένα universal DVD 📀 τους και συγκεκριμένα το 3910 που ήταν κατασκευασμένο στην Κίνα παρά το πρόβλημα του λέιζερ που έτυχε σε εμένα ,έπαιζε εξαιρετικά το CD 💿 και κάτι πολυδιαφημισμένα oppo με blu ray τα είχε για ψωμοτύρι στο CD 💿 με τον γνώριμο γεμάτο ήχο της Denon εκεί που έπρεπε .

Η Dl 103 έχει την δικιά της ιστορία και αν είχε ξεπεραστεί να είστε σίγουροι ότι θα είχε διακοπεί η παραγωγή της ,αλλά μου φένεται αδύνατο να είναι ίδια με αυτήν που υπήρχε το 1970 ,όπως και με άλλες κάποιον άλλων κατασκευαστών .

άρα τι συζητάμε όλα τα ιδια είναι ,επιλέγεις αυτο που σου ταιριάζει καλύτερα (στην όψη κ στην τσέπη)
Ναι έχω ακούσει για τον αστικό μύθο (είχα τον Α1 ) κοντεψαμε να αρπάξουμε φωτιά
Πως προκυπτει αυτο το "βαρυγδουπο" συμπερασμα :), πως ειναι ολα ιδια , το οτι υπαρχουν προγραμματα σχεδιασης πλακετων και σχηματικων , δεν σημαινει οτι εαν πεσουν αυτα στα χερια του μαστρο Κωτσο η του Κιτσου η του Ζαχου , δεν σημαινει οτι θα κανουν παπαδες με αυτα , αμα δεν εχουν γνωσεις και μαλιστα αρκετες εως τεραστιες , θα τους φαει η μαρμαγκα , τωρα γενικα μιλωντας εαν καποιοι νομιζουν οτι οι τοπολογιες στους ενισχυτες ειναι ελαχιστες , τοτε δεν ξερουν τιποτα , οι τοπολογιες ειναι συγκεκριμενες εχουν ομως πολλες παραλλαγες , και οι συνδυασμοι ακομα πιο πολλοι και το "παιξιμο" - τιουναρισμα με αυτες ειναι αλλη μεγαλη ιστορια , οπως το παιξιμο με τα υλικα ( πυκνωτες και αντιστασεις ) και το layout της πλακετας .

• Like
Reactions: MakisM and dutyfree
Πως προκυπτει αυτο το "βαρυγδουπο" συμπερασμα :), πως ειναι ολα ιδια , το οτι υπαρχουν προγραμματα σχεδιασης πλακετων και σχηματικων , δεν σημαινει οτι εαν πεσουν αυτα στα χερια του μαστρο Κωτσο η του Κιτσου η του Ζαχου , δεν σημαινει οτι θα κανουν παπαδες με αυτα , αμα δεν εχουν γνωσεις και μαλιστα αρκετες εως τεραστιες , θα τους φαει η μαρμαγκα , τωρα γενικα μιλωντας εαν καποιοι νομιζουν οτι οι τοπολογιες στους ενισχυτες ειναι ελαχιστες , τοτε δεν ξερουν τιποτα , οι τοπολογιες ειναι συγκεκριμενες εχουν ομως πολλες παραλλαγες , και οι συνδυασμοι ακομα πιο πολλοι και το "παιξιμο" - τιουναρισμα με αυτες ειναι αλλη μεγαλη ιστορια , οπως το παιξιμο με τα υλικα ( πυκνωτες και αντιστασεις ) και το layout της πλακετας .
συμπερασματικα από τους προλαλησαντες
την άποψη μου την κατέθεσα πολύ παραπάνω

Αν και έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ, τεσσερα-πεντε, είχα βάλει παλαιότερα screenshot από το interactive tour στο εργοστάσιο.

Πράγματι εκεί υπάρχουν και μηχανήματα που αναλαμβάνουν μέχρι και την ειδική θερμική κατεργασία των πλακετών με σκοπό την καλυτερη συμπεριφορά των τυπωμένων κυκλωμάτων, μια τεχνική που αναπτύχθηκε εκεί και είδανε ότι φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που είναι μοναδικό εκεί.
Όπως επίσης και μηχανήματα ρομποτικά που τοποθετούν τα μικρότερα εξαρτήματα επάνω στις πλακέτες.
Υπάρχει και μέρος της γραμμής παραγωγής που γίνεται με το χέρι και υπάρχουν και πολλά τεστ ελέγχου από stress test μέχρι ο,τι μπορείτε να φανταστείτε.
Και πολλά ακόμα. Αν έχω χρόνο κάποια στιγμή θα ψάξω που τα έχω ανεβάσει εδώ.

Το "όλα ίδια είναι" πράγματι δείχνει άγνοια, είναι σαν να λες ότι όπου και να σταθώ στη γη, επίπεδη μου φαίνεται.
Και κάπως έτσι αρχίζουν και οι θεωρίες συνωμοσίας,... .

• Like
Reactions: dutyfree
Άσε το που το ξέρω και γιατί. Τα player για την πλεμπα τότε τα έφτιαχναν στην Kίνα, τα καλά (τα πιο ακριβά) στην Ιαπωνία.

Δηλαδή η Denon θεωρεί τα DVD που έκαναν 400€ πριν 20 χρόνια (σίγουρα 1000€ σημερινά λεφτά) "για την πλέμπα".
Και περιμένεις τώρα κάποιος να πάρει στα σοβαρά τέτοια εταιρία.

Για το service δεν ξέρουμε, πιθανόν αυτή η αντιμετώπιση να υπάρχει και στα πιο ακριβά κομμάτια.

Ok, με κάλυψες.

Γενικά με τις επισκευές ένα θεματάκι το έχουμε (στην Ελλάδα?) κ δεν έχει να κάνει με ακριβά ή φθηνά κομμάτια
DVD Pioneer 636 /Nad M55 η απάντηση από επίσημα(κ ανεπίσημα) service ήταν ΔΕΝ φτιάχνεται
ένα φθηνο DVD Philips παίζει 25 χρόνια κ το Arcam 70.3 (αγορα 1990) τον περασμένο χρόνο 'κολλησε' το πορτάκι του
Το εμπιστευτηκα στον μαστρο Μήτσο κ ένα χρόνο μετά πάλι τα ίδια
Καταλαβαίνω βέβαια και την θεωρία της "συνομωσίας της λάμπας"

Δηλαδή η Denon θεωρεί τα DVD που έκαναν 400€ πριν 20 χρόνια (σίγουρα 1000€ σημερινά λεφτά) "για την πλέμπα".
Και περιμένεις τώρα κάποιος να πάρει στα σοβαρά τέτοια εταιρία.

Για το service δεν ξέρουμε, πιθανόν αυτή η αντιμετώπιση να υπάρχει και στα πιο ακριβά κομμάτια.

Ok, με κάλυψες.

Όχι. Εγώ το έγραψα έτσι, όχι η Denon.

Το DVD σου στην πλάτη γράφει made in china. shirakawa στην Κίνα δεν έχει πάντως, την τελευταία φορά που κοίταξα.

228158-279f9719-denon_dvd_1930ci__dvd_audiovideosuper_audio_cd_player.jpg

Άρα μόνο τις ναυαρχίδες της η Denon τις φτιάχνει στην Ιαπωνία και όλα τα υπόλοιπα, επειδή τα θεωρεί "για την πλέμπα" στην Κίνα.
Γιατί δεν μιλάμε για συσκευή από το πανέρι, η dl103 τότε έκανε 100€ και η 301 300€.
Αναλόγως αυτό το dvd σήμερα θα έκανε 1000€.

Ωραία φιλοσοφία εταιρίας.
Thanks, με κάλυψες απόλυτα.

@Pleo και λοιποί κύριοι, θα το θέσω ευγενικά: Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια.

Αν νομίζετε ότι θα κάτσω να σβήσω όλα τα off topic που γράφτηκαν, κάνετε μεγάλο λάθος.

Το νήμα θα κλειδώσει εσαεί γιατί έχει καταντήσει μια μονότονη συζήτηση ανάμεσα σε δύο - τρεις φανατικούς οπαδούς της Denon και τους υπόλοιπους. Παράγει μόνο θόρυβο και σκουπίδια, σκεπάζοντας κάποια λίγα χρήσιμα και ωραία που γράφτηκαν.

Τελευταία προειδοποίηση.

Σβήστηκαν κάποια μυνήματα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Κάναμε τα στραβά μάτια στα off-topic γιατί έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε στην ζωή μιας από το να σβήνουμε ότι του κατέβει του καθενός να γράφει.

Στην παραμικρή υποτροπή το νήμα θα κλειδώσει και οι παρανομούντες θα φύγουν για σύντομες διακοπές.

Λογική καινοτομίας​

Ο Denon PMA-3000NE ακολουθεί τα αξιοσημείωτα βήματα του ενσωματωμένου ενισχυτή PMA-2500NE και της επετειακής έκδοσης PMA-A110. Μπορεί πραγματικά ο ενισχυτής να θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά τον ήχο;
https://www.i-fidelity.net/testberichte/high-end/denon-pma-3000ne/test.html

Λογική καινοτομίας​

Ο Denon PMA-3000NE ακολουθεί τα αξιοσημείωτα βήματα του ενσωματωμένου ενισχυτή PMA-2500NE και της επετειακής έκδοσης PMA-A110. Μπορεί πραγματικά ο ενισχυτής να θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά τον ήχο;
https://www.i-fidelity.net/testberichte/high-end/denon-pma-3000ne/test.html
Μάλλον όχι.

χθες σε κατάστημα στον Πειραιά
Την άλλη εβδομάδα παω για ακρόαση

Attachments

• DENON PMA-3000.JPG
    DENON PMA-3000.JPG
    2.6 MB · Views: 40
  • Like
Reactions: MakisM
Καλές ακροάσεις .
Περιμένουμε εντυπώσεις .
Σύμφωνα με το πιο πάνω Reviou θα σταθώ στην αλλαγή των τσιπ που αυτό είναι κατανοητό,όμως …
Έχω δει πχ το τσιπ 1795 της BB που χρησιμοποιεί ο επετειακός που φυσικά είναι παλιό αλλά …
Με διαφορετικούς κωδικούς με ψιλά Γράμματα όλα αυτά τα χρόνια κάτω πχ από το 1795 .
Το ερώτημα που βάζω είναι αν αυτό συμβαίνει με όλα τα τσιπ ;και αν είναι όλα ίδια .
Από μετάφραση .

Στερεά προστασία RF​

Το PMA-3000NE διαθέτει τρεις οπτικές εισόδους καθώς και μια ομοαξονική (δυνατοί ρυθμοί δεδομένων έως 24 bit/192 kilohertz) και μια είσοδο USB-B (PCM έως 32 bit/384 kilohertz και DSD 11,2 megahertz). Για τη μετατροπή, η Denon χρησιμοποιεί τέσσερα 9018 DAC από την κατηγορία «Στερεοφωνικό σύστημα αναφοράς» από το ESS – nomen est omen. Δύο από αυτά τα τσιπ δύο καναλιών λειτουργούν σε συχνότητα 768 kilohertz ανά κανάλι. Το στερεοφωνικό σήμα δύο καναλιών δημιουργείται από τα οκτώ μονοφωνικά κανάλια των DAC. Ανεξάρτητα από το τι παραδίδεται στις εισόδους, το σήμα αναβαθμίζεται στα 1.538 megahertz (!) και στα 32 bit. Η Denon έχει ονομάσει αυτή την αρχή «Ultra AL32». Σε σύγκριση με το PMA-A110, η σχεδίαση του κύριου ρολογιού έχει επίσης βελτιστοποιηθεί, το οποίο τώρα λειτουργεί με τρεις διαφορετικούς ταλαντωτές για 44,1 kilohertz, 48 kilohertz και DSD. Η ψηφιακή πλακέτα, η οποία είναι τώρα τοποθετημένη σε μία πλακέτα κυκλώματος, βρίσκεται ενθυλακωμένη κάτω από τον πραγματικό ενισχυτή.

Εδώ μεγέθυνα κάποιες φωτογραφίες για σύγκριση .

Ο επετειακός .

IMG_0828.pngΚαι ο PMA 3000ne .

IMG_0827.png