Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Αν και οπωςσδήποτε θα ακούσω τους παρακάτω ενισχυτές Primare I30, Leema Tucana II & Hegel H100, μήπως μπορείτε αν γνωρίζεται, με λίγα λόγια να περιγράψετε τις διαφορές Naim XS και Naim Supernait πλέον της προφανούς (DAC και ισχύς)

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Αν και οπωςσδήποτε θα ακούσω τους παρακάτω ενισχυτές Primare I30, Leema Tucana II & Hegel H100, μήπως μπορείτε αν γνωρίζεται, με λίγα λόγια να περιγράψετε τις διαφορές Naim XS και Naim Supernait πλέον της προφανούς (DAC και ισχύς)

εχει και διαφορετικο προενισχυτικο σταδιο...

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Supernait...απο τους καλυτερους που εχω ακουσει...και για τα χρηματα που ζηταει..ειναι δωρο

Κοιτα οι δυο ενισχυτες μοιαζουν παρα πολυ. Ο supernait ειναι γενικα πιο γεματος, ογκωδης σε ολο το φασμα και λιγο πιο ησυχος.
Και οι 2 με τα τροφοδοτικα μεταμορφωνονται.

Αν μερώταγες βέβαια εμένα θα αγόραζα για αυτά τα ηχεία με κλειστά μάτια αυτόν

http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-505u.html

Πιστέυω οτι είναι ένας απο τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στα λευτά σου για αυτά τα ηχεία.
Οι ενισχυτές της Luxman λατρεύουν (και τους λατρεύεις) να παίζουν με αγγλικά ηχεία αυτό μπορώ να το πιστοπιήσω και εγώ και ενα δυο άλλα μέλη του forum.

Και εγω μαλλον σαν τεταρτο. :a0210:
(L-550AII με leema xero)

Θα ήθελα την άποψη σας για ενισχυτή έως 4.000 - solidstate κατά προτίμηση - που θα οδηγήσει Proac Studio 140 σε χώρο 35 τ.μ. Για την ώρα παίζουν με Naim XS - συνδιασμός ικανοποιητικός - αλλά νομίζω ότι θέλουν παραπάνω σε ενισχυτιά να ενισχυθούν τόσο σε χαμηλό όσο και σε εικόνα.
Χρόνια κάτοχος με Proac D28 έπαιζα με Musical Fidelity και θεωρώ τον απόλυτο συνδιασμό σε αυτή την κατηγορία,για πιό υψηλά έχουν γραφτεί αρκετά για Classe Cap-2100

Εγώ πάντως, εκτός από όλους τους προτεινόμενους μέχρι τώρα πολύ καλούς ενισχυτές, θα χτύπαγα και έναν Pass INT-30A (πάντα τάξη Α), έτσι για να υπάρχει...:p:flipout:

ΥΓ. Το review το έδωσε ο καπετάνιος στα "φρέσκα reviews"

Αν μερώταγες βέβαια εμένα θα αγόραζα για αυτά τα ηχεία με κλειστά μάτια αυτόν

http://www.luxman.co.jp/global/product/ia_l-505u.html

Πιστέυω οτι είναι ένας απο τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στα λευτά σου για αυτά τα ηχεία.
Οι ενισχυτές της Luxman λατρεύουν (και τους λατρεύεις) να παίζουν με αγγλικά ηχεία αυτό μπορώ να το πιστοπιήσω και εγώ και ενα δυο άλλα μέλη του forum.

Και εγώ πάντως προς τα εκεί κατευθύνομαι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και οι Plinius πάντως είναι εξαιρετικοί και πολύ μουσικοί ενισχυτές. Είχα ακούσει τον 9100 και μου τρέχουν τα σάλια για το τι μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Εγώ πάντως, εκτός από όλους τους προτεινόμενους μέχρι τώρα πολύ καλούς ενισχυτές, θα χτύπαγα και έναν Pass INT-30A (πάντα τάξη Α), έτσι για να υπάρχει...:p:flipout:

ΥΓ. Το review το έδωσε ο καπετάνιος στα "φρέσκα reviews"

ΜΓΑΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ αλλα δυστυχώς μακράν εκτός προυπολογισμού τεσσάρων χιλιάδων maximum, με αυτήν την λογική θα πρότεινα και εγώ χωρίς καμία επιφύλαξη τον Luxman 590A II (30WATT pure class A/ρεύματα ηλεκτροκόλλησης) αλλα στα 6500 χιλιάρικα νομίζω οτι ξεφεύγουμε λιγάκι..

Last edited:
Οπωσδήποτε θα ακούσω και θα αξιολογήσω προσωπικά τον Leema Tucana II καθώς έχει δεχτεί εξαιρετικές κριτικές παράλληλα με Hegel H100 - που και αυτός πρέπει να είναι ένα τίμιο και αξιολόγο μηχάνημα - μιας και αντιπροσωπεύονται από την ίδια αταιρεία. Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογηθούν και ο Naim Supernait - καθώς ως κάτοχος του XS είμαι εξοικοιωμένος με το ήχο της εταιρείας. Αξίζει βέβαια και μία ακρόαση του Primare I30 ο οποίος λόγω πλήθωρικού σώματος πρέπει να δένει με τα ηχεία μου.

Aν και είναι πολύ τίμιος κατασκευαστικά θα τον σχολίαζα ως ..κάπως "νερόβραστο" για τα ηχεία σου που θέλουν "ερμηνευτές" με ταχύτητα και ενέργεια..

Aν και είναι πολύ τίμιος κατασκευαστικά θα τον σχολίαζα ως ..κάπως "νερόβραστο" για τα ηχεία σου που θέλουν "ερμηνευτές" με ταχύτητα και ενέργεια..

Για ποιον ενισχυτή από τους αναφερόμενους λες ότι ακούγεται "νερόβραστος"?
Για δώσε στοιχεία!
Και ποια ηχεία θα του ταίριαζαν καλύτερα κατά τη γνώμη σου?

Με συχωρείς που ήμουν αόριστος εννοώ τον primare ο οποίος αν και πολύ τίμιο μηχάνημα με καλό ήχο είναι πολύ ευγενικός και συγκρατημένος κατα την άποψη μου στον τρόπο που αποδίδει για τα γλυκά και ουδέτερα proac που θα τα κάνει να ακούγονται κάπως νωθρά και "λιγωτικά" χωρίς να μπορούν να μεταδώσουν την ενέργεια που είναι ικανά στον χώρο.

Αυτή είναι η άποψη μου βέβαια γιατι αυτά είναι γούστα αλλα εξακολουθώ να πιστεύω οτι χωρίς λίγο "νέυρο" είναι αδύνατον να μεταδωθεί σωστά το μύνημα κατα την ερμηνεία κλασικής μουσικής αλλα και ροκ και ηλεκρτονικής τώρα άν κάποιος ακούει μόνο τζαζάκια, μουσική δωματίου και Χατζιδάκη ίσως και να έχει άλλη γνώμη.

Η μουσική πρέπει να μπορεί να σε συνεπαίρνει ..τάδε έφη Gort..

Last edited:
Toν primare -άν αυτό ρωτάς- θα τον συνδύαζα με Audio Physic για ένα ευχάριστο και ισορροπημένο αποτέλεσμα που να μπορεί και να σε συνεπάρει.

Ο.Κ. έγινες απόλυτα κατανοητός.
Ο primare Ι30 δηλ. θέλει ένα ουδέτερο και "αχρωμάτιστο" ηχείο για να αποδώσει τα μέγιστα.
Ευχαριστώ.

Και κάπως εύκολο και γρήγορο όπως τα Αudio Pysic όχι γιατι έχει πρόβλημα οδήγησης αλλα για να αντισταθμιστεί η ..ελαφρώς αργή του φύση.

Last edited:
Τελικά υπάρχει ενισχυτής σ' αυτή την κατηγορία τιμης που να παίζει και κλασική και ροκ και jazz εξίσου καλά? Μάλλον δύσκολο.

luxman, Plinius, Atc, Densen.

Eξαρτάται βέβαια απο τι εννοείς καλά γιατι άλλο το καλά των 4000 και άλλο το καλά των 7000 και φυσικά όλα αυτά υπο την προυπόθεση ενός επιτυχημένου ταιριάσματος με ηχεία νομίζω οτι μπορεί να βγεί ένα φοβερό αποτέλεσμα σε αυτήν την κατηγορία.

Αγαπημένος μου συνδυασμός με συνολικό κόστος περίπου 4000 ευρώ και ήχο για πολύ παραπάνω με εξαίρεση το βαθύ μπάσο και τα σώματα DENSEN BEAT 110 + AUDIO PHYSIC SPARK υποθέτω οτι αναλογικά θα συμβαίνει το ίδιο με τον beat 150 και τα ΤΕMPO στην κατηγορία τιμής του νήματος με περισσότερο καλό χαμηλό και σώμματα.

Last edited:
Χωρίς να τον έχω ακούσει αλλα επειδή ξέρω τα ηχεία και τον άνθρωπο που μου μετέδωσε τις εντυπώσεις του αρκετά καλά θα τολμούσα να προτείνω και τον συνδυασμό ATC SCM 40 με Plinius 9200.