Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Toν primare -άν αυτό ρωτάς- θα τον συνδύαζα με Audio Physic για ένα ευχάριστο και ισορροπημένο αποτέλεσμα που να μπορεί και να σε συνεπάρει.
Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο!

Πιστευω κατω απο 3 χιλιαρικα οι Ηλεκτρες του Τσακιρίδη δεν εχουν αντιπαλο
Ο μονος λόγος να μην τους αγοράσεις ειναι γιατι δεν θελεις να μπλεξεις με λαμπες, δεν θελεις να βλέπεις λάμπες, θελεις να παρεις ενα εισαγομενο επωνυμο προϊόν.

Οποιος εχει διαφορετική αποψη περι ηχητικής αποδοσης....μπορουμε να τα ακουσουμε
Θα ηταν τεραστια χαρα μου να βρω κατι καλύτερο σε αυτα τα χρηματα
να παιζει τα παντα και να οδηγεί τα παντα

Last edited:
Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση ενισχυτη για τα studio 140 mkII αλλά το budget μου φτάνει έως 2200. Έχω βρει μεταχειρισμένο και σκεφτόμουν τον jadis orchestra reference αλλά δεν τον έχω ακούσει με τα ηχεία μου. Η άλλη λυση, είναι ένα weiss minerva που απόκτησα σήμερα, να χρησημοποιηθεί ως προενισχυτής και να ψάξω για τελικό. Για πείτε γνώμες.

O jadis orchestra reference δε νομίζω ότι επαρκεί η ισχύς του για να οδηγήσει σωστά τα Proac. Κάτι σε τρανζίστορ καλύτερα με ουδέτερο ήχο.
π.χ. Hegel H100

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Πιστευω κατω απο 3 χιλιαρικα οι Ηλεκτρες του Τσακιρίδη δεν εχουν αντιπαλο
Ο μονος λόγος να μην τους αγοράσεις ειναι γιατι δεν θελεις να μπλεξεις με λαμπες, δεν θελεις να βλέπεις λάμπες, θελεις να παρεις ενα εισαγομενο επωνυμο προϊόν.

Οποιος εχει διαφορετική αποψη περι ηχητικής αποδοσης....μπορουμε να τα ακουσουμε
Θα ηταν τεραστια χαρα μου να βρω κατι καλύτερο σε αυτα τα χρηματα
να παιζει τα παντα και να οδηγεί τα παντα

πριν από καμιά 5ετία είχα ακούσει τις παλιές Ηλέκτρες του Τσακιρίδη με τις EL34. Ηχείο το MG12.

O μόνος λόγος που δεν τις πήρα ήταν ο ελλειπής χώρος μου.

Μαγικό άκουσμα...

Απάντηση: Re: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

έχεις κάποια προσωπική εμπειρία ή το υποθέτεις?

O jadis orchestra reference δε νομίζω ότι επαρκεί η ισχύς του για να οδηγήσει σωστά τα Proac. Κάτι σε τρανζίστορ καλύτερα με ουδέτερο ήχο.
π.χ. Hegel H100

Έχω ακούσει τον hegel H1 το παλιό μοντέλο. Καθαρός και ουδέτερος ήχος.
Δεν είναι involving όμως.

Τον Jadis Orchestra reference έχω ακούσει επίσης. Του ελειπε όγκος στα χαμηλά.

Ακουσε όσο περισσότερους ενισχυτες μπορείς με τα ηχεία σου.

ακουσε τα ηχεια σου με τον ενισχυτη της musical fidelity τον Μ6ι. εγω ακουσα τα studio 140 mkII με αυτον τον ενισχυτη και ηταν παρα πολυ ωραιος συνδυασμος.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση ενισχυτη για τα studio 140 mkII αλλά το budget μου φτάνει έως 2200. Έχω βρει μεταχειρισμένο και σκεφτόμουν τον jadis orchestra reference αλλά δεν τον έχω ακούσει με τα ηχεία μου. Η άλλη λυση, είναι ένα weiss minerva που απόκτησα σήμερα, να χρησημοποιηθεί ως προενισχυτής και να ψάξω για τελικό. Για πείτε γνώμες.
Καλημέρα.Προτείνω τον καινούριο ολοκληρωμέω
νο της AUDIO RESEARCH τρανζιστοράτος με γεμάτο κ μεγάλο ήχο που δένει με αγγλικά ηχεία.:violent-smiley-030:

Εχω την άποψη ότι αυτού του είδους η ερώτηση πρέπει να τίθεται διαφορετικά δλδ "ποιός έχει τα τάδε ηχεία και με τι τα ακούει; και ακόμα καλλίτερα όλη την συμβίωση με τα συγκεκριμένα ηχεία.". Ουτωσόστε ο ερωτών να πάρει απάντηση απο πρώτο και έμπειρο χέρι που ζεί ή έζησε κάμποσο μαζί τους. Ετσι τώρα ο καθένας μπαίνει απαντάει σύμφωνα με αυτό που αντιπροσωπεύει ή κατέχει ή φαντάζεται ότι ταιριάζει ή θαυμάζει και διακατέχεται απο κρυφό πόθο και τελικά μαζεύεται μια λίστα με όλα τα πιθανά και απίθανα μηχανήματα της αγοράς. Για να πάρει ο άνθρωπος την βοήθεια που χρειάζεται πρέπει να του προταθούν κάποια μηχανήματα απο τους γνώστες του ηχείου και όχι απο τον οποιοδήποτε που ναι μεν έχει καλή διάθεση να βοηθήσει αλλά απο ότι διάβασε και φαντάζεται.ΙΜΗΟ

Re: Απάντηση: Ενισχυτής έως 4.000 ευρώ

Καλημέρα.Προτείνω τον καινούριο ολοκληρωμέω
νο της AUDIO RESEARCH τρανζιστοράτος με γεμάτο κ μεγάλο ήχο που δένει με αγγλικά ηχεία.:violent-smiley-030:

σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι φίλε?

Υποψιαζομαι οτι εννοει τον dsi 200,νομιζω οτι ειναι συνδυασμος class d με mosfet,τον εχω ακουσει,πολυ δυνατος και καθαρος.

Με δεδομένο ότι το ηχείο είναι ευαίσθητο, προσωπικά θα πήγαινα σε τάξη Α και συγκεκριμένα στον Sugden A21se. Το λέω γιατί έχουμε κάπως παράλληλες αναζητήσεις, (είχες τον prologue2+castle / έχω τον dialogue 2 +proac responce d15) οπότε φαντάζομαι τι ήχο ψάχνεις. Και εκεί, σ' αυτόν τον ήχο μπορεί κανείς να ησυχάσει για χρόνια.

(Το προηγούμενο ποστ αναφέρεται στον nomad.)

Και να πω επίσης, για τα παραπάνω χρήματα από τα 2200 που έθεσες (δεν πρέπει να είναι και πολλά παραπάνω) αξίζει να περιμένεις λίγο. Καθότι αυτό που φαίνεται τώρα ακριβό, μερικές αποτυχημένες αγορές μετά φαντάζει πάμφθηνο.

gas συμφωνώ απολύτως με όσα αναφέρεις. Όμως 30 βατάκια είναι καλά? Δεν είναι το ηχείο στην πράξη τόσο ευαίσθητο όδο δείχνουν οι αριθμοί. Γι αυτό και σκέφτηκα τον jadis που έχει 40 καλά βατ και περιγράφεται ως πολύ τσαμπουκάς. Οι επιστήμονες, τι άποψη έχουν για προενισχυτή το weiss minerva και τελικό κάτι άλλο?

Εχω την άποψη ότι αυτού του είδους η ερώτηση πρέπει να τίθεται διαφορετικά δλδ "ποιός έχει τα τάδε ηχεία και με τι τα ακούει; και ακόμα καλλίτερα όλη την συμβίωση με τα συγκεκριμένα ηχεία.". Ουτωσόστε ο ερωτών να πάρει απάντηση απο πρώτο και έμπειρο χέρι που ζεί ή έζησε κάμποσο μαζί τους. Ετσι τώρα ο καθένας μπαίνει απαντάει σύμφωνα με αυτό που αντιπροσωπεύει ή κατέχει ή φαντάζεται ότι ταιριάζει ή θαυμάζει και διακατέχεται απο κρυφό πόθο και τελικά μαζεύεται μια λίστα με όλα τα πιθανά και απίθανα μηχανήματα της αγοράς. Για να πάρει ο άνθρωπος την βοήθεια που χρειάζεται πρέπει να του προταθούν κάποια μηχανήματα απο τους γνώστες του ηχείου και όχι απο τον οποιοδήποτε που ναι μεν έχει καλή διάθεση να βοηθήσει αλλά απο ότι διάβασε και φαντάζεται.ΙΜΗΟ
Καλημέρα.Προσωπικά όταν προτείνω κάτι ούτε το βγάζω από τη φαντασία μου,ούτε το διάβασα,ούτε είναι κάτι από τα όνειρά μου.Από το 87 ζω και ακούω συστήματα σε εκθέσεις κ καταστήματα στο εξωτερικό(2-3 μήνες το χρόνο),μπορεί να μην έχω τα συστήματα των συμφορουμιτών μας,αλλά συμβιώνω με 5 διαφορετικά,αγορασμένα από τα πρώτα χρόνια των αναζητήσεών μου μέχρι το μνημόνιο...
Εννοώ τον 200 ,τον άκουσα με τα D 38 με πηγή το cd 5 reference αρκετές φορές και μου κανε φοβερή εντύπωση το μέγεθος της εικόνας και το νεύρο.Έζησα με το response 15 και με ενισχυτικά και πηγές της MF ,αλλά στο 6μηνο τα έδωσα.Υπάρχουν και άλλα ενισχυτικά που έχω στα υπόψιν όπως οι tukana /densen,αλλά δεν τους άκουσα με ηχείο PROAC ΚΑΙ ειδικά το τελευταίο.ΆΝ προξένησα σύγχυση στον ερωτώντα ,ζητώ συγγνώμη,αλλά το συνδυασμό που ανέφερα τον άκουσα αρκετές φορές.
Όταν ανακοίνωσα το κυρίως σύστημά μου,δέχθηκα καλά σχόλια από μερικούς,οπότε δεν φαντάζομαι τις προτάσεις μου,έχω πληρώσει πολλά λάθη μου σ επιλογές που έκανα και γι αυτό προσέχω τι γράφω.
Πάντων ο tucana μ αφησε άφωνο αλλά δε ξέρω με τι ηχείο θα τραγουδήσει.