ενισχυτης για acoustic energy aelite 3

filalithis7

New member
27 February 2011
35
Για σας παιδια.....επιστρεφω μετα απο καμποσο καιρο...και εχω κανοντας καμποσες ακροασεις αποφασισα πως το ηχειο στο οποιο θα οικοδομηθει το συστηματακι μου θα ειναι το acoustic energy aelite 3....

θα ηθελα να με βοηθησετε με το ματσαρισμα με τον ενισχυτη εαν καποιος εχει καποια εμπειρια......

Ο χωρος μου ειναι 45τμ,η μουσικη που ακουω progressive rock,τζαζ,μπλουζ κλπ.....

Επισης επειδη η πηγη μου θα ειναι αυστηρα αναλογικη να κινηθω σε αγορα ενισχυτη με ενσωματομενο phono ή οχι?

το ποσο εχει ταβανι τα 700 ευρω....!!!!!

Επισης επειδη η πηγη μου θα ειναι αυστηρα αναλογικη να κινηθω σε αγορα ενισχυτη με ενσωματομενο phono ή οχι?

Δεν είναι αναγκαστικό αυτό. Πλέον οι ενισχυτές με ενσωματωμένο phono δεν είναι κάτι σύνηθες. Μπορείς όμως να κάνεις κάλλιστα τη δουλειά σου αναζητώντας ένα εξωτερικό phono stage και το ανάλογο καλώδιο σύνδεσης με τον ενισχυτή.

Last edited by a moderator:
για να καλυψεις αυτο το χωρο, οσα περισσοτερα βατ τους δωσεις τοσο το καλυτερο. Στα χρηματα που εχεις θεσει οριο, κοιτα αυτον http://www.odes.gr/index.php?page=s...category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=5

αν δεν εχει phono stage, με 70 ευρω αγοραζεις ενα εξωτερικο και εισαι ΟΚ.

Αν μπορεις λιγο παραπανω, ΧΤΖ Α100D3

για να καλυψεις αυτο το χωρο, οσα περισσοτερα βατ τους δωσεις τοσο το καλυτερο. Στα χρηματα που εχεις θεσει οριο, κοιτα αυτον http://www.odes.gr/index.php?page=s...category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=5

αν δεν εχει phono stage, με 70 ευρω αγοραζεις ενα εξωτερικο και εισαι ΟΚ.

Αν μπορεις λιγο παραπανω, ΧΤΖ Α100D3

Τον εχεις ακουσει???πιστευεις πως κανουν καλο ματσαρισμα???εννοω τον cayin......

Ο ΧΤΖ Α100D3 ποσο τιμαται????

δεν εχω ακουσει τον cayin, απλα σου προτεινω να τον ακουσεις εσυ γιατι σε αυτη την τιμη δεν υπαρχουν αυτα τα χαρακτηριστικα. Το ματσαρισμα ειναι υποκειμενικη υποθεση, εμενα μπορει να μ'αρεσει ενας συνδυασμος, σε καποιον αλλον ο ιδιος συνδυασμος να μην αρεσει.

Ο ΧΤΖ ειναι στα 750 ευρω απ'οτι ηξερα

δεν εχω ακουσει τον cayin, απλα σου προτεινω να τον ακουσεις εσυ γιατι σε αυτη την τιμη δεν υπαρχουν αυτα τα χαρακτηριστικα. Το ματσαρισμα ειναι υποκειμενικη υποθεση, εμενα μπορει να μ'αρεσει ενας συνδυασμος, σε καποιον αλλον ο ιδιος συνδυασμος να μην αρεσει.

Ο ΧΤΖ ειναι στα 750 ευρω απ'οτι ηξερα

ΣΕ ευηαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου......
κατι τελευταιο.....ξερεις αν ο xtz εχει phono???και αν ναι,εχεις γνωμη?

θα ηθελα και αλλες προτασεις σε ενισχυτικα ,αν καποιος ξερει στα 700 ευρω ή 800 με phono......

o ΧΤΖ εχει phono και αν δεις τα review στο avmentor.gr και στο site της εταιριας που εχει pdf με τη δοκιμη στο Hifichoice, λεει οτι το phono ειναι κ πολυ καλο. Προτασεις με ενισχυτικα υπαρχουν, αλλα οχι με την ισχυ που θα κανει τα ηχεια σου να αισθανονται ανετα στα 45 τμ του χωρου.

o ΧΤΖ εχει phono και αν δεις τα review στο avmentor.gr και στο site της εταιριας που εχει pdf με τη δοκιμη στο Hifichoice, λεει οτι το phono ειναι κ πολυ καλο. Προτασεις με ενισχυτικα υπαρχουν, αλλα οχι με την ισχυ που θα κανει τα ηχεια σου να αισθανονται ανετα στα 45 τμ του χωρου.

Αρα εσυ προτεινεις ανεπιφιυλακτα τον ΧΤΖ????
και οτι οι υπολοιποι της κατηγοριας τιμης δεν θα μπορουν να γεμισουν τον χωρο.....???σωστα???

σου προτεινα να εχεις υποψη σου προς ακροαση Cayin (2χ150) και XTZ (2χ110) γιατι εχουν το ρευμα και την ισχυ να οδηγησουν τα ηχεια σου σωστα σε αυτο το χωρο. Απο ηχο εχω ακουσει τον ΧΤΖ και μου αρεσε ο χαρακτηρας του, δυναμικος κ συναμα αρκετα μουσικος ενισχυτης. Η Cayin ειναι η πιο σοβαρη Κινεζικη εταιρια με πανω απο 20 χρονια στο χωρο, και εχει να επιδειξει value for money μηχανηματα με ωραιο ηχο, δεν εχω ακουσει τον 252 αλλα αξιζει να το κανεις εσυ.

Αν θες κι αλλες περιπτωσεις ενισχυτων της κατηγοριας, ειναι ο Nad C356BEE, Creek Evo II, πολυ καλα μηχανηματα και τα 2, χωρις phono ομως, καθως και ο Xindak 6800.

Υπαρχει και ο Yamaha A-S700 με σοβαρη ισχυ και phono απ οτι θυμαμαι, απλα κατα τη γνωμη μου ταιριαζει με ηχεια βασης γιατι εχει αργο χαμηλο, πραγμα που στα μεγαλης καμπινας ηχεια αντιστοιχει μειωμενο ελεγχο στις χαμηλες.

η ακροαση και συνεπως τα συμπερασματα και η αγορα, ειναι δικα σου.

σου προτεινα να εχεις υποψη σου προς ακροαση Cayin (2χ150) και XTZ (2χ110) γιατι εχουν το ρευμα και την ισχυ να οδηγησουν τα ηχεια σου σωστα σε αυτο το χωρο. Απο ηχο εχω ακουσει τον ΧΤΖ και μου αρεσε ο χαρακτηρας του, δυναμικος κ συναμα αρκετα μουσικος ενισχυτης. Η Cayin ειναι η πιο σοβαρη Κινεζικη εταιρια με πανω απο 20 χρονια στο χωρο, και εχει να επιδειξει value for money μηχανηματα με ωραιο ηχο, δεν εχω ακουσει τον 252 αλλα αξιζει να το κανεις εσυ.

Αν θες κι αλλες περιπτωσεις ενισχυτων της κατηγοριας, ειναι ο Nad C356BEE, Creek Evo II, πολυ καλα μηχανηματα και τα 2, χωρις phono ομως, καθως και ο Xindak 6800.

Υπαρχει και ο Yamaha A-S700 με σοβαρη ισχυ και phono απ οτι θυμαμαι, απλα κατα τη γνωμη μου ταιριαζει με ηχεια βασης γιατι εχει αργο χαμηλο, πραγμα που στα μεγαλης καμπινας ηχεια αντιστοιχει μειωμενο ελεγχο στις χαμηλες.

η ακροαση και συνεπως τα συμπερασματα και η αγορα, ειναι δικα σου.

Σε ευχαριστω για αλλη μια φορα.....

Προσωπικά προτείνω και τον xindak 6200, ταιριάζει πολύ στα ακούσματά σου. Είναι λίγο παραπάνω από τα χρήματά σου (γύρω στα 800 μετρητοίς), αλλά αξίζει. Πολύ ικανός οδηγικά, με σφικτό, γρήγορο μπάσο, χωρίς να τσιρίζουν τα ψηλά του. Μ'αρεσε πολύ.
Ο XTZ είναι πολύ ωραίος ενισχυτής, αλλά μου φάνηκε λίγο πιο αδιάφορος για τη μουσική που ακούω (παραπλήσια πράγματα με σένα κι εγώ).

Και τους 2 μπορείς να τους ακούσεις σπίτι σου, κατόπιν συνεννόησης με τους αντίστοιχους αντιπρόσωπους.

o Xindak 6200 ειναι οντως καλη περιπτωση, ο μονος λογος που δεν τον ανεφερα ειναι οτι στο τεστ του ΗΧΟΥ http://img11.imagehosting.gr/out.php/i1315616_6200r.jpg μετρηθηκε εργαστηριακα στα 2χ55 W rms πραγμα το οποιο περιοριζει την ικανοτητα καλυψης τοσο μεγαλου χωρου

Ίσως λόγω υβριδίου (λάμπας) βγάζει ελαφρώς μεγαλύτερη παραμόρφωση, οπότε στο όριο παραμόρφωσης που θέτει το περιοδικό ενδέχεται πράγματι να βγάζει 55watts.
Στην πράξη, μπορώ να σου πω ότι είναι ικανότερος οδηγικά από τον XTZ...

Ίσως λόγω υβριδίου (λάμπας) βγάζει ελαφρώς μεγαλύτερη παραμόρφωση, οπότε στο όριο παραμόρφωσης που θέτει το περιοδικό ενδέχεται πράγματι να βγάζει 55watts.
Στην πράξη, μπορώ να σου πω ότι είναι ικανότερος οδηγικά από τον XTZ...

...αυτο θα μπορουσες να το καταλαβεις αν εκανες δοκιμη Α-Β σε μεγαλο χωρο, πχ 45τμ, οπου για να ανεβασεις σταθμες θα επρεπε να πιεσεις τους ενισχυτες να λειτουργησουν κοντα στο οριο τους. Εκει φαινονται οι αδυναμιες οδηγησης. Σε μικρο χωρο που τα πραγματα ειναι ευκολα, εκει βλεπεις αλλα χαρακτηριστικα των ενισχυτων.
Οπως φαινονται τα specs του ΧΤΖ κ το τεστ του Σταματακου, η παραμορφωση του ΧΤΖ ξεκιναει στα 2χ58W εκει που ουσιαστικα ο 6200 εχει "τελειωσει". Επιπλεον ο ενισχυτης στα 4Ω παει στα 2χ180W που σημαινει οτι ελεγχει απειρως καλυτερα το ηχειο οταν αυτο κινειται σε χαμηλες τιμες στιγμιαιας αντιστασης.

μαλλον βγαινω off topic , ο φιλος εχει καποιες κατευθυνσεις να εξετασει και αυτο εχει σημασια

Τα νούμερα όλων των υβριδικών/λαμπάτων παντως μπερδεύουν.
Αν αξιολογήσεις έναν 2x60W λαμπάτο με όριο παραμόρφωσης 0.3%, τότε θα τον βγάλεις.... 20W.

Τα νούμερα όλων των υβριδικών/λαμπάτων παντως μπερδεύουν.
Αν αξιολογήσεις έναν 2x60W λαμπάτο με όριο παραμόρφωσης 0.3%, τότε θα τον βγάλεις.... 20W.

ακριβως αυτο που λες ειναι και το τρικ που κανουν πολλοι κατασκευαστες, στηριζομενοι στο οτι ο μεσος καταναλωτης δεν ξερει να διαβαζει specs. Πας να παρεις εναν πεντακαναλο και διαβαζεις 5χ100, ο περισσοτερος κοσμος μενει εκει. Σε ποσο % thd μετρωνται τα 100W? Πας σπιτι, τον κουμπωνεις στα ηχεια και ψαχνεις τα 100W, τα οποια εργαστηριακα ειναι καμια 30αρια βαρια, σε οριο παραμορφωσης αποδεκτου hifi.

Το κανουν και με ολοκληρωμενους δικαναλους, και με λαμπατους. Αυτος που αναφερεις ναι ειναι 20W σε 0.03 % thd και καλα θα κανει ο κατασκευαστης να με ενημερωσει ποση οφελιμη ισχυ διαθετει το προιον του για τα ηχεια μου.

Καποιοι μετρανε ισχυ με ακριβεια χιλιοστου παραμορφωσης (audiolab πχ), καποιοι με ακριβεια εκατοστου παραμορφωσης (οι περισσοτεροι). Πως να μπορει ενας απλος καταναλωτης να χει σαφη συγκριτικη εικονα μεταξυ μηχανηματων...

Συμφωνώ σε όλα. Απλά οι λαμπάτοι έχουν εκ φύσεως μεγαλύτερη παραμόρφωση από τους transistors. Είναι άδικο να αξιολογήσεις έναν λαμπάτο ή υβριδικό ότι είναι 20W, επειδή σε παραμόρφωση 0.3% βγάζει τόσα watts. Απλά δε σχηματίζεις σωστή εικόνα για τις ικανότητές του.
Το αν ενοχλεί κάποιον αυτή η παραμόρφωση (ή αν την ακούει) αυτό είναι άλλη κουβέντα, και μάλλον παραπέμπει στο θέμα λάμπα vs transistor.

Εγώ προτείνω στον φίλο να απαιτήσει demo για όποιους ενισχυτές βάλει στη λίστα του και να σχηματίσει ιδίαν άποψη.
Και προσωπικά προτείνω να βάλει στη λίστα του τον 6200 και να τον ακούσει στο χώρο του, να δει αν τον καλύπτει απ'όλες τις πλευρές.
Ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον μηχάνημα (για τα γούστα μου) από τον καθ'όλα σωστό πλην όμως άοσμο και άγευστο XTZ.

σαφως κ να απαιτησει demo, ο χωρος του ειναι τεραστιος για ρισκα. Και μπορει στην τελικη να μην τον ενδιαφερει η ενταση οποτε να του κανει ο 6200.

Παντως απο αυτα που μπορω να καταλαβω, τον 6200 και τον ΧΤΖ τους ακουσες σε πολυ μικροτερο χωρο, τουλαχιστον τα μισα τμ και κατω.

πολυ επικοδομιτικη η συζητηση σας παιδια για μενα........

Η αληθεια ειναι πως με ενδιαφερει και η ενταση αλλα κ η ποιοτητα.......:ernaehrung004:

Για σας παιδια.....επιστρεφω μετα απο καμποσο καιρο...και εχω κανοντας καμποσες ακροασεις αποφασισα πως το ηχειο στο οποιο θα οικοδομηθει το συστηματακι μου θα ειναι το acoustic energy aelite 3....

θα ηθελα να με βοηθησετε με το ματσαρισμα με τον ενισχυτη εαν καποιος εχει καποια εμπειρια......

Ο χωρος μου ειναι 45τμ,η μουσικη που ακουω progressive rock,τζαζ,μπλουζ κλπ.....

το ποσο εχει ταβανι τα 700 ευρω....!!!!!

[FONT=&quot]Τα [/FONT][FONT=&quot]Acoustic [/FONT][FONT=&quot]Energy[/FONT][FONT=&quot] Aelite[/FONT][FONT=&quot] 2 έπαιζαν σε αντίστοιχο χώρο σπίτι μου για μια πενταετία περίπου. [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Αν έψαχνα για τον ενισχυτή που θα τα οδηγήσει σήμερα, σαν πρώτη επιλογή θα πήγαινα να ακούσω τον Leema Acoustics Pulse III. [/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Υπερβαίνει αρκετά το όριο των 700 ευρώ που έχεις βάλει ως ταβάνι, ακόμα κι αν ισχύει η δελεαστική προσφορά της αντιπροσωπείας. [/FONT]

[FONT=&quot]
http://www.stepcom.gr/Offers.html

Στο [/FONT][FONT=&quot]budget[/FONT][FONT=&quot] σου [/FONT]

... ειναι ο Nad C356BEE, Creek Evo II, πολυ καλα μηχανηματα και τα 2, χωρις phono ομως, καθως και ο Xindak 6800.

[FONT=&quot]Και κάποιες επιλογές σε μεταχειρισμένα[/FONT]

[FONT=&quot]προενισχυτής - τελικός
[/FONT][FONT=&quot]Tag[/FONT][FONT=&quot]Mclaren[/FONT][FONT=&quot]Audio[/FONT][FONT=&quot]Pre[/FONT][FONT=&quot]Amplifier[/FONT][FONT=&quot]PA[/FONT][FONT=&quot]10 + [/FONT][FONT=&quot]Stereo[/FONT][FONT=&quot]Power[/FONT][FONT=&quot]Amplifier[/FONT][FONT=&quot] 100[/FONT][FONT=&quot]P[/FONT]

http://www.highendshop.gr/Tag-Mclaren-Audio-Pre-Amplifier-PA10-Stereo-Power-Amplifier-100P.html

[FONT=&quot]και δύο εξαιρετικοί ολοκληρωμένοι, (εδώ θα χρειαστείς εξωτερικό [/FONT][FONT=&quot]phono[/FONT][FONT=&quot]stage[/FONT][FONT=&quot]). [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]R[/FONT][FONT=&quot]OKSAN[/FONT][FONT=&quot] CASPIAN[/FONT] : http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=49&prID=1904

Primare I21 : http://www.highendshop.gr/Primare-I21-Black.html

Last edited: