ενισχυτης για acoustic energy aelite 3

εσυ με τι τα οδηγουσες φιλε μου?????
εμεινες ικανοποιημενος????

[FONT=&quot]Τα ταίριαξα (τρόπος του λέγειν) στην αρχή με ένα σετ προ & τελικού [/FONT][FONT=&quot]ADCOM[/FONT][FONT=&quot](2 Χ 80 [/FONT][FONT=&quot]wrms[/FONT][FONT=&quot] @ 8 Ω).
[/FONT]
[FONT=&quot]Υπερβολή. Πολύ μπασάτο το αποτέλεσμα για τα γούστα μου, στο οποίο συνέτεινε και ο χαρακτήρας των ηχείων αλλά κι αυτός των (εξαιρετικών κατά τα άλλα) ενισχυτών.[/FONT]

[FONT=&quot]Τα [/FONT][FONT=&quot]ADCOM [/FONT][FONT=&quot]έγιναν τράμπα με έναν [/FONT][FONT=&quot]MONRIO[/FONT][FONT=&quot]ASTY[/FONT][FONT=&quot]MK[/FONT][FONT=&quot]II[/FONT][FONT=&quot] (2 Χ 50 [/FONT][FONT=&quot]wrms[/FONT][FONT=&quot]) με τον οποίο ήρθε κι έδεσε το γλυκό.[/FONT]

[FONT=&quot][Επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι στα [/FONT][FONT=&quot]Aelite[/FONT][FONT=&quot] 2.[/FONT]]

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου........και εσενα για την βοηθεια....

Λοιπον παιδια,καταφερα να ακουσω σπιτι μου τον XTZ και τον creek....διπλα διπλα......
Και κατ' εμε ο XTZ καθε πρωι τρωει και απο εναν evo 2,κοινως.... τον εκανε πρωινο.......

Οποτε ειμαι πολυ κοντα στην αγορα του σουηδικου τανκ.....αλλα....κατι με προβληματιζει....και εδω θα ηθελα τα φωτα σας.....

Ο ενισχυτης προοριζεται για πικαπ κυριως.....ωραια?
με το σι ντι τα καταφερνε μια χαρα απο θεμα εντασης,αλλα στην εισοδο του phono χρειαζοταν να φτανω στο οριο(!) του ενισχυτη για να ακουσω δυνατα.....
Δεν λεω,βαραγε καλα....αλλα αν θελησω ενα τικ ακομα δεν θα το εχω....

Τι λετε????

(σημειοταιον πως ο γερο-kenwood του πατερα μου με τα 40 wattακια του, εξανεμισε τα 110 watt του XTZ στο phono, απο θεμα εντασης μιλαω και μονο)

Μηπως ο ΧΤΖ εχει πισω κανεναν επιπλογεα που να λεει MM-MC και να πρεπει να τον βαλεις στη σωστη επιλογη αναλογα με το πικαπ που εχεις?

Αλλιως θα παρεις ενα εξωτερικο phono της προκοπης και θα λυθει το θεμα.

Last edited:
Ναι το σκεφτηκα.....

Αν ομως για λιγο καιρο παιζω με το phono του Xtz κοντα ή στο οριο θα ειναι προβλημα πιστευεις???δηλαδη εννοω θα κανω ζημια στα ηχεια ή στον ενισχυτη....??

οσο για την συγριση με τον kenwood τι εχεις να πεις???

ξαναλεω: Μηπως ο ΧΤΖ εχει πισω κανεναν επιλογεα που να λεει MM-MC και να πρεπει να τον βαλεις στη σωστη επιλογη αναλογα με το πικαπ που εχεις?

αν ο διακοπτης ειναι στη λαθος θεση, μπορει να εξηγει το φαινομενο σε σχεση με τον kenwood.

τα phono stage εχουν διαφορετικο βαθμο προενισχυσης γιαυτο αλλα ακουγονται λιγο πιο δυνατα απο καποια αλλα.

Last edited:
Εχει....αλλα το εχω προσεξει να ειναι σωστο.....
Εκανα και τεστ εχοντας το στο mm ολα ηταν καλα...στο mc ολα ηταν μουντα οποτε......δεν ειναι αυτο......(εγω εχω ΜΜ στα 2.5 mv)

οσο για την ζημια ....εχεις καποια αποψη........????

Εχει....αλλα το εχω προσεξει να ειναι σωστο.....
Εκανα και τεστ εχοντας το στο mm ολα ηταν καλα...στο mc ολα ηταν μουντα οποτε......δεν ειναι αυτο......(εγω εχω ΜΜ στα 2.5 mv)

οσο για την ζημια ....εχεις καποια αποψη........????

τι εννοεις? ποσο θα σου κοστισει ενα phono stage?

musical fidelity v-lps γυρω στο 100ρικο νομιζω..

Αν ομως για λιγο καιρο παιζω με το phono του Xtz κοντα ή στο οριο θα ειναι προβλημα πιστευεις???δηλαδη εννοω θα κανω ζημια στα ηχεια ή στον ενισχυτη....??

αν θα κανω ζημια παιζοντας τον ενισχυτη στο τερμα?

Μεγειές! Καλοάκουστος!
Για την Class A ρύθμιση του XTZ τί άποψη σχημάτισες (εκτός του ότι μετατρέπει τον ενισχυτή σε ψηστιέρα);

thanx παιδια!!!!

Οσο για την ρυθμιση της ταξης Α του ενισχυτη......
Δεν αλλαζει στο παραμικρο τον ηχο τον οποιο ακουω!!!!:nounder:

Και σας διαβεβαιω δεν ειμαι κουφος:lehrer:

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου........και εσενα για την βοηθεια....

Λοιπον παιδια,καταφερα να ακουσω σπιτι μου τον XTZ και τον creek....διπλα διπλα......
Και κατ' εμε ο XTZ καθε πρωι τρωει και απο εναν evo 2,κοινως.... τον εκανε πρωινο.......

Οποτε ειμαι πολυ κοντα στην αγορα του σουηδικου τανκ.....αλλα....κατι με προβληματιζει....και εδω θα ηθελα τα φωτα σας.....

Ο ενισχυτης προοριζεται για πικαπ κυριως.....ωραια?
με το σι ντι τα καταφερνε μια χαρα απο θεμα εντασης,αλλα στην εισοδο του phono χρειαζοταν να φτανω στο οριο(!) του ενισχυτη για να ακουσω δυνατα.....
Δεν λεω,βαραγε καλα....αλλα αν θελησω ενα τικ ακομα δεν θα το εχω....

Τι λετε????

(σημειοταιον πως ο γερο-kenwood του πατερα μου με τα 40 wattακια του, εξανεμισε τα 110 watt του XTZ στο phono, απο θεμα εντασης μιλαω και μονο)
Τα συγκεκριμένα ηχεία για να κελαηδήσουν θέλουν γκάζι από ρεύμα.
Στα 2 περίπου χρόνια που τα κατέχω τα έχω στήσει με 3 διαφορετικούς ενισχυτές.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις την άποψή σου για αυτούς τους 8-9 μήνες
συμβίωσης που έχεις με τον ενισχυτή.

Με ενδιαφέρει κι εμένα η άποψη του φίλου για τον συνδυασμό XTZ και Aelite 3. Είναι και τα 2 πολύ ψηλά στη λίστα με τις επιλογές μου και κάθε πληροφορία θα ήταν πολύ χρήσιμη, αφού δύσκολα θα καταφέρω να τα βρω κάπου για να τα ακούσω μαζί.

Τα συγκεκριμένα ηχεία για να κελαηδήσουν θέλουν γκάζι από ρεύμα.
Στα 2 περίπου χρόνια που τα κατέχω τα έχω στήσει με 3 διαφορετικούς ενισχυτές.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις την άποψή σου για αυτούς τους 8-9 μήνες
συμβίωσης που έχεις με τον ενισχυτή.

και εσυ φιλε μου , εαν εχεις την καλοσυνη να μας πεις εντυπωσεις για τους ενισχυτες με τους οποιους τα εχεις δουλεψει...........

και εσυ φιλε μου , εαν εχεις την καλοσυνη να μας πεις εντυπωσεις για τους ενισχυτες με τους οποιους τα εχεις δουλεψει...........

Τα συγκεκριμένα ηχεία θέλουν ρεύμα για να κελαiδήσουν όμορφα:ears:
Τα πρωτο άκουσα και τα ερωτεύτηκα πραγματικά με έναν ενισχυτή της advance 2Χ50 σε κάποιο κατάστημα.
Σαν μικρό παιδί και αμούστακο που ήμουν τότε, παρήγγειλα της advance έναν άλλο ενισχυτή 2Χ100 ο οποίος
είχε βιούμετρα γιατί ακούω και λιγάκι με τα μάτια.:o
( Aφού με 2Χ50 παίζουν έτσι , φαντάσου τι θα γίνει με 2Χ100 σκέφτομαι)...αμ δε!!
Δεν ήξερα ότι ο 2Χ50 είχε dual mono σχεδίαση και επαρκή ρεύματα σε αντίθεση με τον
άλλον που σου έδινε την εντύπωση ότι βαριόταν όχι μόνο να πάιξει αλλά γενικώς...
Τέσπα,
όλες οι παροιμίες είναι σωστές και άμα δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις!!
Κάποια στιγμή τους έβαλα πάνω έναν παλιό Kenwood τον ΚΑ405 o οποίος είναι περίπου 2Χ50
και με την πρώτη νότα που άκουσα έχασα και το φως μου (σε σχέση με τον advance)
κλαίγοντας και το περίπου 1000ρικο που είχε κοστίσει.
Με τα ρεύματα του τελευταίου τα ηχεία άρχισαν και έδειχναν τα δόντια τους πλέον
αλλά με την διαφορά ότι ο ήχος του συγκεκριμένου ενισχυτή για να γίνει καλός στα
δικά μου ώτα τουλάχιστον ήθελε να παίζω με τα ρυθμιστικά treble και Bass (τέρμα πλην
μπάσα και τέρμα συν πρίμα) οπότε το έριξα στην αναζήτηση και τελικώς βγάζοντας απόφαση
για συνδυασμό προ-τελικού πηγαίνοντας όμως σε παλιό τελικά μηχανάκι για 2 λόγους:
α) κόστος.
β) όχι κινέζικο.
Τελικά μετά από αρκετό καιρό ομολογώ, ήρθαν στην κατοχή μου δύο σπουδαία (για εμένα φυσικά) μηχανάκια.
Προενισχυτής της philips (μη γελάτε) είναι ένα μηχανάκι το οποίο δεν ήξερα καν την ύπαρξή του,
αλλά πραγματικά μαμάει και δέρνει. Ο 572 high fidelity laboratories ( made in USA) με 2 εκπληκτικά phono ενώ τελικός έκατσε
ο phase linear model 400 series two 2X200 στα 8ΩΜ και φυσικά made in USA και αυτός.(να ευχαριστήσω τον κύριο Πετρόπουλο
βιντάζ για τον τελικό).
Δόξα το Θεό μέχρι στιγμής τα μηχανάκια κελαϊδάνε άψογα..
Εξυπακούεται ότι όποιος φίλος θέλει να ακούσει τα aelite το σπίτι είναι ανοιχτό.:D