ενισχυτης για Audio Spectrum Artemis

vasilisnt

Established Member
21 July 2007
294
Αθήνα
αγαπητοι καλησπερα,

θα ηθελα να μου προτεινατε καποιους δικαναλους ενισχυτες για την καλυτερη δυνατη οδηγηση των Artemis.
αυτη τη στιγμη εχω τον advance 305 και το cd 203 επισης της advance.

θεωρειται οτι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη εχω το 90% της ικανοτητας των Artemis ? λιγοτερο? περισσοτερο? δεν ειναι οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος αλλα δεν ειμαι εμπειρος σε πολλα ακουσματα και εχω κολησει βλεπετε το μικροβιο....
μουσικη που ακουω ειναι κυριως jazz και 80s pop.

σας ευχαριστω προκαταβολικα

Δεν μοιάζεις ευχαριστημένος...

Μήπως να άκουγες και κανένα άλλο ηχείο στο σύστημά σου;

οπως?
πιστευεις οτι θα εχω καλυτερα αποτελεσματα με αυτο το σετ ενισχυτη και cd player αλλα διαφορετικα ηχεια απο μια αλλαγη ενισχυτη με τα ιδια ηχεια ?

δεν μπορω να πω οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος αλλα θα ηθελα να παρω το 100% των δυνατοτητων τους που δυστυχως δεν γνωριζω ποιες ειναι....
εχω ακουσει τοσα καλα λογια για τα artemis μεσα απο το site "μας" και για αυτο και τα αγορασα αφου φυσικα πρωτα τα ακουσα ...
και δεν μπορω να πω οτι δεν μου αρεσαν ...το αντιθετο...τα βρισκω πολυ φυσικα και αυτο ειναι κατι που μου αρεσει...

Δοκίμασε έναν τελικό ενισχυτή που θα οδηγεί, είτε μόνο τα γούφερ των ηχείων (με τον Advance να αναλαμβάνει τα τουίτερ), είτε και ολόκληρα τα ηχεία (με τον Advance σε ρόλο προενισχυτή)...

Προσωπικά,μ' εξαίρεση τον "Αίολο",δεν μ' αρέσει κανένα άλλο AS.Τα θεωρώ,όχι ουδέτερα ή φυσικά-ουδέτερα είναι άς πούμε τα ATC,Proac...,αλλά άψυχα κι άμουσα.
Τ' υπόλοιπο σύστημά σου,θα μπορούσε με κάποιο άλλο ηχείο να παίξει καλύτερα.,στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Ποιό ηχείο;Εδώ χρειάζεται,να πείς τι χώρο και πόσα χρήματα διαθέτεις...

Re: Απάντηση: ενισχυτης για Audio Spectrum Artemis

Δοκίμασε έναν τελικό ενισχυτή που θα οδηγεί, είτε μόνο τα γούφερ των ηχείων (με τον Advance να αναλαμβάνει τα τουίτερ), είτε και ολόκληρα τα ηχεία (με τον Advance σε ρόλο προενισχυτή)...

Aυτο για να γινει σωστα θα πρεπει να μιλαμε για ιδιους τελικους αφου δεν υπαρχει ενεργο κρος.

Αφού το ηχείο σου άρεσε όταν το άκουσες, το πιό φυσιολογικό θα ήταν να τα συνδύαζες με ενισχυτικά Parasound, αφού αυτά τα εισάγει ο ίδιος ο κατασκευαστής των ηχείων σου. Μία δοκιμή θα σου λύσει τις απορίες σου πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με αγοραπωλησίες. Απο την άλλη πήρες Ελληνικά ηχεία που πέρα απο ποιότητα έχουν και το πλεονέκτημα ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να απευθυνθείς στο κατασκευαστή τους απλά διαθέτοντας λίγο χρόνο. Για την διπλοκαλωδίωση και την διενίσχυση πάντως ο κατασκευαστής τους έχει εκφέρει την άποψή του σε κάποιο θρεντ, ψάξτο.

Τα ηχεία σου είναι μια χαρά.
Ακόμα και να αναβαθμιστώ θα κρατήσω και τα ΑΡΤΕΜΙΣ.
Δεν ξαναφεύγουν απο το σπίτι μου.
Βρες κάτι με πολύ ρεύμα και είσαι εντάξει.

Τα παίζω με διενίσχυση με 4 χ 150rms περίπου (ίσως και παραπάνω).
Καταπίνουν την ισχύ για πλάκα.

Είναι απο τα πιο ευχάριστα και ξεκούραστα ακούσματα.
Δεν είναι ηχεία του εντυπωσιασμού.

Ακούω συνήθως στα 115-118db κορυφής χωρίς πρόβλημα και ποτέ δεν θέλησα να τα χαμηλώσω ακόμα και μετά απο πολλές ώρες ακρόασης.

Βέβαια λόγω του μαλακού χαρακτήρα τους όσο και να τα πιέσεις νομίζεις ότι παίζουν σιγά.
Ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημά σου.

τα έχω οδηγήσει με τον CAV A8M, με τον dared mp 5, με thule IA 100, με yaqin 6V6, με ονκυο και με Super t amp , με τον cav η αλήθεια είναι οτι βολευότανε μια χαρά , όμως ήταν λίγο ψυχρό το αποτέλεσμα . Με τον thule o ήχος είναι πιο ξεκούραστος και μουσικός θα έλεγα. Πολύ καλά τα πήγε όμως και με τον t amp που παρά τα λίγα watt το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό (μέχρί εκεί που μπορούσε να φτάσει βεβαίως) ...

σύντομα ελπίζω να τα ακούσω με έναν tripath κοντά στα 300w ανά κανάλι, έχω την εντύπωση οτι αμέσως μετά θα πουλήσω τον thule ....

πηγή ήταν κυρίως το advance 203 με διάφορες λάμπες (αυτές όμως που μείνανε τελικά πάνω είναι οι tungsol gold pins)

αγαπητοι καλησπερα,

θα ηθελα να μου προτεινατε καποιους δικαναλους ενισχυτες για την καλυτερη δυνατη οδηγηση των Artemis.
αυτη τη στιγμη εχω τον advance 305 και το cd 203 επισης της advance.

θεωρειται οτι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη εχω το 90% της ικανοτητας των Artemis ? λιγοτερο? περισσοτερο? δεν ειναι οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος αλλα δεν ειμαι εμπειρος σε πολλα ακουσματα και εχω κολησει βλεπετε το μικροβιο....
μουσικη που ακουω ειναι κυριως jazz και 80s pop.

σας ευχαριστω προκαταβολικα
Νομίζω ότι ο ενισχυτής είναι λίγος για την ποιότητα των ηχείων,άκουσε κάτι ποιοτικό και με ακετά αποθέματα ισχύος και δεν θα χάσεις είμαι σίγουρος πχ parasound halo α-21or classic 5250 series, musical fidelity a 5,5 κτλ

με τον πολυκάναλο Onkyo (705) το αποτέλεσμα είναι απλώς αποδεκτό .... με τον dared από την άλλη ήταν αναλυτικός αλλά και αυτός λίγος

ο ψαθιν τέλος βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη φάση , προς το παρόν έχει καλή εικόνα αλλά μου δίνει την εντύπωση οτι χάνει στην ανάλυση, φαίνεται πάντως να ταιριάζουν με τον ήχο της λάμπας, εάν μπορείς να τα ακούσεις με κανα δυνατό λαμπάτο κάνε μια προσπάθεια

ειλικρινα μου δινει μεγαλη χαρα το γεγονος οτι εχω γνωμες απο τοσους συνφορουμιτες...!

προς DIPIE : o χωρος ειναι 5χ6 μετρα ...κοστος ας θεσουμε τα 3.000 (τοσο εχουν τα atc40 αν δεν κανω λαθος? :) τα οποια δυστυχως δεν εχω ακουσει )

προς Ευαγγελο Κυριτση.. οσο και αν εχω ψαξει τα threads δυστυχως δεν επεσα πανω στο κο Πετρόπουλο....

θα συμφωνησω απολυτα με τον Κώστα Νάκο -για αυτο και τα επελεξα ,ειχα ακουσει επισης Jbl, tannoy,b&w 684 αν δεν κανω λαθος, kef iq9, q40,klipsch δεν θυμαμε μοντελο οχι ομως δαπεδου...
αν και... αντεχουν τα ηχεια τοσο μεγαλη ισχυ??? εδω με τον 305 και δεν τα παιζω πανω απο την μεση μην μου φυγουν τα τουιτερ στο δρομο...

jimazz... 300 ανα καναλι?? και ζουν ακομα ? (συγνωμη για την ασχετοσυνη μου..)

να δοκιμασω με parasound? 250 watt ανα καναλι? σιγουρα βρε παιδια ?

σας ευχαριστω ολους

Έχω ακούσει τα Artemis με μονόλαμπο να τα παίζει μια χαρά. Αρα δεν είναι δυσκολο φορτίο νομίζω. Το ηχείο δεν είναι κακό.
Μήπως απλά η υφή του ήχου παίρνεις τώρα δεν σου αρέσει λόγω ενισχυτικών;

Δεν δοκιμάζεις ένα όλοκληρωμένο Copland ; υπάρχει περίπτωση να βρείς αυτό που θες.

αν και... αντεχουν τα ηχεια τοσο μεγαλη ισχυ??? εδω με τον 305 και δεν τα παιζω πανω απο την μεση μην μου φυγουν τα τουιτερ στο δρομο...

Για τα ATC, επειδή τα έχω και μπορώ να εκφέρω γνώμη, ένας 6x170 τους πέφτει λίγος αν δεν έχει ρεύματα...
Με έναν 2x400 που δοκίμασα πάνω τους μπορούσαμε να μιλάμε σε κανονική ένταση μεταξύ μας. Απλά τον χαμηλώσαμε όταν άρχισε να παραμορφώνει...

Τουλάχιστον με αυτά δεν αγχώνεσαι... Ότι και να τους βάλεις θα το καταπιούν και θα σου ζητάνε και άλλο... :flipout:

η ισχυς δεν ειναι το προβλημα στα Αρτεμις
μπορουν να παιξουν μια χαρα και με μικρους ενισχυτες - σε αυτο το σετ του φιλου ισως υπαρχει μια τονωση στα πριμα, που σε αλλους μπορει να αρεσει σε αλλους, οπως και εμενα οχι, λυση σε αυτην την περιπτωση καποιος λαμπατος, απο εξηντα βατ και πανω

Αν μείνεις στα μηχανήματα,που τώρα έχεις,δεν νομίζω,ότι είναι σκόπιμο να κινηθείς τόσο ψηλά σε ηχεία...

Κάτι σαν το Dali ikon 6 ή το Focal chorus 716V(πιό φθηνό,ζωντανό και πιό εύκολο σε τοποθέτηση),θα έκανε δουλιά.Εννοείται ότι παίρνεις τον ενισχυτή σου και τα ακούς πρώτα.

Αν επιμένεις σε ακριβώτερα,με το υπάρχον σύστημα,κάτι απο την προσιτή σειρά studio της Proac ή κάποιο Harberth ή άν αντέχεις σε... βάσανα το Magnepan 1.6(εδώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος άν τα 100(?)wpc του advance τα βγάλουν πέρα).

Α!Τα ξέχασα(ανήκουν κι αυτά στην 2η κατηγορία,των ακριβότερων).Ακουσα και μου άρεσαν την περασμένη βδομάδα,τα νέα Audio Physic Spark 4(?).

Last edited:
Απάντηση: Re: ενισχυτης για Audio Spectrum Artemis

ειλικρινα μου δινει μεγαλη χαρα το γεγονος οτι εχω γνωμες απο τοσους συνφορουμιτες...!
Εδώ, όμως, τίθεται κι ένα θέμα: ποιά, από τις αρκετές και διαφορετικές, προτάσεις να πρωτο-ακολουθήσεις; :chinscratch:

Αν μπορείς όλες, κάντο! :a0210:

Γνώμη μου, να ξεκινήσεις με τις λιγότερες δυνατές αλλαγές στο υπάρχον σύστημα.
Έτσι, θα παρατηρείς καλύτερα και τις διαφοροποιήσεις στο αποτέλεσμα...:antlers:

Στη θέση σου, θα δοκίμαζα πρώτα, έναν τελικό της advance...:smile:

Από 'κει και πέρα...χρόνο, διάθεση και...παραδάκια να 'χεις...κι όλα γίνονται...-bye-