ενισχυτης για Audio Spectrum Artemis

Με καλό ενισχυτή απλά κελαηδάνε.
Με τα monoblock της MERIDIAN 605 που τα πρωτοάκουσα ήταν όνειρο.

Επετρεψέ μου μιά παρατήρηση.Και τα φθηνότερα βάσης να βάλεις πίσω απο πολλές χιλιάδες ευρό ενισχυτικά,θα "κελαηδάνε".Το θέμα είναι τι κάνει το κάθε ηχείο συγκρινόμενο μ' άλλα ομότιμά του σε δοσμενο συμβατό σύστημα.Αν άκουγες,τον Trends των 150 ευρό με Wilson,θα σου έπεφταν τα σαγόνια.Κανείς,όμως δεν θα πάρει αυτά τα ηχεία για τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Μεταξύ μας:flipout:,(και)τα ηχεία πλέον είναι σαν τα οικογενειακά αυτοκίνητα.Είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο,που δεν θα βρείς εύκολα ηχείο,για να το πετάξεις απο το...μπαλκόνι.

Ολα παίζουν μουσική.Το πως ακριβώς παίζουν κάτω απο δοσμένες συνθήκες και συγκριτικά μ' άλλα ομότιμα,είναι άλλης τάξης ζήτημα.

βρε παιδια... να ρωτησω κατι.... λογικα αφορα την ισχυ (?) του advance 305....συγχωρεστε και παλι την ασχετοσυνη μου...

παιζω original cd , περιπου οταν το ποτενσιομετρο φτασει στο 50-60% τις περισσοτερες φορες οι βελονες των vu εχουν τελικιασει τερμα δεξια ....

α.σε αυτο το σημειο η ισχυς ειναι ......ποση? δεν το συζητω οτι απο εκει αρχιζουν οι παραμορφωσεις.... εχει να κανει με το χαρακτηριστικο του ενισχυτη Distorsion : < 0,15% ή καμια σχεση? εχει να κανει με καποιο χαρακτηριστικο του ηχειου ?
αυτο ειναι κατι που με κανει να σκεφτομαι την αλλαγη ενισχυτη...οσο με πορωνει ο ηχος του σετ με τον ενισχυτη ως τα 40% τοσο μετα κατι με χαλαει...

β.μπορει καποιος να βοηθησει οσο αφορα τα vu ? τελεια εμφανισιακα αλλα να μας εξηγησει και τι δειχνουν...

Τι ευαισθησία εισόδου έχει ο ενισχυτής και τι έξοδο έχει η πηγή;
Αυτό είναι που πρέπει να σε προβληματίζει βασικά...

Αν ο ενισχυτής σου βγάζει π.χ. 100 Watt με ευαισθησία εισόδου 250 mV και το CD σου έχει έξοδο 2V τότε θα σου βγάλει τα 100W από τη μέση του ποτενσιόμετρου περίπου...
Αν το CD σου έχει έξοδο 200mV (σπάνιο) τότε στο τέρμα του ο ενισχυτής δεν θα σου βγάζει καν τα Watt του...

το MCD 203 II εχει Output level : max 1,8 V
και ο ενισχυτης MAP305 II εχει Input level (CD-Aux) : 550mV

βοηθεια χανομαστε.....! :grinning-smiley-043

Τι ευαισθησία εισόδου έχει ο ενισχυτής και τι έξοδο έχει η πηγή;
Αυτό είναι που πρέπει να σε προβληματίζει βασικά...

Αν ο ενισχυτής σου βγάζει π.χ. 100 Watt με ευαισθησία εισόδου 250 mV και το CD σου έχει έξοδο 2V τότε θα σου βγάλει τα 100W από τη μέση του ποτενσιόμετρου περίπου...
Αν το CD σου έχει έξοδο 200mV (σπάνιο) τότε στο τέρμα του ο ενισχυτής δεν θα σου βγάζει καν τα Watt του...

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό σε παρακαλώ?

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό σε παρακαλώ?

Λοιπόν... Έχεις ένα CD με max output level στο 1.8V (για να πάρουμε σαν παράδειγμα του φίλου vasilisnt.
Αν το βάλεις σε έναν ενισχυτή που έχει input level 550mV (στο ίδιο παράδειγμα) ο ενισχυτής θα λάβει τα 550mV χαλαρά πολύ πριν το ποτενσιόμετρο τερματίσει, οπότε θα αποδώσει το 100% της ισχύς του. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να λαμβάνει περισσότερα από τα 550mV το μόνο που θα προσφέρει θα είναι παραμόρφωση.

Αν πάρουμε το ίδιο CD και το βάλουμε σε έναν ενισχυτή που έχει input level 2V ο ενισχυτής αυτός δεν θα λάβει ποτέ στην είσοδό του 2V (αφού το CD έχει σαν max τα 1.8v) ώστε να αποδόσει το 100% της ισχύος του.

:stupido2: Πάλι δεν κατάλαβα. Κάνε μια προσπάθεια ακόμα σε παρακαλώ γιατί ακούγεται ενδιαφέρον... Πες μου λίγο πως ακριβώς, με τύπους μπορείς να υπολογίσεις τα Watt που θα βγάλει ένας ενθσχυτής με βάση τα mV.

Μέθοδος των τριών...
Ένας ενισχυτής θέλει 1V στην είσοδό του για να αποδώσει 100 WPC.
Πόσα WPC θα αποδώσει αν του δώσουμε 0,5V; -bye-

ΟΚ. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά η ευαισθησία του ενισχυτή? Τι είναι αυτό? Και που κολάει στο σύνολο?

ΟΚ. Εγω βρήκα κάτι άλλο, που αναφέρει τα db και όχι τα Watt.

Λέει το εξής: Αν η είσοδος του ενισχυτή είναι 200mV και το CD player 2V (ή 2000mV), πέρνω το δικό μου σαν παράδειγμα, τότε:
20xlog(2000/200) = 20.

Άρα ο ενισχυτής μου μπορεί να βγάλει όλη την δύναμη που έχει και επιπλέον 20db αν τον βάλω στο τέρμα. Αν το ποτενσιόμετρο είναι βαθμονομημένο σε db τότε τα 100Watt έρχονται στην ένδειξη -20db.

Οπότε βασικά η ευαισθησία είναι gain σε db. Όσο ποιό ευαίσθητος είναι ο ενισχυτής, τόσο μεγαλύτερο είναι το gain και τόσο ποιό δυνατά ακούγεται. (Όσο μικραίνει το κλάσμα στον δεκαδικό λογάριθμο, τόσο μεγαλώνει το αποτέλεσμα).

Πάρτο και έτσι... Αν σου είναι πιο εύκολο... :p
Θεωρητικά αν μετακινήσεις το ποτενσιόμετρο πιο πάνω από τα -20 db θα ακούσεις παραμόρφωση.
Πρακτικά όμως, και επειδή αυτό θα συμβεί μόνο αν ένα CD είναι γραμμένο με peak στα 0 DB (πράγμα σπάνιο) σε αυτά τα peak θα παραμορφώσεις μόνο.
Γιατί τότε μόνο το CD σου θα έχει έξοδο 2V!

(όχι μόνο το χόντρυνα αλλά έχουμε βγεί και τελείως εκτός θέματος)

βασικα αυτο θα ρωτουσα... με προλαβες....για αυτο καποια cd παιζουν πιο δυνατα απο αλλα οταν εχεις το volume στην ιδια ενταση?

Ακριβώς... Έχουν διαφορετική έξοδο. :-)
Πρακτικά ο ενισχυτής δίνει περισσότερα watt στη συγκεκριμένη θέση του ποτενσιόμετρου.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα δώσει περισσότερα watt γενικά! Απλά θα αρχίσει να παραμορφώνει σε πιο χαμηλή θέση.

ειλικρινα μου δινει μεγαλη χαρα το γεγονος οτι εχω γνωμες απο τοσους συνφορουμιτες...!

προς DIPIE : o χωρος ειναι 5χ6 μετρα ...κοστος ας θεσουμε τα 3.000 (τοσο εχουν τα atc40 αν δεν κανω λαθος? :) τα οποια δυστυχως δεν εχω ακουσει )

προς Ευαγγελο Κυριτση.. οσο και αν εχω ψαξει τα threads δυστυχως δεν επεσα πανω στο κο Πετρόπουλο....

θα συμφωνησω απολυτα με τον Κώστα Νάκο -για αυτο και τα επελεξα ,ειχα ακουσει επισης Jbl, tannoy,b&w 684 αν δεν κανω λαθος, kef iq9, q40,klipsch δεν θυμαμε μοντελο οχι ομως δαπεδου...
αν και... αντεχουν τα ηχεια τοσο μεγαλη ισχυ??? εδω με τον 305 και δεν τα παιζω πανω απο την μεση μην μου φυγουν τα τουιτερ στο δρομο...

jimazz... 300 ανα καναλι?? και ζουν ακομα ? (συγνωμη για την ασχετοσυνη μου..)

να δοκιμασω με parasound? 250 watt ανα καναλι? σιγουρα βρε παιδια ?

σας ευχαριστω ολους
να μην γινει παρεξήγηση άλλο τα πολλά watts άλλο η ένταση της μουσικής,δεν σημαίνει εχω πολλά αρα ακούω δυνατά,έχω καθαρή-ποιοτική και αρκετή ισχύ ακούω πιό ξεκούραστα και ασυμπίεστα

Καλά αυτό εννοείται. Τα Watt είναι η ισχύς που ρέει γύρω από το πηνίο ενος ηχείου και τίποτα παραπάνω. Καμία σχέση με το πόσο δυνατά μπορεί να παίξει.