Ενισχυτής για CM9...

Jonnyboy

New member
28 October 2009
15
Βρίσκομαι πολύ κοντά στην απόφαση να αγοράσω ένα ζεύγος ηχείων CM 9 της B&W μαζί με το cd player Marantz SA8003 για ένα δωμάτιο 18m2.Θα ήθελα να μου προτείνεται έναν ενισχυτή για να τα οδηγήσει.

επειδη και εγω ψαχνομαι αυτο το καιρο για ενισχυτη και ειχα αναλογο ποστ θα σου πω που καταληγω..βεβαια παιζει ρολο τα χρηματα που εχεις σκοπο να διαθεσεις..

http://www.hollandlink.eu/map-105-EN.htm στα 500 ευρω

http://www.auditorium.gr/index.php?productID=3&PHPSESSID=afc6847502b58afcd3791be142751ac4 στα 800ευρω

http://www.odes.gr/index.php?option...ge=shop.flypage&product_id=339&category_id=30 στα 525 ευρω

ισως καποιος απο αυτους σε καλυψει γιατι τι cd σου και τα ηχεια ειναι καταπληκτικα..:firstprize:

Ωραία Antonio,μια και είσαι ο πρώτος που απαντάει στο post μου να σε ρωτήσω το εξής:Πες με άσχετο,αλλά αντιγράφοντας από το manual του CM9 λέει το εξής:"Recommended amplifier power:30W - 200W into 8Ω on unclipped programme".Από τους ενισχυτές που μου πρότεινες κανείς δεν φτάνει αυτήν την ισχύ στα 8Ω.Μήπως αυτό σημαίνει ότι τα ηχεία θα "υπολειτουργούν" ή τέλος πάντων δεν θα αποδίδουν αυτό που πραγματικά μπορούν με αυτούς τους ενισχυτές;Και μια άλλη ερώτηση:Αν και σύμφωνα με το manual ο χώρος μου (3mx6m) πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις αυτών των ηχείων (50cm από κάθε τοίχο και 1,5-3m απόσταση μεταξύ τους),μήπως είναι "too much" για ένα τέτοιο δωμάτιο και θα πρέπει να χαμηλώσω τις απαιτήσεις μου;Να στραφώ π.χ. πιο κάτω στα 683;Θέμα budget δεν υπάρχει μάλλον αφού σκοπεύω να δώσω συνολικά για ηχεία-cdplayer-ενισχυτή εώς 8000 .

προτεινωμενη ισχυς σημαινει οτι απο 30 εως και 200W τα ηχεια λειτουργουν συμφωνα με τις προδιαγραφες τους. Μεσα σε αυτο το ευρος υπαρχουν ενισχυτες που θα τα "πηγαινουν" καλα, κι αλλοι που θα τα "πηγαινουν" καλυτερα.
Αδερφε να σαι καλα αλλα μην τα λες αυτα τα νουμερα...8000Ε. :D:bigcry:
Οντως, με αυτο το budget αρχισε να κοιτας και αλλα πραγματα σε αλλες κατηγοριες

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για CM9...

Ωραία Antonio,μια και είσαι ο πρώτος που απαντάει στο post μου να σε ρωτήσω το εξής:Πες με άσχετο,αλλά αντιγράφοντας από το manual του CM9 λέει το εξής:"Recommended amplifier power:30W - 200W into 8Ω on unclipped programme".Από τους ενισχυτές που μου πρότεινες κανείς δεν φτάνει αυτήν την ισχύ στα 8Ω.Μήπως αυτό σημαίνει ότι τα ηχεία θα "υπολειτουργούν" ή τέλος πάντων δεν θα αποδίδουν αυτό που πραγματικά μπορούν με αυτούς τους ενισχυτές;Και μια άλλη ερώτηση:Αν και σύμφωνα με το manual ο χώρος μου (3mx6m) πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις αυτών των ηχείων (50cm από κάθε τοίχο και 1,5-3m απόσταση μεταξύ τους),μήπως είναι "too much" για ένα τέτοιο δωμάτιο και θα πρέπει να χαμηλώσω τις απαιτήσεις μου;Να στραφώ π.χ. πιο κάτω στα 683;Θέμα budget δεν υπάρχει μάλλον αφού σκοπεύω να δώσω συνολικά για ηχεία-cdplayer-ενισχυτή εώς 8000 .

Πόσα;
Xμμμμμμμ
Tότε να μήν πάς κατευθείαν στα 804; Γιατί να συμβιβαστείς τόσο εφόσον μπορείς να πληρώσεις για να τα έχεις όλα;
Όσο για το θέμα ισχύος του ενισχυτή μην κολλάς τόσο στα βατ.
Τα δικάμου 803 τα οδηγώ με έναν Luxman στα 30W σε καθαρή τάξη Α που τα χορεύει στο ταψί.
Τα ηχεία της Β&W θέλουν ρεύματα όχι βάτ, δηλαδή κατσκευές σαν τους xindak όταν κοιτάς μέσα στο κουτί (θηριώδης μετασχηματιστής/πυκνωτές κ.λ.π.) τα οποία και θα τα πληρώσεις.. εκτός κιαν πάρεις τον κινέζο τον οποίον τον βρίσκω μιά χαρά.

Last edited:
Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι το θέμα του χώρου.Δεν θέλω να παρασυρθώ από το budget μου και να πάρω "μεγάλα" ηχεία που θα μου "μπουκώνουν" μετά...Μιλάω για ένα δωμάτιο 3mX6m σας θυμίζω παιδιά.Τι λέτε και εσείς; Όσον αφορά τον ενισχυτή,τον Harman Kardon HK 990 που είδα στην eisa πως τον βρίσκετε;

Ακούμε σχεδόν στον ίδιο χώρο και Απο ότι διαβασες τα ηχεία μου είναι αρκετά μεγάλα. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθεις απο την στιγμή που τα ηχεία είναι ποιοτικά και οδηγούνται σωστά το αντιθετο θα έλεγα, έχεις πολλά να χάσεις.
Τώρα στο οικονομικό εγώ σου πρότεινα να αγοράσεις ότι καλύτερο μπορείς γιατί εφόσον μπορείς να φτάσεις κάπου οικονομικά πίστεψε με θα το κανείς αργά η γρήγορα απλά είτε θα πάρεις το καλύτερο κατευθείαν η θα το κανεις αργότερα που μοιραία θα ξαναμπεις στην μπριζα.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής για CM9...

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι το θέμα του χώρου.Δεν θέλω να παρασυρθώ από το budget μου και να πάρω "μεγάλα" ηχεία που θα μου "μπουκώνουν" μετά...Μιλάω για ένα δωμάτιο 3mX6m σας θυμίζω παιδιά.Τι λέτε και εσείς; Όσον αφορά τον ενισχυτή,τον Harman Kardon HK 990 που είδα στην eisa πως τον βρίσκετε;

Eπίσης φρόνιμο θα ήταν να διαλέγεις μηχανήματα που άκουσες και όχι που είδες κάπου αφου αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη το χόμπυ μας είναι κατα κύριο λόγο θέμα προσωπικού γούστου προσοχή λοιπόν γιατι μετα την απομάκρυνση απο το ταμείο ούδεν λάθος αναγνωριζεται..