Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Nyrhix

New member
17 February 2013
5
Ενισχυτής Για Ηχεία Δαπέδου Magnat Altea 7!

Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλου δικάναλου ενισχυτή για τα Magnat Altea 7.Αυτή τη στιγμή έχω τον HT-R340 της Onkyo.Οι ενισχυτές που έχω στο μυαλό μου σαν επιλογές είναι οι:
Yamaha A-S500
Marantz PM6004
Denon PMA-710
Denon PMA-720
HK 980
HK 3490
Δεν γνωρίζω αν οι ενισχυτές αυτοί έχουν ικανότητα Bi-Amping αλλά θα με ενδιέφεραι.Ως πηγή έχω τον υπολογιστή με την Asus Xonar DX.Budget αυστηρά έως 450 ευρώ και κάτω.Κάθε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ.

Last edited:

STRATOS1983

Senior Member
εχω τον hk980 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος (επαιζε για λιγο καιρο με τα πρωτα μου ηχεια b&w683, δυσκολα ηχεια αλλα τα ''κουναγε'' καλα)
απο αυτους που αναφερεις δεν εχω ακουσει τον marantz
ολοι οι υπολοιποι ηταν υποδιεστεροι στα δικα μου αφτια
ειχα denon, ασ το καλυτερα, μου αρεσει ο ηχος τους αλλα απο οδηγιση...
αν σου αρεσει ο yamaha σαν ακουσμα, προσπαθησε να ακουσεις τον a-s700, ηταν ο μονος που συγκρινα με τον hk980 απο θεμα οδηγισης και τιμης αλλα με χαλαγε οτι εχει τονισμενα τα ''ψηλα'', o kh980 ειναι πιο ουδετερος
επειδη και γω δεν ειμαι και ιδιαιτερα γνωστης πριν αποφασισω και γω ζητουσα γνωμες και σχεδον ολοι μου ελεγαν και hk980 και as700 και αντιστροφα :D

Nyrhix

New member
17 February 2013
5
Re: Απάντηση: Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Διάβαζα πως ο HK 980 ειναί πολύ εκ του ασφαλούς σαν άκουσμα.Αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό τον όρο θα το εκτιμούσα.Δεν είχα την ευκαιρία να τον ακούσω αλλά θα το κάνω το συντομότερο δυνατό όπως και τον A-S700.Όσο για τον Yamaha A-S500 μου άρεσε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με κουράσει η έμφαση του στις υψηλές.Θα τον συγκρίνω οπωσδήποτε με τον HK 980 και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.Ευπρόσδεκτες οι όποιες άλλες προτάσεις και εκτός των προαναφερθέντων ενισχυτών αν υπάρχουν.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Aπλά είναι ενισχυτής που μπορεί να ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μουσικόφιλων
Με απλά λόγια,είνα πιθανότερο ν'αρέσει,από το να μήν αρέσει!

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Και ο αμερικανος κ ο ιαπωνας ειναι εξαιρετικοι.Τον a-S700 τον εχω,κ πριν τον αγορασω τον ειχα ακουσει με ηχειο δαπεδου...εχει εξαιρετικες δυνατοτητες οδηγησης για την κατηγορια του,οποτε κανε τον κοπο κ ακουσε τον εαν σε τραβαει και σαν εμφανιση.Απο οτι εχω δει κ ο 980 ειναι εξαιρετικη κατασκευη(δεν τον εχω ακουσει)...οποτε εσυ αποφασιζεις τι σου αρεσει,και κυριως τι ταιριαζει στα ηχεια σου!

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Λυπάμαι, αλλά δε νομίζω οι επιλογές που έχετε αναφέρει να οδηγήσουν ένα ηχείο τρίων δρόμων, τεσσάρων μεγαφώνων.
Προσωπικά θα προτιμούσα την επιλογή του Pioneer 922 που είναι A/V για τη δυνατότητα που μου προσφέρει να χρησιμοποιήσω το 6ο και 7ο κανάλι για διενίσχυση. Τουλάχιστον θα είχα εξασφαλίσει μία οδήγηση στο καθε σημείο του κρος, ίση με την ισχύ που δηλώνουν για ολόκληρο το ηχείο οι υπόλοιποι.
Αν αναρωτιέστε αν ακούγονται καλύτερα οι hi fi; ΝΑΙ ακούγονται καλύτερα, με άλλο ηχείο όμως... Με αυτό το ηχείο και την οδήγησή του με έναν από αυτούς, θα ακούγονται το ίδιο με τον 922...

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Σαν ηχείο είναι *δύσκολο*,αλλά από τα γραφόμενα του ενδιαφερομένου,μάλλον δεν τον απασχολεί το θέμα av ενισχυτή
Αυτό τολάχιστον αντιλαμβάνομαι
Ας μας το διευκρινίσει,αν θέλει!

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619

Σαν ηχείο είναι *δύσκολο*,αλλά από τα γραφόμενα του ενδιαφερομένου,μάλλον δεν τον απασχολεί το θέμα av ενισχυτή
Αυτό τολάχιστον αντιλαμβάνομαι
Ας μας το διευκρινίσει,αν θέλει!

Σίγουρα ψάχνει για στέρεο, το αναφέρει στο αρχικό μήνυμα.
Αυτό που του προτείνω είναι να κινηθεί σε AV, όχι γιατί η ανάγκη του είναι για ταινίες αλλά γιατί θα μπορέσει να "προσφέρει" περισσότερο ρεύμα στο κάθε σημείο κρος του ηχείου ;ο)
Το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με το "υποοδηγούμενο" ηχείο μέσω των ενισχυτών που έχει αναφέρει.

Καλύτερα να του "υποδείξουμε" και κάποια άλλη λύση, που μπορεί να μην έχει σκεφτεί (θα μπορούσε να είχε γραφτεί κάτι και για τα μεταχειρισμένα που υπάρχουν στην αντίστοιχη κατηγορία του φόρουμ) παρά να προτείνουμε κάτι από τα "θέλω" του όταν γνωρίζουμε ή υπολογίζουμε ότι δε θα τον καλύψουν ;ο)

Nyrhix

New member
17 February 2013
5

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας και για τον χρόνο σας.Αναφέρω στο αρχικό post πως ψάχνω για δικάναλο λόγω του ότι ενδιαφέρομαι για μουσική κατά βάση.Σε κάνα δυο μαγαζιά που πήγα,αυτό που μου πρότειναν ήταν να πάω προς δικάναλο για την μουσικότητα τους όπου κατά τα λεγόμενα τους είναι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα.
Επειδή δεν έχω πείρα όμως από ενισχυτές και δεν ξέρω ποιος θα ήταν επαρκούς οδήγησης για να τα κινήσει θα ήθελα την βοήθεια σας για περαιτέρω πληροφορίες ή όπως είπε και ο κύριος ισοβίτης,άλλες λύσης σε αυτό το φάσμα τιμής που σίγουρα δεν έχω σκεφτεί.
Ας είναι και AV δεν με πειράζει αρκεί να είναι μουσικός(όσο μπορεί βέβαια σε αυτά τα λεφτά),να υποστηρίζει διενίσχυση(διορθώστε με αν το λέω λάθος) και παρόμοιος με τους προαναφερόμενους.

Last edited:

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Λυπάμαι, αλλά δε νομίζω οι επιλογές που έχετε αναφέρει να οδηγήσουν ένα ηχείο τρίων δρόμων, τεσσάρων μεγαφώνων.
Προσωπικά θα προτιμούσα την επιλογή του Pioneer 922 που είναι A/V για τη δυνατότητα που μου προσφέρει να χρησιμοποιήσω το 6ο και 7ο κανάλι για διενίσχυση. Τουλάχιστον θα είχα εξασφαλίσει μία οδήγηση στο καθε σημείο του κρος, ίση με την ισχύ που δηλώνουν για ολόκληρο το ηχείο οι υπόλοιποι.
Αν αναρωτιέστε αν ακούγονται καλύτερα οι hi fi; ΝΑΙ ακούγονται καλύτερα, με άλλο ηχείο όμως... Με αυτό το ηχείο και την οδήγησή του με έναν από αυτούς, θα ακούγονται το ίδιο με τον 922...

Ειναι μια ενδιαφερουσα προσεγγιση αυτη,αλλα και παλι προσωπικα δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην ειναι ισαξιοι η και καλυτεροι οι δυο 2καναλοι που αναφερονται!

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Αν το ζητούμενο είναι το hi-fi,μακριά από av λύσεις!
Ταπεινή μου,πάγια θέση!
Άλλο ν'ακούς Robert De Niro,Al Pacino και άλλο Pink Floyd,Scorpions!
Τι να τα κάνω τα υποτιθέμενα επαρκή ρεύματα ενός av,όταν το αποτέλεσμα θά'ναι αχταρμάς;
Μπρρρρρρρ!

Last edited:

STRATOS1983

Senior Member
αν δεν κανω λαθος μπορει ενας οποιοσδηποτε av να εχει καλη οδηγηση απο θεμα δυναμης, αλλα θα υστερει στο προενισχυτικο σταδιο που ειναι θεμα ''μουσικοτητας''
οποτε μπορει να εχει γκαζια ο av Pioneer 922 που προαναφερθηκε αλλα απο θεμα καλης μουσικης σιγουρα θα ειναι υποδιαιστερος.
κατα τη γνωμη μου αν ο yamaha ή ο harman δεν αρκουν για τα magnat, καλυτερα παραπανω λεφτα σε stereo ενισχυτη.
οπως ειπα στο πρωτο μημυνα εχω τον hk980 και μεχρι να παρω τα rf52 επαιζε με τα b&w683, σιγουρα δεν αρκουσε καθωτι δυσκολο ηχειο, αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα τα κουναγε μια χαρα και χωρις παραμορφωση

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854

αν δεν κανω λαθος μπορει ενας οποιοσδηποτε av να εχει καλη οδηγηση απο θεμα δυναμης, αλλα θα υστερει στο προενισχυτικο σταδιο που ειναι θεμα ''μουσικοτητας''
οποτε μπορει να εχει γκαζια ο av Pioneer 922 που προαναφερθηκε αλλα απο θεμα καλης μουσικης σιγουρα θα ειναι υποδιαιστερος.
κατα τη γνωμη μου αν ο yamaha ή ο harman δεν αρκουν για τα magnat, καλυτερα παραπανω λεφτα σε stereo ενισχυτη.
οπως ειπα στο πρωτο μημυνα εχω τον hk980 και μεχρι να παρω τα rf52 επαιζε με τα b&w683, σιγουρα δεν αρκουσε καθωτι δυσκολο ηχειο, αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα τα κουναγε μια χαρα και χωρις παραμορφωση

Ενοειτε οτι ειναι πιο μουσικοι οι 2καναλοι,αλωστε για αυτο τον σκοπο ειναι φτιαγμενοι!Ο συγκεκριμενος πολλυκαναλος που αναφερετε πιο πανω,ειναι καλο μηχανημα σιγουρα,αλλα για αλλον σκοπο.Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι κ απο θεμα μουσικοτητας και δυναμης θα ειναι επαρκεις οι στερεο.Μην ξεχναμε οτι η δυναμη που αναφερονται οι κατασκευαστες για τους πολλυκαναλους δεν αντιπροσωπευει την πραγματικοτητα!Σε λειτουργει και των 5 καναλιων μαζι η 7,η ισχυς για καθε καναλι ειναι μικροτερη.Για εμενα καλυτερα να μην μπλεξει με πολλυκαναλο,γιατι θα πληρωσει κ για πραγματα που θα του ειναι αχρηστα.

STRATOS1983

Senior Member
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

Ενοειτε οτι ειναι πιο μουσικοι οι 2καναλοι,αλωστε για αυτο τον σκοπο ειναι φτιαγμενοι!Ο συγκεκριμενος πολλυκαναλος που αναφερετε πιο πανω,ειναι καλο μηχανημα σιγουρα,αλλα για αλλον σκοπο.Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι κ απο θεμα μουσικοτητας και δυναμης θα ειναι επαρκεις οι στερεο.Μην ξεχναμε οτι η δυναμη που αναφερονται οι κατασκευαστες για τους πολλυκαναλους δεν αντιπροσωπευει την πραγματικοτητα!Σε λειτουργει και των 5 καναλιων μαζι η 7,η ισχυς για καθε καναλι ειναι μικροτερη.Για εμενα καλυτερα να μην μπλεξει με πολλυκαναλο,γιατι θα πληρωσει κ για πραγματα που θα του ειναι αχρηστα.

+1

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,441
Αθήνα

Δεν κάνεις λάθος.

Η δύναμη ενός A/V σε δύο κανάλια είναι αρκετή. Σχεδιασμένος για τα πολλά άλλωστε. Εκεί που χάνουν είναι στην προενίσχυση. Ακόμα και στο πιο pure mode να τους έχεις, πάλι το σήμα θα περάσει από κάποιο ψηφιακό Volume αναγκαστικά, το οποίο σημαίνει ότι έχεις τουλάχιστον μία μετατροπή.

Βέβαια, στην μεσαία και πάνω κατηγορία, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και να γίνονται όμορφα και να αποκτούν μουσικότητα, αλλά έχουμε ήδη υπερβεί την διπλάσια τιμή και οδεύουμε προς την τριπλάσια σε σχέση με ένα δικάναλο - της εισαγωγικής κατηγορίας - εννοείται.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.... .

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Ίσως το κείμενο και ο τρόπος σκέψης μου δεν έγινε κατανοητός.

Ας το προσπαθήσω να το γράψω διαφορετικά:
Το αποτέλεσμα ενός ηχείου με ελλειπή οδήγηση είναι η ανάγκη μεγαλύτερων εντάσεων κατά τη διάρκεια ακροάσεων για να υπάρχει η σχετική ισορροπία στο φάσμα, ο ήχος παρουσιάζεται «αδύναμος», «στεγνός», με έλλειψη «ησυχίας» και την αίσθηση «αχταρμά» σε σύνθετα μουσικά θέματα.
Ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος καμένων μεγαφώνων -με το πλέον σύνηθες το μεγάφωνο των υψηλών.

Αν λοιπόν επιλεγεί ένας στέρεο ενισχυτής ο οποίος θα κληθεί να οδηγήσει όλο το «βάρος» του συγκεκριμένου ηχείου, από τη μία ο άνθρωπος που συζήτησε και ζήτησε τη συμβουλή μας θα ξοδέψει 400 ευρώ άδικα, από την άλλη το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τον απομακρύνουμε από το «άθλημα» των ακροάσεων λόγω της απογοήτευσής του από το μουσικό του σύνολο.

Όπως ειπώθηκε και σε προηγούμενο μήνυμα, ο στέρεο ενισχυτής σίγουρα είναι καλύτερος ενός A/V με άλλα ηχεία όμως, που θα είναι μικρότερο «βάρος» γι’ αυτόν.
Αφού όμως το ποσό είναι στο ύψος των 400 ευρώ, ο ολοκληρωμένος A/V σε συνδυασμό με τη διενίσχυση που προσφέρει θα ακουστεί εξίσου καλά με το δικάναλο που θα αδυνατεί να οδηγήσει σωστά τα ηχεία.
Το «κέρδος» του θα είναι η έλλειψη φόβου σε μεγαλύτερες εντάσεις για την καταστροφή του μεγαφώνου των υψηλών και ίσως η καλύτερη «ισορροπία» σε χαμηλότερες εντάσεις.

Επίσης, γνωρίζοντας την πτώση που επέρχεται στους A/V ενισχυτές, αναφέρω ότι ο ενισχυτής δε θα αποδώσει τα 150/κανάλι που αναφέρει αλλά θα προσφέρει στο κάθε σημείο του κρος, γύρω στα 60/κανάλι, κάτι που τον κάνει ισχυρότερο από τους στερεο.

Καλή εβδομάδα σε όλους

Last edited:

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Eγινε κατανοητος ο τροπος σκεψης σου,απλως εμεις του προσφεραμε συμβουλη απο την δικια μας σκοπια.Ισως και να ξεγελαστηκαμε απο την τιμη του ηχειου και να χρειαζεται το κατι παραπανω σε απαιτησεις ρευματος.Εαν ειναι ετσι τα πραγματα,τοτε να κοιταξει κατι και σε μεταχειρισμενο!Εξακολουθω να πιστευω οτι ο Yamaha και ο Harman ειναι ικανοι...αλλα εαν ο φιλος εχει απαιτησεις και σε υψηλες εντασεις τοτε να κοιταξει κ αλλες επιλογες.