Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

Eγινε κατανοητος ο τροπος σκεψης σου,απλως εμεις του προσφεραμε συμβουλη απο την δικια μας σκοπια.Ισως και να ξεγελαστηκαμε απο την τιμη του ηχειου και να χρειαζεται το κατι παραπανω σε απαιτησεις ρευματος.Εαν ειναι ετσι τα πραγματα,τοτε να κοιταξει κατι και σε μεταχειρισμενο!Εξακολουθω να πιστευω οτι ο Yamaha και ο Harman ειναι ικανοι...αλλα εαν ο φιλος εχει απαιτησεις και σε υψηλες εντασεις τοτε να κοιταξει κ αλλες επιλογες.

+1000

STRATOS1983

Senior Member
παντως με τον harman και τα 683 (90db ευαισθησια, 2χ6.5 woofer kai 1x6.5 mid) δεν ειχα θεμα απο ενταση, και μαλιστα πολλες φορες κουνιοταν ολο το σαλονι(περιπου 20τετραγωνικα, ισως και μικρο) χωρις να εχω το volume καν στο 0 (μηδεν). Σιγουρα με ανωτερο ενισχυτη θα επαιζαν πολυ καλυτερα, αλλα εμενα με ικανοποιούσε και απο ενταση και σιγουρα επαιζε πολυ πιο ''ομορφα''(κατι που το ευχαριστιομουν σε καθημερινη βαση αντιθετως με την ενταση μια στο τοσο) απο εναν av denon AVR-2113 που ειχα πριν.
τα altea7 γνωριζω οτι εχουν 92db ευαισθησια οποτε νομιζω οτι o harman μια χαρα θα τα παει ΚΑΙ απο ενταση.
διαφορετικα στη θεση του φιλου θα εκανα υπομονη να παρω καποιον ανωτερο αλλα παντα hi-fi ενισχυτη.

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Η διαφορά μας στον τρόπο αντιμετώπισης μίας «ανάγκης» είναι η εξής:

Αν στα ηχεία που είχατε αποκτήσει στα 1.100 ευρώ υπήρξε ένας πωλητής να σας αναφέρει ότι ο 980 ή ο 1620 δε μπορούσε να τα οδηγήσει και ότι καλό είναι να αναβάλλετε για κάποιο χρονικό διάστημα την αγορά ενισχυτή για τη σωστή διέγερσή τους, τότε δε νομίζω να είχατε χάσει 500 ευρώ στην μεταπώληση τους ως μεταχειρισμένα…

Αντίθετα, 400 ευρώ που επιθυμούσατε να διαθέσετε + 500 ευρώ που χάσατε, θα γίνονταν 900 ευρώ, ποσό που θα κάλυπτε ολοκληρωμένους ενισχυτές, ικανούς για τη σωστή διέγερση των ηχείων, είτε σε χαμηλές, είτε σε υψηλές εντάσεις και δε θα είχατε μπει στη ψυχοφθόρο διαδικασία αλλαγής και απώλειας χρημάτων… ;ο|

Νομίζω ότι, πλέον, υπάρχουν όλες οι αντίθετες αλλά και οι "συμπορευόμενες" απόψεις για να μπορέσει ο άνθρωπος να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει οπότε "τέλος" από εμένα.

Καλό μεσημέρι σε όλους :ο)

STRATOS1983

Senior Member
τα ηχεια τα εδωσα γτ απλα τα klipsch ταιριαξαν καλυτερα στα αφτια μου, για κανεναν αλλο λογο
τον denon τον πουλησα γτ απλα σταματησα να ασχολουμε με το home cinema, οποτε αχρηστος γιατι με av δεν ακους μουσικη
και ο harman παραμενει στο rack
οποτε δεν ''πεταξα'' λεφτα....

Nyrhix

New member
17 February 2013
5
Re: Απάντηση: Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

Τη λύση μεταχειρισμένου,την έχεις σκεφτεί;
Σ'ενδιαφέρει;

Με ενδιαφέρει και η λύση του μεταχειρισμένου,φυσικά,διότι οικονομικά είμαι σε λιγάκι στενή κατάσταση.

Nyrhix

New member
17 February 2013
5
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνωμες σας και για τον χρόνο που αφιερώσατε.Δεν μου αρέσουν οι εκκωφαντικές εντάσεις διότι κυριολεκτικά δεν αντέχονται μετά από κάποια ώρα συν του ότι υπάρχουν και γείτονες που ίσως να ενοχληθούν λιγάκι.Πιστεύω πως ο 980 ή ο Yamaha θα με καλύψουν πλήρως όπως λένε και οι φίλοι Panos87 και Stratos1983.Φίλε Isoviths αν όντως αντιληφθώ πως οι προαναφερόμενοι ενισχυτές δεν είναι ικανοί να οδηγήσουν τα Altea 7 θα προχωρήσω στην πρότασή σου να αναβάλλω την αγορά μου μέχρι νεοτέρας για την απόκτηση μεγαλύτερου καταλληλότερου ενισχυτή για την διέγερση των ηχείων.Καλό απόγευμα να έχετε!

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής Για Ηχεία Magnat Altea 7!

Λιγο δυσκολο αυτο...δεν ξερω ποτε βγηκαν τα συγκεκριμενα στην αγορα,αλλα μπορει κα να τα βρει σε κανενα μαγαζι.Προσωπικα εχω ακουσει yamaha με ηχεια magnat,και ταιριαζουν αρκετα μπορω να πω.Ισως και με τον harman.

STRATOS1983

Senior Member
yamaha με magnat ειχα ακουσει και οντως ταιριαζαν. (αλλα ηταν διαφορετικα μοντελα απο αυτα που συζηταμε και που εχει ο φιλος)
το να ακουσει καποιον ενισχυτη με ηχεια διαφορετικα απο τα δικα του, εστω και ιδια μαρκα, δεν το προτεινω, καλο ειναι να μιλησει με καποιο καταστημα και να παει τα ηχεια του να τα ακουσει με ενισχυτες.
γι αυτο και ρωτησα αν ειναι αθηνα ισως βρησκαμε τροπο να ακουγε τον hk980 που εχω.

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Παρεπιπτωντος τα magnat που ειχα ακουσει ηταν με τον ενισχυτη που εχω, (Α-S700) και ξεχασα να αναφερω.Αλλα σιγουρα δεν ειναι το ιδιο,καλυτερα να παρει τα ηχεια εαν μπορει και να παει για ακροασεις ο φιλος.

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
857
Μπραχάμι - Μύκονος
Αν σ' αρέσει ο 980 δεν βλέπω γιατί να μην πας στον 3490 που έχει και ράδιο και θεωρητικά είναι και 2 χ 120 (κάποιο review σε εργαστήριο έλεγε και για 2χ140) . Τον έχω 2 μήνες τώρα και για τα λεφτά του νομίζω κάνει αυτά που λέει . Τον είχε και το Media Market σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή . O 3490 σου δίνει επίσης και ψηφιακή είσοδο για χρήση σαν dac , την οποία δεν έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι απλά κάνει την δουλειά της .

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Εγω θα τον συμβουλευα τον φιλο εαν δεν ενδιαφερεται για ραδιο να μην μπλεξει με ραδιοενισχυτη.Ας παει σε ολοκληρωμενο με στιβαροτερη τροφοδοσια,και αν στο μελλον θελει και ραδιο παιρνει κ 1 τιουνερακι!