ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Αν αυτοί οι χώροι δεν μπορουν να απομονωθούν από τον κυρίως χωρο που φιλοξενει το συστημα, τότε σαφώς και διαχέεται ο ήχος και σε αυτούς, άρα το σύστημα καλείται να καλύψει χώρο >40m^2. Δες τι βελτιώσεις μπορείς να κάνεις στο χώρο σου πρώτα και μετά ψάξου για ενισχυτικά.

Ίσως αν άκουγα στην απέναντι γωνία του σαλονιού η μέσα απο την κουζίνα να μου έλειπε το μπάσο ή κάτι αλλα αν εκεί είναι το πρόβλημα πές το μου γιατι τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

για τη θέση ακρόασης μιλάω, δε με ενδιαφέρουν άλλες θέσεις

η αλήθεια είναι ότι εξίσου καλό μπάσο ακουγεται και στον παρακείμενο ημιϋπαίθριο και για αυτό αφήνω ένα περιθώριο να φταίει ο χώρος

Μάλλον για εκεί το βλέοω και εγώ το πρόβλημα.. Τεσπά όπως είπα και στην αρχή όποτε μπορέσεις πάρε έναν ισχυρότερο και δοκίμασε τον. Μακάρι να είναι αυτό (και να μπορείς να τον αγοράσεις) αλλα δεν το νομίζω.

Υπάρχει ενισχυτής στα 2.500 ευρώ που να δίνει 200 watts, όμορφες χροιές και να μην είναι class D για όσους δυσπιστούν ακόμα για αυτή τη σχολή; Σπάω το κεφάλι μου αλλά δε μου έρχεται κάτι...:nounder:

Απάντηση: Re: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Ενα καλό ταίριασμα με τα ηχεία σου ειναι οι ενισχυτές της Electrocompaniet. Mήν ξεχνάς οτι τα proac δεν είναι ηχεία της ''σειράς''. Θέλουν κάτι το ''ιδιαίτερο'' σε ενισχυτικά.

Υπάρχει ενισχυτής στα 2.500 ευρώ που να δίνει 200 watts, όμορφες χροιές και να μην είναι class D για όσους δυσπιστούν ακόμα για αυτή τη σχολή; Σπάω το κεφάλι μου αλλά δε μου έρχεται κάτι...:nounder:

μήπως υπάρχει ας πούμε στα 150 watt ; Αν έκανε καλή διαφορά θα μπορούσα να ανέβω λίγο. Επίσης αν ήταν κάτι αξιόλογο θα έπαιρνα και μεταχειρισμένο

Προσιτός 150άρης σε αυτά τα χρήματα μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό το σετάκι προ - τελικού της ΝAD. Το τι διαφορά θα κάνει σε σχέση με τον Yamaha δεν μπορώ να το ξέρω.Α και το σετάκι με τα μονομπλόκια της Audiolab το βρίσκεις στα μεταχειρισμένα από καιρού εις καιρόν.
200άρηδες υπάρχουν αρκετοί στην κατηγορία περί τα 4.000 ευρώ (Hegel, Plinius). Άρα μεταχειρισμένοι λογικά θα στοιχίζουν περί τα 2000-2500 ευρώ.Αν τους βρεις βέβαια και αν σου κάνουν.

μήπως υπάρχει ας πούμε στα 150 watt ; Αν έκανε καλή διαφορά θα μπορούσα να ανέβω λίγο. Επίσης αν ήταν κάτι αξιόλογο θα έπαιρνα και μεταχειρισμένο

Δεν είναι μόνο τα watts αλλά και ο ογκος στα χαμηλα και μεσοχαμηλά που πρέπει να χαρακτηρίζει τον ήχο του ενισχυτή. Γνώμη μου είναι να πας σε σετάκι προ-τελικου μεταχειρισμένο. Οι Ηegel & Plinius που σου πρότεινε ο karavan θα είναι πολύ καλή επιλογή.

Απο τους Hegel στο budget σου είναι ο Η70 (μικρός- 70W @ 8Ω -δε νομίζω οτι θα οδηγήσει καλύτερα τα ηχεία απο τον Yamaha -1400 ) και ο Η100 (120W @ 8Ω, 220W @ 4Ω, κάτω απο 2500 ). Ο Η200 και Η300 ξεφεύγουν πολύ (πάνω απο 4000 για τον H300 αν θυμάμαι καλά) εκτός αν μιλάμε για μεταχειρισμένους.

Παιδιά,αν μιλάμε για 40+20 τ.μ.,καλό είναι να μην έχουμε αυταπάτες.Τα 2 6.5άρια που έχει το κάθε ηχείο είναι εντελώς οριακά κατά την γνώμη μου.
Ρίξτε εδώ μια ματιά να δείτε τι προτείνει η focal για 60 μέτρα...

όταν λέω 150 watt , κοιτάω και πόσο πάει στα 4 Ω σαν μία αδρή εκτίμηση της ικανότητας οδήγησης, έτσι και αλλοιώς δε θέλω παραπάνω watt αλλά παραπάνω ρεύματα

ίσως μπορέσω να το τραβήξω λίγο - ή μάλλον πρέπει - και να δω και μηχανήματα όπως

Electrocompaniet ECI-5
Leema Tucana mkII
Hegel 200
ATC SIA2-150
Luxman 507

ή κανένα σετ προ-τελικού

Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Παιδιά,αν μιλάμε για 40+20 τ.μ.,καλό είναι να μην έχουμε αυταπάτες.Τα 2 6.5άρια που έχει το κάθε ηχείο είναι εντελώς οριακά κατά την γνώμη μου.
Ρίξτε εδώ μια ματιά να δείτε τι προτείνει η focal για 60 μέτρα...

φίλε μου ξύνεις πληγές, ζηλεύω και εγώ τα ηχεία με τα 12ιντσα γούφερ

αλλά στο λινκ που παραθέτεις βλέπω ότι η φοκάλ για 60 τ.μ. και πάνω προτείνει τουλάχιστον 1 ηχείο δίδρομο με ένα γούφερ 7 ίντσες,
οπότε μάλλον καλύτερα είμαι εγώ με τα 2 Χ 6.5
και επίσης τα συγκεκριμένα proac υποτίθεται ότι έχουν αρκετό μπάσο και επίσης μειονέκτημά τους ότι θέλουν μεγάλο χώρο

επίσης δύσκολο να φύγουν τα ηχεία,
αλλά από την άλλη αν είναι να πάρω ενισχυτή με ένα σωρό λεφτά και πάλι να ψάχνομαι, ίσως θα έπρεπε να δω το θέμα από την αρχή ή να κάτσω εκεί που έιμαι

Απάντηση: Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

φίλε μου ξύνεις πληγές, ζηλεύω και εγώ τα ηχεία με τα 12ιντσα γούφερ

αλλά στο λινκ που παραθέτεις βλέπω ότι η φοκάλ για 60 τ.μ. και πάνω προτείνει τουλάχιστον 1 ηχείο δίδρομο με ένα γούφερ 7 ίντσες,
οπότε μάλλον καλύτερα είμαι εγώ με τα 2 Χ 6.5
και επίσης τα συγκεκριμένα proac υποτίθεται ότι έχουν αρκετό μπάσο και επίσης μειονέκτημά τους ότι θέλουν μεγάλο χώρο

επίσης δύσκολο να φύγουν τα ηχεία,
αλλά από την άλλη αν είναι να πάρω ενισχυτή με ένα σωρό λεφτά και πάλι να ψάχνομαι, ίσως θα έπρεπε να δω το θέμα από την αρχή ή να κάτσω εκεί που έιμαι

????
Εμένα μου έβγαλε μόνο 3 με έναν σκασμό γούφερ επάνω ή 12ιντσα...
Δικό μου λάθος μάλλον :ernaehrung004:
Εμένα πάντως στα 60 τ.μ. ότι έβαλα πριν τα τωρινά μου γκάριζαν για να γεμίσουν τον χώρο.
Μετράει βέβαια και η ιδιαιτερότητα κάθε χώρου.Δοκίμασε λοιπόν με τα ενισχυτικά και βλέπεις.Στον χώρο σου φυσικά,δεν κάνει κακό να το επαναλαμβάνουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

????
Εμένα μου έβγαλε μόνο 3 με έναν σκασμό γούφερ επάνω ή 12ιντσα...
Δικό μου λάθος μάλλον :ernaehrung004:
Εμένα πάντως στα 60 τ.μ. ότι έβαλα πριν τα τωρινά μου γκάριζαν για να γεμίσουν τον χώρο.
Μετράει βέβαια και η ιδιαιτερότητα κάθε χώρου.Δοκίμασε λοιπόν με τα ενισχυτικά και βλέπεις.Στον χώρο σου φυσικά,δεν κάνει κακό να το επαναλαμβάνουμε.

έχεις δίκιο τελικά, δικό μου είναι το λάθος ( ή μάλλον και του σάιτ γιατί πάτησα διαδοχικά τα φίλτρα για 40+, 50+ και 60+ μέτρα και τα κράτησε όλα, που δεν κάνει λογική).

Και χάρηκα προς στιγμήν

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

έχεις δίκιο τελικά, δικό μου είναι το λάθος ( ή μάλλον και του σάιτ γιατί πάτησα διαδοχικά τα φίλτρα για 40+, 50+ και 60+ μέτρα και τα κράτησε όλα, που δεν κάνει λογική).

Και χάρηκα προς στιγμήν

Μην απογοητεύεσαι,καλός είναι ο μπούσουλας της φοκάλ,αλλά υπάρχει κόσμος που όντως ακούει και απολαμβάνει με ηχεία βάσης σε τέτοιους χώρους.Ολα σχετικά είναι.
Επειδή όμως έχουμε περίπου ίδιούς χώρους,ακούμε και περίπου τα ίδια,καταλαβαίνω τι θέλεις στο περίπου...Δοκίμασε και τα ενισχυτικά και βλέπεις μετά που πάσχεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Μην απογοητεύεσαι,καλός είναι ο μπούσουλας της φοκάλ,αλλά υπάρχει κόσμος που όντως ακούει και απολαμβάνει με ηχεία βάσης σε τέτοιους χώρους.Ολα σχετικά είναι.
Επειδή όμως έχουμε περίπου ίδιούς χώρους,ακούμε και περίπου τα ίδια,καταλαβαίνω τι θέλεις στο περίπου...Δοκίμασε και τα ενισχυτικά και βλέπεις μετά που πάσχεις...

:a0210:

αυτό αρχίζω να διαπιστώνω και εγώ, μετά από ψάξιμο

τι θα πρότεινες; class D ή παραπάνω λεφτά (λέμε τώρα και αν βρεθούν) ή μεταχειρισμένο;

Audio Research Dsi200 που βλέπω μτχ στο ίντερνετ έχει ακούσει κανείς;

τι θα πρότεινες; class D ή παραπάνω λεφτά (λέμε τώρα και αν βρεθούν) ή μεταχειρισμένο;

Δεν μπορεί να απαντηθεί γενικά η ερώτηξης μιας και κάθε από τα ερωτούμενά σου έχει καλό και κακό υλικό.
Επίσης υπάρχουν άλλοι που σιχαίνονται τα D και άλλοι που πίνουν νερό στ' όνομά τους κοκ...

Δεν ειναι θεμα υποοδηγησης το πολυ χαμηλο, γενικα το συγκεκριμμενο ηχειο εχει απο μονο του παχυ κ τονισμενο χαμηλο, κ αν κ λογω τοποθετησης εχεις κ μια εξτρα ενισχυση στο χαμηλο, τοτε συμβαινει αυτο που περιγραφεις. Γενικα για να αντισταθμισεις το βαρυ κ παχυ χαμηλο, θελεις γενικα εναν ενισχυτη χωρις αναδραση γρηγορο χωρις "ξυγκι" στο μπασσο (τυπου densen 130, creek destiny II κλπ) ή κατι σε class d που εχει αυτο το χαρακτηριστικο, πχ η καινουρια σειρα της Primare που αναφερθηκε παραπανω. Γενικα εαν πας προς class d να προσπαθησεις να κανεις ακροαση στο χωρο σου γιατι εχουν καποια ιδιαιτερα ηχητικα χαρακτηριστικα τα οποια πρεπει να διαπιστωσεις εαν σου αρεσουν.

Last edited:
Quote Originally Posted by karavan View Post
Υπάρχει ενισχυτής στα 2.500 ευρώ που να δίνει 200 watts, όμορφες χροιές και να μην είναι class D για όσους δυσπιστούν ακόμα για αυτή τη σχολή; Σπάω το κεφάλι μου αλλά δε μου έρχεται κάτι...

αυτό αρχίζω να διαπιστώνω και εγώ, μετά από ψάξιμο

Υπαρχει ενας με αρκετα καλο ηχο κ πολλα βατ κατω απο αυτη την τιμη αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα λυσει το προβλημα, μονον κατοπιν ακροασης : http://www.anthemav.com/products/anthem/integrated-amp/integrated-225 , http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/amplifiers/anthem-225-625378/review

Last edited: