ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Re: Απάντηση: ενισχυτής για Proac 140 Mk2

Καλοάκουστος.
Ποιο ήταν το σκεπτικό σου για την αγορά προ;
Το να τον συμπληρώσεις μετά με τελικό/ούς;
Σε αυτή την περίπτωση κοίταξε πρώτα τους τελικούς της ίδιας εταιρίας με τον προ σου.
Πάντως στην όλη παραπάνω συζήτηση δεν είχε τεθεί θέμα χαρακτήρα,αλλά οδήγησης,γι' αυτό με παραξενεύει η κίνηση σου.
Εκτός και έχεις στο μυαλό σου κάτι άλλο (μονομπλόκ,διενίσχυση,κλπ...)

ευχαριστώ!

το σκεπτικό ξεκίνησε από το ότι άρχισα να βλέπω ότι με τα 2500 για ολοκληρωμένο θα έπαιρνα οριακή αναβάθμιση από τον yamaha
που είναι πολύ αξιόλογος ενισχυτής και υποτιμημένος

οπότε κοιτούσα για μτχ ολοκληρωμένους και προ-τελικούς υψηλότερης κατηγορίας

ο συγκεκριμένος προ αγοράστηκε μτχ και στην ουσία τυφλή αγορά γιατί δεν ξέρω πως θα μου κάτσει και πως θα τον ταιριάξω με τελικό

θέλω να πάω σε SS τελικό, οπότε ο ομόσταυλος αποκλείεται, άλλωστε είναι εκτός budget

προς το παρόν πάιζει με το τελικό στάδιο του Yamaha
:jester:

ιντερκονέκτ της πλάκας αυτά τα λεπτά που δίνανε με τις συσκευές
και καλώδιο ρεύματος ένα απλό (και το τονίζω αυτό γιατί όταν έφτιαξα αυτό
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100915-%CE%8F%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF-!/page5 στο ποστ νο. 48 είδα σαφέστατη βελτίωση στον ήχο και την οποία δεν περίμενα )

ο ήχος είναι πλέον διαφορετικός
σαν να έχασε λίγο σε ανάλυση (δεν είμαι σίγουρος για αυτό) και σε οξύτητα
τα υψηλά γλυκάνανε και τα χαμηλά έχουνε πλέον γεμίσει αρκετά περισσότερο

κάποια από τα άλμπουμ που έχω ακούγονται αρκετά διαφορετικά, κάποια λιγότερο διαφορετικά

νομίζω ότι μπορώ να ανεβάσω περισσότερο το volume πριν αρχίσει να με ενοχλεί ο ήχος

και βλέπω ότι πάιζω πολύ περισσότερο με το volume πλέον μεταξύ κομματιών για να έχω την επιθυμητή ένταση (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό)

γενικά η εντύπωση είναι ότι ο ήχος βελτιώθηκε αρκετά, περιμένω περισσότερα με interconnect και καλώδιο ρεύματος της προκοπής,
τώρα πόσο βελτίωση θα είχα συγκριτικά με άλλον λαμπάτο ή άλλον τρανζιστοράτο προ, δεν ξέρω να πω
ίσως πάρω μια ιδέα όταν και αν κάνω ακροάσεις για τελικό

πάντως το θέμα με τα χαμηλά έχει βελτιωθεί σαφώς και αρχίσει να με βάζει σε σκέψεις..... (είχα διαβάσει και ένα ποστ σε άλλο φόρουμ όπου κάποιος ανέφερε ότι ο προ του yamaha δεν είναι αντάξιος του τελικού σταδίου και μπορεί να βελτιωθεί σαφώς με καλύτερο προ, όπως είχε δοκιμάσει ο ίδιος)

Παντως τα analysis plus oval 12 που πηρα τωρα τελευταια ειναι πολυ μπασατα (για τα γουστα μου μαλλον too much). Αν μπορεις να ακουσεις τα εννιαρια μαλλον θα σου κατσουν στο χαμηλο.

ιντερκονέκτ της πλάκας αυτά τα λεπτά που δίνανε με τις συσκευές
και καλώδιο ρεύματος ένα απλό (και το τονίζω αυτό γιατί όταν έφτιαξα αυτό
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100915-%CE%8F%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF-!/page5 στο ποστ νο. 48 είδα σαφέστατη βελτίωση στον ήχο και την οποία δεν περίμενα )

ο ήχος είναι πλέον διαφορετικός
σαν να έχασε λίγο σε ανάλυση (δεν είμαι σίγουρος για αυτό) και σε οξύτητα
τα υψηλά γλυκάνανε και τα χαμηλά έχουνε πλέον γεμίσει αρκετά περισσότερο

κάποια από τα άλμπουμ που έχω ακούγονται αρκετά διαφορετικά, κάποια λιγότερο διαφορετικά

νομίζω ότι μπορώ να ανεβάσω περισσότερο το volume πριν αρχίσει να με ενοχλεί ο ήχος

και βλέπω ότι πάιζω πολύ περισσότερο με το volume πλέον μεταξύ κομματιών για να έχω την επιθυμητή ένταση (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό)

γενικά η εντύπωση είναι ότι ο ήχος βελτιώθηκε αρκετά, περιμένω περισσότερα με interconnect και καλώδιο ρεύματος της προκοπής,
τώρα πόσο βελτίωση θα είχα συγκριτικά με άλλον λαμπάτο ή άλλον τρανζιστοράτο προ, δεν ξέρω να πω
ίσως πάρω μια ιδέα όταν και αν κάνω ακροάσεις για τελικό

πάντως το θέμα με τα χαμηλά έχει βελτιωθεί σαφώς και αρχίσει να με βάζει σε σκέψεις..... (είχα διαβάσει και ένα ποστ σε άλλο φόρουμ όπου κάποιος ανέφερε ότι ο προ του yamaha δεν είναι αντάξιος του τελικού σταδίου και μπορεί να βελτιωθεί σαφώς με καλύτερο προ, όπως είχε δοκιμάσει ο ίδιος)

τελικα δοκιμασες καποιον ενισχυτη με πολλα watt στον χωρο σου και αν ναι τι συμπερασμα βγηκε?

παντως και γω με proac θα κοιτουσα ή ολοκληρωμενο λαμπατο ή προενισχυτη λαμπατο . στην προενισχυση θα επελεγα λαμπατο και στο τελικο σταδιο εναν ss.

εδω ομως ερχονται τα δυσκολα. το λεω γιατι οι ποιο πολλοι τελικοι βαθμολογουνται συνηθως ως ταιριασμα μεταξυ προ και τελικου της ιδιας εταιρειας. συνηθως οι ριβιουερς καταληγουν στο συμπερασμα οτι παιζει καλα αλλα με τον προ της ιδιας εταιριας βγαζει πολυ καλο αποτελεσμα.

και γω τετοια εψαχνα , εναν προενισχυτη phono με volume control για να τον συνδεσω κατευθειαν στον τελικο , αλλα τελικα δεν βρηκα αξιοπιστες πληροφοριες με ταιριασματα. ελπιζω να βρεις να τον ταιριαξεις

δεν δοκίμασα ακόμη ολοκληρωμένο ή τελικό με πολλά watt

πάντως το χαμηλό έχει φτιάξει αρκετά πλέον, δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι γλυκάνανε τα πρίμα και ίσως ακούω και λίγο πιο δυνατά για το λόγο αυτό.

θα ψάξω για ss τελικό, φτάνει η λάμπα στην προενίσχυση ,
ακούγεται ωραία όμως η λάμπα, ο ήχος μου αρέσει σίγουρα περισσότερο αν και ίσως έχασε σε διαφάνεια ή οξύτητα (;;; δεν είμαι σίγουρος),
δεν ξέρω πως θα ακουγόταν βέβαια ένας τρανζιστοράτος προ ίδιας αξίας

το μόνο σίγουρο (;; ) μέχρι τώρα είναι ότι ο τελικός θα πρέπει να έχει υψηλή αντίσταση εισόδου (10-20Κ Ohm μάλλον δεν κάνουν)

Καταρχήν μεγειά και καλοάκουστος! Οι φωνές δεν είχαν διαφορές?
Σαν παθών και εγώ με το χώρο από τον οποίο γλύτωσα πρόσφατα, θα έλεγα ότι ένα σύστημα έχει μεγάλη διαφορά όταν βρει το χώρο του.
ίσως και για αυτό οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες όπως θα έπρεπε.

μήπως να κρατήσεις το budget στο επιπεδο των ηχειων? ο yamahaς σαν τελικός είναι λογικά πολύ καλός.
και (πολυ καλο) ιντερκονεκτ φτιάξε μόνος σου ;)

είδα σαφή διαφορά, έχει έρθει πολύ κοντύτερα εκεί που το θέλω

δεν ξέρω αν ακούγεται σωστότερα (που μάλλον ακούγεται) αλλά έφτιαξε σε μεγάλο βαθμό το μπάσο ,
δεν ξέρω αν φαίνεται έτσι επειδή έκοψε/γλύκανε/'εφτιαξε/χαμήλωσε σε ένταση (λόγω λάμπας) ή δεν ξέρω τι άλλο τις ψηλές συχνότητες

Μπάινω σε σκέψεις να κρατήσω τον yamaha σαν τελικό, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και πιστεύω ότι τα ηχεία θα παίξουν καλύτερα με κάτι στα 150-200 watt και ταυτόχρονα στιβαρή τροφοδοσία

θα γίνουν σίγουρα κάποιες ακροάσεις, απλά έμπλεξα λόγω δουλειάς τις τελευταίες μέρες και δεν προλαβαίνω ούτε να το ακούσω

(θα ακολουθήσουν ερωτήσεις για γνώμες και συμβουλές - δεν γλυτώνετε έτσι εύκολα , χε χε ..)

ο προενισχυτής έχει δυνατότητα επιλογής low/high gain με jumbers στο εσωτερικό

αυτή τη στιγμή παίζει σε low gain όπως είναι προεπιλεγμένο από το εργοστάσιο
με τον yamaha η ένταση που παίζω φτάνει μέχρι το 55 (με max το 88) οπότε φαντάζομαι ότι δεν έχει καν νόημα να πειραματιστώ με τη θέση high
(προορίζεται πιθανώς για μικρότερους τελικούς ; τι επίπτωση θα είχε στον ήχο;')

να πω επίσης ότι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που 'εχει είναι η δυνατότητα αλλαγής της φάσης από το τηλεκοντρόλ

Ημουν κάτοχος χρόνια ενός Proac D 25.Η εμπειρία μου λέει, αφού πρώτα κοιτάξεις τον χώρο σου μην τυχόν και τον έχεις σχετικά αδειο από χαλιά- κουρτίνες (το βασικότερο) έπιπλα ,κάδρα κτλ,να δοκιμάσεις ενισχυτή,σε άλλη κατηγορία, με μεγάλη τροφοδοσία(ικανότητα ισχύος) και πλούσιο ήχο με χροιές και μεσαίες.Ο Yamaha μάλλον σου πέφτει λίγο άδειος στα μεσαία και πλούσιος στα χαμηλά!Πάντα βέβαια υποθετικά,εσύ απο μόνος σου θα φέρεις τον ήχο που σου ταιριάζει! Οσον αφορά το Rock keep on Rocking.....μην ακούς τίποτε που δεν σου αρέσει επιειδή έτσι αρμόζει και πρέπει μόνο κλασσική ή Τζάζ.Εάν θέλεις έναν Hiεντα φίλο σου να τον χαλάσεις βάλε στο σύστημά του Ροκ μουσική εάν ξυνίσει θα καταλάβεις ότι υποφέρει...... απο κάτι............!!!

το αντίθετο συμβαίνει, νομίζω ότι λείπει κάπως το χαμηλό και παράλληλα ψιλομπουμάρει σε λίγα κομμάτια

δεν έχω εμπειρία και πιθανώς κάνω λάθος, αλλά μου θυμίζει (όχι ότι είναι το ίδιο βέβαια) την προηγούμενη φάση με τα παλιά B&W βάσης που είχα. Με τον μικρό Rotel παίζανε μεν δυνατά αλλά το woofer ήταν ακίνητο και το μπάσο σχεδόν ανύπαρκτο με παράλληλο μπουμάρισμα. Μόλις τους έβαλα τον (πολύ ανώτερο από το συνιστώμενο) 2000, στην ίδια ένταση το woofer έπαιζε κανονικά και παράλληλα εξαφανίστηκε το μπουμάρισμα.

Τώρα η κατάσταση δεν έχει καμμία σχέση, υπάρχει μπάσο, απλά νομίζω όχι όσο πρέπει, και πιθανότατα τα ηχεία και λόγω και του χώρου θα παίζανε καλύτερα με κάτι με περισσότερο ρεύμα, ,,,,,,,,, ίσως κάνω και λάθος, δεν ξέρω

Ημουν κάτοχος χρόνια ενός Proac D 25.Η εμπειρία μου λέει, αφού πρώτα κοιτάξεις τον χώρο σου μην τυχόν και τον έχεις σχετικά αδειο από χαλιά- κουρτίνες (το βασικότερο) έπιπλα ,κάδρα κτλ,να δοκιμάσεις ενισχυτή,σε άλλη κατηγορία, με μεγάλη τροφοδοσία(ικανότητα ισχύος) και πλούσιο ήχο με χροιές και μεσαίες.Ο Yamaha μάλλον σου πέφτει λίγο άδειος στα μεσαία και πλούσιος στα χαμηλά!Πάντα βέβαια υποθετικά,εσύ απο μόνος σου θα φέρεις τον ήχο που σου ταιριάζει! Οσον αφορά το Rock keep on Rocking.....μην ακούς τίποτε που δεν σου αρέσει επιειδή έτσι αρμόζει και πρέπει μόνο κλασσική ή Τζάζ.Εάν θέλεις έναν Hiεντα φίλο σου να τον χαλάσεις βάλε στο σύστημά του Ροκ μουσική εάν ξυνίσει θα καταλάβεις ότι υποφέρει...... απο κάτι............!!!

σκοπεύω να δοκιμάσω ενισχυτή σε άλλη κατηγορία, θα προσπαθήσω να ακούσω κάποιους τελικούς

αν είδες, πήρα ήδη προενισχυτή (μτχ) λάμπας

το δωμάτιο είναι όντως σχετικά άδειο (και εντελώς ασύμμετρο συν γωνία συν παρακείμενοι χώροι), κάτι θα γίνει και με αυτό
(με το άδειο δηλαδή)

και όσον αφορά τη μουσική θα συνεχίσω να ακούω το Rock που μου αρέσει,
κάποτε άκουγα και κλασσική , τώρα τη βαριέμαι, όσον αφορά τζαζ ακούω μόνό ότι ακουμπά και μπλέκει με τη ροκ (πχ John Mayall , Tim Buckley ) και με κάτι δισκάκια επίδειξης για hi end βγάζω σπυράκια..... :blink:

σόρρυ για το οφ τόπικ, αλλά μία μουσική που δεν φθάνουν καν τα στενά όρια μιας ολόκληρης ανθρώπινης ζωής για να την εξερευνήσεις δεν είναι εύκολο να την βαρεθείς ... άσε που εκεί βρίσκεις το πραγματικό ροκ ... πχ.:

http://www.youtube.com/watch?v=88G1...agpUUrwj7E3RexRLEK1j3Q5EV8735uv2UvU8_npKFLRuw

σόρρυ για το οφ τόπικ, αλλά μία μουσική που δεν φθάνουν καν τα στενά όρια μιας ολόκληρης ανθρώπινης ζωής για να την εξερευνήσεις δεν είναι εύκολο να την βαρεθείς ... άσε που εκεί βρίσκεις το πραγματικό ροκ ... πχ.:

πολύ καλό το κομμάτι που παρέθεσες,
αλλά γενικότερα δεν τρελλαίνομαι με την κλασική μουσική.

Το ότι "τη βαριέμαι πλέον" πάει στο ότι δε μου κάνει κέφι να την ακούω (όπως παλαιότερα),
ούτε την έχω εξερευνήσει, ούτε την ξέρω, αλλά ούτε αμφισβητώ την ποιότητά της

ας βάλω και εγώ κάτι από "κλασική" μουσική

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σωστός:worshippy:

σκοπεύω να δοκιμάσω ενισχυτή σε άλλη κατηγορία, θα προσπαθήσω να ακούσω κάποιους τελικούς

αν είδες, πήρα ήδη προενισχυτή (μτχ) λάμπας

το δωμάτιο είναι όντως σχετικά άδειο (και εντελώς ασύμμετρο συν γωνία συν παρακείμενοι χώροι), κάτι θα γίνει και με αυτό
(με το άδειο δηλαδή)

και όσον αφορά τη μουσική θα συνεχίσω να ακούω το Rock που μου αρέσει,
κάποτε άκουγα και κλασσική , τώρα τη βαριέμαι, όσον αφορά τζαζ ακούω μόνό ότι ακουμπά και μπλέκει με τη ροκ (πχ John Mayall , Tim Buckley ) και με κάτι δισκάκια επίδειξης για hi end βγάζω σπυράκια..... :blink: