Ενισχυτής για Sennheizer HD 800

Όλα τα posts που αφορούν ή αναφέρονται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις διεγράφησαν.

Και παρακαλώ να μη δοθεί περαιτέρω συνέχεια.

β) επικρατει μια αντιληψη της καστας οτι η γνωση σε αυτα τα θεματα δε ειναι δικαιωμα ολων αλλα μιας νομεκλατουρας η οποια παρεξηγιεται οταν καποιος δε γνωριζει και ρωταει.Βεβαιως με το δικιο τους μιας και εχουν ξοδεψει τη μιση τους ζωη και περιουσια σ αυτα τα πραγματα..Ευχαριστω πολυ και ιδιως τον Tzo που εξαιτιας του προ διετιας εστειλα mail σ εναν γερμανοκινεζο της balladaudio...
Αντίληψη Κάστας; Νομενκλατούρας;

Αντιλαμβάνεσαι πόσο βαρειές κουβέντες είναι αυτές; Επιπλέον πόσο άδικες;
Όσοι γράφουν εδώ είναι εθελοντές, με την επιθυμία να μοιράζονται τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους. Είναι φυσικό να παθιάζονται κάποιες φορές, άλλος με αυτό, άλλος μ' εκείνο, αλλά...

Κάστα; Νομενκλατούρα;​

Αλήθεια που το στηρίζεις; Και να γνωρίζεις και τούτο: Όσοι έχουν συγκεκριμένη επαγγελματική ενασχόληση με το χώρο μετέχουν μεν ελεύθερα, αλλά και με όρους, ώστε να είναι χρήσιμοι στην κοινότητα. Καταχρήσεις και καπελώματα κάθε λογής δεν επιτρέπονται, ούτε αφήνονται.

Κάτι ακόμα: Διάβασα τα νήματα και τα θέματα που έχεις ανοίξει στο forum. Έχεις λάβει με μεγάλη προθυμία, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό κι' από πάρα πολλούς ασχολούμενους βοήθεια και απαντήσεις στα ζητήματα που σε απασχολούν. Γι' αυτό και μόνο η μομφή και οι χαρακτηρισμοί που απευθύνεις περί κάστας και νομενκλατούρας είναι τουλάχιστον άδικοι.

Φιλε lagnik λαθος γνωμη σχηματισες για κοσμο που προσπαθει να σου ανοιξει τα ματια κυρια προς μια κατευθυνση.
Αυτην που λεει γεια σας εχω 2500 για ξοδεμα και εγω θα τα ξοδεψω γιατι ετσι θελω και βασικα δεν με ενδιαφερει η γνωμη σας αλλα πειτε την κι ας επιμεινω σε ο,τι εχω διαβασει αλλου.
Ο Χρηστος θελει να βοηθησει και δεν νομιζω να βρεις αλλον με αντιστοιχες εμπειριες σε ακουστικα.
Επισης προσπαθησε , πριν κανεις καποια αγορα να διωξεις τον ηχο του benchmark απο την ακουστικη σου μνημη.
για μενα ηταν η πιο τραγικα αποτυχημενη αγορα τοσο που ουτε να εκμεταλλευτω την μεταπωληση του δεν θελησα.

Εχω τν εντυπωση πως ο γραπτος λογος, ιδιαιτερα μεταξυ αγνωστων, εχει μια εγγενη αδυναμια..Γινεται ευκολα παρεξηγησιμος,Γι αυτο προσπαθησα απο την αρχη να ειμαι οσο το δυνατον πιο ευγενικος (εκ φυσεως παντα κι οχι εκ θεσεως). Εξου κι οι ειλικρινεις ευχαριστιες μου σε ολα τα παιδια που πραγματικα με βοηθησαν

Δεν ειχα σκοπο να προσβαλλω κανεναν κι αν τυχον παρεξηγηθηκε καποιος ειναι αποκλειστικα δικο μου λαθος. Διαβεβαιω ομως οτι δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που βαριουνται ουτε ομως κι απο τους ανθρωπους που ασχολουνται επαγγελματικα με το αντικειμενο ή εστω αποκλειστικα

Γι αυτο και οι ελλιπέστατες γνωσεις μου στα εν λογω θεματα..Ευχαριστω και παλι οσους ασχολουνται με τις ερωτησεις μου οι οποιες μπορει και να προερχονται απο μια σύγχυση μετα απο ολα οσα εχω διαβασει κατα καιρους

Από την πλευρά μου δίνω όλες τις γνώσεις μου αφειδώς...

Ένα μόνο πράγμα με πειράζει, ιδιαίτερα στα νέα μέλη, ή στα μέλη με λίγα ποστ... ότι δεν κάνουν αυτό το λίγο, ελάχιστο κόπο να δούνε έστω επιφανειακά την θεματολογία, και αφού κοιτάξουν και δούνε κάποια πράγματα τότε να τους καθοδηγήσουμε...

Αυτό που προσπαθώ πάντοτε να μεταδώσω είναι ότι το ακριβό και το επώνυμο δεν είναι πάντοτε το ενδεδειγμένο ή το καλύτερο... αν διαβάσεις οποιαδήποτε φόρουμ με χαιεντοακουστικάδες για HD800 θα σου πούνε Luxman/Grace/ManleyStingray/WooAudio/SPL Phonitor... κai δεν συμμαζεύεται... το θέμα είναι ότι αν τα διαθέσεις θα έχεις σίγουρα καλό ενισχυτή...

Επίσης για DAC...

Αν όμως διαβάσεις τις άλλες κατηγορίες, θα δεις ότι πίσω από αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει μαγεία ούτε μυστήριο... υπάρχει τεχνικός σχεδιασμός, που αν τον γνωρίζεις έστω και επιδερμικά, θα σε βοηθήσει να κάνεις και άλλες επιλογές (φτηνότερες χωρίς έκπτωση στην ποιότητα)... η γνώση είναι δύναμη και αυτό προσπάθησα να μεταδώσω...

Ποτέ μα ποτέ οι ελλιπής γνώσεις μέλους δεν είναι τροχοπέδη και ποτέ μα ποτέ δεν τον σνομπάρουμε... προσωπικά έχω βοηθήσει πολύ αρκετά μέλη...

Είναι θέμα συνεννόησης και αντίληψης ότι είμαστε μια παρέα με τα χούγια μας με τις ιδιοτροπίες μας, που θέλουμε να έχουν περισσότεροι συμμετοχή σε βαθύτερο επίπεδο...

Το φόρουμ δεν είναι οδηγός αγοράς....

Πάντως ζητάω συγνώμη αν φάνηκε επιθετικό ύφος, δεν ήταν πρόθεση μου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι όλοι επιδεικνύουν πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας κατανόησης.

Οπότε ησυζήτηση συνεχίζεται κι' ας πάμε παρακάτω...

Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι όλοι επιδεικνύουν πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας κατανόησης.

Οπότε ησυζήτηση συνεχίζεται κι' ας πάμε παρακάτω...

:a0210:

Εγώ κλαίω τα.... χαμένα μου ποστ...

grapselola.gif

Κυριε Χρηστο εχετε απολυτο δικαιο.Απλα γραφτηκα στο φορουμ προσπαθώντας να γλιτωσω απο τις πολλες φολες που εχω φαει κατα καιρους απο επαγγελματιες του ειδους..Μην εχοντας ουτε καν τις επιδερμικες γνωσεις, ουτε χρηματα για πεταμα, ρωτησα την τυχον εμπειρια του καθενος,γιατι αλλο η εμπειρια κι αλλο η θεωρια.Μπορω να πω οτι ειμαι πολυ μπερδεμενος αλλα ακουγοντας κι εσας μαλλον θα παω για dac.Μπορειτε να μου προτεινετε κατι με το δεδομενο οτι η δοκιμη ειναι πολυ δυσκολη επειδη ζω εκτος Αθηνων-Θεσ/νικης;

Κατ' αρχήν να πω πως χαιρομαι που έχουν λυθει οι όποιες παρεξηγησεις!!!!!!!!!!!:ernaehrung004:

Φιλε lagnik απο την στιγμή που απο οσο κατάλαβα θες να διαθέσεις ενα πολύ σοβαρό ποσο θα σου πρότεινα να κλεισεις κάποια ραντεβου με αντιπροσώπους κ να ερθεις στην Αθήνα για κάποιες ακροάσεις! Για το mytek πχ το νεο benchmark επισης... μην δωσεις τόσα λεφτά ετσι.... ευκολα μπορες να φέρεις κ τα ακουστικά σου κ τον εν/τη σου μαζι κ να σκουσεις το όποιο σεταπ ακριβως όπως θα το εχεις στο σπιτι σου!!!

De facto ο ενισχυτής σου είναι καλός... και μάλιστα προτεινόμενος από την ίδια την Sennheiser... τάπαμε αυτά... ένας καλός SET 300B μπορεί να είναι καλύτερος αλλά κάνει τα 4πλά χρήματα...

Η πηγή που θα τροφοδοτήσεις αυτόν τον ενισχυτή κάνει όλη (ή την περισσότερη διαφορά).

Dac πρέπει να ακούσεις Audiolab M-Dac... οπωσδήποτε... είναι οικονομική λύση και παίζει από USB (24/96)... τώρα θα σου πούνε περί hi-res αλλά στην κατηγορία κάτω από 800 ευρώ, νομίζω δεν υπάρχει κάτι πιο αξιόλογο επώνυμο.

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει το JKDac32 αλλά σου το προτείνω βάση προδιαγραφών (και όχι μόνο) και είναι στα 500 ευρώ.

Το Μytek επίσης δεν το έχω ακούσει, αλλά από ανθρώπους που γνωρίζω έχω ακούσει διθυραμβικά αλλά και μεικτά σχόλια... βέβαια οι συγκρίσεις ήταν υποκειμενικές και με μηχανήματα ίσως πιο ακριβά... εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία και δεν μπορώ να πω.

Το Bufalo 3 είναι πολύ καλό αλλά είναι ιδιοκατασκευή η οποία ανάλογα μπορεί να σου κοστίσει από 700-800 μέχρι 1000-1200 σε υλικά... υπάρχουν νήματα εδώ.

Υπάρχουν αρκετοί φίλοι στην Θεσσαλονίκη που μπορείς να συναντηθείς και να ακούσεις τις συσκευές αυτές, και όποιες άλλες... με πολλά παιδιά έχω συναντηθεί έτσι και έχουμε γίνει φίλοι... (αρκεί να διαβάσεις και να συμμετέχεις στα αντίστοιχα νήματα...:flipout:)

Αν ήσουν Αθήνα θα μπορούσαμε να συναντηθούμε...να ακούσεις και τα δικά μου...

Μην με ξαναπείς κύριο σε παρακαλώ...-bye-

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Επειδη εχω αρκετα 24/192 και καποια DSD μηπως πρεπει να κοιταξω για αντιστοιχη δυνατοτητα στο dac; To buffalo το πουλαει καποιος ετοιμο;Σημειωτεον οτι επικοινωνω απο κινητο και το να διαβασω τα "νηματα" μου ειναι λιγο δυσκολο. Εξου και η ελλειψη τονισμου και τα συνεχομενα post

Αν έχεις "μερικά" δες κατά πόσο η αναπαραγωγή αυτή σου είναι απαραίτητη... εγώ πχ, έχω πολύ λίγα, οπότε προς στιγμήν δεν με ενδιαφέρει...

Το Bufalo δεν πωλείται έτοιμο, υπάρχει ένα group buy αυτή την στιγμή στο diyaudio με ένα πολλά υποσχόμενο κινέζικο... αλλά δεν είναι twisted pear, είναι εξολοκλήρου Κνέζικο (Βιετναμέζικο) σε ένα αλουμινένιο κουτί που τα σπάει στα 1200 δολάρια... αλλά απλά το αναφέρω... δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το προτείνω... παίζει και DSD κανονικά και έχει και τηλεχειριστήριο...

DAC-END R (Sabre ES9018) λέγεται... http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/228755-dac-end-r-es9018-full-assembled-board.html

333316d1362120900-dac-end-r-es9018-full-assembled-board-chassis-dac-end-r.jpg

Ευχαριστω.Η ασχετοσυνη μου με οδηγει σε κατι επωνυμο μαλλον, με αντιπροσωπευση στην Ελλαδα..Εχω ακουσει το x dac v8 της musical fidelity και νομιζω οτι ηταν προς το σωστο δρομο.Μου γεμισε το ακουστικο.Ξερετε κατι αντιστοιχο; Ειναι οι λαμπες ή ο αγγλικος ηχος που κανει τη διαφορα που μου αρεσει;

Χωρίς να θέλω να ρίξω πάλι λάδι στην φωτιά, ότι και να άκουσες μετά το Benchmark θα σου φάνηκε πιο γεμάτο... το ΧdacV8 είναι παλιό και θα το βρεις φτηνά αλλά τζίφος με τα DSD hires και ξέχνα και το USB... 16/48 μόνο από κει...

Μαλλον το εθεσα λαθος..Εννοω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε ηχο τη σημερον ημερα και με συγχρονες προδιαγραφες.Μου αρεσε πολυ ο ηχος του

Μαλλον το εθεσα λαθος..Εννοω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε ηχο τη σημερον ημερα και με συγχρονες προδιαγραφες.Μου αρεσε πολυ ο ηχος του
Οι προτάσεις που σου έχουν κάνει (Mytek, Benchmark -το καινούργιο-κλπ). Το θέμα είναι πως πρόκειται για ακριβά μηχανήματα. Οι προτάσεις είναι για να τα έχεις υπ' όψη σου, να τα ακούσεις, να τα μελετήσεις. Πως θα μπορούσε να πάρει κανείς την ευθύνη να σου πει, αγόρασε κάτι με κλειστά τα μάτια;

Όσο μακριά κι' αν είσαι και πάλι σε συμφέρει να βρεις μία ευκαιρία να έλθεις να τ' ακούσεις στους αντιπροσώπους ή σε κάποιο φίλο που τα έχει. Αν θυμάμαι καλά είσαι κάπου στην Κρήτη; Αν ναι, δεν είναι τόσο δύσκολο, νομίζω (κι' εγώ από εκεί είμαι).

Βέβαια όλοι έχουμε αγοράσει κάποτε πράγματα από περιγραφές, χωρίς να τα έχουμε δει από κοντά. Εκεί όμως εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα διάφορα reviews παίζουν ρόλο και η γενικότερη φήμη και αξιοπιστία του μηχανήματος. Και πάντα υπάρχει ρίσκο και μπορεί ν' αποτύχουμε. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας. Γι' αυτό μη βιάζεσαι και προσπάθησε να ενημερωθείς πρώτα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ίσως κάποια πράγματα σε δυσκολεύουν στην αρχή. Αλλά ...σιγά-σιγά! :smile:

Ασφαλως κι εχω την αποκλειστικη ευθυνη για τις αποφασεις μου

Απλα μεσω εμπειριων-αποψεων προσπαθω να καταληξω σε δυο-τρια μηχανηματα