Ενισχυτής για Sennheizer HD 800

Ξερει κανεις αν και πώς αυτα λειτουργουν ως προενισχυτες; Εχει καποιος ακουσει το καινουριο benchmark;

Επισης, για μια αλλη προσεγγιση, εχει κανεις ακουσει τα Audio Note;

Ξερει κανεις αν και πώς αυτα λειτουργουν ως προενισχυτες; Εχει καποιος ακουσει το καινουριο benchmark;
Ο Mytek σίγουρα ναι. Και ο Benchmark, αν θυμάμαι καλά. Σ' αυτή την κατηγορία υπάρχουν αρκετοί και πολύ αξιόλογοι DAC's όμως και η επιλογή δεν είναι εύκολη.

Επισης, για μια αλλη προσεγγιση, εχει κανεις ακουσει τα Audio Note;
Σχετικά με τους DAC's και με την αναπαραγωγή μουσικής από υπολογιστή μπορείς να ενημερωθείς από εδώ:
Computer Audio και πιο συγκεκριμένα από την υποκατηγορία USB/firewire DACs. Έχουν αναπτυχθεί πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Εδώ γεννιέται ένα ακόμα ζήτημα. Το παρόν νήμα άνοιξε με σκοπό την αναζήτηση ενισχυτή για τα Sennheiser HD 800 και εξελίχθηκε σε παράλληλη αναζήτηση προενισχυτή-DAC. Εάν το περιορίσουμε κυρίως σε ενισχυτή ακουστικών-DAC τότε υπάρχουν κι' άλλες εξαιρετικές προτάσεις και μάλιστα πιο προσιτές.
Αναφέρομαι σ' αυτό:
Meridian Explorer 24-bit/192kHz USB Dac & Headphone Amp στα 290 Ευρώ περίπου.

Και στον αντίπαλο του:
Audioquest Dragonfly στα 200 Ευρώ περίπου.

Απ' όσο ξέρω κανείς εδώ στο forum δεν τα έχει ακούσει μέχρι στιγμής. Αν υπάρχει όμως κάποια συσκευή που θα αγόραζα χωρίς καν να την έχω ακούσει, είναι μία από τις δύο παραπάνω.
Και καθόλου δεν το αποκλείω για τον εαυτό μου στο προσεχές μέλλον.

σου επαναλαμβάνω πάλι ότι εμφανίζεσαι να κολλάς σ αυτό που έχεις κατασταλάξει αλλά παρ όλα αυτά ζητάς γνώμες.
Όταν έρχεσαι για γνώμη ξέχνα τι ξερεις, άκου προσεκτικά, και μετά πάλι θυμήσου τα με βάση τι προτάθηκε.
Ενα βασικότατο:
Τα επαγγελματικά μηχανήματα είναι καλά για επαγγελματίες.
Δηλαδή για τον μέσο ακροατή ίσως δεν είναι vfm διότι τον βάζουν να ψωνίσει ένα κάρο features πού ναι μεν είναι απαραίτητα στον επαγγελματία, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ όμως στον καθημερινό χρήστη.

Πχ τι χρησιμότητα για σένα ή για μένα είχαν οι διπλές έξοδοι (ρυθμιζόμενοι) ακουστικών του benchmark?
όμως κοστίζουν και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει.
Δεν πρέπει ο κατασκευαστής να κόψει από κάπου αλλού για να σου τις προσφέρει?

Τωρα που το λες εχεις απολυτο δικαιο.Απλα θα με ενδιεφερε το τμημα της προενισχυσης γιατι τωρα λειτουργω με προ τον Benchmark και τελικο τον Primare i30..Θα ηταν σωστο να εβλεπα καποιον προενισχυτη με dac και εξοδο ακουστικων ή ειναι καλυτερα τα χωριστα μηχανηματα;

τι εννοείς τμήμα προενίσχυσης?
να έχει ένα ποτ?
να μπορεί να δέχεται είσοδο άλλης πηγής?
να εναλλάσσει εισόδους?
να έχει remote?
τί?

Εννοω οτι εχω εναν τελικο και θελω μεταξυ τελικου και λαπτοπ να αναβαθμισω το benchmark που υπαρχει τωρα..

Οχι δυστυχως δεν εχω αλλη πηγη πλην του λαπτοπ..Ημουν καποτε μεταξυ του benchmark και του Cambridge Audio Azur 850 αλλα μου ειπαν οτι δεν εχει διαφορα και προτιμησα το πρωτο λογω μεγεθους και συνεχων μετακινησεων.Εχω και παρα πολλα cd που βαριεμαι να ριπαρω και τα παιζω απο το drive του λαπτοπ

μπορεις να διερευνήσεις την αγορά του Audiolab MDAC για το οποίο κι άλλοι στο φορουμ εχουν εκφραστει θετικα. Το έχω εδώ και μερικούς μήνες και μόνο θετικά σχόλια μπορώ να εκφέρω. Εχει και ενισχυτή ακουστικών που χρειάζεσαι

Οχι δυστυχως δεν εχω αλλη πηγη πλην του λαπτοπ..Ημουν καποτε μεταξυ του benchmark και του Cambridge Audio Azur 850 αλλα μου ειπαν οτι δεν εχει διαφορα και προτιμησα το πρωτο λογω μεγεθους και συνεχων μετακινησεων.Εχω και παρα πολλα cd που βαριεμαι να ριπαρω και τα παιζω απο το drive του λαπτοπ

όσο περνάει ο καιρός θα βαριέσαι παραπάνω.
Και εμείς είχαμε και τσούκου τσούκου τα κάναμε...

μπορεις να διερευνήσεις την αγορά του Audiolab MDAC για το οποίο κι άλλοι στο φορουμ εχουν εκφραστει θετικα. Το έχω εδώ και μερικούς μήνες και μόνο θετικά σχόλια μπορώ να εκφέρω. Εχει και ενισχυτή ακουστικών που χρειάζεσαι

τελικά μάλλον θα συμφωνήσω

(επειδή πέρασαν και τα δυό από το σύστημά μου, το dac1 για 4 μήνες και το mdac για λίγες ώρες)

Για ενισχυτη ακουστικων δεν ενδιαφερομαι μιας και εχω ηδη τον Leeman που απ οτι εγραψε ο Chris1967 ειναι αρκετα καλος.Οποτε μονο DAC που να λειτουργει και ως προ ή προενισχυτης με ενσωματωμενο DAC

Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να ειχε υψηλοτερες δυνατοτητες απο τη usb..Για τα μηχανηματα της Oppo τί λετε

επειδή έχω κι εγώ παρόμοιες ανησυχίες για αντικατάσταση του προενισχυτή μου και του dac με τη μια, έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως αυτά τα δύο πρέπει να είναι διαφορετικά κομμάτια.
Για να πάρει κανείς κάτι καλό μάλλον θα πρέπει να κινηθεί στο διχίλιαρο. Το dac όμως μετά από δύο χρόνια στο μηχανάκι αυτό δε θα χρήζει αναβάθμισης? Και ο προενισχυτής που έχει μέσα αξίζει τόσο ώστε να κρατηθεί? Τελικά στο μέλλον θα κοιτάξω για προενισχυτή της τάξης των 1500 ευρώ σε μτχ για να μου μείνει και για dac ανεξάρτητο αν τελικά αποχαιρετήσω το mdac.
Πάντως αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις το καινούργιο σου μηχάνημα ως προενισχυτή του πριμάρε, εμένα το mdac στο ρόλο αυτό δε μου είπε και πολλά.

θεωρω πως πρεπει να αποσαφηνίσεις μέσα σου τις προτεραιότητές σου αλλιώς θα παιδεύεσαι στο διηνεκές. ΠΧ, ξεκινα με τις λειτουργίες που θες να εχει η προς αγορα συσκευή. Αν θα παίζει μόνο ήχο προσανατολίσου σε HiFi συσκευές για να μην πληρώνεις τσιπακια, δικαιώματα χρήσης και κυκλωματα εικονας που δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ετσι κι αλλιώς. Εφοσον ξεκαθαρίσεις τι θα κάνεις με τη συσκευή βάλε ένα πλαφόν στη τιμή που μπορείς να δώσεις. Μετά έχεις 2 επιλογές, ή τις καλύτερες συσκευές στο πλαφόν που έχεις θέσει (και όχι μικρότερο από αυτό) είτε μεταχειρισμένες συσκευές υψηλότερου πλαφόν όπου φροντίζεις να μη χάσεις σε λειτουργίες ή χαρακτηριστικά.

Καλή τύχη