Ενισχυτής ή DAC?

οπα παιδια γιατι εγω το μπερδεψα το θεμα...!!
βαζω απο Minijack της καρτας ηχου στο in του schiit magni 3.
απο εκει εχω 2 εξοδους ελευθερες.
μια το 6,5αρι μπροστα για τα ακουστικα και μια rca out πισω για να μπει στα maudio...
αρα ουσιαστικα εξοδος headphones της asus δεν υφισταται...
εαν παρω απο την headphones out προφανως κατι δεν θα παιξει σωστα.
αρα το ζητουμενο ειναι τι γινεται στην περιπτωση που εχω και τα 2 επανω(ηχεια ακουστικα)
ζημια αποκλειεται να γινεται εαν ξεχαστεις και εχεις και τα 2 επανω.
ή απομονονει αυτοματα,ή παιζουν και τα 2.
γιατι θελω να αποφυγω το βαλε βγαλε.

Note 1: when headphones are plugged in to the
Magni 3, the preamp outputs will mute.

αρα για να παιξουν τα ηχεια θα πρεπει να βγει απο την εξοδο ακουστικων το βυσμα.
πραγμα που δεν βολευει.εγω τα θελω μονιμα επανω.
αρα ή πατεντα του διπλυ rca,ή το καθενα στην εξοδο του.
δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην παιζει στο headphoneout...

εδω και κανα μισαωρο εφαγα το φλας και δοκιμαζω εναν παροπλισμενο fiio A3 που τον ειχα βαλει για πουλημα και εχει μεινει στην θηκη του.
ευτυχως ειχε μπαταρια και τον εβαλα επανω για δοκιμη.
μου εδωσε αυτο που ζηταω και με το παραπανω.
το μονο κακο ειναι οτι ειναι φορητος και θελει καθε τοσο φορτιση.

Ε μικρό το κακό , μόλις γλίτωσες 150 !
(Δοκίμασε να τον έχεις όταν ακούς πάνω στον φορτιστή , λογικά θα δουλεύει)

Πάντως μου κάνει εντύπωση αφού ο Α3 δεν είναι και κανένας δυνατός ενισχυτής και η Asus θεωρητικά θα
έπρεπε να έχει πιο πολύ ισχύ.
Από περιέργεια αν δεν βαριέσαι κάνε ένα mail στην Asus και ρώτα ισχύ εξόδου στα 32Ω και αντίσταση της εξόδου
ακουστικών μπας και μάθουμε τι παίζει.

Ε μικρό το κακό , μόλις γλίτωσες 150 !
(Δοκίμασε να τον έχεις όταν ακούς πάνω στον φορτιστή , λογικά θα δουλεύει)

Πάντως μου κάνει εντύπωση αφού ο Α3 δεν είναι και κανένας δυνατός ενισχυτής και η Asus θεωρητικά θα
έπρεπε να έχει πιο πολύ ισχύ.
Από περιέργεια αν δεν βαριέσαι κάνε ένα mail στην Asus και ρώτα ισχύ εξόδου στα 32Ω και αντίσταση της εξόδου
ακουστικών μπας και μάθουμε τι παίζει.

σε αυτην την περιπτωση του Α3 μηπως παιζουν μαζι και οι 2 ενισχυτες(asus/fiio)και περνω πολυ δυναμη(φταωει και περισσευει..)
ναι-γιατι οχι.θα τους στειλω.

Όχι δεν συμβαίνει αυτό που γράφεις πιο πάνω.

δεν ξερω..
εχθες παντως που κουμπωσα τον Α3 στην εξοδο των ακουστικων,το ποντεσιομετρο του Α3 δεν περναει σε καμια περιπτωση την μεση!

Στα χρήματα αυτά αγοράζεις το dragonfly red το οποίο συνδέεται με τα πάντα , έχει ful scale έξοδο στα 2 volt
πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οδηγεί και δύσκολα ακουστικά και συνδέεται άνετα με τον ενισχυτή σου
σε κάποια διαθέσιμη θύρα aux in με καλώδιο 3.5mm σε rca stereo.
Επίσης επιβαρύνει ελάχιστα την μπαταρία του κινητού αφού έχει μηδαμινή κατανάλωση.
Και από ήχο είναι σούπερ!

(φυσικά δεν συνδέεται στην usb θύρα του dvd player όπως άλλωστε και κανένα άλλο dac
αφού αυτή η θύρα είναι για να αναπαράγεις αρχεία από usb stick.)

Εχω καιρό να παρακολουθήσω την συζήτηση, εξακολουθεί όμως να υπάρχει η απορία μου: Αν συνδέσω τον ενισχυτή μου με το dragon σε θύρα aux in & με καλώδιο 3.5mm σε rca stereo (?????) Κάτι δεν πιάνω σε αυτή την σύνδεση.... Το ερώτημα μου είναι πως και που θα πηγαίνει ο ήχος από το dragon?

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Η αλυσίδα είναι pc - dragon - 3.5mm stereo to stereo RCA - aux in σε ενισχυτή.

Βάζεις στο PC την ένταση στο φουλ και μετά ρυθμίζεις από τον ενισχυτή.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Η αλυσίδα είναι pc - dragon - 3.5mm stereo to stereo RCA - aux in σε ενισχυτή.

Βάζεις στο PC την ένταση στο φουλ και μετά ρυθμίζεις από τον ενισχυτή.
Ok,
Επειδη στο μυαλο μου ειχα συνδεση dragon απευθειας με ενισχυτη, για ενισχυση σε ακουστικα, θεωρησα οτι ενδεχομένως γινεται...!

Τι εννοείς?
Αν θέλεις πιο δυνατό ενισχυτή ακουστικών από αυτόν του red εννοείται ότι μπορείς
να συνδέσεις την έξοδο του με ένα δυνατότερο ενισχυτή ακουστικών.

Τι εννοείς?
Αν θέλεις πιο δυνατό ενισχυτή ακουστικών από αυτόν του red εννοείται ότι μπορείς
να συνδέσεις την έξοδο του με ένα δυνατότερο ενισχυτή ακουστικών.
Εννοώ οτι θα ηθελα καποιο budget dac η ενισχυτη ακουστικων, για συνδεση απευθείας με τον ενισχυτη, χωρις να χρησιμοποιήσω pc. Υπαρχει κατι αξιολογο (εως 200 περιπου ευρω)?

Εννοώ οτι θα ηθελα καποιο budget dac η ενισχυτη ακουστικων, για συνδεση απευθείας με τον ενισχυτη, χωρις να χρησιμοποιήσω pc. Υπαρχει κατι αξιολογο (εως 200 περιπου ευρω)?
Αν δεν έχεις PC ποια θα είναι η πηγή σου;
Έχεις κι άλλες πηγές στο σύστημα σου;
Θες να πάρεις line out από ενισχυτή για ηχεία κ να τροφοδοτήσεις ενισχυτή ακουστικών; Εννοείται πως γίνεται αυτό αν ο ενισχυτής σου βέβαια έχει έξοδο line out ή tape out. Είναι το ίδιο πράγμα.
Έχεις καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε ενισχυτή, DAC, και DAC/amp; Μου φαίνεται πως υπάρχει μια κάποια σύγχυση

Αν δεν έχεις PC ποια θα είναι η πηγή σου;
Έχεις κι άλλες πηγές στο σύστημα σου;
Θες να πάρεις line out από ενισχυτή για ηχεία κ να τροφοδοτήσεις ενισχυτή ακουστικών; Εννοείται πως γίνεται αυτό αν ο ενισχυτής σου βέβαια έχει έξοδο line out ή tape out. Είναι το ίδιο πράγμα.
Έχεις καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε ενισχυτή, DAC, και DAC/amp; Μου φαίνεται πως υπάρχει μια κάποια σύγχυση

Η σύνθεση που θα χρησιμοποιώ είναι: CD (DVD) player οικιακό (ενίοτε και pick-up) - ενισχυτής (παλιός απλός HARMAN CARDON - 25ετίας). Με αυτή την σύνθεση θα ήθελλα να μπορώ να ακούω με τα ακουστικά συνδεδεμένα σε ξεχωριστό μηχάνημα (dac ?/dac-amp ? /ενισχυτή ακουστικών? ) φτάνει ο ήχος να έχει καλύτερη απόδοση από το να συνδέσω τα ακουστικά απευθείας στην "απλή" είσοδο για ακουστικά που έχει ο HARMAN CARDON.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και τις συμβουλές που ίσως πάρω.

Η σύνθεση που θα χρησιμοποιώ είναι: CD (DVD) player οικιακό (ενίοτε και pick-up) - ενισχυτής (παλιός απλός HARMAN CARDON - 25ετίας). Με αυτή την σύνθεση θα ήθελλα να μπορώ να ακούω με τα ακουστικά συνδεδεμένα σε ξεχωριστό μηχάνημα (dac ?/dac-amp ? /ενισχυτή ακουστικών? ) φτάνει ο ήχος να έχει καλύτερη απόδοση από το να συνδέσω τα ακουστικά απευθείας στην "απλή" είσοδο για ακουστικά που έχει ο HARMAN CARDON.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και τις συμβουλές που ίσως πάρω.

Σε αυτό το set up που λες δεν έχει χρήση ένα DAC. Χρειάζεσαι έναν ενισχυτή ακουστικών. Θα πάρεις σήμα όπως σου είπα πιο πάνω από τον Harman και είσαι ΟΚ. Νομίζω πως ο Magni 3 είναι πολύ καλή περίπτωση αρκετά κάτω από 200

Σε αυτό το set up που λες δεν έχει χρήση ένα DAC. Χρειάζεσαι έναν ενισχυτή ακουστικών. Θα πάρεις σήμα όπως σου είπα πιο πάνω από τον Harman και είσαι ΟΚ. Νομίζω πως ο Magni 3 είναι πολύ καλή περίπτωση αρκετά κάτω από 200
Πάω για Magni III - θα μπορέσω να βρώ κάτι εκτός Αγγλιας? Λέω εκτός γιατί δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα "επιρροή του σήματος", λόγω της ενδεχόμενης χρήσης αντάπτορο για το ρεύμα. Αν κάποιος φίλος εχει πάρει από Αγγλία και δεν έχει θέμα - ας αναφέρει την εμπειρία του.
Ευχαριστώ και πάλι :operator: !!!

Η πρόταση μου ποιο πάνω ήταν απλά μια πρόταση μπορεί να υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Από την fiio πχ...